Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

В Лондон може ли да се ползва дайнърса? Или в самолета? И ако успея да платя нещо се активира застраховката, съответно другата която сключваме "помощ при пътуване" става безпредметна?!

Редактирано от Mistela
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз в самолет не съм успявала да я ползвам, но не съм се и опитвала, защото винаги споменават само мастъркард и виза като опции за плащане с карта. Да, в Италия имам 10-на плащания с нея - хотели,музеи, ресторанти, аптека, даже и едната магистрала на връщане. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В Лондон може ли да се ползва дайнърса? Или в самолета? И ако успея да платя нещо се активира застраховката, съответно другата която сключваме "помощ при пътуване" става безпредметна?!

В самолет съм опитвала без успех. В Лондон някъде приемат, на други места - не. 

Връзка към коментар

Здравейте! Имам Дайнърс карта от скоро и искам да попитам следното:

Оборотът от 500 лева трябва ли да се направи през трите месеца непосредствено предхождащи посещението във ВИП салона или просто трябва да има 500 лева оборот, независимо преди 3 или повече месеца, преди посещението на салона. Тоест ако ми предстои пътуване през август месец, оборотът трябва ли да е направен от май до август или може да е направен през февруари например.  

Връзка към коментар

Здравейте! Имам Дайнърс карта от скоро и искам да попитам следното:

Оборотът от 500 лева трябва ли да се направи през трите месеца непосредствено предхождащи посещението във ВИП салона или просто трябва да има 500 лева оборот, независимо преди 3 или повече месеца, преди посещението на салона. Тоест ако ми предстои пътуване през август месец, оборотът трябва ли да е направен от май до август или може да е направен през февруари например.  

от май до август, даже гледат и датата. ако ще ходиш на 15 август, оборотът се брои от 15 май нататък.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

В Сърбия Дайнърса върви на 50 % от местата. Забелязах, че дърпа сумите в USD и курсът е изгоден. За хотела вместо 144 евро, ми взе 148.50 долара. Около 6 кинта е разликата, но се изненадах. Друг с подобни наблюдения ?

• Харесвам 4
Връзка към коментар

В Сърбия Дайнърса върви на 50 % от местата. Забелязах, че дърпа сумите в USD и курсът е изгоден. За хотела вместо 144 евро, ми взе 148.50 долара. Около 6 кинта е разликата, но се изненадах. Друг с подобни наблюдения ?

Проблемът е, че после погасяването е в лева и следва ново превалутиране. Не мога да им хвана спатиите на тях. Миналата година на чекаут италиански хотел чарджи картата в евро, тоест съвсем логично предвид местната валута. Преди месец при плащане през френски сайт на самолетни билети в евро при опция пейпал платих в щатски долари по трънски курс, защото нямаше възможност да променя валутата на плащане. И двата случая накрая има и превалутиране в лева и сделката става тотално куца. Затова ползвам картите основно за плащане в страната в лева, всичко друго е загуба на пари...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, и аз предположих, че истината ще лъсне в извлвчението.

Току що в Джъмбо платих с картата през магнитната лента. ПОС-ът беше на Пощенска банка. Момата на касата каза, че дайнърс върви на всички терминали на пощенска след подмяната им. Дали в права - не зная, но може да се пробва.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Проблемът е, че после погасяването е в лева и следва ново превалутиране. Не мога да им хвана спатиите на тях. Миналата година на чекаут италиански хотел чарджи картата в евро, тоест съвсем логично предвид местната валута. Преди месец при плащане през френски сайт на самолетни билети в евро при опция пейпал платих в щатски долари по трънски курс, защото нямаше възможност да променя валутата на плащане. И двата случая накрая има и превалутиране в лева и сделката става тотално куца. Затова ползвам картите основно за плащане в страната в лева, всичко друго е загуба на пари...

Не са им трънски курсовете на Diners. Но на Пейпал са. Бях писал в една друга тема, че ако плащате с карта през Пейпал, без да имате или без да влизате в Пейпал акаунта си, дървото е голямо - +2.5% (или повече) превалутиране от Пейпал.

Редактирано от cybersimo
Връзка към коментар

Аз имам акаунт в PayPal от години и знам много добре как работи системата. В случая нямаше вариант да променя валутата на плащане. Лошото е, че купувах от френски търговец в евро, а плащането мина в щатски долари, за да се осчетоводи накрая в лева. За плащане на около 440 евро, накрая сметката излезе +20 евро. Това нямаше да се случи ако бях платил с VIDA-та, но ми трябваше оборот. Затова спазвам златното правило, ползвам Diners само за разплащане в България, в лева...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев

Естествено, че са трънски курсовете на българския Diners, като те дефакто се определят от ПИБ и нямат нищо общо с курсовете на щатския Diners/Discover. Като изключим плащания в лева и евро, които са изгодни, при плащане във всички други валути има загуба от 1% до понякога цели 5% спрямо курсовете на Visa. Нали все отнякъде банката трябва да изкарва пари за да покрива безплатните екстри.

В този ред на мисли - ако някой не посещава често салони и плаща с картата в различни от лева и евро валути само и само за да натрупа оборот, накрая може да му излезне по-евтино да не трупа оборот въобще и просто да си плаща 30-те лева входна такса за салона. Банката разчита точно на това - хората да не си направят сметка.

Бг Diners-а към момента в този си вид категорично е безценен финансов инструмент, но само ако се ползва по точния начин. Иначе при невнимание може да е голяма греда.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Аз съм пазарувал няколко пъти в долари с Diners и курса USD/BGN винаги е бил почти 1:1 с този на другите български банки - което ми се струва нормално. Сравнявал съм го с курса на ОББ (откъдето ми е кредитната VISA)

Проблем е когато има USD/EUR конвертиране от не-българска банка/институция - тогава курса е много неизгоден.

Връзка към коментар
Георги Матеев

Не си прав. Давам за пример сравнение на курсовете USD/BGN от 3 март.

Според Visa: 1 USD = 1.8639294

Според БГ Diners: 1 USD = 1.8877239

Diners искат с приблизително 2.4 стотинки повече за всеки долар или загубата се равнява на 1.28%. При покупка от примерно $500 говорим за разлика от 11.90 лв ей така от въздуха.

И това при условие, че курса на долара при Diners е един от най-изгодните им по принцип. При други валути разликите са още по-големи, като понякога има драстични примери.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Опитай за някой работен ден, вместо Трети март :)

Не съм сигурен курс според VISA какво е, но при мен мисля, че когато пазарувам с VISA-та ми се взема курса на ОББ (или откъде е извадена). Както и за Diners се взима курса на ПИБ. Но може и да греша за това.

Връзка към коментар
Георги Матеев

Проверих за седмица назад. Курсът на долара винаги е по-неизгоден при Diners, като разликата варира от 1% до 1.5%.

Бъркаш. При картови разплащания ОББ, както и всички български банки, ползват за превалутиране курсовете на Visa или съответно Mastercard, а не техните собствени. Diners е единственото изключение, но при него правилата са съвсем различни.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Виждам, че имат някаква промоция до 31.03.2017

НОВИ ПРОМОЦИОНАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА КАРТИ ЗАЯВЕНИ ДО 31 МАРТ 2017

Заявете сега лична револвираща кредитна карта Diners Club International и се възползвайте от промоционалното ни предложение:

• без месечна членска такса за първите 12 месеца от издаване на картата.
  • промоционална фиксирана револвираща лихва в размер на 12% годишно, за срок от една година от издаване на картата
  • до 45 дни безлихвен гратисен период.
  • без такса за пазаруване при търговци в България и чужбина;
  • Cashback програма- 1 % обратно по картата.
  • Програма за достъп до VIP летищни салони.
  • Застраховка според вида на картата.
  • без такса за издаване

Тези условия обаче са само за револвиращата карта. Аз никога няма да оставя някое от плащанията да му се трупа лихва и да плащам на вноски, но искам да се възползвам от горните привилегии (без месечна такса и cashback, които не се предлагат при charge картата).

Затова да попитам, ако си изкарам револвираща карта мога ли да си погасявам задълженията изцяло, в рамките на 45-те дни гратисен период, без да плащам никакви лихви (или пък наказателни такси за предварително погасяване?) Ако е възможно, то какъв е смисъла да има и charge карта тогава ?

П.С. Как е най-изгодно да погасявам задълженията си? Ако превеждам сума чрез онлайн банкирането си от друга банка ще си имам таксата за превод. Това е най-удобния за мен вариант. Ако си открия сметка в ПИБ няма да имам такси сигурно или ще са по-ниски, но нямам желание да си откривам сметка там...

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар

Тези условия обаче са само за револвиращата карта. Аз никога няма да оставя някое от плащанията да му се трупа лихва и да плащам на вноски, но искам да се възползвам от горните привилегии (без месечна такса и cashback, които не се предлагат при charge картата).

Затова да попитам, ако си изкарам револвираща карта мога ли да си погасявам задълженията изцяло, в рамките на 45-те дни гратисен период, без да плащам никакви лихви (или пък наказателни такси за предварително погасяване?) Ако е възможно, то какъв е смисъла да има и charge карта тогава ?

П.С. Как е най-изгодно да погасявам задълженията си? Ако превеждам сума чрез онлайн банкирането си от друга банка ще си имам таксата за превод. Това е най-удобния за мен вариант. Ако си открия сметка в ПИБ няма да имам такси сигурно или ще са по-ниски, но нямам желание да си откривам сметка там...

аз така правя, преди да изтече 45 дневният срок, плащам цялата сума и нямаш никакви такси. Аз даже си плащам задължението с другата ми кредитна карта и удължавам срока с още 20 дена :)

чардж картите сигурно са за хора, които не могат да докажат доходи и не им дават револвираща. внасяш пари и харчиш

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз даже си плащам задължението с другата ми кредитна карта и удължавам срока с още 20 дена :)

На мен са ми доста голяма мъгла всичките банкови операции, та може и да бъркам, но ми се струва, че когато веднъж реших да си погася задължението по Diners картата с друга кредитна карта, после май се оказа, че това погасяване в другата ми кредитна карта се води не като покупка, а все едно тегля кеш от банкомат, със съответните такси ...  :rolleyes:

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Charge карти вече не се предлагат според информация от преди 1-2 седмици. Няма нищо страшно в револвиращите карта - по принцип повечето карти Виза и Мастаркард на пазара са такива. При Дайнърс въпросните 45 дни гратисен период се отчитат по следната схема - от 1во до 30то число правиш покупки, на 1во число получаваш отчет за периода, обявяват ти минимална вноска и пълна вноска за периода, до 15то число имаш две опции: да платиш пълната вноска и да не дължиш лихва или да платиш минимална вноска и да дължиш лихва. Избираш първото и не плащаш нищо допълнително за въпросния отчетен период. Можеш да погасяваш месечните задължения в клон на ПИБ на каса без допълнителна такса, с банков превод независимо от банката или чрез други опции от my.diners.bg. Ако използваш друга карта чрез последния вариант, правиш "изкуствено" удължаване на твоите задължения и ги прехвърляш на другата карта. Много е удобно онлайн кандидатстването - кандидатстваш, получаваш обаждане дали си одобрен и ако да, то отиваш само веднъж да си вземеш картата. Препоръчвам при взимане на място да се направи регистрация за my.diners.bg от смартфон още в клона, защото служител трябва да потвърди тази регистрация, т.е. спестява се второ ходене до клона за потвърждаване на регистрацията.

На мен са ми доста голяма мъгла всичките банкови операции, та може и да бъркам, но ми се струва, че когато веднъж реших да си погася задължението по Diners картата с друга кредитна карта, после май се оказа, че това погасяване в другата ми кредитна карта се води не като покупка, а все едно тегля кеш от банкомат, със съответните такси ...  :rolleyes:

Може и да има такава карта, но в общия случай с Виза кредитна карта няма такава такса. Лично тествано с моята Виза.

Редактирано от bronco
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

в случая не е изобщо вратичка, а отворена порта, защото това е и най-видната опция за погасяване през сайта им :) и с Mastercard няма никаква допълнителна такса при такава транзакция по погасяване към Diners

Внимание! Може да заплатите задълженията си по карта Diners Club с карти Visa, MasterCard и Maestro.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.