Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

преди 9 минути , iMari каза:

" А за погасяване май ми е още рано"

Цитирам те от темата за Револют, защото обясненията касаят Дайнърс.

Имаш 15 дни аванс след като излезе извлечението. Ако то излиза на 1 число, то пълното погасяването трябва да стане до 15 число на месеца за да не ти се трупат лихви. Най-добре звънни на Дайнърс за да си сигурна за датата на извлечението, съответно и за авансовия срок за пълно погасяване. Това е най-важната информация, когато си  вадиш кредитна карта. Дължимото за приключен месец ще се появи в my diners същия ден(или на следващия най-късно) след като извлечението е налично.  

Може да довнедесеш каквато сума искаш, когато искаш. Ако е над кредитният лимит ще ползваш картата като дебитна и пак ще ти се трупа кешбек.

Благодаря! 🙂 нЕма да повярваш, че нЕмам време и за звънене.. Но еволвето ми е на 3 седмици, та има време до момента на погасяване и сигурно своевременно ще излезе инфо в mydiners. 

Просто не ми се разгръща договора относно нововъведени промени, след като 20-ина години с кеф жонглирах с Виза и Дайнерс и направих 2-годишна вирусна пауза. А довнасянето ми е важно, т.к. ме посъветваха да заявя нисък лимит и междуврменнно съм го опукала и предпочитам да се разплащам с еволвето.

Връзка към коментар

абсурд да е цели 60 дни

сигурно е някъде 1 до 2 седмици след като получиш сметката, както всички. От 10тина години нямам дайнърс и съм забравил

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , neuromancer каза:

абсурд да е цели 60 дни

сигурно е някъде 1 до 2 седмици след като получиш сметката, както всички. От 10тина години нямам дайнърс и съм забравил

Така беше допреди 2 години, когато я върнах заедно с Виза, че ми се беше стъмнило пред очите покрай вируса.., бях една от първите й картодържатели по покана на ПИБ. Сега взех еволв, с триста зора и няколкомесечна борба и някоя и друга силно изнервила ме седмица на финала...; вече съзирах как ще ги одрусам пред някой съд за дискриминиране по силно неприятен ми признак.., когато намеря време между разходките..

Връзка към коментар
Преди 1 час, iMari каза:

" А за погасяване май ми е още рано"

Цитирам те от темата за Револют, защото обясненията касаят Дайнърс.

Имаш 15 дни аванс след като излезе извлечението. Ако то излиза на 1 число, то пълното погасяването трябва да стане до 15 число на месеца за да не ти се трупат лихви. Най-добре звънни на Дайнърс за да си сигурна за датата на извлечението, съответно и за авансовия срок за пълно погасяване. Това е най-важната информация, когато си  вадиш кредитна карта. Дължимото за приключен месец ще се появи в my diners същия ден(или на следващия най-късно) след като извлечението е налично.  

Може да довнедесеш каквато сума искаш, когато искаш. Ако е над кредитният лимит ще ползваш картата като дебитна и пак ще ти се трупа кешбек.

Готово. Всичко сработи, както трябва. Е, без обаждане в Дайнерс не мина, т.к. при супер ново еволве нямах наличен нито кл. номер, нито IBAN. Паричките пътуват, сметките ще почакат до след магеланската сБирка или пък до утре 😉 По сметката цели 0,05 лв., но нали има и Виза..

Връзка към коментар

Имам интересен казус. Плащане към Qatar Airways за 200.18 лв. впоследствие се осчетоводи като 201.18 лв. - тоест с точно един лев отгоре.

29341601_2022-09-02(1).png.c91e769ef4717efe3479e69bc7980dd3.png

Плащането е директно в лева, не е намесено превалутиране, както и няма логика да се начислява каквато и да е допълнителна такса.

На някого да му се е случвало подобно нещо?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

за 200.18 лв. впоследствие се осчетоводи като 201.18 лв. - тоест с точно един лев отгоре.

Сигурно този, който е писал кода, преди е бачкал като сервитьор ... 

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар

Здравейте,

Безконтактните плащания с молята Енволв карта не работят. Обаждах се на ДАйнърс и ми казаха, че картата ще ми бъде подменена с нова за тяхна сметка. Някой има ли подобен опит с тях? Трябвало да подам заявление във ФИБ за подмяната. 

Връзка към коментар
преди 8 минути , sailorbg каза:

Някой има ли подобен опит с тях?

Май всички, които си бяхме изкарали Evolve преди две-три години ги подменихме заради същия проблем. 🙂

Явно има дефект с пластиката, друг е въпросът не им ли излиза по-евтино да направят качествена карта, вместо да подменят пластики в срок.

Доколкото си спомням на мен ми казаха да им пратя мейл като опиша проблема, но сега може би предпочитат документите да минават през ПИБ.

За 3 раб. дни до седмица става новата карта. Но имай предвид, че веднага блокират старата, т.е. една седмица си без карта.

Връзка към коментар

отделно, че и след подмяната пак не работят, на втората неработеща подменена се отказах и си минах на Curve, изобщо не се е налагало да я вадя физическата Дайнърс освен в летищен салон

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 50 минути , sailorbg каза:

Здравейте,

Безконтактните плащания с молята Енволв карта не работят. Обаждах се на ДАйнърс и ми казаха, че картата ще ми бъде подменена с нова за тяхна сметка. Някой има ли подобен опит с тях? Трябвало да подам заявление във ФИБ за подмяната. 

Моята еволв е на по-малко от месец. Не съм имала подобен проблем още от първия момент. А я ползвам усилено не само у нас. Понеже имаше проблем в началото с проследяване транзакциите в mydiners, докато местеха офиса на нов адрес, а след завръщането ми със захранване на сметката от Револют, се сдобих с номерата на 2ма служители и ми реагират незабавно и ефикасно на всякакъв проблем или запитване.

Връзка към коментар

Здравейте. Решил съм да си извадя Diners карта, но не мога да преценя класик ли да е или прайв. И още един въпрос - задължително ли трябва картата да е издадена от ПИБ или може от моята банка ОББ и ще се различават ли картите в зависимост от това от коя банка са издадени?

Връзка към коментар
преди 5 минути , borislavpetkov84 каза:

Здравейте. Решил съм да си извадя Diners карта, но не мога да преценя класик ли да е или прайв. И още един въпрос - задължително ли трябва картата да е издадена от ПИБ или може от моята банка ОББ и ще се различават ли картите в зависимост от това от коя банка са издадени?

Здравей,

Diners картите се издават само от ПИБ.

Разликата между класическата Diners карта и ко-брандираната е, че класическата е само Diners, а ко-брандираната съчетава Diners и Мастеркард в едно. Втората ти дава удобството да имаш две кредитни карти в една, като втората е полезна при наемането на автомобил, защото Мастеркард се приема навсякъде, а Diners - не винаги. От другата страна за мен неудобството на ко-брандираната карта е, че при плащане на ПОС трябва да уточняваш през коя карта искаш да мине транзакцията, иначе ти я минават, на която е по подразбиране. А кешбек има само през Diners частта.

Аз съм с класическа Diners и нямам намерение да минавам към другата. Класическата Diners все още не минава навсякъде на ПОС, но ако я сложиш зад Curve, забравяш за този проблем и плащаш навсякъде с Curve, а кешбекът се трупа към Diners.

Изборът е твой.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Преди 3 месеца имаше промо за 

Evolve-то/Дайнърс + Мастеркард/ една година без месечни такси, ако вадиш две карти на един титуляр си е бонус от 48лв + 36лв = 84лв. Погледни, може още да е валидно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Kamen каза:

Преди 3 месеца имаше промо за 

Evolve-то/Дайнърс + Мастеркард/ една година без месечни такси, ако вадиш две карти на един титуляр си е бонус от 48лв + 36лв = 84лв. Погледни, може още да е валидно.

Като гледам в сайта на Дайнърс няма никакви промо оферти за момента. Само в техният сайт ли ги обявяват тези промоции?

Връзка към коментар

Мисля, че и преди ги нямаше, казаха ми по телефона и се възползвах. Звъни, днес може и да не работят, но утре със сигурност, много са любезни.

важи

https://www.diners.bg/bg/page/294/promotsionalni-usloviya-i-mnogo-bonus-programi-s-kreditni-karti-evolve

Връзка към коментар

Промото уж беше до 31.12.21 (поне на сайта им така пишеше), но си важи. Аз изкарах през февруари, половинката през април. Без месечни такси за първата година, кешбека си са го пуснали миналия месец, макар и нещо да са объркали - има го, после са си го взели и после пак са го пуснали. 
Аз съм я сложил зад Кърв, за да няма драми с кешбека, и си плащам само с телефона, половинката я използва с чипа, за да избира "през Дайнърс". 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, stormbringer каза:

Промото уж беше до 31.12.21 (поне на сайта им така пишеше), но си важи. Аз изкарах през февруари, половинката през април. Без месечни такси за първата година, кешбека си са го пуснали миналия месец, макар и нещо да са объркали - има го, после са си го взели и после пак са го пуснали. 
Аз съм я сложил зад Кърв, за да няма драми с кешбека, и си плащам само с телефона, половинката я използва с чипа, за да избира "през Дайнърс". 

Кешбека винаги така се отразява - в три транзакции дават, вземат и пак дават сумата.

Ако имаш забавяне се появяват две транзакции и не ти начисляват третата, т.е. оставаш без кешбек

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, borislavpetkov84 каза:

Моята evolve днес става на 1 месец. 

Промоционалните условия все още важат.

http://www.diners.bg/bg/zayavi-sega-kreditna-karta-evolve-s-promotsionalni-usloviya/page/294

За мен в момента тя е най-добрият продукт на пазара (след 20-инагодишен опит с розова First Lady и Classic, които по същество са 1:1).

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 15 минути , dimitrov6 каза:

Мен не ме одобриха вчера,сигурно заради малки доходи.Иначе щеше да ми е полезна за fasttrack на летище София и за безплатни салони 3 месеца.

Можеш да поискаш ти да си я кредитираш с твои средства и лимит

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, dimitrov6 каза:

Мен не ме одобриха вчера,сигурно заради малки доходи.Иначе щеше да ми е полезна за fasttrack на летище София и за безплатни салони 3 месеца.

Не се кахъри. Fasttrack от доста време няма на Т2...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, dimitrov6 каза:

Това е дискриминация по определен признак.. 🤓

Изведох битката до успешен край. Костваше ми месеци време в кандидатстване и изчакване на отговори.., плюс последни две почти инфарктни седмици в цайтнот преди заминаване, с 2-3 посещения на централана всеки ден без изключение. Вече се виждах как пускам искова молба срещу тях със сигурно спечелено дело.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Яничка каза:

Не се кахъри. Fasttrack от доста време няма на Т2...

Мисля,че има на проверка на багажа,след като се изкачиш по стълбите вдясно има отделен скенер и сложена табела ,която пречи на пътя.Преди 20 дни специално гледах имаше 2-3 души ,а останалите като мен се въртяха между едни ограничения и след 5 минути отивахме към две ленти за проверка.

• Шок 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.