iMari Публикувано: 11 април, 2022 Сподели Публикувано: 11 април, 2022 преди 20 минути , Ou7law каза: Т.е. за всеки 1000лв. похарчени имаме 3 месеца период, в който да се позлват лаунджовете, така ли? В my diners най-точно може да провериш имаш ли необходимия оборот за безплатно посещение и докога, като зададеш дата. Защото по различен начин стоят нещата ако утре направиш накуп 1000лв или пък харчиш редовно по-малки суми за по-дълъг период от време. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 26 април, 2022 Сподели Публикувано: 26 април, 2022 Знае ли някой дали с нашите карти може да се посети следния салон на летището в Атина: Airport Lounge Details | Diners Club International ( ATHENS INTERNATIONAL (ATH) Goldair Handling CIP Lounge ) В описанието на салона пише, че е за: Access available to the upgraded Diners Club® Airport Lounge and Travel program Clubmember. Please contact your local Diners Club provider to confirm upgrade status. В темата за салоните не го намерих. Дайнерс казват, че не знаят, защото всеки салон сам си решавал и гърците били направили някакви промени в последните 1-2 години. Звънях и в салона. Там девойката обясни: - Мозе, мозе, стом картата е Diners Club International. Личен опит има ли някой? @Георги Матеев Матейко, help! Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 26 април, 2022 Сподели Публикувано: 26 април, 2022 преди 29 минути , ven62 каза: Знае ли някой дали с нашите карти може да се посети следния салон на летището в Атина: Airport Lounge Details | Diners Club International ( ATHENS INTERNATIONAL (ATH) Goldair Handling CIP Lounge ) В описанието на салона пише, че е за: Access available to the upgraded Diners Club® Airport Lounge and Travel program Clubmember. Please contact your local Diners Club provider to confirm upgrade status. В темата за салоните не го намерих. Дайнерс казват, че не знаят, защото всеки салон сам си решавал и гърците били направили някакви промени в последните 1-2 години. Звънях и в салона. Там девойката обясни: - Мозе, мозе, стом картата е Diners Club International. Личен опит има ли някой? @Георги Матеев Матейко, help! Това го пише вече за всички салони, спокойно пускат ни навсякъде, даже и на места, където не пише в сайта, че може 😄 . 2 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 26 април, 2022 Сподели Публикувано: 26 април, 2022 преди 38 минути , ven62 каза: Знае ли някой дали с нашите карти може да се посети следния салон на летището в Атина: Airport Lounge Details | Diners Club International ( ATHENS INTERNATIONAL (ATH) Goldair Handling CIP Lounge ) В описанието на салона пише, че е за: Access available to the upgraded Diners Club® Airport Lounge and Travel program Clubmember. Please contact your local Diners Club provider to confirm upgrade status. В темата за салоните не го намерих. Дайнерс казват, че не знаят, защото всеки салон сам си решавал и гърците били направили някакви промени в последните 1-2 години. Звънях и в салона. Там девойката обясни: - Мозе, мозе, стом картата е Diners Club International. Личен опит има ли някой? @Георги Матеев Матейко, help! Мозе 😉 2 1 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 април, 2022 Сподели Публикувано: 26 април, 2022 преди 22 минути , Георги Матеев каза: Мозе 😉 Σας ευχαριστώ 1 Връзка към коментар
sailorbg Публикувано: 30 април, 2022 Сподели Публикувано: 30 април, 2022 Здравейте, Моля да споделите КАК се активира застраховката към Дайнърс картата? Ако си платя кафето в някое заведение в Атина, това ознаава ли, че вече съм застрахован? Ако не оснзчава, то кажете кой е най-подходящият метод? Без да ме карате да си купувам самолетен билет до Австралия, защото нямам намерение да ходя там :)) Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 30 април, 2022 Сподели Публикувано: 30 април, 2022 преди 31 минути , sailorbg каза: Здравейте, Моля да споделите КАК се активира застраховката към Дайнърс картата? Ако си платя кафето в някое заведение в Атина, това ознаава ли, че вече съм застрахован? Ако не оснзчава, то кажете кой е най-подходящият метод? Без да ме карате да си купувам самолетен билет до Австралия, защото нямам намерение да ходя там :)) с първата покупка направена извън БГ ти се активира застраховката. Имаше и вариант, ако си платил нещо за там например самолетни билети или хотел, но не съм задълбавал в правилата и аз просто правя транзакция първия ден като пристигна и съм си спокоен. 2 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 30 април, 2022 Сподели Публикувано: 30 април, 2022 Някой използвал ли е Evolve картата Дайнърс за блокаж на депозит за рент а карт? На летището в Болоня, служителка на Голдкар 20 минута преписва номера на Мастъркард частта и накрая и ми я върна, че била дебитна 😄 Не ми се разправяше и дадах друга карта, но мислех само Дайнърс Еволв да оставям като основна карта, а това ми изглежда като потенциален проблем. Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 30 април, 2022 Сподели Публикувано: 30 април, 2022 преди 6 минути , Capitan Morgan каза: Някой използвал ли е Evolve картата Дайнърс за блокаж на депозит за рент а карт? На летището в Болоня, служителка на Голдкар 20 минута преписва номера на Мастъркард частта и накрая и ми я върна, че била дебитна 😄 Не ми се разправяше и дадах друга карта, но мислех само Дайнърс Еволв да оставям като основна карта, а това ми изглежда като потенциален проблем. А защо не й каза да използва Дайнърс частта в такъв случай? Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 30 април, 2022 Сподели Публикувано: 30 април, 2022 преди 9 минути , cybersimo каза: А защо не й каза да използва Дайнърс частта в такъв случай? С Дайнърс не ставаше. Всъщност малко рент а кар компании приемат Дайнърс, затова уж след като изтече я подмених на Еволв. 2 Връзка към коментар
Aureliano Публикувано: 30 април, 2022 Сподели Публикувано: 30 април, 2022 Аз взимам коли под наем само с evolve картата и винаги с блокиране на пълния депозит, защото ползвам външната годишна застраховка от WWI. Никога не съм имал проблем с блокирането на депозита. 4 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 30 април, 2022 Сподели Публикувано: 30 април, 2022 преди 3 часа, Jorro каза: Имаше и вариант, ако си платил нещо за там например самолетни билети или хотел, но не съм задълбавал в правилата и аз просто правя транзакция първия ден като пристигна и съм си спокоен. Това също важи. Аз съм купувала самолетни билети, после не пътувах и имах застраховка която ползвах (до 200 долара разходи покриваше). Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 1 май, 2022 Сподели Публикувано: 1 май, 2022 преди 8 часа, Capitan Morgan каза: Някой използвал ли е Evolve картата Дайнърс за блокаж на депозит за рент а карт? На летището в Болоня, служителка на Голдкар 20 минута преписва номера на Мастъркард частта и накрая и ми я върна, че била дебитна 😄 Не ми се разправяше и дадах друга карта, но мислех само Дайнърс Еволв да оставям като основна карта, а това ми изглежда като потенциален проблем. Постоянно ползвам Evolve за блокиране на депозити (включително в Италия) и никога не е имало проблем. Картата (и двете й части) със сигурност е кредитна и навсякъде се разпознава като такава. В твоя случай, имайки предвид комбинацията от Италия и Голдкар, мога чудесно да си представя как служителката просто те е излъгала защото не й се е занимавало със странна непозната за нея карта. 6 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 май, 2022 Сподели Публикувано: 1 май, 2022 преди 14 часа, Capitan Morgan каза: накрая и ми я върна, че била дебитна 😄 Не я ли попита какво според нея означава този надпис на картата...? Мъжът ми точно затова си изкара Evolve, а не поднови Classic-a - използва я за коли под наем там, където не приемат Diners. ДСК Galaxy-то я закри и сега сме само с кредитни карти Diners - аз класик, той с Evolve. 3 Връзка към коментар
nino Публикувано: 1 май, 2022 Сподели Публикувано: 1 май, 2022 Един малко глупав въпрос от мен. Какво значи блокиране на депозита при наемане на кола ? Ако си платиш наема с тази карта и имаш външна застраховка или през брокер, при евентуална щета не могат да ти теглят от депозита за покриване на щетите ли ? Нещо не разбирам как ще се платят евентуални щети ? Нали щетите при външна застраховка се изплащат на застрахования според протокола на рентакар компанията , а застархования после ще ги прати на рентакара ли ? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 май, 2022 Сподели Публикувано: 1 май, 2022 преди 32 минути , nino каза: Какво значи блокиране на депозита при наемане на кола ? Означава точно това - блокиране. Реално не са изтеглени от сметката, доставчикът не ги е изтеглил, но ги е блокирал, за да си осигури вземането по самоучастието в случай на щети. При връщане на автомобила със щети, точно от тази блокирана сума ще ти изтеглят парите. преди 32 минути , nino каза: Нали щетите при външна застраховка се изплащат на застрахования според протокола на рентакар компанията , а застархования после ще ги прати на рентакара ли ? Ако имаш външна застраховка, за рент-а-кар компанията ти реално си без застраховка. При щети те си взимат парите от теб (от тази сума, която са ти блокирали), а ти от своя страна си завеждаш иск към външния застраховател на база документите от рент-а-кар компанията да ти възстановят платената за щетите сума. 6 Връзка към коментар
nino Публикувано: 1 май, 2022 Сподели Публикувано: 1 май, 2022 преди 3 минути , chandni каза: Означава точно това - блокиране. Реално не са изтеглени от сметката, доставчикът не ги е изтеглил, но ги е блокирал, за да си осигури вземането по самоучастието в случай на щети. При връщане на автомобила със щети, точно от тази блокирана сума ще ти изтеглят парите. Ако имаш външна застраховка, за рент-а-кар компанията ти реално си без застраховка. При щети те си взимат парите от теб (от тази сума, която са ти блокирали), а ти от своя страна си завеждаш иск към външния застраховател на база документите от рент-а-кар компанията да ти възстановят платената за щетите сума. Много ти благодаря ! Явно е трябвало да попитам какво значение има каква ще е кредитната картата за блокиране на депозита т.е. Evolve има някакво предимство пред другите ли ? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 май, 2022 Сподели Публикувано: 1 май, 2022 преди 2 минути , nino каза: Много ти благодаря ! Явно е трябвало да попитам какво значение има каква ще е кредитната картата за блокиране на депозита т.е. Evolve има някакво предимство пред другите ли ? Evolve е две карти в една - Diners и MasterCard. Не всички рент-а-кар компании приемат Diners. При вземане на карта Evolve си гарантираш, че ще имаш кредитна карта, която рент-а-кар компанията приема, защото MasterCard се приема навсякъде. Ако си вземеш Diners Classic и компанията не приема такава карта и нямаш друга кредитна карта, с която да гарантираш самоучастието си, няма да ти дадат изобщо кола. 1 1 Връзка към коментар
nino Публикувано: 1 май, 2022 Сподели Публикувано: 1 май, 2022 преди 1 минута , chandni каза: Evolve е две карти в една - Diners и MasterCard. Не всички рент-а-кар компании приемат Diners. При вземане на карта Evolve си гарантираш, че ще имаш кредитна карта, която рент-а-кар компанията приема, защото MasterCard се приема навсякъде. Ясно, още веднъж благодаря ! 1 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 3 май, 2022 Сподели Публикувано: 3 май, 2022 От около седмица забелязах, че ПОС терминалите на Райфайзен вече разпознават Evolve картите като Mastercard, а не като Diners вече. Имайте го предвид. 2 Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 4 май, 2022 Сподели Публикувано: 4 май, 2022 преди 12 часа, darinamarinova каза: От около седмица забелязах, че ПОС терминалите на Райфайзен вече разпознават Evolve картите като Mastercard, а не като Diners вече. Имайте го предвид. Просто ползвай Кърв и никога няма да имаш проблем какво разпознават 7 Връзка към коментар
ockac23 Публикувано: 8 май, 2022 Сподели Публикувано: 8 май, 2022 На 3.05.2022 г. в 20:16, darinamarinova каза: От около седмица забелязах, че ПОС терминалите на Райфайзен вече разпознават Evolve картите като Mastercard, а не като Diners вече. Имайте го предвид. Напоследък като цяло има проблеми при безконтактните плащания с evolve, на много места, където преди минаваше като Diners, сега минава като Mastercard. Ако плащате по-голяма сума, не е зле да искате на каса да мине през чип четеца, за да не губите кешбек. 1 Връзка към коментар
Yto Публикувано: 30 май, 2022 Сподели Публикувано: 30 май, 2022 Как стоеше въпроса с оборота за салони ако се плаща към нап. Наясно съм, че кеш няма... Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 31 май, 2022 Сподели Публикувано: 31 май, 2022 преди 11 часа, Yto каза: Как стоеше въпроса с оборота за салони ако се плаща към нап. Наясно съм, че кеш няма... Няма транзакции, които да се изключват при смятането на оборота за салоните. При осчетоводени транзакции вижте my diners за дя сте спокойни. 1 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 31 май, 2022 Сподели Публикувано: 31 май, 2022 На 1.05.2022 г. в 13:39, chandni каза: Не я ли попита какво според нея означава този надпис на картата...? Мъжът ми точно затова си изкара Evolve, а не поднови Classic-a - използва я за коли под наем там, където не приемат Diners. ДСК Galaxy-то я закри и сега сме само с кредитни карти Diners - аз класик, той с Evolve. Много се е изтъркал надписа на цифрите и не е релефен като др. кредитни карти и вероятно не й се занимаваше да се мъчи да го чете. Доста калпава е изработката на пластиката. При плащане в нета е мъка докато препиша цифрите. То е едно светене с фенерчето на телефона, накланяне на картата наляво и надясно за да различа какво пише 😄 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега