Георги Матеев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 2 минути , Redyred каза: Аз се местя обратно в криптко.ком, зад кърв за превалутиране. Получава се добра комбинация и месечния лимит на кешбек е все още добър. А тези с нулиране на кешбека на 30.06.2023, дали ще го получат? Аз никога не съм спирал да ползвам криптоком, там дори не ми трябва Кърв - имам картата с 3% кешбек, която е с безплатно превалутиране. Кешбек от Дайнърс ще получат само тези, на които юни им е бил точно шестия месец и приключват периода. Всички останали (5/6 от клиентите) губят точките си. 1 Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 В момента, Георги Матеев каза: Аз никога не съм спирал да ползвам криптоком, там дори не ми трябва Кърв - имам картата с 3% кешбек, която е с безплатно превалутиране. Кешбек от Дайнърс ще получат само тези, на които юни им е бил точно шестия месец и приключват периода. Всички останали (5/6 от клиентите) губят точките си. Ние с 2% кешбек, за жалост имаме превалутиране 🙂 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 4 hours ago, П.Кръстев said: Доста некоректна постъпка с прекратяването на кешбек програмата със задна дата. Правилният начин щеше да е за всички натрупани точки до 14.07 да се изплати дължимото. Мислех си кой е най-добрия отговор от моя страна и занапред ще имам оборот по картата точно толкова, колкото да мога да ползвам салоните, не повече. Евентуално може да има изключение когато пътувам и имам транзакции в евро или наемам кола. Но все пак, това е едно стабилно намаление с 90-95% спрямо досегашния ми оборот. Мисля си, че така ще изгубят доста повече, отколкото ще спечелят от това, че са прекратили кешбек програмата 🙂 Нали сме наясно , че и в Дайнърс са наясно ? Едва ли са пълни дебили , следващата стъпка може да е да вдигнат рязко изискуемия оборот , по-малко вероятно да отрежат напълно безплатен / субсидиран достъп до салоните.Все пак Дайнърс оперират и на други пазари , където клиентите им изобщо нямат този бонус.Както се каза - за 4 лева месечно , дори за нищо друго освен покупка на полети да не се ползва , пак е по-добре отколкото да я нямаш. 6 1 Връзка към коментар
Ardent Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Бях убеден, че не може да се сменя пин на Класик, но тук пише, че може. https://www.diners.bg/faq-details/107 А иначе, някаква по-мъдра идея от къде да си плащам комуналните разходи и данъците, като явно няма да ползвам тия хайрсъзи за това? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Никога не е имало кешбек върху данъци и осигуровки.Сумата се отчита само като оборот за салоните. Връзка към коментар
Павел* Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Моите 5ст. членски внос в клуба на ухапаните Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 Преди 1 час, Ardent каза: Бях убеден, че не може да се сменя пин на Класик, но тук пише, че може. https://www.diners.bg/faq-details/107 А иначе, някаква по-мъдра идея от къде да си плащам комуналните разходи и данъците, като явно няма да ползвам тия хайрсъзи за това? Аз плащам през ePay с нула разходи за комисионни за около 30 отделни плащания на месец. Зареждам от ЦКБ дебитна в микросметка и плащане от нея. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 1 час, stanimir каза: Нали сме наясно , че и в Дайнърс са наясно ? Едва ли са пълни дебили , следващата стъпка може да е да вдигнат рязко изискуемия оборот , по-малко вероятно да отрежат напълно безплатен / субсидиран достъп до салоните.Все пак Дайнърс оперират и на други пазари , където клиентите им изобщо нямат този бонус.Както се каза - за 4 лева месечно , дори за нищо друго освен покупка на полети да не се ползва , пак е по-добре отколкото да я нямаш. Всеки гледа от неговата камбанария, затова споделих аз какво мисля да направя. Колкото и рязко да вдигнат необходимият оборот, не вярвам да е повече от това да го удвоят, а дори и в този случай ще съм си намалил оборота с 70-80% спрямо досегашния, и предполагам няма да съм единствен. Сигурно са си направили сметката, предполагам не вземат и клиентите си за дебили? Или пък не очакват да има кой знае какъв спад в оборотите ? Ако махнат изцяло салоните най-вероятно ще си оставя картата и ще плащам по 4 лв на месец само за да мога си плащам по 30 лв на посещение, но няма да правя никакъв оборот. А ако махнат и субсидирането - просто ще си закрия картата, т.к. аз билети през посредници избягвам да купувам. При всеки потребностите са различни, както е казал един мъдрец "всеки сам си преценя" 😄 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 2 часа, Ardent каза: А иначе, някаква по-мъдра идея от къде да си плащам комуналните разходи и данъците, като явно няма да ползвам тия хайрсъзи за това? Ако имаш предвид да взимаш някакъв кешбек върху комуналните разходи и данъците - никъде няма такъв филм, никой не дава. В този ред на мисли е все тая откъде ще се плащат, стига да няма допълнителни разходи или комисионни. Аз ще ги оставя в Дайнърс, хем вече съм си подредил всичко там и всичко се плаща автоматично, хем да върви оборот. Преди 1 час, П.Кръстев каза: Ако махнат изцяло салоните най-вероятно ще си оставя картата и ще плащам по 4 лв на месец само за да мога си плащам по 30 лв на посещение, но няма да правя никакъв оборот. А ако махнат и субсидирането - просто ще си закрия картата, т.к. аз билети през посредници не купувам. Извинявай, но чисто математически не те разбирам. Искаш да кажеш, че предпочиташ да платиш 30 лв. за всеки вход в салон, вместо да направиш 1000 лв. оборот (от който потенциално ще загубиш максимум 10 лв. кешбек) и да имаш безплатни 12 броя лаундж посещения в следващите 3 месеца? Ясно е, че всички сме фрустрирани в момента, но все пак не забравяйте и да смятате 🙂 7 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 7 минути , Георги Матеев каза: Ако имаш предвид да взимаш някакъв кешбек върху комуналните разходи и данъците - никъде няма такъв филм, никой не дава. В този ред на мисли е все тая откъде ще се плащат, стига да няма допълнителни разходи или комисионни. Аз ще ги оставя в Дайнърс, хем вече съм си подредил всичко там и всичко се плаща автоматично, хем да върви оборот. Пощенска дават. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 3 минути , adreno каза: Пощенска дават. Само че Пощенска и много взимат 🙂 Но благодаря за информацията, някой ако реши да играе за левова карта в Пощенска и се прежали за другите такси - може това да е вариант. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 11 минути , Георги Матеев каза: Ако имаш предвид да взимаш някакъв кешбек върху комуналните разходи и данъците - никъде няма такъв филм, никой не дава. В този ред на мисли е все тая откъде ще се плащат, стига да няма допълнителни разходи или комисионни. Аз ще ги оставя в Дайнърс, хем вече съм си подредил всичко там и всичко се плаща автоматично, хем да върви оборот. Извинявай, но чисто математически не те разбирам. Искаш да кажеш, че предпочиташ да платиш 30 лв. за всеки вход в салон, вместо да направиш 1000 лв. оборот (от който потенциално ще загубиш максимум 10 лв. кешбек) и да имаш безплатни 12 броя лаундж посещения в следващите 3 месеца? Разбирам, че всички сме фрустрирани в момента, но все пак не забравяйте и да смятате 🙂 Не, не казвам това. Казах, че ще правя минималния необходим оборот за салоните. Към настоящие момент 1000 лв на 3 месеца, ако го вдигнат и аз ще си вдигна оборота, но дори тогава ще ми е в пъти по-малък от досегашния. В случай, че изцяло премахнат безплатните посещения, а остане субсидирането с цена от 30 лв на салон, тогава няма да правя оборот, а ще си държа картата заради тази оферта 🙂 4 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 На 4.07.2023 г. в 17:29, Георги Матеев каза: Само че Пощенска и много взимат 🙂 Генерално съм съгласен, но конкретно при плащане на комунални и данъци в лева нищо не вземат. А и мисля, че са с най-голям брой включени дружества директно към тях или са втори след ипей. Ситуацията е неприятна, но от форумно/фейсбук тракане на клавиатурите полза няма. Аз лично ще напиша официално жалба/оплакване към тях. Предлагам и вие да го направите - ще отнеме толкова, колкото да пуснете пост тук. Ако и да няма ефект за възстановяването на кешбека, нека има поне малко натиск. 4 Връзка към коментар
antea Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 25 минути , Георги Матеев каза: Ако имаш предвид да взимаш някакъв кешбек върху комуналните разходи и данъците - никъде няма такъв филм, никой не дава. вчера питах същото за битовите сметки през кредитните на ПИБ, и @bad kid каза, че влизат в оборота за кешбек, за данъците - предполагам, че не 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 42 минути , antea каза: вчера питах същото за битовите сметки през кредитните на ПИБ, и @bad kid каза, че влизат в оборота за кешбек, за данъците - предполагам, че не В оборота за кешбек не влизат само плащания към бюджета. 2 Връзка към коментар
aladinoplus Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 И аз реших да не си закривам картите към момента, след като премислих. Единствената санкция от моя страна според моите възможности ще е да намаля 6 пъти оборота и да гравитирам около минималния за салоните и да плащам максимално късно задълженията си. Ще трябва повече математика, но може да се автоматизират нещата. Мисля, че темата се поизчерпа в този си вид. Следващата дискусия ще е, след като вдигнат оборота за салоните и предложат нов продукт, може би съвместно с ПИБ. Всеки си има негов профил и сам може да си прецени, колко му е изгоден diners към момента. Да си признаем, че не всички успяваме да запълним 12 посещения на година за съжаление - т.е за много хора diners вече няма да е фактор. Възможно е да се готвят за поглъщане или за навлизане в по-масов сегмет. От бутикова да станат масов оператор и дори банка като Revolut. Защо не да стигнат новото на бялата карта? Там има много пари и будали. Все пак не забравяйте, че масово в България кредитните карти се изпозват от банките, за да скубят клиентите си, заради лошата им финансова култура и cashback се развяваше като знаме за запълване на колонката с плюсове, но малцина издрапваха до него. 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 17 minutes ago, aladinoplus said: Все пак не забравяйте, че масово в България кредитните карти се изпозват от банките, за да скубят клиентите си, заради лошата им финансова култура. Хехе , в коя държава не е така ? Там където има повечко "бонуси" , оборотите - съответно печалбите на кредитните оператори от клиенти и търговци също са много по-сериозни. Както у нас, така и там една малка част от потребителите имат финансова култура и се възползват максимално от предимствата на КК , но масовия клиент плаща и тяхната сметка. 5 Връзка към коментар
tch Публикувано: 4 юли, 2023 Сподели Публикувано: 4 юли, 2023 преди 9 часа, rik4o каза: Добавянето на картата в Curve вероятно e направила дайнърс частта й много по-използваема от притежателите й, а и e привлякла доста нови клиенти. Това е объркало сметките на дружеството за оборота и респективно за изплащане на кешбек в разумни, приемливи граници. В един момент сметката, или по-точно очакванията за реализираната печалба са намалели рязко. Всички помним колко трудно и на колко малко места минаваше дайнърс преди време. Сега не е така и това е и благодарение на комбинацията Curve + Diners. Колкото повече нови клиенти, толкова повече клиенти няма да си покриват задълженията по кредитната карта навреме, откъдето идва основната част от печалбата. Така че не виждам причина да не искат нови клиенти. 3 Връзка към коментар
lyube Публикувано: 5 юли, 2023 Сподели Публикувано: 5 юли, 2023 През последните няколко месеца си погасявах задълженията по diners-a през ePay.bg (Предплатени услуги) без никаква такса с дебитна карта на ДСК. Днес вече се начислява 0.5% от сумата при плащане със същата карта. Ново ли е това или пък е имало промоция в последните месеци? Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 5 юли, 2023 Сподели Публикувано: 5 юли, 2023 Тъкмо посетих офис на ПИБ. Говорих с познати служители, и те негодуват от промените при DC, на всичкото отгоре от 2 седмици срещат проблеми в комуникацията.. Агитират ме за златна виза за достъп до салоните, но при налична класик и 100,-- лв. годишна такса при златната никак не ми е интересна. Връзка към коментар
lyubo21 Публикувано: 5 юли, 2023 Сподели Публикувано: 5 юли, 2023 преди 2 часа, Anna Kalinovska каза: Тъкмо посетих офис на ПИБ. Говорих с познати служители, и те негодуват от промените при DC, на всичкото отгоре от 2 седмици срещат проблеми в комуникацията.. Агитират ме за златна виза за достъп до салоните, но при налична класик и 100,-- лв. годишна такса при златната никак не ми е интересна. На пръв поглед изглежда оферта Visa Gold с Lounge Key, но вглеждайки се в детайлите се вижда, че всъщност за салоните се плаща 28 евро на посещение и вероятни други недостатъци с превалутиране и скрити такси. В България като стандартна карта няма нищо по-добро от Diners, ако основната цел са салоните + бонусите добър курс за превалутиране и отстъпките за билети през посредниците... чак не ми се вярва как продължават да ги държат толкова време без ограничения 🤐. Единствените алтернативи са утра премиум карти за хора с огромни годишни обороти и високите нива крипто карти с техните си рискове. В САЩ е лудница с бонусите към кредитните карти и при прилични доходи, добра финансова дисциплина и малко комбинативност... получаваш много повече - салони, наградни билети, безплатни нощувки и какво ли още не.... но пък да живееш там си има толкова много други недостатъци, че по-добре да се радваме на наличните дребни благинки в България 😎 7 Връзка към коментар
Altav Публикувано: 5 юли, 2023 Сподели Публикувано: 5 юли, 2023 Каква е тази оферта с билетите ? Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 6 юли, 2023 Сподели Публикувано: 6 юли, 2023 преди 13 часа, Altav каза: Каква е тази оферта с билетите ? Изисква да прочетеш тази тема. Тя е много дълга, допълвана и променяна през годините. За да схванеш общия принцип, може би е добре да прочетеш първите страници и после директно да отидеш на последните страници, за да видиш актуалните за момента схеми с карти. Идеята е да се купуват по-евтини самолетни билети през посредници. 4 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 6 юли, 2023 Сподели Публикувано: 6 юли, 2023 Няколко дни не бях отварял, но и през ум не ми беше минало, че ще направят това рязане на кешбек със задна дата. Доста грозен номер, за мен има още 3 месеца до нулирането, очаквах просто да изплатят всичко при извлечението на юли. Картата все още има своите предимства пред повечето на пазара, особено за пътуващи. Реалността е, че за почти година и половина с Дайнърс, и около 15-16 полета от как я имам, съм имал време и възможност само за 1 посещение в салони, и то бе от Мастъркард частта, защото от нея можеше да влизат двама на софийския. На теория салоните са нещо, което е много привлекателно, 12 на година долу-горе отговаря и на количеството полети, които правя за година (варират, но са около 11 средно на година във всяка от последните 15 години). Остава удобна за комунални плащания, остава добрият курс на MC, остават възможностите за Bravofly/ect, макар да не съм ги използвал до този момент. Очаквам, че само от комунални + тук-таме разплащане в евро, когато е необходимо, ще достигам оброта за салони, без проблем. Останалият оборот обаче, ще отиде другаде. И то не защото ми е фатално за този 1%, а заради начина по който го правят. Жалко 4 Връзка към коментар
gw_ico Публикувано: 6 юли, 2023 Сподели Публикувано: 6 юли, 2023 На 4.07.2023 г. в 15:20, Георги Матеев каза: Какви салони при златна виза на ПИБ, нещо пропускам може би? Имах предвид Lounge Key за който и колегите споменаха. Информацията в интернет е оскъдна, а нямах време да мина през офис. Според това което разбрах цената на посещение е 28 евро което го обезмисля като алтернатива на Diners. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега