Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Въпрос на време е да отпадне преференциалната цена от 30 лева или пък в крайна сметка Дайнърс да се оттеглят от българския пазар. Реално дори твърде дълго се задържаха. Аз не познавам някой да ползва техните услуги извън хората в този форум. Така и не успяха да наложат този продукт, да не говорим, че сам по себе си той е морално и технологично остарял. Хем е кредитна карта, хем е малко по-особена от всички останали...

Всеки път зор - я мине, я не. Я мине безконтактно, я се налага да я пъхаш по слотовете все едно сме в 90те ... Да не говорим, че в компаниите за пътуване често има някой без карта и така или иначе си чакаме всички на пейките и само нахалост се мъча да правя оборот 🙂

Публикувано:

Аз пък никога не съм се "мъчила" да правя оборот. Така или иначе плащам преобладаващо с КК.

Пък и хората, с които пътувам, са пътуващи хора и винаги имат Diners 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Емил Маринов каза:

Към момента такса се плаща дори и да не е ползвана картата през месеца.

Screenshot 2023-09-19 at 11-17-31 08.pdf.png

Аз не плащам такса за месец, в който не съм ползвал картата. Явно промоционалните условия, с които стартираха преди десетина години са се запазили и по отношение на следващите преиздадени карти. Дори в едната карта имам +23 лева от последните бонус точки, които е добре да изразходвам до края на ноември предвид клонящата към кръгла нула вероятност да продължа да използвам тези карти...

преди 18 минути , Яничка каза:

Аз пък никога не съм се "мъчила" да правя оборот. Така или иначе плащам преобладаващо с КК.

Пък и хората, с които пътувам, са пътуващи хора и винаги имат Diners 🙂

Аз също предпочитам картови плащания, но вместо да се чудя дали Дайнърса ще мине или няма да мине, директно плащам с VISA-та, която ми носи и приличен кешбек...

• Харесвам 1
Публикувано:

Много драма , а Георги Матеев вече каза за основната полза от картата.Докато това продължава не виждам никакъв смисъл да се лишавам от Дайнърс. За салоните,  който съвсем не може без тях има и други инструменти.

П.П. Lastminute преди дни даваше 80-90€ отстъпка за полети на LOT. Това колко годишни такси са само от един единствен полет, май близо 4 ?!

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 32 минути , Duke каза:

Аз също предпочитам картови плащания, но вместо да се чудя дали Дайнърса ще мине или няма да мине, директно плащам с VISA-та, която ми носи и приличен кешбек...

От години не съм ползвала Diners директно. Има Curve за тази работа 🙂

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Яничка каза:

На мен това не ми допадаше, защото разчитах на тяхната застраховка, а не съм правила допълнителна при пътуване. Отделно, че нямам практически опит с оспорване на транзакция през кърв. Вярно, че е от мързел, но не съм проучвала в детайли какви биха били условията, ако се наложи и просто пропускам този инструмент. 

Така или иначе последните месеци при нас дайнърс отпадна за сметка на визата или дск за България, със или без кърв. 

преди 30 минути , stanimir каза:

Много драма , а Георги Матеев вече каза за основната полза от картата.Докато това продължава не виждам никакъв смисъл да се лишавам от Дайнърс. За салоните,  който съвсем не може без тях има и други инструменти.

П.П. Lastminute преди дни даваше 80-90€ отстъпка за полети на LOT. Това колко годишни такси са само от един единствен полет, май близо 4 ?!

Супер, ама без салоните, на нас не ни трябват 2 карти, за потенциална отстъпка в сайтове. 

• Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt , и аз винаги съм ползвала застраховката от Diners 🙂

За толкова години не ми се е налагало оспорване на трансакция при плащане Curve -- Diners (винаги, когато сайтът е приемал Diners, съм плащала с нея), но предполагам се оспорва, както обикновено - свързваш се с Diners.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, Яничка каза:

@Lindt , и аз винаги съм ползвала застраховката от Diners 🙂

За толкова години не ми се е налагало оспорване на трансакция при плащане Curve -- Diners (винаги, когато сайтът е приемал Diners, съм плащала с нея), но предполагам се оспорва, както обикновено - свързваш се с Diners.

Ами преди месеци попитах и останах с впечатление, че не се активира застраховката при пътуване, ако си платил през кърв, а трябва да си ползвам дайнърса. Попитах и дали влизане в салон се брои за активиране и пак бях обезкуражена за тази моя догадка. 

Публикувано:
преди 32 минути , Яничка каза:

Така си беше, но обръщам внимание, че от 15 ноември и Curve е с нови, значително влошени условия за безплатния план. Четете си внимателно, да няма изненадани. Отпада безплатното теглене от банкомат, прага за обмяна на валута без такса пада на 250 евро и т.н.

2023.09.15 - EEA Subscription Schedule (combined) (buttercms.com)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 50 минути , Яничка каза:

Аз това с тези финтех инструменти така и не успях да го разбера, но може би ще се наложи в крайна сметка да проуча темата. Съвсем накратко - коя от тези карти е най-подходяща ако искам да я използвам за теглене на пари и разплащане в екзотични дестинации и как става захранването на тази карта? Омръзна ми като тръгна някъде извън Европа да мъкна с мен кеш в ХХI-ви век, за да не се налага да разчитам единствено на кредитната VISA...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Яничка каза:

Зависи дали, когато си заявявал картата, е била част от тази промоция. Обади се и ги питай. На мен ми казаха, че моята е била на промо.

Точно така, обадих се - при мен промото е била без такса за първата година и след това месечната такса си върви дори и да не се ползва.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да натискаме на останалите отстъпки с Дайнърс (визирам бизнес салони за 30 лв и lastminute) докато може. С голяма вероятност картите ще се трансформират в кредитни на ПИБ в близко бъдеще, някой по-назад вече го каза.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , П.Кръстев каза:

Да натискаме на останалите отстъпки с Дайнърс (визирам бизнес салони за 30 лв и lastminute) докато може. С голяма вероятност картите ще се трансформират в кредитни на ПИБ в близко бъдеще, някой по-назад вече го каза.

както навремето Пощенска банка премахна Американ експреса ...дано не се случи 🤔

• Харесвам 1
Публикувано:

Доколкото разбирам мога съвсем спокойно в деня на полета ми на 30.09. да си използвам безплатно ползване на салона, ако съм си натрупала оборота, нали? 

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Pepi Popova каза:

Доколкото разбирам мога съвсем спокойно в деня на полета ми на 30.09. да си използвам безплатно ползване на салона, ако съм си натрупала оборота, нали? 

Да. Това ще е последния ден на безплатните 12.

След това поне за сега посещението трябва да е на цена 30 лв. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Ами преди месеци попитах и останах с впечатление, че не се активира застраховката при пътуване, ако си платил през кърв, а трябва да си ползвам дайнърса. Попитах и дали влизане в салон се брои за активиране и пак бях обезкуражена за тази моя догадка. 

Влизане в салон не се брои за активиране на застраховката.

Специално за активиране на застраховката - аз като плащам билети, нощувки и турове за пътувания, винаги гледам да платя нещо с Diners, за да я активирам (не зад Curve, а директно с Diners). За сега, докато Diners още съществува, ще си запазя картата, именно заради застраховката, посредническите сайтове и добрия обменен курс. А и моята карта няма месечна такса, когато не я ползвам. 

преди 2 часа, logist13 каза:

Така си беше, но обръщам внимание, че от 15 ноември и Curve е с нови, значително влошени условия за безплатния план. Четете си внимателно, да няма изненадани. Отпада безплатното теглене от банкомат, прага за обмяна на валута без такса пада на 250 евро и т.н.

2023.09.15 - EEA Subscription Schedule (combined) (buttercms.com)

Знаем, знаем.

P.S. Пак ще сме в схеми 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Аз това с тези финтех инструменти така и не успях да го разбера, но може би ще се наложи в крайна сметка да проуча темата. Съвсем накратко - коя от тези карти е най-подходяща ако искам да я използвам за теглене на пари и разплащане в екзотични дестинации и как става захранването на тази карта? Омръзна ми като тръгна някъде извън Европа да мъкна с мен кеш в ХХI-ви век, за да не се налага да разчитам единствено на кредитната VISA...

Всъщност идеята на Curve е друга - тя обединява няколко карти вместо да ги носиш всичките. До сега за безплатния план бяха само 2 карти, от 15.11 позволяват да станат 3 бр.

Иначе за плащане в екзотични валути аз досега съм ползвала Diners, курсовете им наистина са доста добри.

За теглене на пари в чужбина - Revolut, но има лимит на месец и някои банкомати по света искат такса (иначе Revolut не слагат такса). Захранването става много лесно - примерно с top-up от дебитна карта. Самата Revolut няма такса за захранването, ако има някаква такса, тя ще е от бг банката.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , Яничка каза:

Влизане в салон не се брои за активиране на застраховката.

Специално за активиране на застраховката - аз като плащам билети, нощувки и турове за пътувания, винаги гледам да платя нещо с Diners, за да я активирам (не зад Curve, а директно с Diners).

Преди едно от пътуванията ми минах през ПИБ, за да питам специално за активирането на застраховката към картата. Също и да си извадя дубликат на английски за нещо, Служителят се оказа много любезен и се обади специално на Дайнърс да ги пита, на което някой му отговори, че застраховката се активирала при плащане на нещо, но когато вече си извън територията на страната. Тоест плащане на нощувки, билети, турове за пътуването онлайн, не се смятало за активиращо застраховката действие.
Може просто отговорилият от Дайнърс да не е бил наясно, или да се е пестарал. Поне служителят на ПИБ беше съвестен, и не ми говори наизуст, а се обади на Дайнърс уж за по-достоверна информация.

Щеше да е леко нагло и ползването на салон да се брои за активиране на застраховката - хем не плащаш нищо, хем ядеш и пиеш, хем и застраховка с високи нива на покритие :laugh:

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Яничка каза:

Иначе за плащане в екзотични валути аз досега съм ползвала Diners, курсовете им наистина са доста добри.

А доколко може да се разчита на Дайнърс извън Европа и евентуално САЩ?

преди 2 минути , Яничка каза:

За теглене на пари в чужбина - Revolut, но има лимит на месец и някои банкомати по света искат такса (иначе Revolut не слагат такса).

Явно ще трябва най-накрая да се обзаведа и с тази карта. И пак да попитам, картите Револют позволяват ли теглене на пари от банкомати извън Европа и доколко може да се разчита на тях?

Публикувано:

Специално за Curve, трябва да се внимава с това, кой прави превалутирането. Ако са те, слагат си такса за над определен месечен лимит. Затова, за да избегнеш таксата, през приложението трябва да зададеш на картата, с която ще плащаш, същата валута в която е и реалното плащане.

Засега не съм имал никакви проблеми с тегленето на пари от банкомати извън Европа с Револут.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , wilks каза:

Преди едно от пътуванията ми минах през ПИБ, за да питам специално за активирането на застраховката към картата. Също и да си извадя дубликат на английски за нещо, Служителят се оказа много любезен и се обади специално на Дайнърс да ги пита, на което някой му отговори, че застраховката се активирала при плащане на нещо, но когато вече си извън територията на страната. Тоест плащане на нощувки, билети, турове за пътуването онлайн, не се смятало за активиращо застраховката действие.
Може просто отговорилият от Дайнърс да не е бил наясно, или да се е пестарал. Поне служителят на ПИБ беше съвестен, и не ми говори наизуст, а се обади на Дайнърс уж за по-достоверна информация.

Хм, това е интересно, според мен служителят се е объркал. В Сертификата на Diners за застрахователна покритие е посочено така (виж по-долу) - без да споря, доколкото самолетен билет и резервация за хотел обикновено се правят преди пътуването (не че не може и по време на него), си мисля, че предварителна онлайн покупка активира застраховката:

image.png.525da6bf267114ca8530f1ef38bc8e6d.png

преди 6 минути , Duke каза:

Явно ще трябва най-накрая да се обзаведа и с тази карта. И пак да попитам, картите Револют позволяват ли теглене на пари от банкомати извън Европа и доколко може да се разчита на тях?

Diners е американска карта и в САЩ спокойно съм плащала с нея. Относно плащания извън Европа - за да не се занимавам дали Diners минава ил и не, до сега винаги плащах с нея, като я слагах зад Curve. Сега с промяната на условията на Curve от 15.11 нещата обаче се променят и не в полза на магеланци 😞 P.S. На някои места извън Европа (на първо четене се сещам за Австралия), съм виждала да пише, че има такса при плащане с определени КК, та трябва да се обръща внимание в търговския обект.

Ако искаш разгледай темата за Revolut, за да не спамя тук - можеш спокойно да теглиш от банкомати извън Европа (аз примерно съм теглила в Египет египетски паундове), като както казах по-горе, внимаваш банкоматът да няма отделна такса (ако има такава, си го изписва на екрана).

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 31 минути , Duke каза:

. И пак да попитам, картите Револют позволяват ли теглене на пари от банкомати извън Европа и доколко може да се разчита на тях?

Ако успешното теглене на кеш от АТМ (разбирай без каквито и да е засечки, проблеми, както и без такси) в Бразилия, Колумбия, Еквадор, Нова Зеландия,  и няколко острова из Южния Пасифик - направо в съответната местна валута, е критерий, който отговаря на въпроса ти - то значи да, може напълно да се разчита на Револют. 
Все пак да уточня, че все още има държави, където да носиш кеш (евро или долари), и да ги обменяш на място, е далеч по-изгодно, и същевременно по-малко рисково. Като най-ярки примери за такива са Аржентина, Виетнам, а доскоро и Тайланд, за където самите Револют слагаха такса превалутиране върху тайландския бат (четох, че са я махнали вече, не съм пробвал лично).

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 минути , Duke каза:

Имаше едно време текст в сайта на Дайнърс, че в Америка (Северна и Южна) плащанията минават както през Дискавър и Мастъркард, от моя личен опит преди да закрия картата минаваше практически навсякъде. За разлика от Амекс, който минава на много места, но определено не навсякъде. Curve тогава нямаше.

Публикувано:

Ако ви е страх от евентуални такси при теглене с револют, да ви успокоя, че ако има такса за теглене с револют, то ще има и за всяка друга българска карта, която може да имате

• Харесвам 1
Публикувано:

ОТМЕНЯ СЕ ПРОГРАМАТА ЗА БЕЗПЛАТЕН ДОСТЪП ДО ЛЕТИЩНИТЕ САЛОНИ.

18.09.2023

Отменя се програмата безплатен достъп до летищните салони  за всички съществуващи кредитни карти, издадени от Дайнърс клуб България АД, считано от 01.10.2023 г.

https://www.diners.bg/news-details/2128

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.