ven62 Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 Нямах проблем с влизането преди около 1 час. На мен проблемът ми беше, че не си вдигат телефоните - нито този в my.diners.bg, нито тези на diners.bg . А и 2 от 5-те на основния им сайт са грешни/изключени. Връзка към коментар
agenta Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 преди 36 минути , ven62 каза: Нямах проблем с влизането преди около 1 час. На мен проблемът ми беше, че не си вдигат телефоните - нито този в my.diners.bg, нито тези на diners.bg . А и 2 от 5-те на основния им сайт са грешни/изключени. Вчера говорих с тях на този номер - +359 2 817 1196. Вдигнаха ми от първия път. 🙂 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 Аз успях през централата на ПИБ. Исках със сигурност да знам дали блокирани пари от депозит за рент-а-кар са върнати всичките или не. Защото това не се вижда през my.diners.bg Връзка към коментар
nino Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 Аз не мога да си видя салдото през My diners.bg . Просто не получавам код за достъп със СМС от 2 дена. Днес говорих по телефона и казаха, че имало проблем , не съм бил единствения и пак щели да говорят със съпорта, и уж утре всичко трябва да е наред. А жена ми няма такъв проблем, получава си кода със Смс веднага. Имайте пред вид ,че си спазват стриктно работното време - след 17.30 никой не вдига. Не знам събота и неделя дали работят. Връзка към коментар
Zdravko Nestorov Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 Искам да споделя малко и от моя опит с Diners, свързан с допълнителна карта и общ лимит. С приятелката ми си извадихме 2 карти Diners (нейната е допълнителна на моята), като решихме да използваме общ лимит. Това се случи февруари месец, когато още нямаха "интересните" проблеми с тяхната система. А ето и какви са те: Допълнителна карта и профил в MyDiners За да се добави допълнителната карта към главния профил, профилът на допълнителната карта трябва да се деактивира Деактивирането на профил автоматично премахва 3DS-а, което прави картата невъзможна за използване online Добавянето на допълнителна карта към главния профил е било възможно до средата на Февруари 2023, но е премахнато заради множество проблеми и оплаквания на клиенти от автоматично блокиране/деблокиране на 3DS-a Върху проблема се работи от повече от година, но за момента без успех, като не е ясно дали изобщо тази опция ще бъде пусната отново Двете карти имат общ лимит, който обаче е сложен за изчисление (поне в началото докато не разбереш кое, как и защо): Плащането с всяка карта намаля общия лимит Погасяването на съответните разходи обаче НЕ е общо - всяка карта трябва да погаси сумата похарчена през нея Ако карта 1 се опита да погаси разходите на карта 1 (500 лв.) и карта 2 (200 лв.) при общ лимит от 1000 лв., т.е. да внесе похарчените 700 лв., общия лимит ще стане отново 1000 лв., но задълженията на карта 2 (200 лв.) няма да бъдат погасени Ако карта 2 погаси собствените си задължения от 200 лв., след като карта 1 е внесла 700 лв., то общия лимит ще стане 1200 лв. и ще бъде наличен за карта 1 и карта 2 Имайки общ лимит, няма никакъв начин да проверите каква сума трябва да погаси всяка от картите преди да дойде началото на новия месец и съответно бъде пресметнат Единственият вариант предсрочно да разберете какво трябва да погасите за всяка карта е: Да минете през всички ауторизации и транзакции и да пресметнете worst case варианта, при който всички ауторизации ще станат транзакции (дори такива от booking/airbnb/т.н., които по принцип ще ви бъдат възстановени) Да надвнесете достатъчно и от двата профила, за да сте сигурни, че сте покрили задълженията си Да изчакате да дойде новият месец и съответния отчет по картите Информацията за общия лимит е доста объркваща и поради тази причина дори customer support-a на ПИБ и Diners не са много наясно с това. Преди издаването на картите говорих многократно с тях, но никой не успя да ми обясни каква е схемата до днес. Просто си поиграх с различните варианти и попаднах на човек от Diners, който беше доста наясно с нещата и се потвърди всичко описано по-горе По принцип от Diners се опитват изобщо да не споменават, че общия лимит е опция при вадене на допълнителна карта, заради неразбирането на това как работи Заключение Допълнителната карта е напълно отделна такава и заради всички описани проблеми по-горе... няма никаква разлика дали е допълнителна или основна. В крайна сметка получаваме напълно едно и също като потребители Всяка допълнителна карта трябва да бъде регистрирана отделно в системата на MyDiners, тъй като е отделен клиентски номер, отделен BIN и т.н. По този начин тя е абсолютно невидима за главния картодържател и неговия профил в MyDiners. Единственото общо може да бъде техния лимит, ама определено не го препоръчвам заради описаното по-горе Надявам се тази информация да бъде полезна на някого, тъй като лично на мен ми отне 1-2 месеца и доста разговори с Diners по темата. Страхотен и много приятен уикенд от мен! 7 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 Информацията не е много коректна. Допълнителната карта върши добра работа, когато лицето на което е издадена няма свои собствени доходи и Дайнърс не биха му издали карта иначе. И си има всички екстри като основната карта. Освен това със сигурност допълнителната карта може да се добави към профила на главния картодържател и всяка една транзакция, суми за погасяване и т.н. са видими за основния картодържател. 4 Връзка към коментар
Zdravko Nestorov Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 преди 2 минути , logist13 каза: Информацията не е много коректна. Допълнителната карта върши добра работа, когато лицето на което е издадена няма свои собствени доходи и Дайнърс не биха му издали карта иначе. И си има всички екстри като основната карта. Освен това със сигурност допълнителната карта може да се добави към профила на главния картодържател и всяка една транзакция, суми за погасяване и т.н. са видими за основния картодържател. Абсолютно си прав относно първата част за доходите, въпреки че докато разговарях с Diners по тази тема, ако си работещ няма да има никакъв проблем, като единствената разлика ще е, че няма да може да си поискаш много висок лимит. Относно втората... там има проблем от Февруари 2023-та, свързан с онлайн плащанията, както споменах по-горе: преди 23 минути , Zdravko Nestorov каза: Допълнителна карта и профил в MyDiners За да се добави допълнителната карта към главния профил, профилът на допълнителната карта трябва да се деактивира Деактивирането на профил автоматично премахва 3DS-а, което прави картата невъзможна за използване online Добавянето на допълнителна карта към главния профил е било възможно до средата на Февруари 2023, но е премахнато заради множество проблеми и оплаквания на клиенти от автоматично блокиране/деблокиране на 3DS-a Върху проблема се работи от повече от година, но за момента без успех, като не е ясно дали изобщо тази опция ще бъде пусната отново 2 Връзка към коментар
Павел* Публикувано: 20 май, 2023 Сподели Публикувано: 20 май, 2023 Тогава единствения начин двете карти да се управляват от един профил е да не се използва кредитния лимит (т.е. картата се използва като дебитна само с надвнесени суми). Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 24 май, 2023 Сподели Публикувано: 24 май, 2023 преди 1 минута , era123 каза: За Армения виж през jetcost.dk. Дайнърс, картата със запис на заповед. Хахаха ебати схемата. Дали не е екзотична? От преди доста години запис на заповед не се изисква. Преди да пишеш, просто прочети условията за издаване. 3 Връзка към коментар
era123 Публикувано: 24 май, 2023 Сподели Публикувано: 24 май, 2023 Just now, Marisha said: От преди доста години запис на заповед не се изисква. Преди да пишеш, просто прочети условията за издаване. Преди <6м се искаше. Както и да е. Аз КК с годишна такса не ползвам, само безплатни или такива, който ми плащат да ги ползвам. 1 4 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 24 май, 2023 Сподели Публикувано: 24 май, 2023 преди 20 минути , era123 каза: Преди <6м се искаше. Както и да е. Аз КК с годишна такса не ползвам, само безплатни или такива, който ми плащат да ги ползвам. Има специален раздел и много теми и ще е интересно и от полза да се пише там за карти без такса и други, които плащат, за да бъдат ползвани. "Онлайн разплащания и Fintech". Предварително благодаря за информацията ! 🙂 9 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 24 май, 2023 Сподели Публикувано: 24 май, 2023 преди 47 минути , era123 каза: Преди <6м се искаше. Както и да е. Аз КК с годишна такса не ползвам, само безплатни или такива, който ми плащат да ги ползвам. Може ли да споделиш кои кредитни карти ползваш? 2 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 24 май, 2023 Сподели Публикувано: 24 май, 2023 Както каза @Marisha от години Дайнърс не изискват запис на заповед.Или ти дават, или не.Дори с лошо кредитно досие пак дават,но с твои средства вътре.Да не говорим,че можеш и втора карта да си изкараш към друг основен ползвател. Предполагам,че за карти ,които му плащат да ги ползва са такива с кешбек.Ако не ще е интересно да ги сподели 🙂 5 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 На 24.05.2023 г. в 16:16, era123 каза: Преди <6м се искаше. Както и да е. Аз КК с годишна такса не ползвам, само безплатни или такива, който ми плащат да ги ползвам. От минимум 5 години Дайнърс не изискват запис на заповед. Основно и най-вече чрез Дайнърс получваш огромни отстъпки (понякога над €100) от билети през посредническите сайтове. При съответен оборот получаваш и до 1000 лв. кешбек годишно (при едва 4 лв месечна такса). Отделно имаш право на 12 безплатни посещения в бизнес салон. Струва ми се, че математиката не ти излиза. Или че някога не са те одобрили за карта и сега гроздето е кисело. Дайнърс без капка съмнение е най-добрата кредитна карта за пътуващи в България, та моля те спри да пишеш небивалици и се информирай по-добре. 26 1 Връзка към коментар
nino Публикувано: 30 май, 2023 Сподели Публикувано: 30 май, 2023 преди 18 часа, Георги Матеев каза: От минимум 5 години Дайнърс не изискват запис на заповед. Основно и най-вече чрез Дайнърс получваш огромни отстъпки (понякога над €100) от билети през посредническите сайтове. При съответен оборот получаваш и до 1000 лв. кешбек годишно (при едва 4 лв месечна такса). Отделно имаш право на 12 безплатни посещения в бизнес салон. Струва ми се, че математиката не ти излиза. Или че някога не са те одобрили за карта и сега гроздето е кисело. Дайнърс без капка съмнение е най-добрата кредитна карта за пътуващи в България, та моля те спри да пишеш небивалици и се информирай по-добре. Да допълня също и, че при посещение на бизнес салони , придружителя на ползвател ,на Дайнерс плаща само 30 лева, а не фиксираната такса, която е поне двойна. Пример : на летището във Виена таксата е 59 евро, влизаш за 30 лева а ,вътре предлагането е, като на турски ол инклузив. 🙂 6 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 30 май, 2023 Сподели Публикувано: 30 май, 2023 На сайта на Diners са записани други такси за придружител. Само картодържателя плаща 30 лв ако е използвал безплатните посещения или няма оборот. За летище София мисля, че беше 21 евро. В Лондон 21 лири. Нещо подобно. 2 1 Връзка към коментар
nino Публикувано: 30 май, 2023 Сподели Публикувано: 30 май, 2023 преди 12 часа, Stryper каза: На сайта на Diners са записани други такси за придружител. Само картодържателя плаща 30 лв ако е използвал безплатните посещения или няма оборот. За летище София мисля, че беше 21 евро. В Лондон 21 лири. Нещо подобно. Може аз да не съм разбрал, но в условията пишеше за придружител. Ще звънна утре в Кол центъра и ще пиша пак. Връзка към коментар
dafigg Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Привет, Изчетох мнения няколко страници назад, но все още имам разни въпроси в главата и се надявам вие да може да отговорите. 1. Гледам, че при заявка за карта има горе долу 2 опции - Evolve Classic и Diners Club Classic - има ли някаква разлика между 2те, предимстава и недостатъци? 2. За кешбека ми станаха ясни нещатата, даже условията ми се виждат доста по-нормални от други карти на БГ банки, но никъде не видях за годишна такса подръжка и т.н. Интересува ме какви такси има по картата. 3. До колкото разбирам всички покупки направени през месеца, мога да платя до 15то число на другия месец без лихви? 4. За застраховката пътувания, за да се активира, трябва ли да съм платил сам. билети, хотели и т.н. с картата или няма значение с каква карта съм ги платил? 5. Четох назад, че някой път плащания не минавали и че трябва да се плати през МС, но пък тогава не ти зачитат кешбека. Каква е схемата тук и как избирам да платя през МС и т.н. 6. Ако си сложа картата зад Кърв и си плащам, може ли да има някакви проблеми и т.н. Също кешбека върви ли си в този случай? Вообще трябва ли да внимавам нещо с Кърва? 7. При посещение на lounge, може ли да имам повече от 1 придружител с мен? И някой ако има малко повече опит с европейските такива да сподели мнение - от няколко които съм гледал имат като изискване за да влезнеш, полета ти да е поне след 3-4 часа. Вашият опит такъв ли е? 8. В GPay може ли да се добави картата? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 1. Еволв е тази 2 в 1 - дайнърс и мастъркард. Другата е само дайнърс. Недостатък е, че не винаги можеш да си избираш да мине през дайнърс, за кешбека. 2. 4лв на месец беше таксата за картата, не знам да са я променяли 3. Да, до датата на падежа са без лихви, дали е за всички 15 не знам. 4. Трябва да е платено с тази карта, или ако не точно билетите/хотела нещо платено на място в чужбина с нея. За придружителите не съм сигурен, мисля, че е само един, но и той не влиза безплатно. Връзка към коментар
Romana Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 2. 4лв е месечната такса за основната карта, ако има и допълнителна - за нея е 3лв. 3. 15-то число е падежа и за Еволв, и за чистия Дайнърс. 5. Ако закачиш Дайнърс частта за Кърв, така винаги ще минава като Дайнърс, а не като Мастъркард. 6. Кешбека се зачита, трябва да се внимава при ползване в чужбина през уикенда, когато Кърв начислява такса, но и това може да се избегне като се смени валутата на картата в Кърв. 7. Влизала съм в салони 2 и по-малко часа преди полет, за Европа имам предвид. Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 преди 2 часа, dafigg каза: Привет, Изчетох мнения няколко страници назад, но все още имам разни въпроси в главата и се надявам вие да може да отговорите. 1. Гледам, че при заявка за карта има горе долу 2 опции - Evolve Classic и Diners Club Classic - има ли някаква разлика между 2те, предимстава и недостатъци? 2. За кешбека ми станаха ясни нещатата, даже условията ми се виждат доста по-нормални от други карти на БГ банки, но никъде не видях за годишна такса подръжка и т.н. Интересува ме какви такси има по картата. 3. До колкото разбирам всички покупки направени през месеца, мога да платя до 15то число на другия месец без лихви? 4. За застраховката пътувания, за да се активира, трябва ли да съм платил сам. билети, хотели и т.н. с картата или няма значение с каква карта съм ги платил? 5. Четох назад, че някой път плащания не минавали и че трябва да се плати през МС, но пък тогава не ти зачитат кешбека. Каква е схемата тук и как избирам да платя през МС и т.н. 6. Ако си сложа картата зад Кърв и си плащам, може ли да има някакви проблеми и т.н. Също кешбека върви ли си в този случай? Вообще трябва ли да внимавам нещо с Кърва? 7. При посещение на lounge, може ли да имам повече от 1 придружител с мен? И някой ако има малко повече опит с европейските такива да сподели мнение - от няколко които съм гледал имат като изискване за да влезнеш, полета ти да е поне след 3-4 часа. Вашият опит такъв ли е? 8. В GPay може ли да се добави картата? Да добавя и аз: 7.Наскоро посетих бизнес-салона на Летище Zvartnots/Ереван,по-малко от един час преди полета! 8.По-добре добави Curve в Gpay! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 Не съм забелязвал да има изискване за минимален престой в салона, понякога има изискване за максимален престой. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 преди 22 минути , crazyhorse каза: Да добавя и аз: 7.Наскоро посетих бизнес-салона на Летище Zvartnots/Ереван,по-малко от един час преди полета! 8.По-добре добави Curve в Gpay! Напиши ревю за салона. Ставаше ли, че чета доста лоши отзиви в нета.. Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 1 юни, 2023 Сподели Публикувано: 1 юни, 2023 преди 8 минути , Alexander каза: Напиши ревю за салона. Ставаше ли, че чета доста лоши отзиви в нета.. Да напиша,но стоях там малко повече от половин час!Не беше лошо,но повече впечатления имат @Lindt и @Gentleman Basta-те бяха там преди мен!Нямам и снимки! 2 Връзка към коментар
dafigg Публикувано: 3 юни, 2023 Сподели Публикувано: 3 юни, 2023 Благодаря за отговорите. Само да питам пак нещо, да видим дали съм разбрал правилно 🙂 Иначе тия дни мисля да мина през някой офис на Фи банк и да разпитам на място служителките, надявам се да са в час с материала. Закачам дайнърс часта в кърв и следователно всички плащания минават като МС от кърв, пак аз си трупам кешбека на моята дайнърс част? И по този начин горе долу си гарантирам, че няма да има ситуации някой пост-терминал да не ми разчита дайнърс картата. Питането ми за салоните е заради следният случай, вижте какво пише за Мюнхен "Access is permitted 3 hours prior to scheduled flight departure - Children under 2 years are admitted free." Понеже често ми се случва да летя през там и често пъти имам престой от 2-3-4 часа и примерно, ако имам да кажем 2 часа само, от написаното явно няма да ме пуснат. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега