Tesh Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 преди 41 минути , stanimir каза: Нещата станаха още по-объркани. Накратко - покупка на полет от Bravofly при което след първоначалното плащане (и нормално издаден билет) картата е чарджена още два пъти за същата сума в следващите дни. Всичките три транзакции според месечното извлечение са към Bravonext SA.Ако сайта или картата са хакнати не виждам как и трите транзакции ще са към един и същ търговец и по за точно еднакви суми. В продължение на месец и повече резервацията се вижда в сайта на авиокомпанията , а преди дни изчезна и вече е със статус " Този PNR e на резервация изчакваща плащане и не може да бъде зареден" Говорих с Bravofly, откъдето казаха канселирали сме резервацията Ви , защото има отворен диспут от вашата банка.Ако го затворите , ще ви пуснем незабавно рифънд.Ние сме задължили картата ви само веднъж, в нашата система се вижда само едно плащане. Разбира се отказах , защото затваряйки диспута в най-добрия случай ще получа само еднократната сума без следващите две плащания които оспорвах, но и нямам идея как ще приключи всичко. Оспорването беше за дублираните плащания, но явно е довело до отмяна и на реалното плащане за което съм дал авторизация. Гарантирам, че ще ти върнат и трите плащания. Ако наистина другите две плащания не са към bravofly , то банката много добре знае това. Проблема е , че банката са кретени и са завели диспут освен срещу некоректните плащания и срещу правилното плащане. В този ред на мисли напълно безмислено са ти прецакали коректното плащане. В крайна сметка съм абсолютно сигурен, че ще ти върнат всичко. 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 1 hour ago, Tesh said: Гарантирам, че ще ти върнат и трите плащания. Ако наистина другите две плащания не са към bravofly , то банката много добре знае това. Проблема е , че банката са кретени и са завели диспут освен срещу некоректните плащания и срещу правилното плащане. В този ред на мисли напълно безмислено са ти прецакали коректното плащане. В крайна сметка съм абсолютно сигурен, че ще ти върнат всичко. При това изрично прикачих цял лист с описание на случая , как не оспорвам първата авторизация , търговеца ми е издал фактура за услугата и т.н. Имам възражения срещу допълнителните плащания. Може би такива са процедурите на банките - при дублирани транзакции да отрежат всичко.Нямам идея 🙂 А и как агенцията канселира резервация докато още тече диспут, освен ако нямат практики за разсрочени разплащания с авиокомпаниите.Иначе няма да си възстановят почти нищо , а те имат доказателство че съм разрешил плащането и могат да го оправдаят пред банката. Поне още нещо ще научим от цялата история. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 Имах подобен случай с Curve и Revolute. Зареждах Револют с Кърв, зад която стоеше дайнърс и дайнърс ме чарджи 2 пъти. Тогава се свързах с Curve и ми отговориха така: 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 Явно има различни практики. Дайнърс казват че транзакциите вече са осчетоводени и пътят е през оспорване.Търговецът пък твърди че има само една транзакция.Надявам се в края да разбера точно какво и как се е случило. Ще погася и сумата засега , защото ако казусът се точи няколко месеца вероятно ще трябва да се занимавам и с оспорване на лихви. Връзка към коментар
Tesh Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 преди 4 минути , stanimir каза: Явно има различни практики. Дайнърс казват че транзакциите вече са осчетоводени и пътят е през оспорване.Търговецът пък твърди че има само една транзакция.Надявам се в края да разбера точно какво и как се е случило. В извлечението трябва да имаш кой е търговеца. Ако и при трите пише абсолютно едно и също, то по-скоро bravofly имат повече вина. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 На мен също ми казаха тогава от Дайнърс, че транзакциите вече са осчетоводени и че начина е да ги оспорвам, но тъй като всичко беше между мои банкови сметки в различни банки/институции предложиха да ми дадат номерата на трансакциите (номерата са различни въпреки, че става дума за една и съща сума) и аз да говоря с Curve да оправят нещата. Така и стана и не се наложи да оспорвам трансакциите. Разликата в случая е, че bravofy ти казват, че има само една трансакция...може би да поискаш от Дайнърс да ти дадат номерата и да се свържеш с bravofy да уточните евентуално както при мен се случи. 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 26 minutes ago, Tesh said: В извлечението трябва да имаш кой е търговеца. Ако и при трите пише абсолютно едно и също, то по-скоро bravofly имат повече вина. Едно и също е : BravoNext SA ; AMSTERDAM Всички са с еднаквата оригинална дата на покупка , като първото е включено в извлечението за септември , а другите две в извлечението за октомври. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 13 minutes ago, boogy83 said: На мен също ми казаха тогава от Дайнърс, че транзакциите вече са осчетоводени и че начина е да ги оспорвам, но тъй като всичко беше между мои банкови сметки в различни банки/институции предложиха да ми дадат номерата на трансакциите (номерата са различни въпреки, че става дума за една и съща сума) и аз да говоря с Curve да оправят нещата. Така и стана и не се наложи да оспорвам трансакциите. Разликата в случая е, че bravofy ти казват, че има само една трансакция...може би да поискаш от Дайнърс да ти дадат номерата и да се свържеш с bravofy да уточните евентуално както при мен се случи. Вече нещата са в полето на банката , там би трябвало всичко да се вижда ясно.Ще чакам. Разводних темата , ще пиша за крайния развой :). 2 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 2 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2023 Днес ходих до ПИБ да погасявам Дайнърс и ми казаха "Те Дайнърс ще ги закриват, получи ли съобщение?". На въпроса кога, отговорът беше "нямам информация все още". Не се впрегнах много, защото реално това го очакваме, ама все пак да споделя 2 3 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 В темата за Уиз картата стана въпрос за валутните курсове на Дайнърс. Сега погледнах как се е осчетоводило последното плащане в паунди, което направих. Положението не е толкова зле, колкото първоначално се заблудих, но определено има вдигане на курса. Към момента на плащане официалният курс е бил 2,24лв за 1GBP, Дайнърс са взели 2,29лв за 1GBP. 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 След много обещания от Дайнърс, как лаунджа ще излезе 30лв, ето днешното извлечение. Ето извлечението, добре, че е късо. Добавили са и са извадили 30лв и накрая си остава платения лаундж от 52,71лв. Дори си го сметнах ръчно, за да е още по-сигурно. Ще звъня в понеделник, ама не знам какво ще направят от сега нататък, явно приключваме с лаунджовете. 1 1 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 преди 11 минути , Alexander каза: След много обещания от Дайнърс, как лаунджа ще излезе 30лв, ето днешното извлечение. Ето извлечението, добре, че е късо. Добавили са и са извадили 30лв и накрая си остава платения лаундж от 52,71лв. Дори си го сметнах ръчно, за да е още по-сигурно. Ще звъня в понеделник, ама не знам какво ще направят от сега нататък, явно приключваме с лаунджовете. Е ти имаш и 1 лаундж в Лондон, ок са нещата според мен Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 преди 20 минути , Jorro каза: Е ти имаш и 1 лаундж в Лондон, ок са нещата според мен Нямам в Лондон, имам един и той е в Абу Даби, излиза като приороти пас Лондон. Не съм бил в Лондон от пролетта. Има 3 транзакции плюс вноската по картата от 4,90. Бабешката -> 10,32+52,77-30+30+16+4,90 =83,99 или 10,32+52,77+16+4,90 =83,99. Има или няма разлика? Връзка към коментар
antea Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 определено са оплескали нещо, би трябвало да сторнират 28 долара, вместо това са неутрализирали обещаната такса от 30 лв 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 Доколкото виждам в октомврийското извлечение са отчели салони от месец август. И при мен е така и са с цена от 30 лева, сторнирана. За горния салон явно са оплескали нещата и не са сторнирали разликата за да останат за плащане само 30 лева. Предполагам ще го оправят след като им се обърне внимание. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 О да, -30+30 е от Август, но пак си идваме на думата, че 58лв от октомври са осчетоводени и чакащи да се покрият без обещаното сторниране до 30лв Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 4 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2023 преди 13 минути , Alexander каза: О да, -30+30 е от Август, но пак си идваме на думата, че 58лв от октомври са осчетоводени и чакащи да се покрият без обещаното сторниране до 30лв Taka e, но предполагам когато им обърнете внимание ще го оправят. Поне в това отношение досега са били коректни и по-скоро е грешка. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 5 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2023 @Alexander, виждам, че месечната ти такса е 4.90 лв. Аз съм с Diners Classic и моята е 4 лв. Нещо са променили и тук или ти си с някаква друга карта? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 5 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2023 преди 41 минути , Яничка каза: @Alexander, виждам, че месечната ти такса е 4.90 лв. Аз съм с Diners Classic и моята е 4 лв. Нещо са променили и тук или ти си с някаква друга карта? Картата е на жена ми, розова..🤪 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2023 Потвърждавам след няколко (скъпи) теста. При Evolve / Mastercard курсовете на превалутиране вече нямат нищо общо с преди и са завишени с приблизително 1% над официалните курсове на Mastercard. Tова е в сила някъде от около 2 седмици. Принципът е като при ДСК - 1% скрита такса превалутиране, която се показва директно в осчетоводената сума и така гредата не се вижда от пръв поглед. Разбира се, тази промяна е направена тихомълком - нещо не прочетох новина на сайта им 🙂 Вече категорично не мога да препоръчам Evolve / Mastercard за каквито и да е валутни разплащания, супер неизгодно е и ще я избягвам, освен при крайна необходимост. За Дайнърс частта не съм тествал, че с нея плащам само в евро / лева, но поне при еврото няма промяна и все още го смятат на 1.959. Уви, тотално унищожиха продукта. Като гледам какво мазало е и със салоните вече не остава за какво да се хвана. Единственият плюс все още е наличието на Diners като метод за плащане при сайтовете с отстъпки, но ще видим докога Diners въобще ще остане на пазара. Тъжно. 13 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 6 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2023 След размяна на мейли с Дайнърс относно непоправената сума за лаундж, получих мейл, че всичко е готово/поправено. Влязох в сайта, всичко си беше по старому. Пак звънях, увериха ме, че в извлечението за този месец няма да видя корекцията, ще я видя в следващото извлечение. Реално ми било върнато всичко и отчетено в разполагаемата сума. Добре, че има само три транзакции за миналия месец и нито една за тази и разликата до максималния лимит си беше 84лв, та лесно видях, че нищо не е върнато. Пак след нова справка се оказа, че още не е върнато и пътува! Уж утре ще се отчете в разполагаемата сума. 3 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 6 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2023 На мен също ми обясниха, че се коригират в следващия месец, особено ако посещението е било към края на предходния. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 6 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2023 За края на месеца е ясно, в случая е в началото. Проблема е, че уж всичко беше оправено, ама се оказа, че не е. 1 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 6 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2023 То ще излезе накрая, че го правят ръчно и ще трябва да си ги следим сами тия неща, да не "пропуснат" нещо случайно. 3 Връзка към коментар
Gabi12 Публикувано: 7 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2023 Здравейте, Имам оспорени транзакции към diners. Вече станаха почти два месеца и все още няма решение. Казаха ми да не се притеснявам и да чакам. Колко време отнема? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега