FlyTraveler Публикувано: 19 декември, 2023 Сподели Публикувано: 19 декември, 2023 преди 2 минути , stanimir каза: Особено на път , понякога поставям българската SIM карта специално заради плащане на сметките. То като си из Хималаите или аз някъде из пустощта на Африка без Интернет връзка и мобилно покритие, много не помага българската SIM карта. 🙂 Много се сговняват нещата навсякъде с разплащанията и банковите услуги. Много познати не могат да направят преводи и с Револют. На друг пък му блокирали всички банкови сметки в България от 3 седмици (в две или три различни банки). Не дават никакво обяснение, няма съдебно решение или нещо такова... 1 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 19 декември, 2023 Сподели Публикувано: 19 декември, 2023 В тоя ред на мисли, моите сметки си ги плащам ръчно през дайнърс и досега не се е случвало да не се появяват. Автоматичното го избгвам, защото обикновето от топлофикация ми надписват и последните месеци преди изравнителната не им плащам, та да не се налага после да ми връщат и всичките тия простотии. Обаче блокирането на сметки нещо наистина се е засилило, Curve ми е блокирана вече от 3 седмици и си комуникирам с тях с по един мейл на седмица....искат някакви неща от сорта на снимка на картите зад Curve, банкови извлечения и комунални сметки с адрес....и на гневни мейли не отговарят...Само някакви извинения за забавянето и толко. А платеното членство си тече. 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 19 декември, 2023 Сподели Публикувано: 19 декември, 2023 На 1.12.2023 г. в 17:07, era123 каза: Barclaycard rewards И тя се предлага от коя българска банка? 🙂 Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 19 декември, 2023 Сподели Публикувано: 19 декември, 2023 преди 12 часа, FlyTraveler каза: Много познати не могат да направят преводи и с Револют. На друг пък му блокирали всички банкови сметки в България от 3 седмици (в две или три различни банки). Не дават никакво обяснение, няма съдебно решение или нещо такова... С преводите ми от Revolut нямам проблеми, но последно изпращах до български сметки. Банките блокират с основателна причина. Твоят познат знае причината. Най-вероятно е свързано с изпирането на пари. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 20 декември, 2023 Сподели Публикувано: 20 декември, 2023 И на мен ми е повече от съмнително да се блокират ей така на един и същи човек, три сметки в три различни банки в България.. Няма да е случайност или грешка 4 Връзка към коментар
agenta Публикувано: 22 декември, 2023 Сподели Публикувано: 22 декември, 2023 Имайте едно на ум с Дайнърс и информацията, която виждате, защото от един-два дни имат разминавания между MyDiners-портала и счетоводната им система. Днес е петък на обед вече и не е ясно дали ще се отстрани до догодина. 1 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 22 декември, 2023 Сподели Публикувано: 22 декември, 2023 Новоиздадените (или по-скоро подновените) карти на Diners са със срок 1 година. Предполагам, че в този период ще приключат окончателно и затова не издават с по-дълъг срок. 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 22 декември, 2023 Сподели Публикувано: 22 декември, 2023 преди 1 минута , tougherty каза: Новоиздадените (или по-скоро подновените) карти на Diners са със срок 1 година. Предполагам, че в този период ще приключат окончателно и затова не издават с по-дълъг срок. Странно, нашите бяха преиздадени автоматично през ноември и сега погледнах, че са валидни до 11/26... Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 22 декември, 2023 Сподели Публикувано: 22 декември, 2023 преди 2 часа, agenta каза: Имайте едно на ум с Дайнърс и информацията, която виждате, защото от един-два дни имат разминавания между MyDiners-портала и счетоводната им система. Днес е петък на обед вече и не е ясно дали ще се отстрани до догодина. А какво имаш предвид под разлика? Може ли малко подробности? 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 22 декември, 2023 Сподели Публикувано: 22 декември, 2023 преди 53 минути , boogy83 каза: А какво имаш предвид под разлика? Може ли малко подробности? Един пример от мен - в транзакции не се виждат сумите, но излизат в извлечението: Вече почти не плащам и за това се вижда лесно. Но явно системата им е яко мазня ... 1 3 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 22 декември, 2023 Сподели Публикувано: 22 декември, 2023 OMG...така викахме едно време на такива неща. Как по дяволите е възмочно това? Явно трябва и аз да си прегледам моите. То съответстват 4 от 8....Не е нормално това да е банкова институция. 2 Връзка към коментар
agenta Публикувано: 22 декември, 2023 Сподели Публикувано: 22 декември, 2023 преди 2 часа, boogy83 каза: А какво имаш предвид под разлика? Може ли малко подробности? При мен има проблеми с минималната погасителна вноска и с вноската за пълно погасяване и ме водят в просрочие! Аз също като @jorocontrola имам малко трансакции и се виждат нещата, но проблемът е още по-скандален, получих СМС за просрочие и след това се разбра, че няма връзка едната система с другата, та да видим далми след празниците ще го оправят и какво ще решат по казуса ми. Платежна институция лицензирана от БНБ, нямам думи, да не говорим, че така всичко могат да твърдят. Виждали еди какво си, ами аз не го виждам и виждам, че всичко ми е наред, а според вас съм в просрочие. 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 На 20.12.2023 г. в 1:25, Patrick K каза: С преводите ми от Revolut нямам проблеми, но последно изпращах до български сметки. Банките блокират с основателна причина. Твоят познат знае причината. Най-вероятно е свързано с изпирането на пари. Банките могат да блокират сметки със съдебно решение, каквото няма. Човекът не се занимава с пране на пари, познавам го прекрасно. Съвсем легално продава крипто с легално регистрирана в България фирма. Връзка към коментар
timobg Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 преди 14 минути , FlyTraveler каза: Банките могат да блокират сметки със съдебно решение, каквото няма. Човекът не се занимава с пране на пари, познавам го прекрасно. Съвсем легално продава крипто с легално регистрирана в България фирма. Могат и без съдебно решение да блокират сметки - ако не са актуализирани личните данни, при съмнения за незаконна дейност, нарушаване на общите им условия.. Може и 'легално' да продава крипто, но някои банки не харесват тази дейност и изрично са посочили в условията си, че не изпълняват преводи свързани с криптовалути. 3 Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 преди 3 часа, FlyTraveler каза: продава крипто С това да беше почнал. Не знам в България да е легално търговията с крипто, но знам, че банките блокират точно, поради тази причина. В общите условия на всяка банка пише, че мога по свое усмотрение да блокират сметки без дават обяснения. П.П. Търговията с крипто също може да се смята за пране на пари. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 декември, 2023 Сподели Публикувано: 26 декември, 2023 преди 9 часа, Patrick K каза: С това да беше почнал. Не знам в България да е легално търговията с крипто, но знам, че банките блокират точно, поради тази причина. В общите условия на всяка банка пише, че мога по свое усмотрение да блокират сметки без дават обяснения. П.П. Търговията с крипто също може да се смята за пране на пари. Човекът всичко е проверил, не е нелегално да се търгува с крипто в България. На мен ми е ясно къде точно им бърка криптото, но не е нелегално да се прави. То по тази логика търговията със злато, сребро и каквито и да било финансови инструменти може да се счита за пране на пари. Последното просто се използва масово като повод за ограничаване на финансовите свободи като се започне от отделни индивиди и се стигне до цели държави. 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 30 декември, 2023 Сподели Публикувано: 30 декември, 2023 На 26.12.2023 г. в 1:11, Patrick K каза: С това да беше почнал. Не знам в България да е легално търговията с крипто, но знам, че банките блокират точно, поради тази причина. В общите условия на всяка банка пише, че мога по свое усмотрение да блокират сметки без дават обяснения. П.П. Търговията с крипто също може да се смята за пране на пари. Всъщност търговията с крипто в България си е абсолютно законна дейност, търговия с финансови инструменти. Включително и вкарват от следващата година текст, признаващ 10% присъщи разходи за дейността. Ако си декларирал и платил данъците, няма нищо незаконно. Наясно съм, че в тази държава вече всичко е "пране на пари", ама такова всъщност може да има само при доходи от незаконна дейност. Не случайно ЕС по правата на човека вече има решения по темата, а ние (в смисъл данъкоплатците) тепърва ще плащаме огромни обезщетения точно заради такива недоказани твърдения на наши държавни институции. Иначе онзи ден си взех подновената карта, с валидност до 12/26. Връзка към коментар
kali Публикувано: 4 януари Сподели Публикувано: 4 януари Имаше няколко оплаквания, че не пристигат известия за комунални сметки. Аз пък да се оплача, че закрих Дайнърса в началото на декември, а днес по мейла получих известие за нови комунални задължения 😄 5 Връзка към коментар
S.G. Публикувано: 4 януари Сподели Публикувано: 4 януари И аз я закрих миналата година, но си получавам известията 😂 3 Връзка към коментар
Altav Публикувано: 7 януари Сподели Публикувано: 7 януари На 22.12.2023 г. в 15:58, jorocontrola каза: Един пример от мен - в транзакции не се виждат сумите, но излизат в извлечението: Вече почти не плащам и за това се вижда лесно. Но явно системата им е яко мазня ... Какъв беше отговора от Dinners? Аз също направих проверка и не ми съответстват... Връзка към коментар
Duke Публикувано: 7 януари Сподели Публикувано: 7 януари Както и предположих, започнаха проблемите с новата система. Вчера на Схипхол, при двойна верификация на моята карта и правилно въведени статична и динамична парола, устройството изписванше "access denied" и системна грешка. Докато опитвах за пореден път (може би пети поред), служителката реши да опита с картата на Тити на друго устройство и.....изненада, след въвеждане единствено на пин код системата я допусна без допълнителни статична и динамична пароли. Аз продължих с моите опити и в един момент служителката махна с ръка и ме пусна в салона. С нея си говорихме, че новата система е абсолютно ненужно усложнена и самата тя потвърди, че напоследък редовно има проблеми с картите на Дайнърс. Излиза, че дори и частично платен, достъпът до салоните е под въпрос... 6 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 7 януари Сподели Публикувано: 7 януари преди 9 часа, Altav каза: Какъв беше отговора от Dinners? Аз също направих проверка и не ми съответстват... Реално транзакциите са ок и не съм се разправял. Явно системата работи на магия ... 2 Връзка към коментар
jorrro Публикувано: 9 януари Сподели Публикувано: 9 януари Някой може ли да ми каже в момента при какъв курс се осчетоводяват транзакциите в евро през Diners частта на Evolve картата? 1 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 9 януари Сподели Публикувано: 9 януари преди 55 минути , jorrro каза: Някой може ли да ми каже в момента при какъв курс се осчетоводяват транзакциите в евро през Diners частта на Evolve картата? От миналия месец са, но не вярвам да има драстична промяна. 3 2 Връзка към коментар
jorrro Публикувано: 9 януари Сподели Публикувано: 9 януари Изглеждат ми същите като преди - 1.949 за MC и 1.959 за diners. Питах, защото някой беше споменал, че са влошени. Благодаря за инфото! 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега