boogy83 Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 Плащане с мастеркард частта на Evolve активира ли застраховката на Generali или задължително трябва да е с Дайнърс частта? Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 преди 15 минути , boogy83 каза: Плащане с мастеркард частта на Evolve активира ли застраховката на Generali или задължително трябва да е с Дайнърс частта? Активира я, питала съм специално по телефона. 3 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 През сайта не успявам да задам статична парола за онлайн плащания. Чудя се аз ли не успявам да се справя или да звъним на телефона директно. Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 Преди 1 час, Йосиф Милчов каза: През сайта не успявам да задам статична парола за онлайн плащания. Чудя се аз ли не успявам да се справя или да звъним на телефона директно. @Йосиф Милчов вече трябва да е само цифри поне 4 на брой, така ме посъветваха преди няколко месеца, когато не можех да платя самолетни билети в един сайт и след това се оправи. 2 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 На 24.02.2023 г. в 11:04, darinamarinova каза: @Йосиф Милчов аз зареждам през Curve, зад която седи Diners - от лева в лева. Не мога да кажа от лева във валута дали е изгодно. Преди не стана директно с Diners и не опитах отново. Мисля, че имаше кешбек, но не съм 100% убедена. Като зареждаш през Curve от Diners нямаш ли такса? Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 3 март, 2023 Сподели Публикувано: 3 март, 2023 Гледам си извлечението за месеца и нещо не мога да разбера. Това е инфото за кеш-бека: 02.02.2023 Diners Club CashbackBought article 35,21 BGN 35,21 03.02.2023 Diners Club CashBackCash Back 35,21 BGN - 35,21 10.02.2023 Diners Club CashbackCash Back 35,21 BGN 35,21 Същевременно в транзакции не ми излиза никакъв приход. Всъщност в транзакциите не виждам и сумите, които аз съм внасяла. Във внесени средства също нямам приход от кеш-бека. Та, чудя се - получила ли съм кеш-бека или не 🙂 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 3 март, 2023 Сподели Публикувано: 3 март, 2023 Да. Така правят винаги-първо ти начисляват кешбека, после си го взимат, за да го проверят дали ти се полага, толкова ли трябва да е и после пак ти го начисляват. 1 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 преди 20 часа, bobole4e каза: Да. Така правят винаги-първо ти начисляват кешбека, после си го взимат, за да го проверят дали ти се полага, толкова ли трябва да е и после пак ти го начисляват. Така правят. Какво им е логиката... Ако не ми се полага, да не ми го превеждат първият път още ... 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 преди 3 часа, jorocontrola каза: Така правят. Какво им е логиката... Ако не ми се полага, да не ми го превеждат първият път още ... Първо генерират кешбека автоматично. После ръчно вадят сумите, ако има такива, за които не следва да дават кешбек и пак начисляват получената нова сума. Преди време така ми обясниха по телефона. 2 1 Връзка към коментар
Yto Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 Единствено осчетоводените транзакции към конкретна дата ли са критерий за натрупан оборот за салоните. Имам реални авторизации за над определения лимит ама ги бавят с осчетоводяването... Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 преди 5 минути , Yto каза: Единствено осчетоводените транзакции към конкретна дата ли са критерий за натрупан оборот за салоните. Имам реални авторизации за над определения лимит ама ги бавят с осчетоводяването... Мисля, че да. За да си сигурен може да провериш в My diners дали към датата, на която ще посетиш салона имаш натрупан оборот. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 преди 8 часа, Yto каза: Единствено осчетоводените транзакции към конкретна дата ли са критерий за натрупан оборот за салоните. Имам реални авторизации за над определения лимит ама ги бавят с осчетоводяването... Транзакциите се осчетоводяват с 2-3 дни по-късно, но винаги с датата, на авторизацията, така че дори и да не са осчетоводени все още, ако имате нужния оборот, не е проблем да влезете в салона. Така или иначе салоните се осчетоводяват поне 3-4 месеца по-късно, когато плащанията ви отдавна ще са се осчетоводили. 5 Връзка към коментар
Yto Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 преди 10 часа, iMari каза: Мисля, че да. За да си сигурен може да провериш в My diners дали към датата, на която ще посетиш салона имаш натрупан оборот. От 17 февруари имам една на опашката и като чели нарочно не я осчетоводяват, а е за голяма сума. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 18 minutes ago, Yto said: От 17 февруари имам една на опашката и като чели нарочно не я осчетоводяват, а е за голяма сума. Според мен имат някакъв бъг в системата.Наскоро ми се случи същото, плащането се виждаше в авторизации ,но изобщо не се появи в транзакции.Пет седмици по-късно все още го няма и не вярвам изобщо да се появи , но в месечното извлечение беше отразено нормално. Връзка към коментар
Yto Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 преди 12 часа, stanimir каза: Според мен имат някакъв бъг в системата.Наскоро ми се случи същото, плащането се виждаше в авторизации ,но изобщо не се появи в транзакции.Пет седмици по-късно все още го няма и не вярвам изобщо да се появи , но в месечното извлечение беше отразено нормално. Да в извлечението го има. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 При покупка на билети от Qatar Airways транзакцията е в лева. В извлечението в колоната "Сума и валута на покупка/теглене" излиза точната стойност на билетите, но в съседната колона "сума в лева" реално изтеглената сума от картата е 20 лв по-висока, някой имал ли е подобен проблем? От дайнърс вече 3ти ден не могат да ми дадат обяснение защо е така. Възможно ли е да правят някакво превалутиране от лева в друга валута и после обратно в лева? Връзка към коментар
agenta Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 преди 25 минути , П.Кръстев каза: При покупка на билети от Qatar Airways транзакцията е в лева. В извлечението в колоната "Сума и валута на покупка/теглене" излиза точната стойност на билетите, но в съседната колона "сума в лева" реално изтеглената сума от картата е 20 лв по-висока, някой имал ли е подобен проблем? От дайнърс вече 3ти ден не могат да ми дадат обяснение защо е така. Възможно ли е да правят някакво превалутиране от лева в друга валута и после обратно в лева? Най-вероятно има превалутиране от лева в евро и после от евро в лева, вместо евро оригиналната валута може и да е друга. Подобна практика имат БАКБ, когато се зарежда Револют с тяхна карта. В началото сумите бяха по-високи, после сумите станаха еднакви, но въведоха такса превалутиране, защото транзакцията се извършвала на чуждестранен ПОС. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 преди 8 минути , agenta каза: Най-вероятно има превалутиране от лева в евро и после от евро в лева, вместо евро оригиналната валута може и да е друга. Подобна практика имат БАКБ, когато се зарежда Револют с тяхна карта. В началото сумите бяха по-високи, после сумите станаха еднакви, но въведоха такса превалутиране, защото транзакцията се извършвала на чуждестранен ПОС. Не за първи път купувам билети от Qatar Airways, но за първи път ми се случва. Ще изчакам да видя какво ще ми отговорят. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 13 март, 2023 Сподели Публикувано: 13 март, 2023 В крайна сметка не успяха да ми отговорят каква е причината, отговорът който получих беше "техническа грешка" и разликата ми беше възстановена. Така че, оглеждайте си извлеченията и особено при купуване на билети от Qatar Airways 2 Връзка към коментар
nino Публикувано: 15 март, 2023 Сподели Публикувано: 15 март, 2023 Здравейте, днес правих няколко неуспешни опита за плащане на нощувки с Дайнърс през Airbnb. Въпреки ,че нищо не стана за всеки опит ми взело по 1,87 лева. Ясно е ,че утре ще им звъня да разбера какво става. Но все пак някой имал ли е подобен случай. Между другото за първи път правя опит за плащане и не знаех , че имат такса, или е някаква грешка. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 март, 2023 Сподели Публикувано: 15 март, 2023 Понякога се появява авторизация за плащане на стойност 1$ , колкото търговеца да провери че картата е ок , но те не се осчетоводяват. Виж в профила си какво пише. 3 Връзка към коментар
nino Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 А бихте ли ми казали по какъв курс превалурира лев - евро ? След неуспешното плащане с Дайнърса се наложи да платя с дебитна карта на Булбанк и там ме изумиха с курс 1,99 лв. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 Валутния калкулатор на сайта на Дайнърс България в момента не работи , но последните ми плащания са осчетоводени при курс : 1€ = 1.95900 BGN За всички останали карти на ПИБ е : 1€ = 1.95850 BGN 2 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 @stanimir @nino ако плащате през Mastercard частта миналия и този месец курсът е 1.949 / 1.95, но няма кешбек, но пък разликата особено за големи суми е определено в полза на това да се ползва през Mastercard. Доколкото разбрах и за други курсове е най-добре през Mastercard, защото картата е с евров сетълмент. Ще пробвам другия месец, за да потвърдя :) 1 Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 Курса е 1.949 и за Дайнерс частта, поне допреди месец. Всъчност Дайнерс имат едни от най добрите курсове при плащане в чужда валута и нямат такси. Коригирам се: при плащане с Дайнерс курса е 1.959, погледнах извлеченията си от Декември и Януари. Остава утехата за 1% кешбек, който сваля курса на 1.94.... 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега