Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

преди 38 минути , agenta каза:

А как се случва процедурата с искането към Дженерали, че нещо не откривам формуляр в сайта на Дайнерс и директно ли трябва да се прати към Дженерали или трябва да се мине през Дайнерс с иска?

Директно към дженерали. Някъде им беше забутан на сайта формуляра за искане за възстановяване. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Директно с Дженирали всичко: Добре е веднага след застрахователното събитие да се регистрила случая по телефона. После те ти пращат на мейла формуляра. Касовите бележки и формуляра се носят на място в техен офис. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Днес не мина карта Дайнърс в Метро. От години нямаше проблеми, минаваше на ДСК.

Преди 2-3 дни са махнали всички ДСК терминали  и са сложили някакви черни без име, седят и на уникредит и в момента няма начин да се плати с Дайнърс. Вместо да напредва, върви назад положението 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Alexander каза:

Преди 2-3 дни са махнали всички ДСК терминали  и са сложили някакви черни без име, седят и на уникредит и в момента няма начин да се плати с Дайнърс. Вместо да напредва, върви назад положението 

Закачи я за Кърв и ще ти минава навсякъде. Това дебнене в кой магазин и на кой терминал минава е супер дразнещо. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 37 минути , Capitan Morgan каза:

Закачи я за Кърв и ще ти минава навсякъде. Това дебнене в кой магазин и на кой терминал минава е супер дразнещо. 

Аз направо се родих с кърв от както я добавиха. Бях забравил какво е да плащаш безконтактно и да не обучаваш постоянно касиерките как да работят с картата ти... 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 49 минути , Capitan Morgan каза:

дай подробности

Връзка към коментар
преди 4 часа, Capitan Morgan каза:

Кешбекът си върви, нали?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Яничка каза:

Кешбекът си върви, нали?

Да и няма допълнителни такси. Единствено в чужбина я ползвам по веднъж директно за да активирам застраховката. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, Alexander каза:

Аз също ползвам дайнърс зад Curve и се "родих". Благодарение на Curve, Дайнърс вече ми е не само основната карта за плащане, но и единствената. Кешбекът си върви, плащам дори в Lidl с нея, а за капак я ползвам през Gpay за безконтактни плащания.

преди 10 часа, Alexander каза:

дай подробности

Имаш ли карта Curve? Ако да, просто добавяш и Дайнърс зад Curve. Ако нямаш Curve, виж темата за картата и ако имаш въпроси, питай.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Имам Кърв, даже съм я ползвал няколко пъти преди време. Пробвах да сложа Дайнърса, ама не иска,  а и си пише само Виза и МК.

След това се сетих да актуализирам апликацията и хоп появи се Дайнърс. Добавих го сега и ще тествам.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 14 часа, chandni каза:

Аз също ползвам дайнърс зад Curve и се "родих". Благодарение на Curve, Дайнърс вече ми е не само основната карта за плащане, но и единствената. Кешбекът си върви, плащам дори в Lidl с нея, а за капак я ползвам през Gpay за безконтактни плащания.

А как използваме Gpay в България, като дава "Not available at your location?" 
(знам, че е друга темата, ама това ми направи впечатление) 

Връзка към коментар
преди 27 минути , stormbringer каза:

А как използваме Gpay в България, като дава "Not available at your location?" 
(знам, че е друга темата, ама това ми направи впечатление) 

Влизаш в Настройки(на устройството), там в Google профил > Настройки за приложенията на Google > Google Pay и ще можеш да добавиш карти и да избираш коя да е по подразбиране. Вместо да си играеш да го търсиш всеки пък, има и пряк пък с едно приложение https://dox.abv.bg/download?id=8072ac5cf9# Това приложение директно ти отваря отваря Google Pay, като не изисква никакъв достъп, тоест няма страшно.

Другият вариант е да изтеглиш от apkmirror Google Pay(old), но след време Google ще го деактивира.

С или без приложение ще можеш да плащаш без проблеми. Само трябва веднъж да дигитализираш картата и си готов. Ако пък някой е с Xiaomi и ROM от xiaomi.eu, чичо Google няма да му деактивира Google Pay приложението.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Само да потвърдим - Дайнърс може да се добави през Кърв (не с мастъркард апликацията, а с Дайнърс), и тези трансакции ПОДЛЕЖАТ НА КЕШБЕК? Мисля да си изкарам пак карта и заради това питам. Защото не искам въобще да ползвам на Мастъркард версията. 

Връзка към коментар
преди 37 минути , Loverboy каза:

Само да потвърдим - Дайнърс може да се добави през Кърв (не с мастъркард апликацията, а с Дайнърс), и тези трансакции ПОДЛЕЖАТ НА КЕШБЕК? Мисля да си изкарам пак карта и заради това питам. Защото не искам въобще да ползвам на Мастъркард версията. 

Да, правилно. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Еврото е на 1.949лв, предполагам и различни от Еврото валути ще са на подобен добър курс. Такси за плащане в чужбина няма. 

Едит.. Понеже си споменала Curve, внимавай каква валута задаваш в curve, трябва да е на оригиналната валута за страната, в която плащаш. Така превалутирането ще е от Дайнерс. 

Например, ако си в Унгария, задай форинти като валута за дайнърс. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Радослав каза:

Еврото е на 1.949лв, предполагам и различни от Еврото валути ще са на подобен добър курс. Такси за плащане в чужбина няма. 

Едит.. Понеже си споменала Curve, внимавай каква валута задаваш в curve, трябва да е на оригиналната валута за страната, в която плащаш. Така превалутирането ще е от Дайнерс. 

Например, ако си в Унгария, задай форинти като валута за дайнърс. 

Извинявам се за тъп въпрос. Къде се задава валутата?

Връзка към коментар

Някой има ли идея при изчисляването на оборота за салоните как се процедира с възстановените суми по транзакции? Че имам една хубавичка възстановена сума и в резултат като пусна справката за оборота ми излиза един хубав голям минус.

Връзка към коментар

Да, възстановените суми излизат със знак минус, явно не влизат в оборота за салоните. Освен това, не се погасяват и задълженията с тях. Каквато и сума да се възстанови по картата, тя не намалява размера на задължението, което за мен е по-странното.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , iMari каза:

Каквато и сума да се възстанови по картата, тя не намалява размера на задължението, което за мен е по-странното.

Това няма как да стане, освен ако не служат да ги харчиш първи следващия месец... Иначе не можеш да ги изхарчиш никога.

Връзка към коментар
преди 9 минути , iMari каза:

Да, възстановените суми излизат със знак минус, явно не влизат в оборота за салоните. Освен това, не се погасяват и задълженията с тях. Каквато и сума да се възстанови по картата, тя не намалява размера на задължението, което за мен е по-странното.

преди 5 минути , neuromancer каза:

Това няма как да стане, освен ако не служат да ги харчиш първи следващия месец... Иначе не можеш да ги изхарчиш никога.

@iMari са съжаление е напълно права.

Каквито и възстановявания да имаш после трябва да погасиш пълното осчетоводено месечно задължение, иначе картата продължава да стои непогасена. Независимо, че на практика надвнасяш.

Няма логика, но е факт.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Съжалявам, май не описах ситуацията правилно. Тези дни имам по-голяма получена сума по отпаднала резервация правена преди половин година. За последните 3 месеца имам оборот от 1'000 лева. Но не мога да разбера имам ли право на салони, по справката за салоните ми излиза един голям минус. Иначе да си погася другите задължения по картата не ми е проблем, ама ми се искаше ако ми се наложи да ползвам бизнес салони в началото на следващия месец. Звънях на Дайнерс, ама и там не можаха да ми кажат 🙂

Връзка към коментар

Щом имаш оборота, направен последните 3 месеца, не виждам проблем. Парите, които са ти върнати, са изхарчени по-рано. Направи си скрийншот на справката с разходи последните три месеца, от където да е видно че имаш поне 1000лв. изхарчени, ако се наложи после да се оспорва нещо . Но не вярвам да се стигне дотам. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.