bobole4e Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 За съжаление, голяма греда. Те са минали на MyPos и не стана да платя☹️. 1 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 Някой с впечатления вървят ли плащания с Diners във Франция в района на Елзас ? Връзка към коментар
Romana Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 преди 22 минути , Яничка каза: Някой с впечатления вървят ли плащания с Diners във Франция в района на Елзас ? Не, миналото лято не успях да платя никъде с нея - нито в супермаркет, нито билет за влак, нито в заведения. Дано сега да е различно. 👍 1 1 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 Опитах да погасявам чрез ДСК уиз картата си това което съм изразходвала от Diners (evolve) и в Diners сумата се появи като внесена, а в ДСК интернет банкирането ми тази сума стои като блокирана, че даже има и срок за блокирането (2 месеца напред). Това нормално ли е? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 преди 14 минути , mary_shery каза: тази сума стои като блокирана, че даже има и срок за блокирането (2 месеца напред). Това нормално ли е? Нормално е. След ден-два ще се осчетоводят. преди 14 минути , mary_shery каза: Опитах да погасявам чрез ДСК уиз картата си това което съм изразходвала от Diners (evolve) и в Diners сумата се появи като внесена, а в ДСК интернет банкирането ми тази сума стои като блокирана, че даже има и срок за блокирането (2 месеца напред). Това нормално ли е? Надявам се, че сумата, която си погасявала не е много голяма. Имай предвид следните неща: 1. Точки няма да натрупаш. 2. За смуата, която си погасила с ДСК картата си към Evolve, от ДСК ще те таксуват с такса "паричен трансфер" - 1 лв + 1% от сумата (за 3000 лв примерно, ще ти дръпнат такса 31 лв) 3. Тъй като плащаш от кредитна карта, моментално започват да текат и лихви, които не спират да текат до момента, в който погасиш цялата наличност на Wizz кредитната си карта. Още утре (или днес ако имаш кативно онлайн банкиране) погаси цялата усвоена сума от ДСК кредитната си карта - не само това, което си платила към Diners, в противен случай лихвите ще продължат да текат. 1 Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 (редактирано) преди 12 минути , mary_shery каза: Опитах да погасявам чрез ДСК уиз картата си това което съм изразходвала от Diners (evolve) и в Diners сумата се появи като внесена, а в ДСК интернет банкирането ми тази сума стои като блокирана, че даже има и срок за блокирането (2 месеца напред). Това нормално ли е? Най-вероятно транзакцията още не е осчетоводена, нормално е. По-притеснителното е, че ДСК ще ви начислят такса паричен трансфер равна на 1%+1лв от сумата, както и това, че лихвата започва да тече веднага. Избягвайте да погасявате Дайнърс с карти от ДСК. edit: Писали сме едновременно с @chandni. Редактирано 23 февруари, 2020 от yordanov 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 преди 15 минути , mary_shery каза: Опитах да погасявам чрез ДСК уиз картата си Само че ДСК-Wizz е кредитна карта, това се води паричен трансфер и ще имаш такса и лихви, така че по-най бързия начин направи погасяване по картовата сметка. .... Оп, писали сме едновременно ... 1 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 преди 1 минута , yordanov каза: Най-вероятно транзакцията още не е осчетоводена, нормално е. По-притеснителното е, че ДСК ще ви начислят такса паричен трансфер равна на 1%+1лв от сумата, както и това, че лихвата започва да тече веднага. Избягвайте да погасявате Дайнърс с карти от ДСК. edit: Писали сме едновременно с @chandni. Сумата е в лева и така ми изписа, че е удържана. Това не е ли все едно правиш покупка в лв онлайн или от магазин? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 преди 1 минута , mary_shery каза: Това не е ли все едно правиш покупка в лв онлайн или от магазин? Не, не е. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 Паричния трансфер си е такъв и в лева, няма превалутиране. Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Вчера плащане в Expedia в долари с карта Diners курс 1,839 плащане и с карта Wiz на ДСК курс долър 1,82 .Днес след разговор по тел. с служител на Diners момчето призна че от скоро Diners са въвели такса превалутиране .Ужасен съм от курса на Diners 1 Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Тази такса превалутиране не е обявено никъде. http://www.diners.bg/uploads/Documents/Tarifa/Tarifa_DKB_07102019.pdf Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 преди 2 минути , Радослав каза: Тази такса превалутиране не е обявено никъде. http://www.diners.bg/uploads/Documents/Tarifa/Tarifa_DKB_07102019.pdf От скоро била Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Сега си проверих транзакция от 20 февруари в швейцарски франкове, като проверих колко е бил курса в този ден. Официално 1,84, осчетоводено 1,845, което е много добре. Платено с Дайнърс на ПОС 1 Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Забравих да добавя днес плашане с Мастар кард наEvol курс евро 1,98 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 преди 1 час, Божидар каза: Вчера плащане в Expedia в долари с карта Diners курс 1,839 плащане и с карта Wiz на ДСК курс долър 1,82 .Днес след разговор по тел. с служител на Diners момчето призна че от скоро Diners са въвели такса превалутиране .Ужасен съм от курса на Diners Как точно разбра курса? Плащане от вчера няма как да се е осчетоводило до днес. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 преди 27 минути , Божидар каза: Забравих да добавя днес плашане с Мастар кард наEvol курс евро 1,98 Цитираш 1% курсова разлика - да не си направил паричен трансфер? И на Мастъркард, и на Дайнърс, курсът за евро/лев не е мърдал. Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Преди да направя покупка записах наличнос по карта след плащне гледам курс долар 1,86 и веднага звънах ,момчето по тел. ми каза че курсът по които сам платил е 1,839 В момента, macf1an каза: Цитираш 1% курсова разлика - да не си направил паричен трансфер? И на Мастъркард, и на Дайнърс, курсът за евро/лев не е мърдал. Направих покупка в Expedia thinks to do Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Докато не се осчетоводи не можеш да знаеш колко точно ще излезе Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 В момента, neuromancer каза: Докато не се осчетоводи не можеш да знаеш колко точно ще излезе Попитах изрично какъв е този курс 1,86 за долър момчето провери и ми отговори 1,839 ,другият месец ще видя точно в олко са взели .А ходих до банката да си вдигна лимита и да забравя ДСК а то какво се получи ,че ДСД WIZZ ми даде по добър курс. Връзка към коментар
rip Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Отскоро имам Дайнърс, но ето една транзакция от 20.02 Diners AliExpress 258.33 USD 468.46 BGN курс: 1.8213 на сайта на БНБ за 20.02 курса е: 1.8126 Няма разлика 🙂 Забелязала съм, че винаги остатъка в сайта е по-малък т.е. е предвиден по-голям курс, но когато се осчетоводи всичко си влиза в нормалните стойности. 2 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 преди 3 часа, Божидар каза: Попитах изрично какъв е този курс 1,86 за долър момчето провери и ми отговори 1,839 ,другият месец ще видя точно в олко са взели .А ходих до банката да си вдигна лимита и да забравя ДСК а то какво се получи ,че ДСД WIZZ ми даде по добър курс. Курса на долара го пише тук: http://www.diners.bg/bg/valutni-kursove-na-kartovi-tranzaktsii/page/164 И тези курсове имат значение в деня на осчетоводяване, а не на плащане. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 27 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2020 Официална информация директно от Дайнърс: такса превалутиране няма. 6 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 27 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2020 Ако Diners не сглупят с такава такса мисля, че всъщност доста биха спечелили. След глупостта на ДСК с WizzCard, Еволвето ми стана основна карта... 2 Връзка към коментар
Romana Публикувано: 27 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2020 Радвам се да прочета това, защото подадох заявление за преиздаване на Класик в Еволв, след като ДСК Galaxy остава само за левови плащания. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега