Anna Kalinovska Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 преди 7 часа, Branko каза: Можеш да поискаш ти да си я кредитираш с твои средства и лимит Това се оказва възможно. Просто човек трябва да се добере до мислещ и компетентен служител - нещо, което системата практически не допуска, просто така е направена, пак от хора.. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 преди 28 минути , Anna Kalinovska каза: Това е дискриминация по определен признак.. 🤓 Няма дискриминация по доходи. То иначе за целия живот е така... 2 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 На 30.08.2022 г. в 16:11, iMari каза: " А за погасяване май ми е още рано" Цитирам те от темата за Револют, защото обясненията касаят Дайнърс. Имаш 15 дни аванс след като излезе извлечението. Ако то излиза на 1 число, то пълното погасяването трябва да стане до 15 число на месеца за да не ти се трупат лихви. Най-добре звънни на Дайнърс за да си сигурна за датата на извлечението, съответно и за авансовия срок за пълно погасяване. Това е най-важната информация, когато си вадиш кредитна карта. Дължимото за приключен месец ще се появи в my diners същия ден(или на следващия най-късно) след като извлечението е налично. Може да довнедесеш каквато сума искаш, когато искаш. Ако е над кредитният лимит ще ползваш картата като дебитна и пак ще ти се трупа кешбек. Междувременно съм наясно 🙂 Съкратили са гратисния период от 60 дни през последните 20-ина години на 45 дни, аналогично на виза.. Вчера едва успях да си прегледам договора за еволв. На 13.09.2022 г. в 17:18, neuromancer каза: Няма дискриминация по доходи. То иначе за целия живот е така... Още ме чопли, че не стигнах до завеждане на дело, добре щях да разнообразя делника си... Друг е въпросът къде щях да го сместя във времето между странстванията си по света и връхчетата у нас.. Но пък не би било нищо спешно, с падеж или давностен срок 🙃 Любимият Diner´s Club, под формата на КК First Lady, Classic и междувременно все пак Evolve, както и служители, с които съм контактувала в годините на негов лоялен клиент, щеше да бъде порядъчно одрусан пред подоваващ на нивото им съд, thst´s for sure.. Просто няма как да не се заям с всеки, който се опита да посегне на финансовата ми свобода, само защото (счита, че) съм дърта или бедна.. Връзка към коментар
antea Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 виж, Анна, не че нещо, но има полу-финансови институции, които не се интересуват дали си възрастен и беден, и отпускат щедро кредити, даже предпочитат такива клиенти 🙂 не знам защо се учудваш, че пък други евентуално отказват на хора, които не отговарят на определени (от тях) критерии ти и тук беше попитала дали някой не иска да ти "услужи" като извади карта, която да ти предостави, явно не са се намерили кандидати, това значи ли, че се чувстваш дискриминирана от хората тук? 10 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 Вярвам , че на всички щеше да ни е интересно да заведеш и да спечелиш дело срещу банка , заради финансова / възрастова дискриминация. С това просто ще счупиш краката на финансовата система и на капитализма като цяло ! После може да подпукаш и застрахователите , които също отказват застраховка по възрастов признак, или пък просто определят невъзможна премия 😉 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 Преди 1 час, antea каза: виж, Анна, не че нещо, но има полу-финансови институции, които не се интересуват дали си възрастен и беден, и отпускат щедро кредити, даже предпочитат такива клиенти 🙂 не знам защо се учудваш, че пък други евентуално отказват на хора, които не отговарят на определени (от тях) критерии ти и тук беше попитала дали някой не иска да ти "услужи" като извади карта, която да ти предостави, явно не са се намерили кандидати, това значи ли, че се чувстваш дискриминирана от хората тук? Благодаря, @antea, но ако имам нужда от кредит, зная къде да се обърна, вЕрвай ми 🙂 Изобщо не се учудвам на Нищо, принципно. Имам представа как са устроени банковите институции и от какво "живеят", професия ми е почти... Те от своя страна знаят не само това, но и че Дискриминират, все едно по какъв признак, и това би могло да има нежелателни, неблагоприятни последствия за тях. По тази причина и не се аргументират в дежурния СМС, който системата изпраща при отказ. Да, бях се видяла в чудо и бях попитала Само Тук.. Не, няма как да се чувствам дискриминирана от Хората тук.. Това било индивидуално премислено решение на базата на евентуално, не само джентълменско споразумение, а подкрепено с нужните за целта финансови инструменти. Необходимостта от a little hep from my friends межувременно отпадна. Изобщо не съжалявам за проявата на свободомислие, непримиримост и последователност, по моите стандарти, и ако @dimitrov6 иска, може да ми се обади за евентуално извеждане и на неговия казус до успешен край 🍀 Няма невъзможни неща. А когато изглежда, че няма изход, все едно за какво се касае, има поне 3 варианта за справяне в ситуация.. Благодаря за емпатията и вниманието! 🙂 Преди 1 час, stanimir каза: Вярвам , че на всички щеше да ни е интересно да заведеш и да спечелиш дело срещу банка , заради финансова / възрастова дискриминация. С това просто ще счупиш краката на финансовата система и на капитализма като цяло ! После може да подпукаш и застрахователите , които също отказват застраховка по възрастов признак или определят невъзможна премия 😉 И аз вярвам.. Дали застрахователи нямат спИциЯни оферти за Seniors -и те трябва "живеят" от нещо.. Тъкмо тази възрастова група усилено и пътува - японци, американци, швейцарци... - срещала съм групи и двойки по чужбините и по нашите високопланински върхове 🙃 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 преди 17 минути , Anna Kalinovska каза: Изобщо не съжалявам за проявата на свободомислие, непримиримост и последователност, по моите стандарти, и ако @dimitrov6 иска, може да ми се обади за евентуално извеждане и на неговия казус до успешен край 🍀 Ако искам карта на всяка цена щях да идем с баща ми и него ще го одобрят.Така преди няколко години пак ми отказаха,а него му дадоха и си купувах евтини билети през сайтовете.Но после намаляха промоциите и я закрихме,а имаше и такса 45 лв годишно. Тази снимка с картата се вижда кода и е хубаво да се свали от сайта иначе някой може да опита да си плати сметката. 1 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 2 minutes ago, dimitrov6 said: Тази снимка с картата се вижда кода и е хубаво да се свали от сайта иначе някой може да опита да си плати сметката. И човек запознат с кухнята на финансовата сфера едва ли би допуснал подобно публично ..."изтичане на лична информация" 😉 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 13 септември, 2022 Сподели Публикувано: 13 септември, 2022 Преди 1 час, dimitrov6 каза: Ако искам карта на всяка цена щях да идем с баща ми и него ще го одобрят.Така преди няколко години пак ми отказаха,а него му дадоха и си купувах евтини билети през сайтовете.Но после намаляха промоциите и я закрихме,а имаше и такса 45 лв годишно. Тази снимка с картата се вижда кода и е хубаво да се свали от сайта иначе някой може да опита да си плати сметката. Аз исках моята на всяка цена. Мисля, нормално, след като в продължение на 2 десетилетия бях изряден клиент, плюс един от първите като ФЛ на ПИБ (тя първоначално работеше изключително с корпоративни клиенти, какъвто беше институцията, на която служех тогава и по този повод ежедневно посещавах централния офис на ул. "Ст. Караджа"), комуто банката беше предложила едновременно виза и фърст лейди при самото появяване на последния продукт на нашия пазар. Възползвах, след като внимателно проучи предоставените ми документи, както и написаното в учебника ми по МВФО на проф. Н. Царевски (то по време на написването му малцина у нас бяха чували за КК, повече научих в разговори със западноевропейски клиенти, които си споделяха за уловките, ако човек не е прочел текстовете със ситен шрифт...). Закрих едностранно и двете в началото на пандемията. ОК, от мен нито ДК, нито банката спечелиха и цент, т.к. имам маниера да погасявам задължения just on time, изключая случаите, когато пътувам преди датата на падежа - тогава разбираемо погасявам преди срока. Свалих снимката, благодаря, сигурното си е сигурно 🤓 Нямах си работа да се изказвам, ама Кандид и Волтерщината... И не търся безплодни, неконструктивни дискусии 🙂 1 Връзка към коментар
WanderlustME Публикувано: 15 септември, 2022 Сподели Публикувано: 15 септември, 2022 На 13.09.2022 г. в 16:47, Anna Kalinovska каза: ова е дискриминация по определен признак.. 🤓 Че доходите/приходите на ФЛ/ЮЛ не е ли един от основните критерии, по които се отпуска кредит/кредитна карта? 🙂 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 септември, 2022 Сподели Публикувано: 15 септември, 2022 Това за доходите едно на ръка, но си мисля, че е по-скоро небрежност или несвършена работа. Брат ми имаше фирмена сметка в ПИБ 10 години и лични сметки негова и на повечето от служителите и в един момент поиска кредитна карта и му отказаха. Той се ядоса и премести всичко в друга банка. Та предполагам, че просто никой не се е поинтересувал да провери или не му се е вършела работа… И не съм юрист, но не виждам как може да докажеш дискриминация, освен ако категорично не са ти казали причината за отказа. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 Моля да се придържате към насочеността на темите и да се въздържате от излишен СПАМ. Разводняването на темите възпрепятства търсенето на полезна информация. Има подфоруми, допускащи по-свободни словоизлияния, има и такива, които са с конкретна практическа насоченост (този е от тях). Нека не превръщаме всяка тема в говорилня. Благодаря! 5 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 17 септември, 2022 Сподели Публикувано: 17 септември, 2022 Някой дали е успял да добави картата в телефона си в Google pay? Обикновена дайнърс. Преди въобще не я приемаше, като разпознаеше,че е дайнърс, Сега излиза надпис ,че не поддържа безконтактност и да се свържа с банката. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 17 септември, 2022 Сподели Публикувано: 17 септември, 2022 преди 1 час, bobole4e каза: Някой дали е успял да добави картата в телефона си в Google pay? Обикновена дайнърс. Преди въобще не я приемаше, като разпознаеше,че е дайнърс, Сега излиза надпис ,че не поддържа безконтактност и да се свържа с банката. Diners може да се добави в Google Pay само зад Curve. 2 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 17 септември, 2022 Сподели Публикувано: 17 септември, 2022 На 6.09.2022 г. в 11:19, borislavpetkov84 каза: Като гледам в сайта на Дайнърс няма никакви промо оферти за момента. Само в техният сайт ли ги обявяват тези промоции? Срокът на промоционалните условия е негласно продължен. И моята evolve, по същество Дайнерс, издадена на 5.8., е съгласно тях, сиреч промоционална. И да, както пишат и други магеланци по темата: У нас само ПИБ издава и обслужва КК Diners https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/kreditni-karti/diners-club-international http://www.diners.bg/bg/page/294/promotsionalni-usloviya-i-mnogo-bonus-programi-s-kreditni-karti-evolve На 13.09.2022 г. в 9:57, Branko каза: Можеш да поискаш ти да си я кредитираш с твои средства и лимит Начинът е да внесеш по сметката на Дайнерс 550 лв., които да останат при тях, докато ползваш картата. Няма смисъл да блокираш повече средства. Ще ти издадат КК с лимит 500 лв., а ти можеш да си довнасяш, колкото искаш да позвваш с нея. Тази система ДК и ПИБ прилагат за студенти и др. с недостатъчни според тях доходи. А и друго си е да е на твое име и да си постигнал желаното на "собствена нога".. 😎 На 8.07.2015 г. в 12:53, tougherty каза: А един такъв въпрос - ако аз имам кредитна карта Diners и извадя на жена ми допълнителна карта, тази допълнителна карта с различен номер ли ще бъде от моята? Идеята ми е, ако искамe да ползваме двамата безплатно салон от списъка на Diners, трябва ли да имаме две напълно независими карти, или може единият да има основна карта, а другият - допълнителна? За това всеки салон едностранно определя правила/усмотрение. Някои допускат безплатен достъп на човек с допълнителна КК, а други не. До такава, уж актуална, информация стигнах преди 2-3 месеца, когато разсъждавах върху въпроса дали да ми бъде издадена КК като втора/допълнителна към нечия основна. На 14.07.2015 г. в 13:22, neuromancer каза: Още преди 2 години, когато се спомена Дайнърса в темата за кредитни карти, казах, че не е подходяща да ти бъде единствена кредитна карта. Всичко си има предимства и недостатъци. Въпреки, че тук Дайнърс и Амекс приемат и на сергии на пазара... Чудесно се съчетава напр. с виза, така ПИБ ми предложи и двете преди сто години. А в Субсафарска Африка Дайнърс дефинитивно Не върви. Там еволв минава навсякъде и единствено като МС. Видях го едва, като се прибрах, в mydiners. За ЮАР вече ще знам и ще вървя с виза-та напред. 1 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 19 септември, 2022 Сподели Публикувано: 19 септември, 2022 На 13.09.2022 г. в 8:39, dimitrov6 каза: Мен не ме одобриха вчера,сигурно заради малки доходи.Иначе щеше да ми е полезна за fasttrack на летище София и за безплатни салони 3 месеца. Май няма fasttrack на летището. Днес погледнах и това било коридор за минаване на екипажите през проверка. Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 19 септември, 2022 Сподели Публикувано: 19 септември, 2022 преди 33 минути , dimitrov6 каза: Май няма fasttrack на летището. Днес погледнах и това било коридор за минаване на екипажите през проверка. През същия коридор минаваше и FastTrack-а, когато го имаше. В момента е спрян, до кога не се знае. 1 Връзка към коментар
borislavpetkov84 Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 На 17.09.2022 г. в 13:10, Anna Kalinovska каза: Срокът на промоционалните условия е негласно продължен. И моята evolve, по същество Дайнерс, издадена на 5.8., е съгласно тях, сиреч промоционална. И да, както пишат и други магеланци по темата: У нас само ПИБ издава и обслужва КК Diners https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/kreditni-karti/diners-club-international http://www.diners.bg/bg/page/294/promotsionalni-usloviya-i-mnogo-bonus-programi-s-kreditni-karti-evolve Начинът е да внесеш по сметката на Дайнерс 550 лв., които да останат при тях, докато ползваш картата. Няма смисъл да блокираш повече средства. Ще ти издадат КК с лимит 500 лв., а ти можеш да си довнасяш, колкото искаш да позвваш с нея. Тази система ДК и ПИБ прилагат за студенти и др. с недостатъчни според тях доходи. А и друго си е да е на твое име и да си постигнал желаното на "собствена нога".. 😎 За това всеки салон едностранно определя правила/усмотрение. Някои допускат безплатен достъп на човек с допълнителна КК, а други не. До такава, уж актуална, информация стигнах преди 2-3 месеца, когато разсъждавах върху въпроса дали да ми бъде издадена КК като втора/допълнителна към нечия основна. Чудесно се съчетава напр. с виза, така ПИБ ми предложи и двете преди сто години. А в Субсафарска Африка Дайнърс дефинитивно Не върви. Там еволв минава навсякъде и единствено като МС. Видях го едва, като се прибрах, в mydiners. За ЮАР вече ще знам и ще вървя с виза-та напред. Интересно ми е как салона ще разбере дали картата е допълнително издадена или си е една на титуляра? Питам, защото днес ми пристигна картата и от ПИБ ми казаха да изкарам допълнителна карта към моят лимит за приятелката ми, а не да издаваме изцяло нова карта на приятелката ми. Защото ще е тъпо да издадем допълнителна карта към моят лимит, да отидем някъде и да мога само аз да вляза във салона, а тя да стои отвън и да ме чака 😂 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 Салонът не се интересува дали е втора , трета или т.н. карта , а единствено да е тип карта който позволява достъп. Салоните задължават картата с определена сума, която после Дайнърс реимбурсира.Ти не плащаш нищо ,но това не означава че салоните са безплатни. Тоест ще бъдете допуснати и двамата в салон, въпросът е дали Дайнърс ще "опрости" таксата и за двете карти ,или допълнителната ще бъде чарджната със съответната сума. Най-добре звънни на Дайнърс и те ще ти разяснят условията.Служителите на ПИБ са само посредник и често не са напълно наясно с нещата.Дайнърс си имат собствен съпорт. 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 Преди 1 час, borislavpetkov84 каза: Интересно ми е как салона ще разбере дали картата е допълнително издадена или си е една на титуляра? Питам, защото днес ми пристигна картата и от ПИБ ми казаха да изкарам допълнителна карта към моят лимит за приятелката ми, а не да издаваме изцяло нова карта на приятелката ми. Защото ще е тъпо да издадем допълнителна карта към моят лимит, да отидем някъде и да мога само аз да вляза във салона, а тя да стои отвън и да ме чака 😂 Честно казано, не знам. Някъде в пространната им документация, докато ме разиграваха и търсех решение, бях срещнала информация, че политиката относно човека с допълнителна карта към друга основна била на конкретния салон. @stanimir e прав - от ПИБ винаги звънят в Дайнърс пред клиента, Така звъняха и за да отговорят на въпроса ми, дали ако имам допълнителна карта на мое име, мога равностойно както основния титуляр да ползвам салон. И отговорът на Дайнерс по телефона пред мен беше утвърдителен - нямало разлика. После прочетох, или някой от ангажираните с казуса ми намери заради мен, че салонът решавал. Мисля също така, че има текуща динамика и не всяка информация, получена тук преди тръгване, е последна и актуална. За мен, и в моя случай, а и при пълнолетни, най-добре е всеки да има своя карта, не съм гледала какво се спестява при основна с допълнителна към нея, годишна такса ли... Тя се избива лесно от кеш бек бонуса. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 преди 48 минути , borislavpetkov84 каза: Интересно ми е как салона ще разбере дали картата е допълнително издадена или си е една на титуляра? Питам, защото днес ми пристигна картата и от ПИБ ми казаха да изкарам допълнителна карта към моят лимит за приятелката ми, а не да издаваме изцяло нова карта на приятелката ми. Защото ще е тъпо да издадем допълнителна карта към моят лимит, да отидем някъде и да мога само аз да вляза във салона, а тя да стои отвън и да ме чака 😂 Разбира се, че нма как да разбере и не ги интересува. От години имам издадена допълнителна карта към моята и си влизаме с приятелката ми в салони постоянно. Единственото нещо, което трябва да съблюдаваш е да имаш необходимия оборот 3м назад за всяка карта по отделно. 7 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 То си го пишело ясно в условията стига да има кой да чете : Броят на посещенията се отчита за календарна година за клиент, независимо от броя на притежаваните от него кредитни карти, издадени от Дайнърс клуб България АД. http://www.diners.bg/bg/dostap-i-konsumatsiya-do-vip-letishtni-saloni/page/161 Това дето салонът си решавал почти сигурно касае достъп и таксуване на придружител , а не на човек с допълнителна Дайнърс карта към тази на титуляра. 2 Връзка към коментар
borislavpetkov84 Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 преди 6 минути , Jorro каза: Разбира се, че нма как да разбере и не ги интересува. От години имам издадена допълнителна карта към моята и си влизаме с приятелката ми в салони постоянно. Единственото нещо, което трябва да съблюдаваш е да имаш необходимия оборот 3м назад за всяка карта по отделно. А имаш ли представа какъв оборот трябва да си направил за да ти е безплатен салона? Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 преди 10 минути , borislavpetkov84 каза: А имаш ли представа какъв оборот трябва да си направил за да ти е безплатен салона? Първите 3 месеца от издаването няма изискване, след това 1000лв за предходните 3 месеца на карта. 3 Връзка към коментар
kali Публикувано: 24 септември, 2022 Сподели Публикувано: 24 септември, 2022 Допълнителната карта е с името на втория човек и си е съвсем отделна карта, с отделен номер. В профила онлайн излизат отделно двете карти и може да се прави справка отделно за достъпа до салони, авторизации, транзакции и т.н. Титулярът решава каква част от отпуснатия му лимит да отиде към допълнителната карта. Титулярът е задължен да погасява и двете карти, нищо, че допълнителната е на друго име. Титулярът също така получава двете карти, поне така беше преди, дали още е така ще разбера в края на този месец, защото моите основна и допълнителна изтичат. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега