Георги Матеев Публикувано: 27 август, 2021 Сподели Публикувано: 27 август, 2021 преди 3 часа, logist13 каза: Тези дни имам по-голяма получена сума по отпаднала резервация правена преди половин година. За последните 3 месеца имам оборот от 1'000 лева. Но не мога да разбера имам ли право на салони, по справката за салоните ми излиза един голям минус. Иначе да си погася другите задължения по картата не ми е проблем, ама ми се искаше ако ми се наложи да ползвам бизнес салони в началото на следващия месец. Звънях на Дайнерс, ама и там не можаха да ми кажат 🙂 Уви, в тази ситуация нямаш право на безплатни салони. Системата смята върнати суми като отрицателен приход (и то от същинската дата на връщане, оригиналната дата на харча няма значение) и съответно те влияят негативно на оборота за салоните. Пример. На 01.08 си похарчил 1500 лв. Готов си с оборота за салоните за следващите 3 месеца. На 20.08 обаче получаваш 3000 лв. от предно плащане - оборотът ти за салоните вече става минус 1500 лв. И от този момент до 20.11 се класираш отново за безплатни салони едва когато (сумарно) похарчиш нови 2500 лв. за да излезнеш пак на +1000 лв оборот. Или трябва да изчакаш 3 месеца за да изчезне от сметката на оборота голямата отрицателна сума. Между другото възстановяванията намалят също натрупаните кешбек точки. 3 Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 27 август, 2021 Сподели Публикувано: 27 август, 2021 преди 5 часа, Георги Матеев каза: Уви, в тази ситуация нямаш право на безплатни салони. Системата смята върнати суми като отрицателен приход (и то от същинската дата на връщане, оригиналната дата на харча няма значение) и съответно те влияят негативно на оборота за салоните. Пример. На 01.08 си похарчил 1500 лв. Готов си с оборота за салоните за следващите 3 месеца. На 20.08 обаче получаваш 3000 лв. от предно плащане - оборотът ти за салоните вече става минус 1500 лв. И от този момент до 20.11 се класираш отново за безплатни салони едва когато (сумарно) похарчиш нови 2500 лв. за да излезнеш пак на +1000 лв оборот. Или трябва да изчакаш 3 месеца за да изчезне от сметката на оборота голямата отрицателна сума. Между другото възстановяванията намалят също натрупаните кешбек точки. Тва последното вече е върха! Връзка към коментар
sailorbg Публикувано: 28 август, 2021 Сподели Публикувано: 28 август, 2021 Здравейте, Имам мн. повече похарчени от тези 1000 лв. за последните 3 месеца. Тези салони безплатно ли ще ги посещавам? И как става? Първо ти вземат парите от картата, а в края на отчетното време ти ги възтановяват ли? Моля споделете опит. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 28 август, 2021 Сподели Публикувано: 28 август, 2021 преди 42 минути , sailorbg каза: Здравейте, Имам мн. повече похарчени от тези 1000 лв. за последните 3 месеца. Тези салони безплатно ли ще ги посещавам? И как става? Първо ти вземат парите от картата, а в края на отчетното време ти ги възтановяват ли? Моля споделете опит. Нишо не ти взимат. Прави се ауторизация на картата с 1 долар за да се провери дали е активна (гледай да имаш поне 2лв налични), която не се осчетоводя я последствие. В Mydiners имаш секция за проверка за посещенив на салони, провери си дали към датата, на която ще пътуваш ще имаш необходимия оборот. Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 4 септември, 2021 Сподели Публикувано: 4 септември, 2021 Тръгнах днес да плащам с Дайнърс в Лидл на ПОС терминал на ДСК и изненада - отказа. Откога ДСК не приемат Дайнърс? Преди приемаха. уникредит знам, че не приемаха, но вече приемат, ОББ приема, другите? Има ли списък някъде, да знам предварително и да не се излагам? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 5 септември, 2021 Сподели Публикувано: 5 септември, 2021 преди 6 часа, Loverboy каза: Тръгнах днес да плащам с Дайнърс в Лидл на ПОС терминал на ДСК и изненада - отказа. Откога ДСК не приемат Дайнърс? Преди приемаха В Лидл Diners никога не е минавала, тъй като там са с терминали на Сосиете Женерал, които сега след обединението с ДСК са пребоядисани, но са си същите и не са ъпдейтвани. Аз си сложих Diners-а зад Curve и вече плащам с него навсякъде, включително и Лидл. А УниКредит отдавна приемат Diners. 6 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 5 септември, 2021 Сподели Публикувано: 5 септември, 2021 преди 8 часа, Loverboy каза: Има ли списък някъде, да знам предварително и да не се излагам? И със списък никога не е сигурно, но все пак все по масово се приемат навсякъде. Освен в Лидл, единствения проблем с който аз съм се сблъсквала( т.е. неприемане на плащане) е с терминалите на My Pos. Има ги в пунктовете на градска мобилност и в някои малки магазини и/или ресторанти. Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 6 септември, 2021 Сподели Публикувано: 6 септември, 2021 Да, аз си ползвам Curve и се надявам да трупа точки наистина + да не я затворят тази “дупка” 😀 но все пак ми се иска от време на време да не правя тансакции от Вилнюс само 😀😀 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 Ето такива имейли обичам на кацане в София. Похвалвам специално @Diners Club Bulgaria, които разрешиха в моя полза спора ми с Lastminite за точно 2 месеца. 16 7 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 преди 2 часа, Георги Матеев каза: Ето такива имейли обичам на кацане в София. Похвалвам специално @Diners Club Bulgaria, които разрешиха в моя полза спора ми с Lastminite за точно 2 месеца. Това за полет, на който превозвачът е върнал парите за отменен полет на тях ли? 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 Мненията за карта Curve са преместени в съответната тема: https://magelanci.com/forums/topic/13751-карта-curve/ 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 преди 5 часа, Jorro каза: Това за полет, на който превозвачът е върнал парите за отменен полет на тях ли? Вместо да се чудя 1 година какво да правя ваучера на ластминет, да бях пуснал иназ клейм. 1 година ли беше давността? Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 преди 36 минути , Jorro каза: Вместо да се чудя 1 година какво да правя ваучера на ластминет, да бях пуснал иназ клейм. 1 година ли беше давността? При мен случаят беше съвсем друг. Ластминит дори ваучер не бяха пратили, твърдейки че сам съм избрал опция за НУЛА евро кеш рефънд (таксата им "обработка" явно е била по-голяма от стойността на билета). Само дето имейл с варианти за рефънд никога не ми бяха пращали. На практика бяха присвоили парите. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 7 септември, 2021 Сподели Публикувано: 7 септември, 2021 преди 9 минути , Георги Матеев каза: При мен случаят беше съвсем друг. Ластминит дори ваучер не бяха пратили, твърдейки че сам съм избрал опция за НУЛА евро кеш рефънд (таксата им "обработка" явно е била по-голяма от стойността на билета). Само дето имейл с варианти за рефънд никога не ми бяха пращали. На практика бяха присвоили парите. Аз още не съм избрал и периодично ми изпращат напомнящи имейли и смс-и. При това положение дали мога да изискам рефънд? Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 19 септември, 2021 Сподели Публикувано: 19 септември, 2021 Как мога да разбера каква е статичната ми парола за Diners? Не съм си правила такава, а при плащания в интернет ми я искат, наред с динамичната, която получавам като смс. Никъде не виждам в mydiners информация за такава парола. От къде мога да си я направя и колко време отнема? Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 19 септември, 2021 Сподели Публикувано: 19 септември, 2021 Влез си направи в сайта, мисля че е в настройките на профила . Веднага я приема и разпознава и можеш да си я ползваш. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 19 септември, 2021 Сподели Публикувано: 19 септември, 2021 По някаква причина Дайнърс вече не минава в Метро. Мисля, че са сменили терминалите на ДСК и на новите вече картата не се приема. Дали има смисъл да се свържа с тях и да ги информирам, ще предприемат ли нещо? Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 19 септември, 2021 Сподели Публикувано: 19 септември, 2021 преди 7 часа, П.Кръстев каза: По някаква причина Дайнърс вече не минава в Метро. Мисля, че са сменили терминалите на ДСК и на новите вече картата не се приема. Дали има смисъл да се свържа с тях и да ги информирам, ще предприемат ли нещо? Просто си добави Дайнърс картата в Curve и плащай по този начин. Мастъркард се приема навсякъде 3 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 20 септември, 2021 Сподели Публикувано: 20 септември, 2021 преди 16 часа, cybersimo каза: Просто си добави Дайнърс картата в Curve и плащай по този начин. Мастъркард се приема навсякъде Така ще направя, досега не съм използвал Curve, но май ще трябва. Да питам само - всичко си работи нормално когато е добавена - в смисъл трупат се точки за cashback в Diners, въпреки че транзакциите минават през Curve ? 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 20 септември, 2021 Сподели Публикувано: 20 септември, 2021 преди 8 минути , П.Кръстев каза: Така ще направя, досега не съм използвал Curve, но май ще трябва. Да питам само - всичко си работи нормално когато е добавена - в смисъл трупат се точки за cashback в Diners, въпреки че транзакциите минават през Curve ? Да, няма проблеми 1 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 30 септември, 2021 Сподели Публикувано: 30 септември, 2021 Опитах се да заредя картата си Diners с дебитна карта на Райфайзенбанк, но ми изписа, че трябва да инсталирам RaiMobile, за да продължа. Има ли начин да не го правя? Не искам да ползвам мобилното приложение на Райфайзенбанк. За сега пуснах банков превод към Diners, но се притеснявам, че ще го обработват няколко дни. Връзка към коментар
jorrro Публикувано: 30 септември, 2021 Сподели Публикувано: 30 септември, 2021 преди 4 часа, Stryper каза: Опитах се да заредя картата си Diners с дебитна карта на Райфайзенбанк, но ми изписа, че трябва да инсталирам RaiMobile, за да продължа. Има ли начин да не го правя? Не искам да ползвам мобилното приложение на Райфайзенбанк. За сега пуснах банков превод към Diners, но се притеснявам, че ще го обработват няколко дни. Искат го, за да можеш да си направиш ePIN (както наричат те статичната парола за плащане в интернет). В смса, който изпращат за активацията на този пин, пише, че може да стане през мобилното им приложение или на АТМ след някаква дата (не знам дали е индивидуална тази дата или е еднаква за всички - знам за 07.10 като посочена дата в един конкретен смс). Пробвай второто, дано стане. Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 30 септември, 2021 Сподели Публикувано: 30 септември, 2021 Много благодаря. Ще опитам на АТМ Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 30 септември, 2021 Сподели Публикувано: 30 септември, 2021 Изтичат ни картите през октомври. Май сега е последният ни срок да си поръчаме комбинирани карти, а не да ни изпратят Classic, но не сме съвсем сигурни, че ни трябват. - плащанията с mastercard нямат кешбек, нали? - със сигурност ли си избираме с кое да платим? - има ли някакви предимства, които не забелязвам, комбинираната карта? Благодаря 🙂 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 30 септември, 2021 Сподели Публикувано: 30 септември, 2021 преди 7 минути , Lindt каза: Май сега е последният ни срок да си поръчаме комбинирани карти, а не да ни изпратят Classic Преди беше обратното-издават ти я комбинирана по подразбиране. Аз исках да е класик и специално звънях, за да я направят такава. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега