bobole4e Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Как точно стана, защото аз като пробвах ми даде грешка , че не достига една(или две) цифри от номера на картата. Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Подадох молба за допълнителна карта, казаха ми, че аз не мога да искам на мое име втора карта, трябва да е на името на някой друг. Добре, казах да е на мъжа ми, пък той ще подаде молба за допълнителна карта за мен. Вчера си я взе и са му я издали със срок на валидност като неговата първа карата т.е. до 03/17 . Малко няма смисъл, но ще свърши работа за пътуването през февруари. Въпросът е дали след това да я преиздадат по новите промоциаонални условия или да ги закрием и кандидатсваме за нови карти? Връзка към коментар
pavelbs Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Как точно стана, защото аз като пробвах ми даде грешка , че не достига една(или две) цифри от номера на картата. Аз се сещам,че няколко пъти пробвах като на мен ми даваше грешка на датите на валидност на картата.Честно да ти кажа тогава се афектирах доста и не знам точно,какво направих,но на 6-7 опит се осчетоводи транзакцията. 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 И аз веднъж да те науча на нещо Ако разпишеш метода и за осигуровките през myDiners, цена няма да имаш 4 Връзка към коментар
NaDe Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Ако разпишеш метода и за осигуровките през myDiners, цена няма да имаш Здравейте, аз плащам осигуровките на самоосигуряващо се лице през My Diners, но разполагам с ПИК код издаден от НАП. С него влизам в сайта на НАП, където има възможност за плащане и после с Pay Fly метода за плащане в My Diners минават успешно плащанията, но само на собственика на фирмата. 3 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Ако разпишеш метода и за осигуровките през myDiners, цена няма да имаш Разбира се 1. Изважда се ПИК номер към НАП на името на фирмата, която представлявате (в моя случай аз съм управител), ако нямате такъв. Номера се вади лично в съответния офис на НАП по регистрация на фирмата. 2. След това от сайта на нап (nap.bg) ---> Електронни услуги с ПИК ----> вход в портала за е-услуги ---> Въвежда се Идентификатора (ЕИК), Вида (ИН на ЮЛ) и съответния ПИК номер 3. Натискате върху името на ЮЛ-то 4. Тук има доста интересни опции (ако до сега не сте имали ПИК достъп до НАП), но тази която ни интересува е "Справка на задълженията с възможност за извършване на плащане" и натискате върху "Справка" 5. Излизат всички текущи задължения - осигуровки, ДДС, корпоративен данък, други данъци и т.н. 6. Натискате плащане по електронен път, въвеждате "Сума за плащане" или натискате знак "->" срещу сумата за да се попълни цялата сума автоматично 7. Натискате "Следваща стъпка на плащане" 8. На следващия екран натискате "Плащане" и отивате на страницата на epay.bg. Не е нужно да имате регистрация или ако имате такава да сте логнати. 9. Излизат различни варианти за плащане. Горе в дясно има надпис "Платете с Epay.bg Mobile". Натискате върху надписа и излиза 10 цифрен код за плащане. Правите копи-пейст на кода. 10. Отивате в my.diners.bg ---> Плащания ---> PayFly Плащане 11. Пействате кода. Натискате провери. На новия екран сверявате данните, т.е. коректна ли е сумата. След това натискате плащане и сте готови. За целите на счетоводството се връщате в сайта на НАП, натискате История на плащанията (намира се срещу надписа Справка на задълженията с възможност за извършване на плащане), проверявате че статуса на съответното плащане е платено, натискате преглед, появява се едно платежно, което принтирате (при мен бутона печат не се вижда и за това натискат няколко пъти контрол минус за да намаля екрана и да се визуализира). След като принтирам това платежно отивам на сайта на дайнърс и от история на плащания избирам възможност за принтиране на същото плащане върху обратната страна на същия лист. Това давам на счетоводството и както каза Георги, счетоводителя взима пари от касата на фирмата за да приключи задълженията към НАП. Колкото повече плащате толкова повече пестите. 12 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 (редактирано) Благодаря за подробната инструкция. А това само за собствена фирма ли важи или може по същия начин да се плащат с твоята карта задълженията към НАП на родител/брат/сестра и т.н. свързани лица? Редактирано 13 януари, 2017 от chandni 1 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Благодаря за подробната инструкция. А това само за собствена фирма ли важи или може по същия начин да се плащат с твоята карта задълженията към НАП на родител/брат/сестра и т.н. свързани лица? Според мен не е проблем. Съответното физическо лице трябва да си направи ПИК номер към НАП и по същата схема може да се плаща. Връзка към коментар
NaDe Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Според мен не е проблем. Съответното физическо лице трябва да си направи ПИК номер към НАП и по същата схема може да се плаща. Точно така, аз лично плащам осигуровки на друго лице. Но ПИК номер от НАП издават само на самоосигуряващи се лица или поне така ми обясниха от НАП. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Направо с кеф да плащаш данъци! (не мога да повярвам, че го казах ) 10 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 (редактирано) Точно така, аз лично плащам осигуровки на друго лице. Но ПИК номер от НАП издават само на самоосигуряващи се лица или поне така ми обясниха от НАП. НАП издават ПИК номер на всички юридически и физически лица. Направо с кеф да плащаш данъци! (не мога да повярвам, че го казах ) Ако трябва да сме абсолючтно точни - с 1% по-голям кеф :) Или пък 1% по-малък не-кеф :) Редактирано 13 януари, 2017 от bronco 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Като сме почнали да се обучаваме, някой ще ми обясни ли точно как става плащането на данъци на недвижими имоти и МПС. И само на притежателя на картата ли могат да се плащат данъците или и на други лица. Плащането директно от my diners ли се прави или трябва да имам някъде на друго място регистрация? От поне 20 години ДСК директно ми плаща всички сметки и нямам идея как да го направя. Връзка към коментар
bronco Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Като сме почнали да се обучаваме, някой ще ми обясни ли точно как става плащането на данъци на недвижими имоти и МПС. И само на притежателя на картата ли могат да се плащат данъците или и на други лица. Плащането директно от my diners ли се прави или трябва да имам някъде на друго място регистрация? От поне 20 години ДСК директно ми плаща всички сметки и нямам идея как да го направя. Плащането може да се прави само по партидите на притежателя на картата, разпознават те най-вероятно по ЕГН. Влизаш в my.diners.bg ---> Плащания ---> Общински данъци и такси. Ако имаш регистриран автомобил в София, би трябвало в момента да ти излезе. 1 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Аз съм плащала само мои данъци , от падащото меню си търсиш общината (ако я има, плащаш), но на съпруга ми данъците през моята карта не можах да платя. Той плати неговите данъци за недвижим имот и МПС през неговата карта. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 чужди местни данъци (в смисъл на ЕГН, различно от притежателя на картата) поне за София може да се плащат с Diner`s през сайта на Софийска община, достатъчно е да се знае номера на партидата (има го на документите за плащания в предишни години) - https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations 6 Връзка към коментар
antony2001 Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Може и да стане предпочитано средство за разплащане - хахахахха "Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви, че приключи обновяването на терминалите в магазини Фантастико, IKEA, Sport Depot, Jumbo и Техмарт. Вече може да изпозвате картата през чип четеца. От екипа на Дайнърс клуб България АД" 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 чужди местни данъци (в смисъл на ЕГН, различно от притежателя на картата) поне за София може да се плащат с Diner`s през сайта на Софийска община, достатъчно е да се знае номера на партидата (има го на документите за плащания в предишни години) - https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations Да, това го знам. Плащала съм по такъв начин задълженията на сестра ми, която е извън страната. Въпросът по-скоро касаеше плащането от картата на ФЛ на задължения на друго (самоосигуряващо се) ЮЛ и как стои въпросът счетоводно. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 чужди местни данъци (в смисъл на ЕГН, различно от притежателя на картата) поне за София може да се плащат с Diner`s през сайта на Софийска община, достатъчно е да се знае номера на партидата (има го на документите за плащания в предишни години) - https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations Данъците и такса смет за имотите явно още не са ги заредили/изчислили - за сега не излизат. Има и едно поле ПИН, което първоначално ме изплаши, но се оказа, че май не е задължително. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 ...но се оказа, че май не е задължително. E, e... Големи разправии бяха, като исках да го получа по телефона (и естествено не ми го дадоха). Викам: - Добре бе, хора... Ккаъв е проблемът? Някой ще ми вземе ПИН-а и ще ми плати моите задължения ли...? Ми... да го вземе! Да ги плати! Ще го почерпя даже! - Не може! Само на място! 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 E, e... Големи разправии бяха, като исках да го получа по телефона (и естествено не ми го дадоха). Викам: - Добре бе, хора... Ккаъв е проблемът? Някой ще ми вземе ПИН-а и ще ми плати моите задължения ли...? Ми... да го вземе! Да ги плати! Ще го почерпя даже! - Не може! Само на място! не си права чрез ПИК-кода се вижда много чувствителна информация - освен задължения, се виждат всичките ти имоти, коли, осигурителен и облагаем доход по месеци, всички трудови договори, с него се подават и декларации, които генерират нови задължения лично аз разполагам с десетки пик-ове, но това е по служебна линия, защото се занимавам с данъците и осигуровките на хората и фирмите, обаче в неправилни ръце пик-кодът е опасен, и изобщо не е редно да го дават по по-лесен начин от настоящия 7 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 не си права чрез ПИК-кода се вижда много чувствителна информация - освен задължения, се виждат всичките ти имоти, коли, осигурителен и облагаем доход по месеци, всички трудови договори, с него се подават и декларации, които генерират нови задължения лично аз разполагам с десетки пик-ове, но това е по служебна линия, защото се занимавам с данъците и осигуровките на хората и фирмите, обаче в неправилни ръце пик-кодът е опасен, и изобщо не е редно да го дават по по-лесен начин от настоящия Чрез ПИК-а да, аз говоря за 4-цифрения ПИН, с който си виждаш само дължимото към МДТ. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 13 януари, 2017 Сподели Публикувано: 13 януари, 2017 Чрез ПИК-а да, аз говоря за 4-цифрения ПИН, с който си виждаш само дължимото към МДТ. Все пак, без този код проверих за колата (тя се води на сина ми и вече и платих данъка през epay) и стана - излезе ми да платя 0.00 лв. то тая тема утече. Да го резне някой админ клончето - ама ще се накачурят много данъчни да четат, ако имаме специална тема. 2 Връзка към коментар
Salvuccio Публикувано: 22 януари, 2017 Сподели Публикувано: 22 януари, 2017 бърз въпрос, че трябва да взема едни билети: минава ли плащане през сайта на Уиз с Дайнърс ?, че в някои сайтове като booking и MMT нали не става. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 22 януари, 2017 Сподели Публикувано: 22 януари, 2017 бърз въпрос, че трябва да взема едни билети: минава ли плащане през сайта на Уиз с Дайнърс ?, че в някои сайтове като booking и MMT нали не става. Мисля, че не минава. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 януари, 2017 Сподели Публикувано: 23 януари, 2017 Изненадващо платих във фотосвят (бившето кодак) на Витошка с diners. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега