rik4o Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 12 минути , iMari каза: От известно време твърде често се споменаваше Кърв заедно с Дайнърс в едно изречение. Просто нямаше как това да не доведе до настояща ситуация. Ако питате мен тази карта въобще не трябва да се назовава повече. Като Волдемор. Добавянето на картата в Curve вероятно e направила дайнърс частта й много по-използваема от притежателите й, а и e привлякла доста нови клиенти. Това е объркало сметките на дружеството за оборота и респективно за изплащане на кешбек в разумни, приемливи граници. В един момент сметката, или по-точно очакванията за реализираната печалба са намалели рязко. Всички помним колко трудно и на колко малко места минаваше дайнърс преди време. Сега не е така и това е и благодарение на комбинацията Curve + Diners. 6 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 @macf1an ако решиш да оспорваш таксата - драсни после какъв е бил резултата. 6 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Преди 1 час, Георги Матеев каза: Да не се окаже, че със задна дата са въвели още една такса.....😐 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Доста некоректна постъпка с прекратяването на кешбек програмата със задна дата. Правилният начин щеше да е за всички натрупани точки до 14.07 да се изплати дължимото. Мислех си кой е най-добрия отговор от моя страна и занапред ще имам оборот по картата точно толкова, колкото да мога да ползвам салоните, не повече. Евентуално може да има изключение когато пътувам и имам транзакции в евро или наемам кола. Но все пак, това е едно стабилно намаление с 90-95% спрямо досегашния ми оборот. Мисля си, че така ще изгубят доста повече, отколкото ще спечелят от това, че са прекратили кешбек програмата 🙂 13 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Мдааа, и аз рязко намалявам оборота си по Дайнърс Клуб - само минималния, който стига за посещение на салони. 1000 лв. за три месеца беше, нали? Би трябвало даже само с комуналните си сметки да ги правя, ако ги надхвърлям, ще си преместя сметките на друга карта. 6 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Аз така и не съм разбрал за тоя кешбек и сега се двоумя как да се чувствам от тази новина: прецакан или облекчен, че не съм си давал зор за оборот 🙂 2 7 Връзка към коментар
Павел* Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 14 часа, macf1an каза: И да сипя още малко керосин, почнали са да слагат следната такса, при зареждане на средства по други популярни портфейли: 1% fee Money tr.& Gambling Costs legal service 1% от заредената сума P.S.: НЯМА такава такса в тарифата им Има си я таксата в тарифата бе хора 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 17 минути , Брани каза: Аз така и не съм разбрал за тоя кешбек и сега се двоумя как да се чувствам от тази новина: прецакан или облекчен, че не съм си давал зор за оборот 🙂 Чувствай се прецакан, иначе на мен ще ми е гадно. 1 1 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Така преди години ПИБ намалиха кешбека от 1% на 0.5% за обикновените кредитни карти със задна дата. Сега направиха същия трик и с премиум продукта си. Не е изненадващо, но е грозно. Относно нелоялните търговски практики можем да се оплачем само на арменския поп. Банките попадат в сферата на дейност на КФН, не на КЗП. А там такива понятия няма. 2 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 4 минути , ven62 каза: Чувствай се прецакан, иначе на мен ще ми е гадно. Прекалено лесно го правиш за мен - моментално започвам да се чувствам облекчен и дори поздравявам Дайнърс за решението за максимално облекчение! 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 54 минути , Павел* каза: Има си я таксата в тарифата бе хора Не знам къде го гледаш това, но в линка от сайта им го няма: Едит: Току що подмениха документа, без предизвестие. Уеб Архивът пази всичко: http://web.archive.org/web/20230703202402/https://www.diners.bg/documents/Tariff.pdf Пълна измекярщина. 4 6 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 32 минути , Ilian359 каза: Така преди години ПИБ намалиха кешбека от 1% на 0.5% за обикновените кредитни карти със задна дата. Нямам спомен да е било със задна дата... Впрочем, сега си погледнах извлеченията от двете карти Дайнърс. Не знам по каква причина, но на мен са ми изплатили кешбек за шестмесечието и по двете карти... Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 4 минути , Duke каза: Нямам спомен да е било със задна дата... Впрочем, сега си погледнах извлеченията от двете карти Дайнърс. Не знам по каква причина, но на мен са ми изплатили кешбек за шестмесечието и по двете карти... Изплащат само ако сегашното извлечение ти се пада 6-ти месец, т.е. ти си от малкото, които не са прецакани 🙂 2 Връзка към коментар
antea Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 12 минути , macf1an каза: Не знам къде го гледаш това, но в линка от сайта им го няма: Едит: Току що подмениха документа, без предизвестие. Уеб Архивът пази всичко: http://web.archive.org/web/20230703202402/https://www.diners.bg/documents/Tariff.pdf Пълна измекярщина. тарифата, в която я има тази такса, с линка от по-горе, е от 2019 година, така че е необявена такса, ето ги данните от pdf-a 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Може да е от 2019та, но до преди час не беше качена в сайта. Нито вчера, когато е правен снапшотът в уеб архива, нито в момента, в който са начислили таксите. Отделно, при ежемесечно ползване на такава услуга, този месец за пръв път я начисляват на Класик карта, т.е. скрита промяна има. 2 Връзка към коментар
Павел* Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 14 минути , macf1an каза: Може да е от 2019та, но до преди час не беше качена в сайта. Нито вчера, когато е правен снапшотът в уеб архива, нито в момента, в който са начислили таксите. Отделно, при ежемесечно ползване на такава услуга, този месец за пръв път я начисляват на Класик карта, т.е. скрита промяна има. Току виж и кешбека върнали ако ги пооплюем още малко 🤑 1 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Специално за @Брани : 02.06.2023 Diners Club CashbackBought article 107,57 BGN 107,57 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 37 минути , Павел* каза: Току виж и кешбека върнали ако ги пооплюем още малко 🤑 А дано, ама надали. В чест на истината отдавна очаквах подобен ход конкретно за кешбека и това не ме изненада само по себе си. Реално обаче го направиха по възможно най-тъпия начин, а отгоре на всичко го изкомуникираха по още по-тъп начин, оставяйки горчив вкус в устата на много лоялни клиенти. Дори аз в момента се чувствам измамен, въпреки че реално не ми пука за тоя кешбек - просто усещането е неприятно. Също така съдейки по новината на сайта им - която се появи на 2 части в рамките на 2 поредни дни - показва, че решението е взето набързо и не е било обмислено особено. Почти мога да си представя как някой ПИБ шеф им е пуснал отгоре това и "Дружеството" просто е трябвало да изпълнява. Надявам се само да не са тръгнали по пътя на майка си (ПИБ), което специално Дайнърс като бутикова институция вероятно би ги унищожило. Засега може би ще си затворим очите, но при каквото и да е следващо орязване/влошаване на условията предвиждам наистина сериозен клиентски отлив. 17 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 13 минути , ven62 каза: Специално за @Брани : 02.06.2023 Diners Club CashbackBought article 107,57 BGN 107,57 100 лв. са нищо пари - не могат дори да ми покрият горивото на кораба да си ида на село на Татуин ... преди 6 минути , Георги Матеев каза: А дано, ама надали. В чест на истината отдавна очаквах подобен ход конкретно за кешбека и това не ме изненада само по себе си. Истината обаче е, че го направиха по възможно най-тъпия начин, а отгоре на всичко го изкомуникираха по още по-тъп начин, оставяйки горчив вкус в устата на много лоялни клиенти. Дори аз в момента се чувствам измамен, въпреки че реално не ми пука за тоя кешбек - усещането е неприятно. Също така съдейки по новината на сайта им - която се появи на 2 части в рамките на 2 поредни дни - показва, че решението е взето набързо и не е било обмислено особено. Почти мога да си представя как някой ПИБ шеф им е пуснал отгоре това и "Дружеството" просто е трябвало да изпълнява. Надявам се само да не са тръгнали по пътя на майка си (ПИБ), което специално Дайнърс като бутикова институция вероятно би ги унищожило. Засега може би ще си затворим очите, но при каквото и да е следващо орязване/влошаване на условията предвиждам наистина сериозен клиентски отлив. Да, супернепрофесионално, особено на фона на това какви пари се изсипват изобщо в тоя сектор за реклама, ПР и комуникиране на какво ли не на тема "колко са ни важни клиентите" и бла-бла. 4 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Нещо извън горещата тема: на мъжа ми му преиздадоха картата (кобрандирана) и вече на 3 банкомата на ПИБ е опитва да смени PIN-a - безуспешно. Идеи? Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Класик не позволява смяна на пин кода, за комбинираните не знам... 1 Връзка към коментар
gw_ico Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 11 минути , Георги Матеев каза: Засега може би ще си затворим очите, но при каквото и да е следващо орязване/влошаване на условията предвиждам наистина сериозен клиентски отлив. Изобщо не мисля да си затварям очите. Имам да взимам една прездадена дебитна от пиб, тъкмо няма да се разхождам допълнително за да закрия дайнерса. Златната виза е нелоша алтернатива, доколкото видях пак има салони. Като обединим таксите от visa classic-a и diners-a пак ще плащам горе долу същото, само че кешбека ще е 0.75%. Но при алтернативата от Binance май изобщо няма да се занимавам. А след като ми таксуваха и 10 евро за входящ SEPA превод, което за моя план по принцип е без такса, а служеталката на гише тръгна да ми обеснява че нямало такова понятие SEPA ами бил нз какъв си, може и изобщо да се откача от банковата система. 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Смених пин кода на еволв през август м.г., също и на виза класик на ПИБ миналия месец - без всякакъв проблем. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 11 минути , gw_ico каза: Изобщо не мисля да си затварям очите. Имам да взимам една прездадена дебитна от пиб, тъкмо няма да се разхождам допълнително за да закрия дайнерса. Златната виза е нелоша алтернатива, доколкото видях пак има салони. Като обединим таксите от visa classic-a и diners-a пак ще плащам горе долу същото, само че кешбека ще е 0.75%. Но при алтернативата от Binance май изобщо няма да се занимавам. А след като ми таксуваха и 10 евро за входящ SEPA превод, което за моя план по принцип е без такса, а служеталката на гише тръгна да ми обеснява че нямало такова понятие SEPA ами бил нз какъв си, може и изобщо да се откача от банковата система. Какви салони при златна виза на ПИБ, нещо пропускам може би? Binance го коментирахме - откакто преди няколко дни сериозно лимитираха кешбека по европейските си карти вече и те не са кой знае каква опция. Аз почти съм се откачил от българската банкова система, с изключение точно на Дайнърс и една дебитна карта към TBI, която реално почти не ползвам. Към момента Дайнърс обаче ми е незаменима за Bravofly / Lastminute отстъпките за самолетни билети. @Яничка класик-а не позволява смяна на ПИН, а Еволв (почти само) на банкомати на ПИБ. Ако сте с Еволв, то значи е имало временен проблем в системата и опитайте пак по-късно. 1 Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 23 минути , Георги Матеев каза: Какви салони при златна виза на ПИБ, нещо пропускам може би? Binance го коментирахме - откакто преди няколко дни сериозно лимитираха кешбека по европейските си карти вече и те не са кой знае каква опция. Аз почти съм се откачил от българската банкова система, с изключение точно на Дайнърс и една дебитна карта към TBI, която реално почти не ползвам. Към момента Дайнърс обаче ми е незаменима за Bravofly / Lastminute отстъпките за самолетни билети. @Яничка класик-а не позволява смяна на ПИН, а Еволв (почти само) на банкомати на ПИБ. Ако сте с Еволв, то значи е имало временен проблем в системата и опитайте пак по-късно. Аз се местя обратно в криптко.ком, зад кърв за превалутиране. Получава се добра комбинация и месечния лимит на кешбек е все още добър. А тези с нулиране на кешбека на 30.06.2023, дали ще го получат? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега