Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Точно, а на Evolve (Mastercard частта) са дори още по-добри, да не кажа дори най-добрите на бг пазара (€1 продават за 1.949 лв, това е под фиксинга на БНБ).

Да, това винаги ми е било чудно, даже съм се питала дали нещо не бъркам. Мастъркард на Evolve превалутира по- изгодно от обикновена Мастъркард.?!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

то малко стана като за другите теми, ама в такъв случай има ли смисъл да се настройва валутата на Diners в Curve за съответната страна - примерно в EUR или ще е същото, като да се ползва техния курс?

Връзка към коментар
Преди 1 час, ven62 каза:

Е, вече съм предпоследен. 

:wink:

Като последен, какво ми остава освен да се успокоя с това, че понеже кредитните карти са все карти, то, на който не му върви с картите, му върви в любовта 😉 

П.П. Имам предвид любовта към пътуването. 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, iMari каза:

Да, това винаги ми е било чудно, даже съм се питала дали нещо не бъркам. Мастъркард на Evolve превалутира по- изгодно от обикновена Мастъркард.?!

Не бъркаш, а обяснението е просто. За разлика от стандартните Mastercard карти, то при Evolve курсовете се определят от Дайнърс България, които очевидно умишлено са заложили невероятно добър курс на еврото при Mastercard частта, което на свой ред води до супер добър курс на всички други валути поради евровия сетълмент на картата. По този начин компенсират липсата на 1% кешбек при плащанията с Mastercard частта. Да обобщя, при Evolve Diners €1 = 1.959 лв, а при Evolve Mastercard €1 = 1.949 лв. Не съществува друга карта с толкова изгоден курс.

Преди 1 час, antea каза:

има ли смисъл да се настройва валутата на Diners в Curve за съответната страна - примерно в EUR или ще е същото, като да се ползва техния курс?

Curve курсът (ако не е надвишен безплатния лимит за превалутиране и ако не е уикенд) е €1 = 1.95583. Тоест, ако плащаш в евро с Diners Classic или Evolve Diners е по-изгодно Curve да прави превалутирането, т.е. картата да седи в лева в Curve интерфейса.

Преди 1 час, Mistela каза:

коя дата моля София-Атина за 19 AUD (€13) ?

16 март.

• Харесвам 8
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Вчера в Метро магазина исках да платя с Револют Дайнърс, никакъв ПОС не ми прие картата. 
Аз ли съм изостанал с информацията нещо? Че ако не мога там да плащам с нея, няма как и да врътна 1000 лв на тримесечие.

Редактирано от neuromancer
Връзка към коментар
преди 1 минута , Sun4o каза:

Вчера в Метро магазина исках да платя с Револют, никакъв ПОС не ми прие картата. 
Аз ли съм изостанал с информацията нещо? Че ако не мога там да плащам с нея, няма как и да врътна 1000 лв на тримесечие.

Да не говориш за Дайнерс?

Връзка към коментар
преди 4 минути , Sun4o каза:

Извинявам се…😀

Точно за Дайнерса питах, ама съм се отнесъл и съм сбъркал темата…

Е, за дайнърса май е нормално да не минава на много места, но хората ползват Curve за целта

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 21.08.2022 г. в 17:49, neuromancer каза:

дайнърса става 🙂

има се предвид да нагласиш като пазаруваш с Кърв да чарджва дайнърса

Свалих си приложението. 
Накрая обаче ми поиска карта, която да добавя и да мога да плащам с нея, дадох Дайнерса, нещо го отхвърля обаче. Пробвах наново, този път чрез скана, пак греда. Или не иска да приеме Дайнърс като първа карта?

Връзка към коментар
преди 42 минути , Sun4o каза:

Или не иска да приеме Дайнърс като първа карта?

преди 31 минути , Branko каза:

Би трябвало да стане.Ще поиска верификация по всяка вероятност от 1€.Пробвай да добавиш револют първо и после дайнърс

При мен е първа карта. Нямах проблеми, но я прикачих доста отдавна и не помня детайлите.

Иначе после с Кърв няма проблеми в Метро. Плащам почти всичко с телефона на ПОС. Дори сметката ми за Виваком през телефона пак с Дайнърс. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 21 часа, jorocontrola каза:

При мен е първа карта. Нямах проблеми, но я прикачих доста отдавна и не помня детайлите.

Иначе после с Кърв няма проблеми в Метро. Плащам почти всичко с телефона на ПОС. Дори сметката ми за Виваком през телефона пак с Дайнърс. 

При мен упорито отказва. Даже като втора не я иска. Ще се звъни днес на Дайнерс.

Връзка към коментар
преди 1 час, Sun4o каза:

При мен упорито отказва. Даже като втора не я иска. Ще се звъни днес на Дайнерс.

Е дайнърс как очакваш да ти помогнат?  Активирал ли си 3д защитата? Ако не си през настройки в my.diners.bg се прави и тази парола ти трябва за повечето сайтове. Много е вероятно кърв да ти я отхяърля,  защото нямаш тази 3д верификация актияирана. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 8 часа, Jorro каза:

Е дайнърс как очакваш да ти помогнат?  Активирал ли си 3д защитата? Ако не си през настройки в my.diners.bg се прави и тази парола ти трябва за повечето сайтове. Много е вероятно кърв да ти я отхяърля,  защото нямаш тази 3д верификация актияирана. 

Това е било. Влезнах в my.diners.bg, естествено, бях си забравил всякакви пароли и клиентски номер, звъннах на Дайнърс, уточнихме ги, при съставяне на новата парола ми поиска статичен код да си измисля и така. Още 20 минути търсих в сайта 3Д защита, не намерих и реших все пак пак да пробвам да вкарам картата в Curve. Взе, че стана. Поиска ми статичния код и ми изпрати еднократна парола. Явно съм си направил 3Д😀

Благодаря🍺.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте, 

От прочетеното разбирам, че за да се ползват безплатно салоните в летищата, трябва и аз, и съпругът ми, да имаме карта Дайнърс.

Как стои въпросът при 14-годишната ни дъщеря?

Трябва ли да направим за нея допълнителна карта към моята сметка, примерно?

Какви са плюсовете и минусите?

Връзка към коментар
Преди 1 час, didiga каза:

Здравейте, 

От прочетеното разбирам, че за да се ползват безплатно салоните в летищата, трябва и аз, и съпругът ми, да имаме карта Дайнърс.

Трябва ли да направим за нея допълнителна карта към моята сметка, примерно?

Какви са плюсовете и минусите?

Всеки трябва да има карта. За детето - допълнителна към такава  на родител. За плюсове и минуси трябва да прочетете, например  в тази тема. За мен са само плюсове.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 45 минути , Цвете каза:

Всеки трябва да има карта. За детето - допълнителна към такава  на родител. За плюсове и минуси трябва да прочетете, например  в тази тема. За мен са само плюсове.

За дете на 14г съм почти сигурен,че няма да издадат допълнителна карта

Просто ще трябва да си плащате за детето

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, didiga каза:

преди 1 час, Branko каза:

За дете на 14г съм почти сигурен,че няма да издадат допълнителна карта

Просто ще трябва да си плащате за детето

Това е коментирано в темите.

Има други видове БГ карти, който важат поне на летище София.

Примерно си изкарвате някаква премиум кредитна Мастъркард. Тя важи за двама в София без ограмничения или допълнителни такси. Така си пестите посещенията с Дайнърс и отделно минавате безплатно в София. На другите места както се спомена вече си плащате.

Стига да има карти, поне в София се минава. Вкарвал съм мен + 2ма като даваме моите Дайнърс и Мастъркард 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може и да е коментирано и да съм го пропуснал. Кешбека се начислява на 6 месеца от датата на издаване на картата - това ясно, но че трябвало минимум оборот с Дайнърс картата от 2000лв за този период и естествено без просрочие по задълженията, иначе изгарял. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , Kamen каза:

Може и да е коментирано и да съм го пропуснал. Кешбека се начислява на 6 месеца от датата на издаване на картата - това ясно, но че трябвало минимум оборот с Дайнърс картата от 2000лв за този период и естествено без просрочие по задълженията, иначе изгарял. 

Точно така е. Новото, откакто ползвах картата едно 20 г., е завишеният "лимит" за начисляване на кеш бек бонуса за 6 месеца от 1500,--, ако не ме лъже паметта след 2-годишно вирусно прекъсване, на 2000,-- левчета, както с благодарност чета при теб. 

Сега ако някой каже и на коя дата е падежът за just on time погасяване, много ще ми е помогнал с време да звъня, еле пък да прелиствам договора по още топлата ми, но надлежно разтичана от първия момент Evolve 🤔 😉 - в mydiners вчера нищо не ми излизаше, а съм опукала хилядарка от 5.8. насам.

Връзка към коментар
преди 9 минути , iMari каза:

Просто използвай Револют за погасяване на задълженията през my diners.Няма защо да има такса.

Благодаря! Разбирам, че ще стане. Таксата си е такса, ама идеята ми е да захраня Еволвето, за да натрупам кеш бек със сумата на месечните сметки. А за погасяване май ми е още рано. В съзнанието ми изплува, че гратисният им период беше сякаш 60 дни.

Правя кафе и започвам да се старая.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , Anna Kalinovska каза:

Сега ако някой каже и на коя дата е падежът за just on time погасяване, много ще ми е помогнал с време да звъня, еле пък да прелиствам договора по още топлата ми, но надлежно разтичана от първия момент Evolve 🤔 😉 - в mydiners вчера нищо не ми излизаше, а съм опукала хилядарка от 5.8. насам.

" А за погасяване май ми е още рано"

Цитирам те от темата за Револют, защото обясненията касаят Дайнърс.

Имаш 15 дни аванс след като излезе извлечението. Ако то излиза на 1 число, то пълното погасяването трябва да стане до 15 число на месеца за да не ти се трупат лихви. Най-добре звънни на Дайнърс за да си сигурна за датата на извлечението, съответно и за авансовия срок за пълно погасяване. Това е най-важната информация, когато си  вадиш кредитна карта. Дължимото за приключен месец ще се появи в my diners същия ден(или на следващия най-късно) след като извлечението е налично.  

Може да довнедесеш каквато сума искаш, когато искаш. Ако е над кредитният лимит ще ползваш картата като дебитна и пак ще ти се трупа кешбек.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.