Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Споменахме ли вече, че в Billa върви?

Неколкократно... :P Но досега минаваше само на магнитната лента, а след ъпдейта на софтуера на ПОС терминалите, би трябвало вече да минава и на чипа. :)

Редактирано от chandni
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Определено :) . А последно ми свърши хубава работа, като се наложи да платя корпоративен данък на фирмата ми в размер на 0,15 лв. В НАП ме пратиха да го плащам на каса, като дам 5 лв. банкова такса. Таксата си я спестих, като платих директно през my.diners.

Не, че нещо, ама при суми в размер на стотинки да платиш банкова такса, е дразнещо...

Откакто bronco ме светна през my.diners си плащам и всички фирмени задължения към НАП - осигуровки, ДДС, данък печалба и каквото се сетите още.

Хем спестявам месечно 10-ина лева от банкови такси, хем съвсем нямам проблем с оборота за салоните. А най-голямата красота - взима се и 1% кешбек :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Някой плащал ли си е данъка на колата през my.diners? Отразяват ли се 5-тте процента отстъпка, ако се плати преди еди-коя си дата? На мен в момента като тръгна да плащам, ми излиза разделено на 2 вноски, като ми дава възможност да платя и двете. И другото, което ме притеснява, освен 5-тте процента, които си искам, е дали ще ми признаят данъците за платени като отида за технически преглед, след като на бележката няма да имам холограмен стикер, какъвто лепят когато се плаща в данъчна служба?

Някой да е плащал с даинъс в MMT,по принцип пише,че приемат но аз не мога да платя с нея.

И аз съм опитвала, безуспешно.

Връзка към коментар

Някой да е плащал с даинъс в MMT,по принцип пише,че приемат но аз не мога да платя с нея.

Българският Diners не минава в MMT.

Някой плащал ли си е данъка на колата през my.diners? Отразяват ли се 5-тте процента отстъпка, ако се плати преди еди-коя си дата? На мен в момента като тръгна да плащам, ми излиза разделено на 2 вноски, като ми дава възможност да платя и двете. И другото, което ме притеснява, освен 5-тте процента, които си искам, е дали ще ми признаят данъците за платени като отида за технически преглед, след като на бележката няма да имам холограмен стикер, какъвто лепят когато се плаща в данъчна служба?

Плащам си данъка на колата вече втора година през my.diners. 5-те % се отразяват, ако платиш навреме и не изпуснеш срока за намалението, като цялата отстъпка е автоматично включена във втората вноска (тоест, трябва да платиш накуп и двете вноски за да ползваш отстъпката). Когато ти потрябва технически преглед първо отиваш в данъчното и там на касата безплатно ти вадят дубликат с холограмен стикер за платения данък, друг вариант за съжаление няма.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Откакто bronco ме светна през my.diners си плащам и всички фирмени задължения към НАП - осигуровки, ДДС, данък печалба и каквото се сетите още.

Хем спестявам месечно 10-ина лева от банкови такси, хем съвсем нямам проблем с оборота за салоните. А най-голямата красота - взима се и 1% кешбек :)

A как стои въпросът с плащенето на други фирмени сметки, като например електричество, вода, телефон, за които е нужна фактура за осчетоводяване на разходите? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

A как стои въпросът с плащенето на други фирмени сметки, като например електричество, вода, телефон, за които е нужна фактура за осчетоводяване на разходите? 

Компаниите издават фактури на името на фирмата ти, които се признават за разход и се осчетоводяват. Ти после плащаш въпросните фактури през my.diners с личната си карта. Основната врътка е, че счетоводителят трябва да ти "изпише назаем" оборотни пари от фирмената каса, които ти все едно вкарваш в твоя Diners акунт, и така се оправдава счетоводно защо плащаш фирмени сметки с карта на твое име (а не с фирмена).

По същата логика плащам фирмените данъци с личната си кредитна карта и няма никакъв проблем.

Счетоводителите се шашкат малко в началото защото е нетипична схема, но е напълно легална, изпробвана и работеща.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Когато ти потрябва технически преглед първо отиваш в данъчното и там на касата безплатно ти вадят дубликат с холограмен стикер за платения данък, друг вариант за съжаление няма.

Има и многократно съм го споменавал. Просто плащаш местни данъци и такси, както и данък на МПС, директно на терминалите в данъчната служба... ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има и многократно съм го споменавал. Просто плащаш местни данъци и такси, както и данък на МПС, директно на терминалите в данъчната служба... ;)

В не всички данъчни служби минава Diners, зависи от пос-терминала. Така или иначе и в двата случая е само едно разкарване до данъчните (независимо дали за плащане на място или за взимане на дубликат със стикер), но в единия вариант има голям шанс да не успееш да платиш с Diners, докато онлайн е 100%.

А и на някои просто не ни се излиза на студено в момента  :)

Връзка към коментар

Освен ако данъчната служба не ти е на н-стотин километри от теб.

Не винаги ти трябва бележка за платен данък при годишен технически преглед на колата.

Накратко:

Проблемът е в сервизите. Доста са пускали без бележка за платен данък независимо, че системата им е казвала да изискват такъв. След като са ги одрусали за това, явно са решили пък да искат винаги … за всеки случай. Има и немалко други, които просто не са разбрали какво пише в изискванията.

Редактирано от miroslava
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз специално имотните данъци и тези за колата си ги плащам винаги на гише в общината.Един път ми потрябва данъчната бележка със зеления печат или с холограмата за колата беше, не помня точно ама бяха едни разходки и чакане.От тогава само там,на терминала или кеш

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Компаниите издават фактури на името на фирмата ти, които се признават за разход и се осчетоводяват. Ти после плащаш въпросните фактури през my.diners с личната си карта. Основната врътка е, че счетоводителят трябва да ти "изпише назаем" оборотни пари от фирмената каса, които ти все едно вкарваш в твоя Diners акунт, и така се оправдава счетоводно защо плащаш фирмени сметки с карта на твое име (а не с фирмена).

По същата логика плащам фирмените данъци с личната си кредитна карта и няма никакъв проблем.

Счетоводителите се шашкат малко в началото защото е нетипична схема, но е напълно легална, изпробвана и работеща.

Жорка, бъди внимателен с тази схема, защото при по-сериозни обороти данъчните ще ти потърсят лихви за дадените пари назаем между свързани лица... ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз специално имотните данъци и тези за колата си ги плащам винаги на гише в общината.Един път ми потрябва данъчната бележка със зеления печат или с холограмата за колата беше, не помня точно ама бяха едни разходки и чакане.От тогава само там,на терминала или кеш

А не е ли по-добре да си причиниш тази разходка и чакане само веднъж - когато ти потрябва бележката със зеления печат, вместо ежегодно? :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

и аз си плащам данъка за колата онлайн с карта (ама фирмена) през сайта на общината, и минавам на преглед без никакъв холограмен стикер - сервизите са длъжни да имат връзка с отделите за местни данъци и такси към общините и могат да си проверят служебно дали е платен данъка, а това, че не го правят и карат хората да се разкарват (с което се обезсмисля цялото онлайн-плащане) e наистина така и много неприятно - през 2-3 пункта съм минавала, докато си открих такъв, който знае какви са му задълженията и вече ходя само там

• Харесвам 3
Връзка към коментар

А не е ли по-добре да си причиниш тази разходка и чакане само веднъж - когато ти потрябва бележката със зеления печат, вместо ежегодно? :)

Проблема е че когато това ти се наложи,почти никога не си го предвидил,като разход на време в този момент и ти се обърква всичко.За това аз съм си се нагласил един път годишно да отида в общината и да нямам не предвидена драма в някоя служба с бюрокрацията :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък минах технически преглед без да съм платила данъка, но бях с твърдото убеждение, че е платен :) Показвам бележката за уж платения данък на момчето от сервиза, той я поглежда и казва благодаря, всичко е наред. След няколко дни регистрирам МПСто в my.diners и изненада - данъкът се появи, като неплатен. На сутринта проверявам бележката - платен данък за миналата година. Не разбрах и двамата ли сме "спали" или минах метър като лоялен клиент :) 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Или всъщност май в твоята схема няма заем, сега осъзнавам...

Реално няма заем. За да платиш дадени сметки / данъци счетоводителят временно ти "дава" оборотни фирмени пари, които ти похарчваш за въпросните задължения, което се доказва с документи, а в теб не остава нито стотинка.

А схемата е на bronco, поне аз я научих от него :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Реално няма заем. За да платиш дадени сметки / данъци счетоводителят временно ти "дава" оборотни фирмени пари, които ти похарчваш за въпросните задължения, което се доказва с документи, а в теб не остава нито стотинка.

А схемата е на bronco, поне аз я научих от него :)

И аз веднъж да те науча на нещо ;)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

И аз получих същия смс, но 5 минути преди него получих още един:

<FIBN>Uvajaemi klienti, uvedomiavame Vi,che veriga magazini Fantastiko I Billa sa veche chast ot obektite,v koito mojete da izplozvate kreditnata karta

Явно е имало набиване на канчета някъде! Явно не само аз съм се чудел що пък е такава новина, че ПИБ картите ми се приемат в тези вериги, като от край време си ги ползвам там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да,аз  на 29.12.2016 платих в ММТ нощувки в хотел,но не стана от първия път.Въпреки,че бях избрал да платя в евра после видях в извлечението,че съм платил в рупии.Направих и Print Scrn  на тразнзакцията,но  не успях да разбера как да прикача изображението тук. :(

Редактирано от pavelbs
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.