bronco Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 По принцип е трудно да се погасява сметка по кредитна карта с друга кредитна карта, явно са забравили някаква вратичка По принцип звучи малко нелогично, но в този случай е направено умишлено и не е проблем: my.diners.bg ----> Погасяване на карта Diners Club ----> "Внимание! Може да заплатите задълженията си по карта Diners Club с карти Visa, MasterCard и Maestro. Информация за платежното средство ще е необходима на следваща стъпка." ---> Въвеждат се данните на картата и се плаща. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 А ако искам да изкарам допълнителна карта към моята, мога ли да го направя онлайн или трябва след като ме одобрят мен и си получа картата, тогава да подам заявление за допълнителна ? Връзка към коментар
bronco Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 (редактирано) А ако искам да изкарам допълнителна карта към моята, мога ли да го направя онлайн или трябва след като ме одобрят мен и си получа картата, тогава да подам заявление за допълнителна ? Не съм сигурен дали може да стане едновременно, най-добре да звъннеш на ПИБ и да ги питаш. Аз съм изкарвал допълнителна карта, но моята беше издадена и направих заявлението офлайн, в офис. Там хубавото е, че не ги интересува какъв доход има лицето с допълнителната карта, но пък намаляват твоя лимит със сумата, която се заделя като лимит за допълнителната карта. Минимума е 500 лева. Сега, като се замисля, най-вероятно няма как да стане едновременно, тъй като не се знае какъв лимит ще ти дадат.... Според мен перфектният вариант с най-малко ходене до офиси на ПИБ (т.е. решението на транспортната задача ) е: ти кандидатстваш онлайн, одобряват те с приемлив лимит, отиваш в офис, взимаш твоята карта, подаваш заявление за допълнителна карта, правиш регистрация за my.diners.bg на място и ти я потвърждават. След това лицето с допълнителната карта отива само да си вземе картата и прави регистрация за my.diners.bg на място. Това е варианта с минимални разходи на време Редактирано 8 март, 2017 от bronco 2 Връзка към коментар
Nicro Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 На мен са ми доста голяма мъгла всичките банкови операции, та може и да бъркам, но ми се струва, че когато веднъж реших да си погася задължението по Diners картата с друга кредитна карта, после май се оказа, че това погасяване в другата ми кредитна карта се води не като покупка, а все едно тегля кеш от банкомат, със съответните такси ... аз плащам с Виза от ПИБ и нямам такса, в отчета на визата излиза плащане на ПОС, но така платената сума не участва за кешбек програмата на визата (май минава в графа захранване на микро сметка или нещо такова, при което няма кешбек) Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Според мен перфектният вариант с най-малко ходене до офиси на ПИБ (т.е. решението на транспортната задача ) е: ти кандидатстваш онлайн, одобряват те с приемлив лимит, отиваш в офис, взимаш твоята карта, подаваш заявление за допълнителна карта, правиш регистрация за my.diners.bg на място и ти я потвърждават. След това лицето с допълнителната карта отива само да си вземе картата и прави регистрация за my.diners.bg на място. Това е варианта с минимални разходи на време И аз така си го представях, мерси 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Може да стане наведнъж. По-рано в темата съм писал. Кандидатства се едновременно за основна и допълнителна карта. Определя се лимит на основната и сам можеш да определиш каква част от този лимит да бъде отнесен към допълнителната. Включително можеш да получиш основната плюс допълнителната карта лично, без да е необходимо лицето на чието име е допълнителната да се разкарва до клон на ПИБ... 3 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Този месец са използвани и двете карти - и основната, и допълнителната, но е начислена само една членска такса от 4 лв - към извлечението на титулярната. Аз останах с убеждението, че 4-те лева такса се дължат от всяка от картите в месеците, в които има charge, но явно не е така, което е приятна изненада. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 4 лв е за основната, 3 е за допълнителната. Явно са допуснали грешка. 2 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 (редактирано) Извинявям се! Не погледнах съседната тема. На Суварнабуми излизат около 10 лонжа. Някой да е ползвал? Редактирано 8 март, 2017 от stefanrusev Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Извинявям се! Не погледнах съседната тема. На Суварнабуми излизат около 10 лонжа. Някой да е ползвал? Последното мнение в темата за салоните е за там. Отбележи, че не го препоръчват, а дават глас за друг салон. 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 4 лв е за основната, 3 е за допълнителната. Явно са допуснали грешка. Точно така. Получавам месечно извлечение за основната карта и отделно за двете допълнителни карти. Таксата за обслужване на основната е 4 лева, докато допълнителните се таксуват по 3 лева... Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Включително можеш да получиш основната плюс допълнителната карта лично, без да е необходимо лицето на чието име е допълнителната да се разкарва до клон на ПИБ... Уви, това не е задължително вярно. Наскоро си взимах подновените карти (основна + допълнителна) и макар по телефона Дайнърс да потвърдиха, че не е нужно допълнителния картодържател да идва с мен, то после в клона на ПИБ категорично отказаха да ми дадат допълнителната карта, докато не се появи лично собственика й. 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 то после в клона на ПИБ категорично отказаха да ми дадат допълнителната карта, докато не се появи лично собственика й. Некомпетентни служители. Пред мен лично са водели разговор с Дайнърс, в който им припомниха и потвърдиха, че "при Дайнърс процедурата е различна, няма нужда от втория титуляр, за разлика от нормалните фибанкски карти". 3 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Уви, това не е задължително вярно. Наскоро си взимах подновените карти (основна + допълнителна) и макар по телефона Дайнърс да потвърдиха, че не е нужно допълнителния картодържател да идва с мен, то после в клона на ПИБ категорично отказаха да ми дадат допълнителната карта, докато не се появи лично собственика й. Мак е отговорил преди мен. Идеята е, че допълнителните карти се захранват от основната сметка и практически ако се стигне до принудително събиране на сумата гори титуляра, а не примерно жена му, която е минала преди това с картата през Слоун Стрийт или Шанз-Елизе... 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Днес си взех картата. Служителя ми каза, че имали 3д код, но аз поне в сайта на дайнърс не виждам нищо подобно.. Има ли или няма допълнителен 3Д код тази карта? Пина ми е ясно, че не можел да се сменя. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Няма 3D код... ...или поне аз не съм ползвал досега! 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Некомпетентни служители. Пред мен лично са водели разговор с Дайнърс, в който им припомниха и потвърдиха, че "при Дайнърс процедурата е различна, няма нужда от втория титуляр, за разлика от нормалните фибанкски карти". Естествено, че в случая бяха некомпетентни служители на ПИБ, но казвам какво се случи на практика и съм убеден, че това не е единичен случай. За да няма неприятни изненади просто нека не се приема за абсолютна даденост, че допълнителната карта може да се взема без присъствието на притежателя й. Понякога може да стане, а понякога не. 2 Връзка към коментар
Ardent Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 При мен искаха да заведа втория титуляр, заради допълнителната застраховка на розовия Дайнърс. Нямало проблем да взема аз картата, но трябвало втория титуляр да разпише застрахователната полица за да е валидна. Така и така имахме път на там и не съм задълбавал по темата. Връзка към коментар
bibi Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Успешно плащане на www.ticketsbg.com , както и на терминал на Общинска банка през чипа в козметичното ми студио. (особено второто много ме радва, че от 2 г. ги карам да си сложат ПОС ) 2 Връзка към коментар
Vyara Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 Някъде може ли да се намери списък с всички обекти, които приемат дайнърс? Връзка към коментар
Красимира Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 Днес си взех картата. Служителя ми каза, че имали 3д код, но аз поне в сайта на дайнърс не виждам нищо подобно.. Има ли или няма допълнителен 3Д код тази карта? Пина ми е ясно, че не можел да се сменя. Допреди 1 месец нямаха 3-D код. Говорих с контакти от mydiners.bg и им казах, че това е несериозно. Отговориха ми, че обмислят да въведат 3-D и това щяло да стане до по-малко от 1 година. Обадих им се, след като в 1 бензиностанция си дръпнаха от картата ми съответната сума без пин и без подпис. Това тогава ме изуми. Но последното няма отношение към 3-D Secure technology. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 Някъде може ли да се намери списък с всички обекти, които приемат дайнърс? Няма. Има ги тук в темата. Най-общо са тези, ако не пропусна някой: бензиностанции Eco, Petrol, Omv и Shell, магазини „Аванти”, магазини за дрехи Даная, BILLA, ИКЕА, Джъмбо, Т-маркет, Cinema city в Мол-а на Стамболийски, Orange Center, Metro, Виваком, Магазини Зора, Handy, Аптеки Ремедиум, Аптеки Фармастор, Техномаркет, Магазини 345, Хипермаркет ХИТ в Младост, Пикадили, магазини за козметика Lilly 8 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 Преди малко за пръв път при резервация в Букинг прочетох следния текст:Booking.com обработва вашето плащане за този престой от името на мястото за настаняване, но се уверете, че имате достатъчно пари в брой за възможни допълнителни разходи на място. Чудесно е,че в падащото меню с разплащателни карти,фигурира и Дайнърс Клуб.Няма да мисля как да трупам оборот тогава. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 Преди малко за пръв път при резервация в Букинг прочетох следния текст:Booking.com обработва вашето плащане за този престой от името на мястото за настаняване, но се уверете, че имате достатъчно пари в брой за възможни допълнителни разходи на място. Чудесно е,че в падащото меню с разплащателни карти,фигурира и Дайнърс Клуб.Няма да мисля как да трупам оборот тогава. Хм, това нещо ново ли ще излезе? До сега booking никога не са обработва ли плащания, а всичко се прави от хотела. Да не би да почнат вече и те да взимат пари? Честно казано ще е добра стъпка. Много по-добра защита за всякаквите кражби от кредитни карти, както и пресичане на многото проблеми с плащания в малки хотелчета, които не винаги са в час. 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 12 март, 2017 Сподели Публикувано: 12 март, 2017 ... Чудесно е,че в падащото меню с разплащателни карти,фигурира и Дайнърс Клуб.Няма да мисля как да трупам оборот тогава. Не за всеки хотел има разплащане с Дайнърс. Това зависи от хотелите, а не от Букинг. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега