Божидар Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 На лентата ли мина картата? Аз онзи ден точно там пробвах, но момичетата не бяха наясно и не стана. Да с лентата мина 1 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 (редактирано) Най-после ние се сдобихме и с такива карти. Още не са ползвани а на 20.01 ни очаква 10 часов престой на Ататтюрк. След последните събития не ми се ще да "дърпам дявола за опашката". Въпросът ми е:- задължително ли е този 500лв месечен оборот ( моята още дори не съм ходил да я взема)?- трябва ли да говоря с Дайнърс Бг за указания и разяснения?Благодаря предварително! Редактирано 3 януари, 2017 от stefanrusev 1 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 Айде честито! През първите 3 месеца от издаването на картата може да ползваш безплатно салоните дори и без да си натрупал 500лв оборот. Няма нужда от никакви допълнителни разяснения, отиваш директно в салона и се чекираш. 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 Е то си беше така Връзка към коментар
adreno Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 В пейпал и със стария интерфейс май не можеше да дадеш опция за превалутиране от картата, а не от пейпал Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 Можеше, аз съм го правил, след като прочетох тук във форума... Връзка към коментар
adreno Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 (редактирано) За VISA/MC да, ама за Diners никога не са имали опция - винаги минават през USD За Amex също няма опция, но те на теория би трябвало да чарджават във валута на картата винаги, те не поддържат DCC Редактирано 3 януари, 2017 от adreno 4 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 3 януари, 2017 Сподели Публикувано: 3 януари, 2017 (редактирано) На моят дайнърс точно си му изтичаха 3-те месеца,и си мислех ще мога ли да направя 500лв. оборот до 17.01,когато пак летя(а исках да е само в един месец,за да имам само една такса).А то кво се случи:сутринта като станах си букнах апартамента в Гърция за 3дни(110€),после си купих един билет Оукланд-Тонга(95€),после заредих колата за пътуването и опааа...от 9 до 10 вече бях направил оборота.Та повече няма да се притеснявам. Редактирано 3 януари, 2017 от malkia 8 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Имайте предвид, че според Дайнърс - оборотът трябва да е осчетоводен към момента на ползване на салона. 4 Връзка към коментар
baiKolio Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Имайте предвид, че според Дайнърс - оборотът трябва да е осчетоводен към момента на ползване на салона. т.е. да са минали поне 4-5 дни след достигане на минималния изискуем оборот за да "изгрее" като транзакция в Дайнърс... но не е необходимо да се чака до приключване на месеца и месечното извлечение? Правилно ли схващам? Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 (редактирано) т.е. да са минали поне 4-5 дни след достигане на минималния изискуем оборот за да "изгрее" като транзакция в Дайнърс... но не е необходимо да се чака до приключване на месеца и месечното извлечение? Правилно ли схващам? Обикновено са 2 дни, докато се отрази разхода. Няма нужда да се чака месечното извлечение. За да си сигурен, че може да ползвам бизнес салоните, влез в my.diners.bg и от менюто "Справки" избери "Достъп до VIP салони". В календара цъкни датата на твоето пътуване и ако ти излезе надписа в зелено "Вие може да посетите VIP салон безплатно", необходимият минимум е отразен. Редактирано 4 януари, 2017 от Яничка 4 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Осчетоводените транзакции се появяват в справка "Транзакции", когато са "готови". 2 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Въпросът ми е: - задължително ли е този 500лв месечен оборот ( моята още дори не съм ходил да я взема)? Благодаря предварително! Оборотът трябва да е направен през последните 3 месеца. За по-сигурно, както каза Яничка, проверете в MyDiners. 2 Връзка към коментар
elmapl Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Доколкото зная първите три месеца от притежанието на картата не трябва да има 500 лв. оборот и затова може да се ползва още от първия ден в салоните. 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Имайте предвид, че според Дайнърс - оборотът трябва да е осчетоводен към момента на ползване на салона. Тц. Това беше едно от важните за мен неща миналата година и звънях специално да питам. Меродавна е датата на извършената транзакция, а не датата на нейното осчетоводяване. Лично проверено! Най-сигурна, разбира се, е предварителната проверка в My Diners... 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Има се предвид, че ако транзакцията не е осчетоводена, Дайнърс не знае за нея и не знае, че имате право на достъп 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 (редактирано) Тц. Това беше едно от важните за мен неща миналата година и звънях специално да питам. Меродавна е датата на извършената транзакция, а не датата на нейното осчетоводяване. Лично проверено! Най-сигурна, разбира се, е предварителната проверка в My Diners... Също лично проверено, и подкрепено от алгоритъма в страницата за определяне правото на достъп. Разбира се, винаги може да настъпят промени. Редактирано 4 януари, 2017 от macf1an Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 (редактирано) Тц. Това беше едно от важните за мен неща миналата година и звънях специално да питам. Меродавна е датата на извършената транзакция, а не датата на нейното осчетоводяване. Лично проверено! Най-сигурна, разбира се, е предварителната проверка в My Diners... Има известно объркване заради една специфична особеност на Diners. За разлика от други карти при Diners датата на транзакция и датата на осчетоводяване са еднакви. След като се направи покупка тя наистина не излиза няколко дни като осчетоводена. Но когато се осчетоводи датата на осчетоводяване винаги съвпада с датата на транзакцията. В този ред на мисли е по-логично да се брои датата на покупката защото тя просто е еднаква с датата на осчетоводяване в интерфейса, независимо, че това се е случило няколко дни по-късно. Пример. Днес (04.01) правя покупка за 600 лв. и искам още утре (05.01) да ползвам салон. Ако днес проверя страницата ще ми каже, че за 05.01 нямам право на достъп до салон, тъй като транзакцията още не е осчетоводена. Но ако след 3 дни проверя със задна дата за 05.01 (когато транзакцията вече е била осчетоводена с дата 04.01), то страницата ще каже, че съм имал право на достъп. Редактирано 4 януари, 2017 от Георги Матеев 11 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Именно това ми обясниха по телефона... Връзка към коментар
bibi Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Динерс имаха ли кеш бек, че се овъртолих от толкова карти ? Връзка към коментар
antea Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Динерс имаха ли кеш бек, че се овъртолих от толкова карти ? имат - 1%, и като се вземе предвид, че нямат онази смотана такса за плащане на чужбински ПОС от 0,25%, картата става по-изгодна отколкото стандартните ПИБ-ски кредитни... разбира се, стига да я приемат на обичайните за притежателя й места за харчене 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 (редактирано) Динерс имаха ли кеш бек, че се овъртолих от толкова карти ? 1% П.С. Писали сме едновременно с antea Редактирано 4 януари, 2017 от chandni Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 За кешбека 3 пъти питах в Дайнерс и 3 пъти различни неща ми казват - не ми е ясно, като се направят 2000 лв. за 5 месеца, получава ли се 1% от сумата или кешбека се изчислява от тази сума нагоре? Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 имат - 1%, и като се вземе предвид, че нямат онази смотана такса за плащане на чужбински ПОС от 0,25%, картата става по-изгодна отколкото стандартните ПИБ-ски кредитни... разбира се, стига да я приемат на обичайните за притежателя й места за харчене Но има и важно уточнение. За да се вземе този 1% кешбек трябва да е реализиран минимален оборот от 2000 лв. за 6-месечен период. Иначе кешбека изгаря. За кешбека 3 пъти питах в Дайнерс и 3 пъти различни неща ми казват - не ми е ясно, като се направят 2000 лв. за 5 месеца, получава ли се 1% от сумата или кешбека се изчислява от тази сума нагоре? Получава се. Ако примерно за 6-те месеца имаш оборот 2100 лв. то накрая ще вземеш кешбек 21 лв. 5 Връзка към коментар
lyubo21 Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Относно осчетоводяването и аз имам един въпрос - имам резервация за хотел от hotels.com (с възможност за канселация). В момента сумата е отразена в mydiners като осчетоводена (платена, не е само блокирана) и съответно имам достъп към датата на пътуване до салоните. Ако приемем, че канселирам хотела и резервирам друг, сумата ще ми бъде възстановена от hotels.com. Като ми върнат сумата обаче, ще имам оборот под 500лв. за 3 месеца - някаква идея как ще отрази diners тази ситуация? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега