Stryper Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 Не е вярно, че лимита се дели на 2. Картите имат общ лимит и всяка карта харчи до него. Например аз и мъжа ми имаме 1000 лимит и той може да го изхарчи целия. За мен тази карта все още си струва, но ме е яд, че поисках Evolve. Масово плащанията минават през Мастеркард, а аз разбирам чак след плащането. Но здраве да е. 1
Jorro Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 17 minutes ago, ACM said: Последното изречение не го разбрах. Как така се дели на 2? Иначе аз се замислям да си правя, но със сигурност няма да е скоро. Със сигурност в близките месеци няма да пътувам така или иначе. Издебни някоя промоция тогава, щом не ти е спешна. Иначе за лимита ще ти го направят на всяка карта колкото поискаш. След като кандидатстваш ще ти кажат максималния лимит, който могат да ти отпуснат, но не си задължен да го приемеш, може и по-малка сума да си избереш. 14 minutes ago, Радослав said: Ако лимита ти е 3000 да речем, основната и допълнителната карта си го поделят, и вече имаме 2 карти, всяка с лимит от 1500. Не е задължително . Разделят ти го както поискаш в рамките на отпуснатия кредит. 3 minutes ago, Stryper said: Не е вярно, че лимита се дели на 2. Картите имат общ лимит и всяка карта харчи до него. Например аз и мъжа ми имаме 1000 лимит и той може да го изхарчи целия. За мен тази карта все още си струва, но ме е яд, че поисках Evolve. Масово плащанията минават през Мастеркард, а аз разбирам чак след плащането. Но здраве да е. Всяка карта има отделен лимит в рамките на един общ, който е отпуснатия ви кредит. Ако основната карта е с лимит 1000лв, а допълнителната 500лв, то първата може да изкарчи до 1000лв, а втората до 500лв. 3
Георги Матеев Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 преди 8 часа, Мари Николова каза: Относно кешбека, предлагат се различни карти на пазара със същият или по-висок кешбек. Кои български карти дават 1% кешбек в пари в размер на до 1000 лв годишно? Уиз картата е практически извън играта (не връща кеш, а за 1% такса превалутиране да не споменавам), другите ДСК карти дават 1%, но само до 200 лв годишно, а крипто картата определено не е за средно-статистическия потребител. Освен ако не съм пропуснал нещо генерално продължавам да мисля, че Evolve категорично е #1 карта на българския пазар по кажи-речи всички параграфи. Дори и без да броим 12-те безплатни посещения на салони. Между другото... само едно единствено посещение на салон и цялата годишна такса е избита. Не се сещам за еквивалент. А вярвам, че всеки поне веднъж ще успее да пътува. 9
ACM Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 Мен лимитът не ме бърка изобщо. Аз смятам да я ползвам единствено с цел да влизам в салоните. Няколко седмици преди пътуване ще започна да ползвам и двете карти за разни покупки, за да натрупат нужният оборот и да влизаме безпроблемно. 1
AlexandraKo Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 21 минути , ACM каза: Мен лимитът не ме бърка изобщо. Аз смятам да я ползвам единствено с цел да влизам в салоните. Няколко седмици преди пътуване ще започна да ползвам и двете карти за разни покупки, за да натрупат нужният оборот и да влизаме безпроблемно. Трябва да направиш по 1000 лева на карта, за да ти са безплатни салоните. За няколко седмици ще го направиш ли? преди 13 часа, Георги Матеев каза: Кои български карти дават 1% кешбек в пари в размер на до 1000 лв годишно? Уиз картата е практически извън играта (не връща кеш, а за 1% такса превалутиране да не споменавам), другите ДСК карти дават 1%, но само до 200 лв годишно, а крипто картата определено не е за средно-статистическия потребител. Освен ако не съм пропуснал нещо генерално продължавам да мисля, че Evolve категорично е #1 карта на българския пазар по кажи-речи всички параграфи. Дори и без да броим 12-те безплатни посещения на салони. Между другото... само едно единствено посещение на салон и цялата годишна такса е избита. Не се сещам за еквивалент. А вярвам, че всеки поне веднъж ще успее да пътува. ...и да работят салоните...
chandni Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 23 часа, Мари Николова каза: Аз пък - точно обратното, замислям се доколко ще ми е нужна картата в следващите година - две, докато пандемията не премине. Голяма част от салоните са или затворени или с ограничено зареждане. Отделно, че не е ясно кога ще може да се пътува свободно. Относно кешбека, предлагат се различни карти на пазара със същият или по-висок кешбек. Категорично си заслужава - дори и тази година, в която вероятно няма да се кача на нито един самолет. Плащам всички сметки и данъци онлайн през MyDiners без такса и с натрупване от 1% кешбек, няма такса превалутиране, обменните им курсове са доста конкурентни, дават до 1000 лв кешбек годишно. Месечната такса се избива многократно само от кешбека, не се редя по опашки, за да плащам сметки, не ми взимат по 30 стотинки на всяка платена сметка, както е примерно през сайта на ДСК, а отделно има и застраховка при пътуване, която се активриа дори със закупуването на 1 дъвка в чужбина. Кое по-точно не си струва? Преди 1 час, AlexandraKo каза: Трябва да направиш по 1000 лева на карта, за да ти са безплатни салоните. За няколко седмици ще го направиш ли? Първите 90 дни след издаване можеш да ползваш салоните безплатно дори да не си изхарчил и една стотинка. Не е необходим оборот. 4
AlexandraKo Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 38 минути , chandni каза: Категорично си заслужава - дори и тази година, в която вероятно няма да се кача на нито един самолет. Плащам всички сметки и данъци онлайн през MyDiners без такса и с натрупване от 1% кешбек, няма такса превалутиране, обменните им курсове са доста конкурентни, дават до 1000 лв кешбек годишно. Месечната такса се избива многократно само от кешбека, не се редя по опашки, за да плащам сметки, не ми взимат по 30 стотинки на всяка платена сметка, както е примерно през сайта на ДСК, а отделно има и застраховка при пътуване, която се активриа дори със закупуването на 1 дъвка в чужбина. Кое по-точно не си струва? Първите 90 дни след издаване можеш да ползваш салоните безплатно дори да не си изхарчил и една стотинка. Не е необходим оборот. Така е, но аз разбрах, че вече имат карта. Не съм доразбрала, явно:((( Аз също не бих се отказала от двата Дайнърс - а, дето ги имам. Плащам всички сметки, на цялото ни голямо семейство, / а нашите са две педи/ ,през тях и се рахатясах, от чакане на опашки и търчане напред-назад. Хич и не знам, ни колко е таксата, ни колко вземат за това-онова. Дори да се плати в бизнес салон, важното е, че ти дава достъп. Ние и двамата си имаме, но като пътувам с една приятелка, дето си няма карта, си я водя като гост, което също е супер. Така че - да живей, живей Дайнърс, аз съм много доволна! За Дайнърс - 3
chandni Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 5 часа, AlexandraKo каза: Така е, но аз разбрах, че вече имат карта. Не съм доразбрала, явно:((( Пропуснала си предишното мнение, в което пише, че тепърва се замисля за такава карта. На 6.09.2020 г. в 14:28, ACM каза: Аз вече сериозно се замислям за Дайнърс. Гледам, че има как да се изкара допълнителна карта за същата сметка. 1
iMari Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 39 минути , chandni каза: Кое по-точно не си струва? Не се опитвам да убедя никого, че не си струва. Както и започва поста ми, чудя се единствено и само дали е необходима за моите и тези на семейството ми нужди. Плащането на комунални сметки наистина е голям плюс, но доста карти го предлагат, напр. дебитните на ПИБ и Уникредит . Не съм пробвала, може и там да има такса. Тази година досега имам две посещения на "Преслав" и едно на салона на л-ще Варна - Преслав беше много зле, Варна- виното е винаги хубаво, сандвичи -1-2 вида, солети, суха паста, асортимента е това. До края на годината ако пътувам още един-два пъти ще съм доволна, ако улуча отворен и зареден салон - още повече. А и за разлика от преди, не ми е комфортно да прекарвам дълго време по летищата. Кешбека е 1% само ако мине през Дайнърс. Пак за разлика от преди, не ми се обучават касиерите, как се слага пластиката в терминала и се избира опция 2 за Дайнърс. Някак в условия на пандемия, близък контакт и опипване на терминала не ми е ок. Действително, на все по-голяма част от терминалите минава безконтактно Дайнърс. Но гледайки си извлеченията последните месеци, виждам, че през Мастъркард минават голяма част от транзакциите. И за това ползвам повече картата на Уиз(колко има полза от нея е друг въпрос) Относно застраховката - вече е задължително пътуването със застраховка покриваща лечение от Ковид,която освен това покрива всичко което тази на Дайнърс, така че, не е фактор за мен. Досега съм ползвала картата с кеф, дори когато почти никъде не вървеше 🙂 Ситуацията се променя, всеки преценява спрямо собствените си нужди. Не съм тръгнала да я закривам още, просто се опитах да направя анализ. Вашите мнения са ми полезни, дават ми допълнителна информация. Честно казано се съмнявам, дали в тази криза с пътуванията условията за посещения на салони ще се запазят. 2
chandni Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 12 минути , Мари Николова каза: напр. дебитните на ПИБ Е то и за кредитните им важи - системата за плащане на комунални сметки е същата, като на MyDiners, но КК на ПИБ дават 0.5% кешбек и то при натрупан вече над 4000 лв оборот за 6 месеца, освен това има такса 0.25% при плащане в чужбина и при връщане на пари по картата, докато Diners е с 1% и (все още) 2000 лв (макар, че това не ми е фактор, защото многократно се надвишава нужния оборот). преди 12 минути , Мари Николова каза: Кешбека е 1% само ако мине през Дайнърс. Аз именно затова отказах Evolve. Там, където минава Diners, плащам с него. Там, където не минава, плащам с КК Galaxy на ДСК (отново 1% кешбек). Разбира се плащам годишна такса за втора кредитна карта, но кешбекът и от нея покрива и надхвърля годишната такса, така че не е в тежест. Винаги имам опцията да закрия втората карта и да плащам с дебитна (което би било същото, като да платя с МС частта на Evolve, но ще взема информирано решение за това) там, където Diners не минава, но след като втората кредитна не ми е в тежест, защо да го правя и да не взема горницата от кешбека? преди 13 минути , Мари Николова каза: дали в тази криза с пътуванията условията за посещения на салони ще се запазят. Аз пък не виждам причина да не се запазят. Именно заради кризата с пътуванията, финансовата тежест за Diners от салоните би била много по-малка от обикновено. Защо да не ти обещават нещо, което така или иначе едва ли ще успееш да ползваш? 5
iMari Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 17 минути , chandni каза: Аз пък не виждам причина да не се запазят. Именно заради кризата с пътуванията, финансовата тежест за Diners от салоните би била много по-малка от обикновено. Защо да не ти обещават нещо, което така или иначе едва ли ще успееш да ползваш? Аз очаквам промяната да дойде от салоните първоначално, впоследствие от Дайнърс. Не е ясно как те ще оцелеят при липса на пътникопоток. 1
antea Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 2 часа, chandni каза: Плащам всички сметки и данъци онлайн през MyDiners без такса и с натрупване от 1% кешбек, кешбека за данъците не бяха ли го махнали по едно време, нещо такова помня?
chandni Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 9 минути , antea каза: кешбека за данъците не бяха ли го махнали по едно време, нещо такова помня? Да, права си - няма кешбек за данъците. Сега проверих, че за платените данъци не е начиселен кешбек, но въпроеки това, пак е удобно, че мога да си ги плащам без да вися по опашки. Октомври ще тествам с КК на ДСК и ще видя дали те начисляват кешбек. 1
iMari Публикувано: 7 септември, 2020 Публикувано: 7 септември, 2020 преди 3 минути , chandni каза: Октомври ще тествам с КК на ДСК и ще видя дали те начисляват кешбек Начисляват. 1
ven62 Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 Някъде в предишните мнения срещнах, че лимитът се дели на две или е общ и всяка карта харчи от него, колкото си иска до достигането му. (Става въпрос за основна карта и допълнителна към нея на името на друг човек. Ние с жена ми сме в този случай.) Та, линитът ни общо е 5000 лв., но на моята карта е 4000 лв. а на тази на жена ми 1000 лв. Мисля, че това се определяше при заявяването на втората карта. 2
chandni Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 Преди 1 час, ven62 каза: Мисля, че това се определяше при заявяването на втората карта. Точни така е. Титулярът, на когото е отпуснат кредитния лимит, решава и заявява пред Diners как да се раздели отпуснатия му кредитен лимит между двете карти, като в последствие може да го промени. 1
Георги Матеев Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 преди 20 часа, Мари Николова каза: Аз очаквам промяната да дойде от салоните първоначално, впоследствие от Дайнърс. Не е ясно как те ще оцелеят при липса на пътникопоток. Каква промяна имаш предвид? За последните 3 месеца посетих около 10 салона (без да броим българските). Повечето бяха нелошо заредени, а в някои даже имаше и топла храна (испанските). След като и в момента салоните успяват да устискат при тоя мега срив не виждам защо нещата да се променят особено в бъдеще. Съвсем сериозно - не те разбирам. Каквито и да са нуждите на семейството ти, Дайнърса просто не е в минус. Дори няма месечна такса, ако не го ползваш. Точно обратното - от него можеш да си само на плюс. Елементарна аритметика... 4
ven62 Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 преди 10 минути , Георги Матеев каза: Каква промяна имаш предвид? За последните 3 месеца посетих около 10 салона (без да броим българските). Повечето бяха нелошо заредени, а в някои даже имаше и топла храна (испанските). След като и в момента салоните успяват да устискат при тоя мега срив не виждам защо нещата да се променят оосбено в бъдеще. Съвсем сериозно - не те разбирам. Каквито и да са нуждите на семейството ти, Дайнърса просто не е в минус. Дори няма месечна такса, ако не го ползваш. Точно обратното - от него можеш да си само на плюс. Елементарна аритметика... Още едно мнение в +. Тъй като ДСК въведе такса превалутиране, а при мен кредитните карти на ДСК бяха основни - сега ситуацията се смени и комбинираната карта Дайнерс/Мастеркард се превърна в основна. Освен Lidl не се сещам къде другаде все още не минава Дайнърса. 2
iMari Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 преди 2 минути , ven62 каза: Тъй като ДСК въведе такса превалутиране, а при мен кредитните карти на ДСК бяха основни Доколкото разбрах, тази такса може да се избегне като се сложи картата зад Curve. Но пък и там има лимит за безплатно превалутиране. 2
crazyhorse Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 На 6.09.2020 г. в 14:40, Мари Николова каза: Относно кешбека, предлагат се различни карти на пазара със същият или по-висок кешбек. Като например?
Георги Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 Някой да има проблеми с погасяването напоследък? Опитвам се днес да погася с карта и веднага щом въведа 3д кода ме изхвърля от my.diners.bg 1
Romana Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 Да, случвало ми се е, изхвърля ме, вместо да пише, че е успешно, но всъщност се получава и парите пристигат. 1
Jorro Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 19 minutes ago, Георги said: Някой да има проблеми с погасяването напоследък? Опитвам се днес да погася с карта и веднага щом въведа 3д кода ме изхвърля от my.diners.bg И при мен ставаше така преди няколко дни, но после сумста беше отчетена. 1
Branko Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 преди 49 минути , Георги каза: Някой да има проблеми с погасяването напоследък? Опитвам се днес да погася с карта и веднага щом въведа 3д кода ме изхвърля от my.diners.bg При мен,когато погасявам през телефона се случва това и ми изписва неуспешно.За това го правя през инкогнито и се получава 1
Георги Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 Да, то разлогването предполага проблем с бисквитките и инкогнито може и да помогне, ама да не погася три пъти 🙂 Сумите не са се отчели в другата карта между другото, така че може и да не е минало. Утре ще опитам пак.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега