ESK Публикувано: 7 юли, 2023 Сподели Публикувано: 7 юли, 2023 На 4.07.2023 г. в 17:47, antea каза: вчера питах същото за битовите сметки през кредитните на ПИБ, и @bad kid каза, че влизат в оборота за кешбек, за данъците - предполагам, че не За кредитна Виза на ПИБ потвърждавам, че влиза в оборота за кешбек всичко - и плащане на битови сметки и данъци за автомобил и сгради и такса смет (проверих току-що, защото за данъците не бях сигурна)-плащам през МyFibank. С уговорката, че могат да се плащат данъци само на името на титуляра на картата, на друго име не може да извикаш. За битовите сметки няма този проблем - всичко може да се плаща 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 7 юли, 2023 Сподели Публикувано: 7 юли, 2023 преди 14 минути , ESK каза: За кредитна Виза на ПИБ потвърждавам, че влиза в оборота за кешбек всичко - и плащане на битови сметки и данъци за автомобил и сгради и такса смет (проверих току-що, защото за данъците не бях сигурна)-плащам през МyFibank. С уговорката, че могат да се плащат данъци само на името на титуляра на картата, на друго име не може да извикаш. За битовите сметки няма този проблем - всичко може да се плаща В оборота за кешбек влизат и сумите по МДТ за автомобили, сгради итн. Също мисля, че се отнася не само за сметки на титуляра, а без ограничения. Връзка към коментар
ESK Публикувано: 7 юли, 2023 Сподели Публикувано: 7 юли, 2023 И да попитам по темата - всички разновидности на Diners картите ли ги разпознава като такива във сайтовете? След "промоцията" на билети няколко месеца вече с Diners сериозно обмислям и аз да се сдобия с такава, че много се дразня като трябва да купя по-скъп билет само защото нямам картата ☹️. Искам най-обикновената, с най-малка такса, основно за билети искам да я ползвам, правилно ли съм се ориентирала (четох, четох, но се изгубих), че такава е DINERS CLUB CLASSIC, която е с такса 4 лв./месец? А за EVOLVE CLASSIC, правилно ли рабирам, че може да се ползва като кредитна DINERS и като кредитна Mastercard? Приема ли я в онези сайтове и като двете? Може ли някой да ми каже каква е таксата за EVOLVE CLASSIC и коя от двете карти препоръчвате? След кандидатстване за карта, след колко време горе-долу се получава? Благодаря предварително. преди 3 часа, Anna Kalinovska каза: В оборота за кешбек влизат и сумите по МДТ за автомобили, сгради итн. Също мисля, че се отнася не само за сметки на титуляра, а без ограничения. Предполагам, че ако се платят някъде с картата-на пос терминал или през друг сайт, няма ограничение и да ще влезат в оборота. Казвам, че през системата им My Fibank не могат да се извикат от данъци други, освен на титуляра за да бъдат платени, явно не съм се изразила правилно. (все ми повтарят в къщи, че не мога да обяснявам, ама аз все се опитвам ☺️ ) 1 Връзка към коментар
makler Публикувано: 8 юли, 2023 Сподели Публикувано: 8 юли, 2023 В последно време много хора около мен почнаха да закриват Дайнърс заради липсата на кешбек. За мен това е грешка. Към всички плюсове, които остават днес ползвах фаст трак на летище Виена и попаднах в един от най-добрите салони (този на Австрийските авиолинии пасти да яде). В България в момента няма друга карта която да дава тези екстри и ако я закрият( както стана с амекс) ще е много жалко. 3 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 8 юли, 2023 Сподели Публикувано: 8 юли, 2023 преди 17 часа, ESK каза: И да попитам по темата - всички разновидности на Diners картите ли ги разпознава като такива във сайтовете? След "промоцията" на билети няколко месеца вече с Diners сериозно обмислям и аз да се сдобия с такава, че много се дразня като трябва да купя по-скъп билет само защото нямам картата ☹️. Искам най-обикновената, с най-малка такса, основно за билети искам да я ползвам, правилно ли съм се ориентирала (четох, четох, но се изгубих), че такава е DINERS CLUB CLASSIC, която е с такса 4 лв./месец? А за EVOLVE CLASSIC, правилно ли рабирам, че може да се ползва като кредитна DINERS и като кредитна Mastercard? Приема ли я в онези сайтове и като двете? Може ли някой да ми каже каква е таксата за EVOLVE CLASSIC и коя от двете карти препоръчвате? След кандидатстване за карта, след колко време горе-долу се получава? Благодаря предварително. Предполагам, че ако се платят някъде с картата-на пос терминал или през друг сайт, няма ограничение и да ще влезат в оборота. Казвам, че през системата им My Fibank не могат да се извикат от данъци други, освен на титуляра за да бъдат платени, явно не съм се изразила правилно. (все ми повтарят в къщи, че не мога да обяснявам, ама аз все се опитвам ☺️ ) По-скоро комбинираната. Но провери за точните такси в момента. Реално е една пластика, но 2 карти с 2 номера на карта изписани отгоре. Плащаш, с който си избереш ти (най-вече в интернет), че иначе ПОСът си избира ... 1 1 Връзка към коментар
Romana Публикувано: 8 юли, 2023 Сподели Публикувано: 8 юли, 2023 преди 9 минути , jorocontrola каза: Може ли някой да ми каже каква е таксата за EVOLVE 4 лв/месец. Май и за Класик е същата сума. 1 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 8 юли, 2023 Сподели Публикувано: 8 юли, 2023 преди 42 минути , Romana каза: 4 лв/месец. Май и за Класик е същата сума. Същата е.. И аз не бих я закрила като само ще спазвам да правя сумите за салоните. 3 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 8 юли, 2023 Сподели Публикувано: 8 юли, 2023 преди 56 минути , jorocontrola каза: По-скоро комбинираната. Но провери за точните такси в момента. Реално е една пластика, но 2 карти с 2 номера на карта изписани отгоре. Плащаш, с който си избереш ти (най-вече в интернет), че иначе ПОСът си избира ... Избира си между дайнерс и мастър кард, ако го остоваш да си избира. Ако държиш да си избере дайнерс - тогава държах заради кешбека -, забучваш картата и четеш 1 - дайнерс или 2- МС и избираш от клавиатурата 1 или 2. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 юли, 2023 Сподели Публикувано: 8 юли, 2023 преди 9 часа, makler каза: В България в момента няма друга карта която да дава тези екстри и ако я закрият( както стана с амекс) ще е много жалко. MasterCard World Debit на ЦКБ има същите екстри. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 8 юли, 2023 Сподели Публикувано: 8 юли, 2023 Преди 1 час, chandni каза: MasterCard World Debit на ЦКБ има същите екстри. Не точно, освен това е различен продукт. 2 Връзка към коментар
damyang Публикувано: 9 юли, 2023 Сподели Публикувано: 9 юли, 2023 На 8.07.2023 г. в 9:53, makler каза: В последно време много хора около мен почнаха да закриват Дайнърс заради липсата на кешбек. За мен това е грешка. Към всички плюсове, които остават днес ползвах фаст трак на летище Виена и попаднах в един от най-добрите салони (този на Австрийските авиолинии пасти да яде). В България в момента няма друга карта която да дава тези екстри и ако я закрият( както стана с амекс) ще е много жалко. Къде мога да намеря повече информация за фаст трака? Мислех, че важи само за София? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 9 юли, 2023 Сподели Публикувано: 9 юли, 2023 On 7/8/2023 at 12:53 AM, makler said: В последно време много хора около мен почнаха да закриват Дайнърс заради липсата на кешбек. За мен това е грешка. Към всички плюсове, които остават днес ползвах фаст трак на летище Виена и попаднах в един от най-добрите салони (този на Австрийските авиолинии пасти да яде). В България в момента няма друга карта която да дава тези екстри и ако я закрият( както стана с амекс) ще е много жалко. Извън форума не съм сигурен че познавам човек, който да ползва Дайнърс , а за пътуващ човек да се лиши от тази карта наистина е загуба.48 лева вече са едно сядане в "Хепи" примерно. И аз бях закрил моята някъде през 2008-ма, когато почти не излизах и не виждах полза , въпреки че салоните ги имаше и тогава. 2 Връзка към коментар
PolinaS Публикувано: 10 юли, 2023 Сподели Публикувано: 10 юли, 2023 Най-накрая и аз се сдобих с карта Diners. Одобриха ме в деня, в който махнаха кешбека, но си казах, че и без това я вземам заради билетите... Само че и при мен се получава грешката с липсващата верификацията :( Два лаптопа смених, два телефона, един таблет, wifi и 5g, единствено веднъж през таблета се отвори нефункциониращия прозорец за 3d парола. Ще пробвам утре и от компютрите на работа и ако не стане ще звъня на Diners... Днес вече се наложи, защото ми бяха объркали настройките на профила и не можех изобщо да си направя 3d парола, почвам да се чудя дали ги оправиха както трябва. 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 След като преди 2 месеца отново неблагоразумно закрих еволв, я заявих онлайн отново. Оттогава минаха повече от 2 седмици и не получавам Никакво известие 😒 Вече започвам да нервнича, тъй като отпътуването ми към Бурятия с полети през Истанбул наближава.. Реших, че спирането на кеш бек бонуса ги ангажира повече, знам ли с какво, но взе да ми идва прекалено.. Обмислям какъв да еследващият ми ход.. Връзка към коментар
makler Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 41 минути , Anna Kalinovska каза: След като преди 2 месеца отново неблагоразумно закрих еволв, я заявих онлайн отново. Оттогава минаха повече от 2 седмици и не получавам Никакво известие 😒 Вече започвам да нервнича, тъй като отпътуването ми към Бурятия с полети през Истанбул наближава.. Реших, че спирането на кеш бек бонуса ги ангажира повече, но ми идва прекалено.. На мой познат така отказаха. Явно не пасат трева. Бях забравил за този казус, но Дайнърс много не им хареса, че някой ги използва така. Казаха му да пробва пак след няколко месеца. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 По големите банки има някакъв срок, тоест след закриване трябва да минат примерно поне 6 месеца, за да искаш пак същата карта. Това, когато има някакви бонуси при откриване, примерно мили или както е в случая достъп до салоните без оборот. 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 Преди 1 час, neuromancer каза: По големите банки има някакъв срок, тоест след закриване трябва да минат примерно поне 6 месеца, за да искаш пак същата карта. Това, когато има някакви бонуси при откриване, примерно мили или както е в случая достъп до салоните без оборот. За това не се бях сетила 🌞 Дайнерс не е точно банка, а ПИБ ми угажда засега - аналогично беше с виза напр. и новата КК стана почти за часове. Все едно, ще се поразбързам с ходовете.. Разбира се, ще споделя, само ако може да е полезно и за други магеланци. А от оплаквания полза никаква.. Връзка към коментар
water Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 14 часа, PolinaS каза: Най-накрая и аз се сдобих с карта Diners. Одобриха ме в деня, в който махнаха кешбека, но си казах, че и без това я вземам заради билетите... Само че и при мен се получава грешката с липсващата верификацията 😞 Два лаптопа смених, два телефона, един таблет, wifi и 5g, единствено веднъж през таблета се отвори нефункциониращия прозорец за 3d парола. Ще пробвам утре и от компютрите на работа и ако не стане ще звъня на Diners... Днес вече се наложи, защото ми бяха объркали настройките на профила и не можех изобщо да си направя 3d парола, почвам да се чудя дали ги оправиха както трябва. По този повод малко полезно инфо, тъй като днес точно с това се занимавахме вкъщи: След активиране на профила в my.diners.bg (което пък става само след ходене в офис, имали проблеми с Евротръст в момента), можете да зададете статична парола чак след 24 часа, защото тогава се настройвал профила (?!). Ако бързате, алтернатива е да се обадите на номера за контакти и там да ви го "настроят" ръчно. Разбира се, никъде не получавате коректно съобщение с подобно инфо, а само "неуспешно изпращане на данни", за да се чудите какво става и да ръчкате едно и също нещо 5-6 пъти. Според първото поп-ъп съобщение след вход в системата, 3D статичната ви парола трябва да съдържа минимум 6 знака - главни и малки латински букви и цифри. Това обаче отново не е вярно ("Смениха го от Мастъркард и колегите не са го отразили на сайта"). Всъщност трябва да е точно 6 цифри, без други знаци. Полето дори не приема нищо друго освен цифри за input. Ако сте по-стар клиент и статичната ви парола е от 4 цифри, в някакъв момент ще спре да работи и ще трябва да я смените на 6 цифрена, но това отново никъде не го пише. Моята още работи, служителката каза - ами щом работи, ползвайте си я така, пък в един момент ще спре 😄 Пак никъде не го пише, но всъщност за нови потребители първата година картата Evolve продължава да е безплатна. Тоест за първа карта таксата от 4 лв/месец я няма. Не е ясно докога. Не можете да кандидатствате за нова карта Diners, ако не са минали 6 месеца от закриването на старата. Тоест можете, но ще ви откажат. Независимо дали е същата като предишната, или друг вид. Можете обаче да смените вида на текущата ви карта със заявление в офис, ако някоя от другите предлагани карти от бранда ви върши повече работа. Evolve Lady Pink например по параметри е същата като Evolve Classic, но има и застраховка за рак на гърдата. Ако смените картата, разбира се, няма да можете да се възползвате от промоцията без такса за първата година, тъй като тя е само за нови клиенти. Отстъпките в каталога за клубни оферти https://diners.bg/catalog-discounts не са актуални. Двама различни служителя по телефона казаха, че някои са валидни, други - не, ама не стана много ясно кои. Единствената, за която бяха единодушни, че е валидна и в момента, е 10% за Pulse фитнес. Щели да пуснат запитване до колегите си и да актуализират информацията на сайта, но не знаели кога точно:) Напомням, че броят посещения във VIP салоните е за календарна година, а не за една година от момента на издаване на картата ви. Договорът на Mastercard с Летище София за fast track не е подновен тази година, тоест тази услуга вече я няма. Изобщо, не се чувствайте неумели потребители, системата им е проектирана, изпълнявана и организирана по доста нелеп начин, а информация най-сигурно се получава по телефон. 17 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 7 минути , water каза: системата им е проектирана, изпълнявана и организирана по доста нелеп начин - нелеп за клиентите им, а всъщност по начин, ползващ единствено тях.. Утре съм в офис на ПИБ при подходящ служител. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 5 минути , water каза: Напомням, че броят посещения във VIP салоните е за календарна година, а не за една година от момента на издаване на картата ви. А случайно дали имаме потвърждение, че при смяна на вида на картата от Classic на Evolve се нулира броячът на салоните за текущата година? преди 6 минути , water каза: Единставената, за която бяха единодушни, че е валидна и в момента, е 10% за Pulse фитнес. @Lindt Който си е роден с късмет и Жижо да му се падне, пак няма какво да го спре... 😛 1 4 Връзка към коментар
SteFanoV Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 В изявлението им относно спирането на кешбек програмата пише следното: "Всички карти, за които месец юли е шести отчетен период и са събрали бонус точки, съгласно останалите условия на програмата, ще получат кешбек." На мен м. юли ми е шести отчетен период. Служителка от кол центъра им, на който звъннах днес, обаче ми твърди, че видиш ли не ми е шести отчетен период, което няма как да е така и математиката явно нещо ѝ куца. Тя ги смята от януари, а ако броим от януари м. юли е седми отчетен период. Пълен хаос е в Дайнърс България. 1 Връзка към коментар
water Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 27 минути , Duke каза: А случайно дали имаме потвърждение, че при смяна на вида на картата от Classic на Evolve се нулира броячът на салоните за текущата година? Хаха, би било добре, но не. Все пак питах за между два вида Evolve и изрично казаха, че не се нулира. За Classic/Evolve също не виждам логика да почва отначало, при положение, че и при двете карти е за календарна година и реално един клиент няма право на повече от един вид Diners продукт едновременно (допълнителната не я броим, щото тя харчи от посещенията на основната). Но им звънни за всеки случай, любеззи са иначе 🙂 2 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 51 минути , Anna Kalinovska каза: Утре съм в офис на ПИБ при подходящ служител. Успех 🙂 Аз няколко пъти съм ходил на място, по въпроси свързани с физическо присъствие в банката (вземане на карта, подписване на договор и т.н.) и всеки път служителите звъняха на Дайнърс по телефона, защото не бяха наясно какво да правят 🙂 5 1 Връзка към коментар
Павел* Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 2 часа, water каза: Изобщо, не се чувствайте неумели потребители, системата им е проектирана, изпълнявана и организирана по доста нелеп начин, а информация най-сигурно се получава по телефон. И аз да долея масло в огъня: Мислех че проблема е при мен, но получих потвърждение по телефона - МС апликацията на еволве не се разпознава нито от Кърв, нито от Пейпал. Така че ако някой ако се опитва да се възползва от добрия курс EUR/BGN на МС, ( да прекарва FX трнзакциите през МС)да го забрави поне за сега. Валутния калкулатор в сайта почти никога не работи. Дава ми няма данни. Не знам аз ли правя нещо грешно. Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 преди 25 минути , Павел* каза: И аз да долея масло в огъня: Мислех че проблема е при мен, но получих потвърждение по телефона - МС апликацията на еволве не се разпознава нито от Кърв, нито от Пейпал. Така че ако някой ако се опитва да се възползва от добрия курс EUR/BGN на МС, ( да прекарва FX трнзакциите през МС)да го забрави поне за сега. Валутния калкулатор в сайта почти никога не работи. Дава ми няма данни. Не знам аз ли правя нещо грешно. Не съм сигурен дали разбирам правилно, но миналата седмица добавих МС в Кърв и Пейпал. Днес направих покупка с Кърв с МС зад нея. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега