Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Това е ясно,но аз поне до сега не съм виждала плащане с Дайнърс.

Почти всички италиански хотели предлагат плащане с Дайнърс. Дори хотели в Грузия имат опция за плащане с тази карта. Аз също се изненадах колко добре приета на много места е Дайнърс, но има логика да е така, все пак говорим за един от първите платежи инструменти от подобен тип в света...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Днес почти успях да си взема двете карти (основна и допълнителна) от ПИБ. Почти, щото се оказа, че вместо charge са ми издали револвираща карта и вместо да мога да взема допълнителната, се оказа че трябва да водя и титуляра й. Та се прибрах без карти, но със скандал...

Докато попълвах документите обаче видях един лист със застрахователното покритие за картата. Там, освен застраховка в чужбина, видях интересни редове като например застраховка "гражданска отговорност", "автоасистанс" и др. Някой знае ли дали тези екстри наистина са покрити, какви точно са условията за тях и т.н.? В сайта на Дайнърс не бях засичала информация за тях.

Връзка към коментар

Револвиращата не беше ли по-добра? Има кешбек и нещо из застр. покритие беше по-добро доколкото си спомням, ако не са се променили нещата.

Връзка към коментар

Може и да е ставало дума, ама аз да повторя за тези които се чудят как да направят оборот - лесно е с комунални сметки. 

Ток, вода, комуникационни оператори и др.

От няколко месеца плащам на половината рода сметките за електричество през my.diners...

Изглежда си е пълноценен оборот защото в извлеченията има начислени точки за кешбек.  

Във ВИП салон скоро не съм пробвал, но не виждам причина да не се брои

Връзка към коментар

Може и да е ставало дума, ама аз да повторя за тези които се чудят как да направят оборот - лесно е с комунални сметки. 

Ток, вода, комуникационни оператори и др.

От няколко месеца плащам на половината рода сметките за електричество през my.diners...

Изглежда си е пълноценен оборот защото в извлеченията има начислени точки за кешбек.  

Във ВИП салон скоро не съм пробвал, но не виждам причина да не се брои

Аз плащам само комуналните сметки с тази карта и нямам проблем в салоните. :)

Оборота от тях ми е достатъчен и предостатъчен.

Връзка към коментар

Ще се възползвам от промоцията за нова Diners до края на март.

Правилно ли разбирам, че не трябва да закривам настоящата Diners, за  да издам нова с промоционалните условия? Настоящата няма такса обслужване, когато не се ползва.

Връзка към коментар

Ще се възползвам от промоцията за нова Diners до края на март.

Правилно ли разбирам, че не трябва да закривам настоящата Diners, за  да издам нова с промоционалните условия? Настоящата няма такса обслужване, когато не се ползва.

когато не я ползваш няма такса обслужване,проверено

Връзка към коментар

в случая не е изобщо вратичка, а отворена порта, защото това е и най-видната опция за погасяване през сайта им :) и с Mastercard няма никаква допълнителна такса при такава транзакция по погасяване към Diners

С кредитна Visa на ДСК обаче има, за задължение от 220 лв са ми начислили такса от 3,20 лв. И най-интересното е, че не излиза в извлечението веднага, а 4 дни по-късно. Така се зарадвах, като прочетох за този вариант за плащане, но за съжаление се връщам на варианта разходка до клон на ПИБ.

Връзка към коментар

Да докладвам по повод темата дали титуляра на допълнителната карта трябва лично да си я вземе, или може и този на основната. След скандала от онзи ден служителите на ПИБ в The Mall вече са инструктирани да дават и двете карти на титуляра на основната. Айде дано и да изпълняват...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Пишмян станах с тази карта. Направих пътека до банката и изписах кофа мастило, за да мога да взема новата си карта и да я регистрирам в my.diners.bg . Първите ми впечатления от платформата бяха отлични - огромен набор от доставчици на услуги, лесна и ясна регистрация. Обаче с първия опит за плащане ударих на камък - състоянието вече повече от час е "Плащането е стартирано". Освен това по някакъв начин висящите сметки са заключени и сега не мога да ги платя и през ePay. Та, да питам: нормално ли е плащане на комунална сметка да отнема повече от 5 секунди? Тази услуга може ли изобщо да се използва в извънработно време? Или просто нацелих "профилактика" в петък вечер?

Връзка към коментар

Пишмян станах с тази карта. Направих пътека до банката и изписах кофа мастило, за да мога да взема новата си карта и да я регистрирам в my.diners.bg . Първите ми впечатления от платформата бяха отлични - огромен набор от доставчици на услуги, лесна и ясна регистрация. Обаче с първия опит за плащане ударих на камък - състоянието вече повече от час е "Плащането е стартирано". Освен това по някакъв начин висящите сметки са заключени и сега не мога да ги платя и през ePay. Та, да питам: нормално ли е плащане на комунална сметка да отнема повече от 5 секунди? Тази услуга може ли изобщо да се използва в извънработно време? Или просто нацелих "профилактика" в петък вечер?

Моите наблюдения са, че се плаща много бързо и лесно. За секунди.

По всяко време съм плащала.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Като взех картата, идентично беше и при мен първата седмица - комуналните плащания бяха в процес обработка на плащането между 2дни и цяла седмица.Не разбрах дали има връзка, че на автоматично плащане бях отметнал "не".Следващите комунални плащания минаваха за секунда.

Връзка към коментар

До сега комуналните ми плащания са минавали за секунда, по всяко време на денонощието.

В понеделник вечер ще взема новата си карта (втора) и ще пиша как е положението с нея.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вчерашните ми опити за плащане на сметки още висят. 

Днес излязоха сметките за ток и ги платих успешно на секундата...

Явно вчера съм хванал някакъв куц момент и трябва да изчакам понеделник, за д асе намеси живо същество...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С Diners минава плащане на самолетни билети на air.bg

Ако някъде назад е писано - моля да ме извините.

Колкото до осчетоводявеането т.е. преминаването на една транзакция от списъка "Авторизации" в списъка "Транзакции" наистина по някога става бавно. А имат и някакъв бъг - едни и същи плащания стоят и в двата списъка т.е. не ги синхронизират. 

Звънах им (между другото са супер любезни и компетентни, за разлика от тези на ПИБ) и казаха, че ще предадат на ИТ-тата и ще ми върнат обаждане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Колкото до осчетоводявеането т.е. преминаването на една транзакция от списъка "Авторизации" в списъка "Транзакции" наистина по някога става бавно. А имат и някакъв бъг - едни и същи плащания стоят и в двата списъка т.е. не ги синхронизират. 

Това ми се е случвало със служебната дебитна карта към FiBank. Продължи няколко часа и обяснението беше "забавяне поради голям брой обработвани плащания в конкретния ден".

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вчера попълних заявлението в техния сайт за издаване на карта Diners International Classic. Знам, че кредитния лимит е по тяхна оценка, но все пак в полето за коментар написах какви са моите желания :lol:

До колко време мога да очаквам отговор от тяхна страна?

Връзка към коментар

Това ми се е случвало със служебната дебитна карта към FiBank. Продължи няколко часа и обяснението беше "забавяне поради голям брой обработвани плащания в конкретния ден".

Дрън-дрън. Обясняват каквото им падне.

Транзакция като термин в ИТ е съвкупност от последователни действия, които се извършват (или пък не) в пакет. Или всичко става или всичко не става.

Та "транзакцията" осчетоводяване предполага добавяне в списъка на осчетоводените и махане от списъка с авторизациите.

Ама ти беше ИТ, нали?

Sorry, баш на теб да ти обяснявам тия работи. :)

До колко време мога да очаквам отговор от тяхна страна?

До 3 дни ще ти се обадят и до 5 ще имаш картата. При мен беше така и с моята и с тази на жена ми, като втора карта.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.