Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Фил каза:

Купонът май приключи предсрочно. 

Преди малко в салоните  в Копенхаген поискаха плащане на $32 за влизане.

Остават ни отстъпките през сайтовете, дано и те не увехнат...

От моя страна и за тях купонът приключи. До сега правих между 9 000 и 11 000 оборот на месец, сега ще правя само за самолетни билети, изгодни да се плащат с дайнърс!

Връзка към коментар
преди 36 минути , Tesh каза:

Нещо не ми става ясно, влизайки в салона подаваш дайнерса те го чекират и според тарифата трябва да те таксуват с 30 лева, от къде се появяват тези 30 или 32 евра ?

Ами как се появяват, ей така се появяват - на екрана на терминала. :wink:

преди 13 минути , iMari каза:

Възможно е да трябва да се плати пълната такса на салона, а след това Дайнърс да възстанови всичко над 30лв. 

Реших да не разчитам на това. Не ми се занимава с допълнителни разправии ако не възстановят платената сума.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

След малко ще тествам Дайнърса в софийския салон дали ще поиска директно плащане или стандартната досега авторизация. После ще драсна.

Но да, не звучи хич оптимистично това с Анталия и Копенхаген салоните.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 48 минути , Георги Матеев каза:

След малко ще тествам Дайнърса в софийския салон дали ще поиска директно плащане или стандартната досега авторизация. После ще драсна.

Ако правилно си спомням осчетоводяват доста по-късно посещенията в салоните.

Почти съм сигурен, че трянзакциите, ще влезнат с цена 30 лева. 

Връзка към коментар
преди 51 минути , Георги Матеев каза:

Аз я ползвах успешно в Неапол тази неделя, като мина само авторизация от 1,00 USD и не изпиша нищо на ПОС-а в салона.

Връзка към коментар

Вчера не можахме да влезем в салона на летището в Бергамо. Според мен терминала изобщо не разпозна наличието на Priority Pass в две различни карти Diners. Може да е било и временен проблем, но дори нямаше и опция за плащане. На дисплея излизаше някаква грешка.

Връзка към коментар

В Бергамо съм виждал да дава грешка и преди.

в неделя влизах във Варшава и ме таксува 1 евро.

Вчера звънях на Дайнърс и казаха, ме си остават салоните по 30лв на посещение.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Снимка от машинката на лаунджа в София отпреди час:

20230926_110210.jpg.d3de044a062231e7fecf3b3b437920e8.jpg

След разговор със служителките мога да потвърдя 100%: от вчера 25.09 Дайнърс таксуват посещенията. Т.е. дори не си удържаха собственото обещание да предоставят безплатни салони до 01.10. Изключително некоректно, непрофесионално и разочароващо. Не мога да се сетя за друг продукт, който се е самоубил толкова бързо, та вече нямам капка съмнение, че се готвят за излизане от Бг пазара.

Аз лично бих се въздържал от платени посещения, поне докато не стане ясно как точно работи системата и как/кога се връща разликата над 30 лв. Странно е, че се иска плащане на конкретна сума на място. По-логично е да има само авторизация и после Дайнърс да си начисляват таксата от 30 лв.

• Харесвам 19
Връзка към коментар
преди 13 минути , stanimir каза:

След тия люти закани да ги изгърбите за последно,  Дайнърс ви изиграха ! 

Ми той Георги отдавна трябваше да ги блокира от форума, че те само шпионираха, ама .... 😄 

• Смея се 2
Връзка към коментар

Някой явно ще трябва да се жертва с платено посещение за да разберем изобщо връща ли се разликата до 30 лв.

Може да има известна логика да е така, за да печелят от interchange върху пълната стойност на салоните, а пък разликите да се връщат накрая с извлечението. Но трябва да го има потвърдено и ясно написано някъде.

Трагично отношение към клиентите, бих казъл.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 50 минути , Георги Матеев каза:

След разговор със служителките мога да потвърдя 100%: от вчера 25.09 Дайнърс таксуват посещенията. Т.е. дори не си удържаха собственото обещание да предоставят безплатни салони до 01.10. Изключително некоректно, непрофесионално и разочароващо. Не мога да се сетя за друг продукт, който се е самоубил толкова бързо, та вече нямам капка съмнение, че се готвят за излизане от Бг пазара.

Аз лично бих се въздържал от платени посещения, поне докато не стане ясно как точно работи системата и как/кога се връща разликата над 30 лв. Странно е, че се иска плащане на конкретна сума на място. По-логично е да има само авторизация и после Дайнърс да си начисляват таксата от 30 лв.

тия дни им прегледах отчета за 2021, и видях и обявената загуба за 2022, която ще гласуват на общо събрание след 3 дни, и изобщо нямам съмнение, че ще закриват скоро, то просто няма накъде

учуди ме нищожния мащаб на операциите в България, както и на броя карти, така и на средномесечния приход от карта, както и средномесечния оборот по карта, мисля, че прекалено дълго са държали съществуващите до скоро екстри, вместо отдавна да ги прекратят

зад всеки тук, който е правел обичаен оборот като през основна карта (примерно 2-3 К месечно) стоят десетина други с абсолютно нищожни обороти, така не може да се печели, наистина.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Като ви чета, си мисля: Те май накрая се изтаковаха на метеното - да пусна и аз една сирийска лира по темата, за по-евтина пара в момента не се сещам; останалите ми се свидят 🙃

Не ми беше зле да се разхождам само по карта, куче и ключ едно поне 15 г. от самото начало на стъпването на нашия пазар, когато търговците, приемащи КК Дайнерс, или се търсеха с фенер, а DC издаваше и връчваше специални скъпи, цветни каталози със списък на приемащите тази рядка и скъпоценна КК, или изваждаха специален, само за нея, трети терминал, за да мине плащане с Дайнерс (в "Щастливеца" на "Витошка" например, където между разходките се наслаждавах на френската селска торта и веднага си исках сметката, казвайки на обслужващия кой терминал да донесат, за да не ходят 3х)... 

И като цяло не се отнасяха неуважително към клиент(к)ите си в годините, изключая някои дискриминационни мерки в последните 3-4 години, вкарани в компютъра им.. (Боя се, че покрай пътешествията си пропуснах момента да се разнообразя с действия спрямо любимата институция; щото времето е пари, че и повече от пари..)

П.П. Филма тогава (снимката) много харесах. Предната вечер се беше състояла премиерата му в Лондон :sun_bespectacled: И коктейлчето беше на ниво..

:bye: Засега като да нямам мотив да имам картата.

Invitation Ladies Night.png

----------------------------------------------

"Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив", Волтеp

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Аз виждам на екрана на терминала, номер на КК Мастъркард, Според мен е маркирана грешната Evolve половина.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Alexander каза:

в неделя влизах във Варшава и ме таксува 1 евро.

Вчера звънях на Дайнърс и казаха, ме си остават салоните по 30лв на посещение.

И аз в неделя влязох в Ларнака с таксуване 1 евро.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, stanimir каза:

След тия люти закани да ги изгърбите за последно,  Дайнърс ви изиграха ! 

Ти се шегуваш, но аз почти очаквах това развитие и съм сигурен, че заканите ни имаха реално значение за ускоряване на процеса. Което не го прави по-малко некоректно, разбира се, тъй като анонсът беше друг. А тук просто има най-голяма концентрация на (доскоро) лоялни Дайнърс клиенти и Дайнърс редовно четат какво пишем, като в доброто старо време понякога дори си взимаха бележка. Особено когато още работеше стария им екип.

преди 3 часа, П.Кръстев каза:

Някой явно ще трябва да се жертва с платено посещение за да разберем изобщо връща ли се разликата до 30 лв.

Може да има известна логика да е така, за да печелят от interchange върху пълната стойност на салоните, а пък разликите да се връщат накрая с извлечението. Но трябва да го има потвърдено и ясно написано някъде.

По принцип преди, когато се плащаха салоните (примерно нямаш 1000 лв оборот) - се правеше само авторизация и след месец/два Дайнърс просто си начисляваха 30 лв такса за посещението. Никога не се е плащало и стотинка на място, точно затова сега тази система ми е странна и ми идват наум доста въпроси - като например, колко време след таксуването се връща тази сума, под каква форма (като refund на разликата или просто преавторизацията от ХХХ евро се осчетоводява на 30 лв) и тн и тн. Освен това наистина трябва да е кристално ясно написано и обяснено иначе е объркващо. Но яснотата определено не е от най-силните качества на Дайнърс, уви.

преди 2 часа, antea каза:

тия дни им прегледах отчета за 2021, и видях и обявената загуба за 2022, която ще гласуват на общо събрание след 3 дни, и изобщо нямам съмнение, че ще закриват скоро, то просто няма накъде

учуди ме нищожния мащаб на операциите в България, както и на броя карти, така и на средномесечния приход от карта, както и средномесечния оборот по карта, мисля, че прекалено дълго са държали съществуващите до скоро екстри, вместо отдавна да ги прекратят

зад всеки тук, който е правел обичаен оборот като през основна карта (примерно 2-3 К месечно) стоят десетина други с абсолютно нищожни обороти, така не може да се печели, наистина.

Винаги съм знаел, че мащабът им е нищожен дори за рамките на малката ни държава. Много пъти откровено се чудех как поддържат този продукт и имам известно подозрение, че беше имиджов проект на ПИБ, който така и не успяха да доразвият поради особености на пазара ни.

преди 2 часа, Радослав каза:

Аз виждам на екрана на терминала, номер на КК Мастъркард, Според мен е маркирана грешната Evolve половина.

Дори така - показва Приорити Пас (т.е. картата е разпозната), а преди и с Мастъркард-а не искаше плащане. Освен това абсолютно същия екран показваше и с Дайнърс частта, както и с Дайнърс Класик (аз имам и нея и пробвах и с двете карти за да проиграя всички варианти). Служителките казаха, че от вчера са върнали доста хора, които били неприятно изненадани, и са звъняли на Дайнърс да питат какво се случва - така са разбрали, че посещенията вече се таксуват.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Винаги съм знаел, че мащабът им е нищожен дори за рамките на малката ни държава. Много пъти откровено се чудех как поддържат този продукт и имам известно подозрение, че това беше имиджов проект на ПИБ, който така и не успяха да доразвият достатъчно поради особености на пазара ни.

в интерес на истината и таксите, които плащат на DCI и MC годишно не са особено високи, дето се казва - 5-10 човека от тук ако се напънат, мога да ги платят, и примерно да вземат франчайза

лошото е, че и да ги платят, няма от какво да печелят и те 😅

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

По принцип преди, когато се плащаха салоните (примерно нямаш 1000 лв оборот) - се правеше само авторизация и след месец/два Дайнърс просто си начисляваха 30 лв такса за посещението. Никога не се е плащало и стотинка на място, точно затова сега тази система ми е много странна. Освен това наистина трябва да е кристално ясно написано и обяснено иначе е объркващо.

Може да отпадат и 30те лева за посещение, и просто новината да не е стигнала до отдела за борба с клиентите. Или пък е грешка, тоест като махнали безплатните посещения нещо не се е получило както са искали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 28 минути , Георги Матеев каза:

По принцип преди, когато се плащаха салоните (примерно нямаш 1000 лв оборот) - се правеше само авторизация и след месец/два Дайнърс просто си начисляваха 30 лв такса за посещението. Никога не се е плащало и стотинка на място, точно затова сега тази система ми е странна и ми идват наум доста въпроси - като например, колко време след таксуването се връща тази сума, под каква форма (като refund на разликата или просто преавторизацията от ХХХ евро се осчетоводява на 30 лв) и тн и тн. Освен това наистина трябва да е кристално ясно написано и обяснено иначе е объркващо. Но яснотата определено не е от най-силните качества на Дайнърс, уви.

Ако са си прекратили сътрудничеството с Priority Pass няма как само да авторизират картата. Трябва да си плащаме салона и Дайнърс, като един вид бонус, да ни покриват разликата до 30 лв, така си мисля.

Това ми се струва почти невъзможно, единствения сценарии за който се сещам е да са имали договор с Lounge Key за определен брой карти, обвързан с минимален оборот по тях, който договор се е оказал крайно неизгоден и са решили да го прекратят, т.к. вероятно би им било по-изгодно просто да покриват разликата в цената за клиентите, които посещават салоните. 

Горното са само догадки, според мен трябва да се търсят други опции за салони вече.

Връзка към коментар

Аз много не ги разбирам тия неща (за разлика от коменитращите по-горе, които са доста навътре в материята) и дано не съм прав, но ми се струва доста илюзорно да се запазят тия 30лв. за посещение, още повече при отпаднало условия за минимален оборот. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

При положение, че официално си е обявена информацията за цена от 30 лева , то не мисля, че ще таксуват повече. В най-лошия случай , ще е необходимо да се заведе оспорване , което разбира се е доп. загуба на време , но 99.99% ще бъде спечелено.

На мен лично ми предстоят точно 4т посещения следващите дни и изобщо няма да се замислям да вляза, просто в най-лошия случай ще се стигне до рекламация.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Току-що ме резнаха в Атина. 28Е - ако искаш. Доста тъпо ...

Ако знаех, че ще е така щях да прежаля "майският промо билет" и да взе директно Раян на връщане. Много грубо @Diners Club Bulgaria, пускайте кепенците и да не си губим времето взаимно ...

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.