bibi Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 имат - 1%, и като се вземе предвид, че нямат онази смотана такса за плащане на чужбински ПОС от 0,25%, картата става по-изгодна отколкото стандартните ПИБ-ски кредитни... разбира се, стига да я приемат на обичайните за притежателя й места за харчене Мерси ! Мисля да си прехвърля битовите сметки към нея, че на ПИБ-ската ми е 0.5 %. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Относно осчетоводяването и аз имам един въпрос - имам резервация за хотел от hotels.com (с възможност за канселация). В момента сумата е отразена в mydiners като осчетоводена (платена, не е само блокирана) и съответно имам достъп към датата на пътуване до салоните. Ако приемем, че канселирам хотела и резервирам друг, сумата ще ми бъде възстановена от hotels.com. Като ми върнат сумата обаче, ще имам оборот под 500лв. за 3 месеца - някаква идея как ще отрази diners тази ситуация? Аз си мисля, че след като е осчетоводена, това се счита като оборот по картата, независимо, че след това ще ти я възстановят. Нямам такава карта, само предполагам. Нека някой друг да потвърди. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Мисля, че връщането на сумата е същото, като да си плащаш баланса, т.е. разхода се брои. Ако изчезне самата транзакция (не знам може ли така да стане), тогава очевидно не се счита за разход. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Относно осчетоводяването и аз имам един въпрос - имам резервация за хотел от hotels.com (с възможност за канселация). В момента сумата е отразена в mydiners като осчетоводена (платена, не е само блокирана) и съответно имам достъп към датата на пътуване до салоните. Ако приемем, че канселирам хотела и резервирам друг, сумата ще ми бъде възстановена от hotels.com. Като ми върнат сумата обаче, ще имам оборот под 500лв. за 3 месеца - някаква идея как ще отрази diners тази ситуация? Мисля, че връщането на сумата е същото, като да си плащаш баланса, т.е. разхода се брои. Ако изчезне самата транзакция (не знам може ли така да стане), тогава очевидно не се счита за разход. Георги Матеев загадъчно мълчи?! Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Относно осчетоводяването и аз имам един въпрос - имам резервация за хотел от hotels.com (с възможност за канселация). В момента сумата е отразена в mydiners като осчетоводена (платена, не е само блокирана) и съответно имам достъп към датата на пътуване до салоните. Ако приемем, че канселирам хотела и резервирам друг, сумата ще ми бъде възстановена от hotels.com. Като ми върнат сумата обаче, ще имам оборот под 500лв. за 3 месеца - някаква идея как ще отрази diners тази ситуация? Ако отмениш хотела СЛЕД осчетоводяването на салона (обикновено 3 месеца след датата на посещение) Дайнърс не би трябвало да направят нищо. Връщането на парите от хотела обаче се брои като отрицателен оборот, което значи че за да ползваш салони в друг бъдещ период ще трябва да направиш оборот от 500 лв + допълнително да наваксаш/похарчиш същата сума от отменения хотел. Подчертавам, че първото е теория, никога не съм го пробвал на практика (да чукна на дърво нямам проблем с оборота). Второто обаче е 100% сигурно. 5 Връзка към коментар
lyubo21 Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Ако отмениш хотела СЛЕД осчетоводяването на салона (обикновено 3 месеца след датата на посещение) Дайнърс не би трябвало да направят нищо. Връщането на парите от хотела обаче се брои като отрицателен оборот, което значи че за да ползваш салони в друг бъдещ период ще трябва да направиш оборот от 500 лв + допълнително да наваксаш/похарчиш същата сума от отменения хотел. Подчертавам, че първото е теория, никога не съм го пробвал на практика (да чукна на дърво нямам проблем с оборота). Второто обаче е 100% сигурно. Имам няколко седмици до пътуването, така че ще направя оборота и без тази сума, но все пак беше интересно да се изясни въпроса. И аз си мислех, че си имат начин да ограничат подобни практики. Иначе много лесно може да се излъже системата като се резервират хотели и после се канселират. Предполагам, че логиката за определяне на кешбек по всякакви кредитни карти е същата. 1 Връзка към коментар
moniiliev Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 Имам няколко седмици до пътуването, така че ще направя оборота и без тази сума, но все пак беше интересно да се изясни въпроса. И аз си мислех, че си имат начин да ограничат подобни практики. Иначе много лесно може да се излъже системата като се резервират хотели и после се канселират. Предполагам, че логиката за определяне на кешбек по всякакви кредитни карти е същата. По презумция тук са предимно пътуващи хора. Резервираме хотели, рент-а-кари, ползваме мобилни телеони, храним се. Не разбирам какво усилие трябва да се направи за да се измисли как да се "излъже системата", като много по лесно е да се направи необходимия оборот от средно около 167 лева на месец. Че на мен само телефона ми е толкова. 1 Връзка към коментар
lyubo21 Публикувано: 4 януари, 2017 Сподели Публикувано: 4 януари, 2017 По презумция тук са предимно пътуващи хора. Резервираме хотели, рент-а-кари, ползваме мобилни телеони, храним се. Не разбирам какво усилие трябва да се направи за да се измисли как да се "излъже системата", като много по лесно е да се направи необходимия оборот от средно около 167 лева на месец. Че на мен само телефона ми е толкова. Идеята тук е да си отговорим на въпроса как действа системата, а не как да я излъжем. И как може да се ограничат до минимум изненадите при определени частни случаи. На никой не вреди ценната информация, която в случая сподели Георги, за което благодаря. 5 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 (редактирано) Снощи първа транзакция в Била. На чипа не мина, касиерката се "панира", но след като я накарах да я прекара през магнитната лента, всичко беше наред. Днес открих още един начин за плащане с картата... В офисите на Еконт ПОС терминалите са на Unicredit, където ясно е, че не минават. Но ако пратката е от вас или за вас и имате виртуален кабинет, можете да си платите куриерската услуга и евентуален наложен платеж през виртуалния кабинет с карта Diners, тъй като там е виртуален ПОС на Borica. Редактирано 5 януари, 2017 от chandni 8 Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 Успешно плащане в офиса на Виваком на Витошка с магнитна лента Връзка към коментар
pavelbs Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 Щях да бъда приятно изненадана, ако салон "София" на Т1 работеше днес, но не! Привет.Аз бях първия посетител на салона на Т1 на 24 Декември.Служителката отвори в 04:05 часа и беше възмутена,че я чакам да отвори.Явно после са си "били камшика".Иначе и аз имах случай през Септември в който салона не работеше.Според мен проблемът е по-скоро,това че освен да пиеш кафе няма нищо друго,какво да правиш там.Храна-никаква.Даже мислех да пиша едно оплакване. 2 Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 На мен служителка от Т1 ми каза,че щели да затворят салона след като раян се преместят на Т2 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 Привет.Аз бях първия посетител на салона на Т1 на 24 Декември.Служителката отвори в 04:05 часа и беше възмутена,че я чакам да отвори.Явно после са си "били камшика".Иначе и аз имах случай през Септември в който салона не работеше.Според мен проблемът е по-скоро,това че освен да пиеш кафе няма нищо друго,какво да правиш там.Храна-никаква.Даже мислех да пиша едно оплакване. Аз ползвах салона в края на ноември,пак беше рано сутринта към 6:00ч.Да,избора беше ограничен,но чак пък нищо освен кафе.Имаше сладки и солени мини закуски,ядки,няколко вида плодове,фреш,сокове,всякакви безалкохолни,бира и вода.Може би си бил там много рано преди още да заредят. 1 Връзка към коментар
pavelbs Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 (редактирано) На мен служителка от Т1 ми каза,че щели да затворят салона след като раян се преместят на Т2 Дано да е след Март месец,че имам две пътувания тогава. Редактирано 5 януари, 2017 от pavelbs 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 5 януари, 2017 Сподели Публикувано: 5 януари, 2017 (редактирано) Е за бирата сбърка само няма безплатно бира Редактирано 5 януари, 2017 от Branko 2 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 7 януари, 2017 Сподели Публикувано: 7 януари, 2017 Току що си купих нещо от ebay. Обикновено плащам с карта Виза през pay pal , но сега реших да пробвам с Дайнърса дали ще мине. Мина, обаче чак после видях разликата в цената-явно от превалутиране. Не е нещо фатално, но дразни.По груби сметки към 3%. Прехвърлих стари теми, потърсих някакво инфо, но не се ориентирах-мога ли да направя нещо по въпроса, малко по- щадящо? Плащането е директно с картата, не мина през pay pal - дали пък там не сбърках? Като плащам с Визата ми дава цената в лева и след като потвърдя плащането ми дърпат толкова лв, колкото съм видяла преди това. Сега цената беше в паунди, обърна го в долари при плащането-автоматично , но чак след плащането видях че са дръпнали друга сума, т.е. на екрана виждам едно, в смс-а друга сума. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2017 Сподели Публикувано: 7 януари, 2017 То на СМС-а е предварително, преди осчетоводяването, там съм виждал след плащане на 100 евро да ми праща съобщение за 100 долара, но после се поправя. Та не бързай. Иначе както е написано и по-горе, с Дайнърса има превалутиране през долара. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 7 януари, 2017 Сподели Публикувано: 7 януари, 2017 Току що си купих нещо от ebay. Обикновено плащам с карта Виза през pay pal , но сега реших да пробвам с Дайнърса дали ще мине. Мина, обаче чак после видях разликата в цената-явно от превалутиране. Не е нещо фатално, но дразни.По груби сметки към 3%. Прехвърлих стари теми, потърсих някакво инфо, но не се ориентирах-мога ли да направя нещо по въпроса, малко по- щадящо? Плащането е директно с картата, не мина през pay pal - дали пък там не сбърках? Като плащам с Визата ми дава цената в лева и след като потвърдя плащането ми дърпат толкова лв, колкото съм видяла преди това. Сега цената беше в паунди, обърна го в долари при плащането-автоматично , но чак след плащането видях че са дръпнали друга сума, т.е. на екрана виждам едно, в смс-а друга сума. Както Георги Матеев писа неколкоратно в темата, плащане във всяка друга валута, различна от лева и евро си е набутвация. Аз реших да ползвам DIners'a за плащането на дреболия в ebay (сенник за обектив за под $2), за да видя каква е разликата и беше 1.5% - т.е. повече, отколкото ще вземеш от кешбек. Заслужава си да я ползвате в ebay само и единствено ако ви изтичат 6-те месеца и ще загубите целия кешбек ако не натрупате 2000 лв или ако не ви достигат за салоните. Относнто показването на сумат в лева - жестоко бъркаш! Това означава, че ползваш обменния курс на Paypal, известен още като "Трънския курс" Онзи ден по него искаха да ми прихванат еврото на 2.05ХХХ... Ако цъкнеш на сумата в лева и избереш да те таксуват във валутата на продавача, а превалутирането да се извърши от твоята банка, ще се спестиш от 8 до 10 стотинки на евро/долар/паунд! П.С. За да не съм съвсем офтопик, днес пробвах Diners-a в Paolo Botticelli, но не мина нито на чипа, нито на магнитната лента, въпреки, че терминалът беше на Райфайзен. След това още един отказ (непозната карта) на ПОС терминал на Пощенска банка в една оптика. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 7 януари, 2017 Сподели Публикувано: 7 януари, 2017 П.С. За да не съм съвсем офтопик, днес пробвах Diners-a в Paolo Botticelli, но не мина нито на чипа, нито на магнитната лента, въпреки, че терминалът беше на Райфайзен. След това още един отказ (непозната карта) на ПОС терминал на Пощенска банка в една оптика. И аз пробвах в 2 различни магазина на терминал на РайфазенБанк, при положение че преди това успешно съм плащала на такъв терминал, и не става. Да не би при Райфазен вече да не става? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 7 януари, 2017 Сподели Публикувано: 7 януари, 2017 И аз пробвах в 2 различни магазина на терминал на РайфазенБанк, при положение че преди това успешно съм плащала на такъв терминал, и не става. Да не би при Райфазен вече да не става? Не мисля, тъй като малко по-късно отново "мина" картата на Райфайзенски терминал в Била. По-скоро е до търговец... 1 Връзка към коментар
Salvuccio Публикувано: 7 януари, 2017 Сподели Публикувано: 7 януари, 2017 по-скоро бих казал, че е от терминалното устройство. Не е казано, че като е на Банката "Х" използва само един модел/тип терминално уствойство, всяка Банка предлага няколко такива видове, в зависимост от картите, които може да разпознае устройсвото, ГПС сигнал, лан кабел и т.н. 2 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 7 януари, 2017 Сподели Публикувано: 7 януари, 2017 Може да се ползва в Т-маркет, на магнитна лента. 6 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 В http://www.theater.bg/ . 1 Връзка към коментар
VladimirK Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 (редактирано) Дайнърс клуб България АД са обявили "НОВИ ПРОМОЦИОНАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА КАРТИ ЗАЯВЕНИ ДО 31 МАРТ 2017Заявете сега лична револвираща кредитна карта Diners Club International и се възползвайте от промоционалното ни предложение: без месечна членска такса за месеца за първите 12 месеца от издаването и т.н. ....." http://diners.bg/bg/page/176/kreditni-karti-diners-club-s-po-niska-lihva п.п. Пак там, най-долу, има текст "Условието „без месечна членска такса за месеца, в който няма трансакция” за съществуващи лични револвиращи кредитни карти Diners..., се удължава до края на 2017 г." Редактирано 8 януари, 2017 от VladimirK 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 8 януари, 2017 Сподели Публикувано: 8 януари, 2017 (редактирано) Дайнърс клуб България АД са обявили "НОВИ ПРОМОЦИОНАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА КАРТИ ЗАЯВЕНИ ДО 31 МАРТ 2017 ... без месечна членска такса за месеца за първите 12 месеца от издаването и т.н. ....." http://diners.bg/bg/page/176/kreditni-karti-diners-club-s-po-niska-lihva Т.е. - без месечна такса, независимо дали има транзакция в съответния месец, така ли излиза? Редактирано 8 януари, 2017 от Фичо Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега