stanimir Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 Плащането е към европейски търговец в края на януари : Виждам че Дайнърс все още хвърлят по едно око тук , ако може нека оправят частта от сайта си с курсовете на превалутиране. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 Да оставя и моите "5 стотинки" за обменните курсове на Diners Evolve (Diners/Mastercard) при "по-екзотичните" валути, сравнени и с обменните курсове на Curve. 19.02.2023 (неделя) - Curve За 100 MXN са изтеглени 10.13 BGN или иначе казано, за всеки 9.87 песос са ни дърпали по лев. Същият ден, Diners Evolve (MasterCard частта) За 1606 MXN са осчетоводени 159,19 BGN или иначе казано, 1 лев е бил изтеглен за всеки 10.09 MXN (ако тези 1606 песос бяха платени през Curve, щяха да изтеглят 162,72 лв) През цялата следваща седмица (20.02.2023 - 24.02.2023) плащанията през Curve са преминали при обменен курс 10 песос за 1 BGN (през делничен ден). 26.02.2023 (отново неделя) - MasterCard на карта Evolve За 580 MXN са изтеглени 58.02 BGN или 10 към 1 (очевидно доста по-добър курс). Diners За 600 MXN са изтеглени 61.82 BGN или 9.71 към 1 (дори и с 1% кешбек платената сума в лева за тези 600 песос са 61.20 BGN - с 1.20 повече, отколкото през МС). Като обобщение - при плащане в "екзотична валута" (различна от USD/EUR/BGN, без значение дали е делничен или почивен ден, по-добрият избор е MasterCard частта на Evolve. При плащане през уикенда, курсовете на Curve са сравними с тези на Diners, така че отново е по-добре да се плаща с MC на Evolve и единствено в делничен ден, когато обменните курсове и на Curve, и на MC Evolve е един и същ (логично - и двете са МС и ползват един и същи обменен курс), е по-изгодно да се плаща с Curve-> Diners (по-добрият курс на МС + кешбека на Diners) и то при условие, че не сте достиганали 1000€ превалутиране, защото след това допълнитената такса прави курса на Curve все едно е през уикенда. 2 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 преди 2 часа, chandni каза: Да оставя и моите "5 стотинки" за обменните курсове на Diners Evolve (Diners/Mastercard) при "по-екзотичните" валути, сравнени и с обменните курсове на Curve. 19.02.2023 (неделя) - Curve За 100 MXN са изтеглени 10.13 BGN или иначе казано, за всеки 9.87 песос са ни дърпали по лев. Същият ден, Diners Evolve (MasterCard частта) За 1606 MXN са осчетоводени 159,19 BGN или иначе казано, 1 лев е бил изтеглен за всеки 10.09 MXN (ако тези 1606 песос бяха платени през Curve, щяха да изтеглят 162,72 лв) През цялата следваща седмица (20.02.2023 - 24.02.2023) плащанията през Curve са преминали при обменен курс 10 песос за 1 BGN (през делничен ден). 26.02.2023 (отново неделя) - MasterCard на карта Evolve За 580 MXN са изтеглени 58.02 BGN или 10 към 1 (очевидно доста по-добър курс). Diners За 600 MXN са изтеглени 61.82 BGN или 9.71 към 1 (дори и с 1% кешбек платената сума в лева за тези 600 песос са 61.20 BGN - с 1.20 повече, отколкото през МС). Като обобщение - при плащане в "екзотична валута" (различна от USD/EUR/BGN, без значение дали е делничен или почивен ден, по-добрият избор е MasterCard частта на Evolve. При плащане през уикенда, курсовете на Curve са сравними с тези на Diners, така че отново е по-добре да се плаща с MC на Evolve и единствено в делничен ден, когато обменните курсове и на Curve, и на MC Evolve е един и същ (логично - и двете са МС и ползват един и същи обменен курс), е по-изгодно да се плаща с Curve-> Diners (по-добрият курс на МС + кешбека на Diners) и то при условие, че не сте достиганали 1000€ превалутиране, защото след това допълнитената такса прави курса на Curve все едно е през уикенда. Плащах с Дайнерс и МС на ОББ, курсът не ме притесни. Но обмен на място в хотел за 10$ дават 140 мексиканси песо, в магазин една идея по-добре, но значително под курса, по който смених в България. За това, по-добре си сменяйте тук, е моят съвет. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 преди 1 час, Дани Магелани каза: Плащах с Дайнерс и МС на ОББ, курсът не ме притесни. Но обмен на място в хотел за 10$ дават 140 мексиканси песо, в магазин една идея по-добре, но значително под курса, по който смених в България. За това, по-добре си сменяйте тук, е моят съвет. Не е много по темата, но когато бяхме в Мексико, обменният курс варираше между 17.5 до 19 песос за долар, а в хотела ни в Playa del Carmen ни предложиха курс 20:1. Ние взехме минимална сума в песос от България (600 песос - около 62 лв от Тавекс), колкото да имаме за картите за транспорта в CDMX, останалото теглихме от Revolut, като това беше определено най-изгодният вариант. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 преди 4 часа, chandni каза: Като обобщение - при плащане в "екзотична валута" (различна от USD/EUR/BGN, без значение дали е делничен или почивен ден, по-добрият избор е MasterCard частта на Evolve. При плащане през уикенда, курсовете на Curve са сравними с тези на Diners, така че отново е по-добре да се плаща с MC на Evolve и единствено в делничен ден, когато обменните курсове и на Curve, и на MC Evolve е един и същ (логично - и двете са МС и ползват един и същи обменен курс), е по-изгодно да се плаща с Curve-> Diners (по-добрият курс на МС + кешбека на Diners) и то при условие, че не сте достиганали 1000€ превалутиране, защото след това допълнитената такса прави курса на Curve все едно е през уикенда. Чудесен анализ, само една малка корекция - курсовете на превалутиране на Кърв и Еволв дефакто не са еднакви, независимо че и двете са Mastercard. Тези на Еволв (MC) са по-добри поради по-изгодния курс евро-лев, който са заложили Дайнърс Клуб България, и откъдето се получава разликата. Писали сме по темата тук: 4 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 16 март, 2023 Сподели Публикувано: 16 март, 2023 Преди 1 час, Георги Матеев каза: курсовете на превалутиране на Кърв и Еволв не са еднакви, независимо че и двете са Mastercard. Възможно е, но нашият личен опит (поне за такива неголеми суми) не показа разлика... Възможно е при по- големи суми да се появи някаква разлика, но при суми до 100-200 лева, след закръгленията изглеждат еднакви. 2 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 17 март, 2023 Сподели Публикувано: 17 март, 2023 Тъй като ми предстои смяна на картата класик ще поискам да я сменят с двойната. Имам някои въпроси: 1. Като плащам в магазин ползвам ли безконтактно плащане или трябва да съм на чип, за да ме попита през мастъркард или дайнърс да мине плащането? 2. Тъй като ще е нова картата прехвърля ли се натрупаният оборот за салони и кешбек? 3. Ползвам ли пак застраховката на дайнърс? Мислех да звънна в дайнърс на кол център и да попитам тези неща, но реших че вие ще сте ми по полезни, за което Благодаря! Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 17 март, 2023 Сподели Публикувано: 17 март, 2023 Нова/различна карта е и не се прехвърлят натрупани обороти. Аз наскоро си я извадих и направо се подписва нов договор, може да заявиш друга сума и т.н. А старата може да си я оставиш или да си приключиш договора по нея. В новата ще имаш промоция за салоните за първите 3 месеца мисля, така че тоя проблем не ти е проблем 🙂 Застраховката на дайнърс пак ще си я имаш към номера на картата на дайнърс, с условията да се активира при пътуване с покупка. А безконтактното мисля, че минава през дайнърс автоматично, ама не съм сигурен, че аз ползвам curve....по-добре някой друг да потвърди дали е така. 1 Връзка към коментар
Зани Публикувано: 17 март, 2023 Сподели Публикувано: 17 март, 2023 преди 4 часа, Mistela каза: Тъй като ми предстои смяна на картата класик ще поискам да я сменят с двойната. Имам някои въпроси: 1. Като плащам в магазин ползвам ли безконтактно плащане или трябва да съм на чип, за да ме попита през мастъркард или дайнърс да мине плащането? 2. Тъй като ще е нова картата прехвърля ли се натрупаният оборот за салони и кешбек? 3. Ползвам ли пак застраховката на дайнърс? Мислех да звънна в дайнърс на кол център и да попитам тези неща, но реших че вие ще сте ми по полезни, за което Благодаря! Не е задължително да поръчваш нова. Аз се обадих по телефона да ги попитам как да заменя Diners с Evolve и ме посъветваха да напиша мейл на Info@diners.bg с искането си и да посоча в кой офис искам да я получа. Нямах никакъв потвърдителен мейл, но след около седмица получих SMS, че картата е готова и мога да я получа в посочения офис. При мен оборотите за кешбек се прехвърлиха, сложила съм Diners зад Curve и в магазините плащам с телефона. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 17 март, 2023 Сподели Публикувано: 17 март, 2023 преди 38 минути , Зани каза: Не е задължително да поръчваш нова. Аз се обадих по телефона да ги попитам как да заменя Diners с Evolve и ме посъветваха да напиша мейл на Info@diners.bg с искането си и да посоча в кой офис искам да я получа.Нямах никакъв потвърдителен мейл, но след около седмица получих SMS, че картата е готова и мога да я получа в посочения офис. Имаше ли такса за тази операция? Връзка към коментар
Зани Публикувано: 17 март, 2023 Сподели Публикувано: 17 март, 2023 преди 4 минути , Фил каза: Имаше ли такса за тази операция? Не 1 Връзка към коментар
lyube Публикувано: 23 март, 2023 Сподели Публикувано: 23 март, 2023 Имате ли проблеми с плащането на битови сметки през уеб сайта на diners? От няколко дни ми дава "Internal Server Error", след въвеждане на паролата за потвърждение на плащането. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 23 март, 2023 Сподели Публикувано: 23 март, 2023 преди 36 минути , lyube каза: Имате ли проблеми с плащането на битови сметки през уеб сайта на diners? От няколко дни ми дава "Internal Server Error", след въвеждане на паролата за потвърждение на плащането. Нямам аз, вчера платих ток, днес вода и никакви проблеми няма. 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 23 март, 2023 Сподели Публикувано: 23 март, 2023 Преди 1 час, lyube каза: Имате ли проблеми с плащането на битови сметки през уеб сайта на diners? От няколко дни ми дава "Internal Server Error", след въвеждане на паролата за потвърждение на плащането. Не. 1 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 26 март, 2023 Сподели Публикувано: 26 март, 2023 При закъснение на полет между 1-4 часа, дайнърс покриват ли разходи за храна? Чета тоя документ от от дженерали, ама не ми става ясно. Също не пише, ако си ползвал и лаундж със същата карта? Някой има ли опит с подобна ситуация? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 март, 2023 Сподели Публикувано: 26 март, 2023 Ами според мен щом пише "забавяне 4 и повече часа", значи под 4 не дават. Това самоучастие 1 час е ако примерно е закъснял 4 часа ще ти платят като за 3, единия сам си го плащаш. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 26 март, 2023 Сподели Публикувано: 26 март, 2023 Ами аз го разбирам като лимит 200$ за закъснение 4 часа и повече и лимит 40$ за закъснение 1 час и повече. А самоучастие 1 час, тоест закъснение по малко от 1 час. Ще хвана да пробвам пък ще се разбере 🙂 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 март, 2023 Сподели Публикувано: 26 март, 2023 Аз го разбирам като лимит 40 на час. Един час самоучастие, т.е. колкото е закъснението се намалява с 1 час. 200 е лимита общо, тоест и 10 часа да е, взимаш макс 200. 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 27 март, 2023 Сподели Публикувано: 27 март, 2023 @boogy83, аз имах преди време 7 часа закъснение и Дженерали ми покрива бая разходи за храна. Не помня от 3-ия или от 4-ия час го брояха. Най-добре им звънни на +35929267100 (Дженерали), те тогава ми казаха колко е лимитът за разходи по телефона. После би било полезно да споделиш в темата, ако искаш. 2 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 27 март, 2023 Сподели Публикувано: 27 март, 2023 Ако има закъснение под 4ч - нищо Ако е над 4ч - ще ти изплатят 4*40=160-40(самоучастие)=120 6 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 март, 2023 Сподели Публикувано: 31 март, 2023 Днес като въведа кода от sms в приложението на Дайнерс, дава че кодът е грешен. Влизали ли сте днес? Имахте ли проблем? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 31 март, 2023 Сподели Публикувано: 31 март, 2023 За динамичния код ли става дума ? Днес следобед плащах разни битови сметки и нямаше проблем. 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 март, 2023 Сподели Публикувано: 31 март, 2023 Успях да вляза в приложението и да платя. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 април, 2023 Сподели Публикувано: 3 април, 2023 Някой да има случайно под ръка формуляра за оспорване на трансакции? Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 3 април, 2023 Сподели Публикувано: 3 април, 2023 преди 16 минути , Георги каза: Някой да има случайно под ръка формуляра за оспорване на трансакции? Това ли е, което ти трябва? Формуляр_5.pdf Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега