Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Трябва да имате клиентския номер на партидата (мисля, че го има на известията) и след това се процедира по аналогичен, като на другите търговци начин.

Минава се през меню "Плащане на сметки", "Данъци и такси" и "Местни данъци и такси". Там се попълват данните, а после сумите ще ги видите наред с другите суми, които плащате (топлофикация, вода и т.н.).

Връзка към коментар
преди 11 часа, ven62 каза:

Малко късно отговарям, възможно е вече да си си решила проблема.

Аз плащам данъците (сгради и смет) на половината рода през epay.

Няма никакъв проблем.

А те знаят ли, че трупаш капитал на техен гръб? :laugh:

Връзка към коментар
преди 31 минути , chandni каза:

Би ли разяснил по-точно по какъв начин става през epay? 

Аз също платих абсолютно всички данъци и такси през ипей с дайнърса - мисля,че имаше особеност за регистриране на картата към ипей с такса от 1лв.След това , партидният номер на имотите и автомобилите се посочва като основание за плащане към банковата сметка на съответната община(има такса за превода от лев и нещо).

Връзка към коментар

А защо не ги плащате с дайнърса през платформата my diners данъците?През ипей ,като плащаш не ви ли удържат такса?Защото ако ви удържат такса то къде ви излиза далаверата от кешбека :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Като влезнеш в НАП ти дава да избереш всички общини,от там отиваш на плащане през ипей.Прехвърля те в страницата на ипей,избираш плащане с емобайл ,дава ти 10 цифрен код.Копираш кода.Отиваш в платформата mydiners избираш payfly плащания ,пействаш кода и плащаш.Така пробва ли :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , Branko каза:

Като влезнеш в НАП ти дава да избереш всички общини,от там отиваш на плащане през ипей.Прехвърля те в страницата на ипей,избираш плащане с емобайл ,дава ти 10 цифрен код.Копираш кода.Отиваш в платформата mydiners избираш payfly плащания ,пействаш кода и плащаш.Така пробва ли :)

Не съм пробвал заради липсата на пик код, предполагам без него не може да се достигне до 10 цифрен код или греша?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мда,без кода и егн няма как да влезнеш в нап.Но този код е безплатен и го дават за две минути.И плащаш през дайнерс :), имаш кешбек :) ,нямаш начислени такси както е през ипей :) 

И правиш оборот за салоните :) 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Така е , но конкретно в моя случай исках да си спестя висенето по опашки и ходене до НАП.Оборота (и кешбека) си върви и през ипей, защото плащането се извършва през дайнерса.Разликата е в таксата на ипей, за догодина ще съм подготвен за пик код.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На ‎4‎/‎9‎/‎2017 в 12:57, chandni каза:

Би ли разяснил по-точно по какъв начин става през epay? 

Аз ... докато се включа...Тези дни съм доста офлайн - разбирай - много странични ангажименти и работа.

Диди (Diana Donèva) е разяснила.

Прегледах последните мнения. Аз не съм си вързал дайнерса с epay т.е. не спестявам от плащанията в epay. (засега  ;))

От последните няколко мнения стигам до извода, че данъци (сгради и смет) на трети лица (роднини) освен през epay не могат да се плащат без специални усилия (ходене до НАП на "третото лице" за ди вземе кода). Нали така, правилно съм разбрал?

И един въпрос:

Посещението на салоните по летищата отразяват ли се изобщо в my.diners.bg и в извлеченията. От края на януари посетих 3-4 салона (по няколко пъти) и нямам никаква следа. Не че държа да имам. Просто искам да съм наясно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На ‎4‎/‎9‎/‎2017 в 16:01, Branko каза:

......През ипей ,като плащаш не ви ли удържат такса?Защото ако ви удържат такса то къде ви излиза далаверата от кешбека :) 

Таксата през epay e 0.30 lw.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , ven62 каза:

И един въпрос:

Посещението на салоните по летищата отразяват ли се изобщо в my.diners.bg и в извлеченията. От края на януари посетих 3-4 салона (по няколко пъти) и нямам никаква следа. Не че държа да имам. Просто искам да съм наясно.

Отразяват се. Теглят парите и после ги връщат. Аз също имам едни посещения в салони, които още не са отразени. Ето извадка от мое старо извлечение:

1.thumb.png.e651bfd29aa2ee867905265e75bde1dc.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар
9 minutes ago, Яничка said:

Отразяват се. Теглят парите и после ги връщат. Аз също имам едни посещения в салони, които още не са отразени. Ето извадка от мое старо извлечение:

1.thumb.png.e651bfd29aa2ee867905265e75bde1dc.png

Странно... Аз такова движение и отразяване на салоните нямам нито в авторизациите, нито в транзакциите, нито в месечните извлечения... Откъде ги гледаш?

Връзка към коментар
преди 3 минути , chandni каза:

Откъде ги гледаш?

Извадката е от мое месечно извлечение. Салоните съм ги посетила през ноември, а фигурират в извлечението за февруари.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
2 minutes ago, Яничка said:

Салоните съм ги посетила през ноември, а фигурират в извлечението за февруари.

Това обяснява всичко :) Ние салоните ги обходихме през февруари... Прекалено "млади" са, за да излязат в извлечение :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
32 minutes ago, chandni said:

Това обяснява всичко :) Ние салоните ги обходихме през февруари... Прекалено "млади" са, за да излязат в извлечение :)

аз началото на януари бях по салоните и се появиха в извлечението на този месец (до края на март) та явно ще почакаш до следващото

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Ven62, можеш да платиш данък сгради и такса смет в София на друг, без особени усилия. На страницата на общината информация се търси по ЕГН и партида на имота. Партидата може да си види в квитанцията от миналогодишното плащане.

Връзка към коментар
4 hours ago, ven62 said:

Таксата през epay e 0.30 lw.

таксата зависи от сумата

ето:

Плащане на битови сметки и плащане към Интернет търговци

Основна тарифа

Тип карта Такса при плащане на
битови сметки
Такса плащане към
Интернет търговец
Микросметка int_2.png l_epay.png Без такса Без такса
С карта Maestro и Debit MasterCard, издадени от българска банка int_2.png l_maestro.pngl_mc_debit.png за суми до 50 лв. -
0.38%
за суми над 50 лв. -
0.10 лв. + 0.18%
0.40%
С кредитна карта MasterCard, издадена от българска банка int_2.png l_mastercard.png за суми до 60 лв. -
0.48%
за суми над 60 лв. -
0.18 лв. + 0.18%
0.50%
С карти Visa Еlectron, Visa Debit, Vpay, издадени от българска банка int_2.png l_vi_all.png 0.40 % 0.40%
С кредитна карта Visa, издадена от българска банка int_2.png l_visa.png 0.50 % 0.50%
С кредитна карта Visa Business, Diners Club/ AmEx, издадена от българска банка int_2.png l_visa.pngl_diners.pngl_am.png 0.95 % 0.95%
С дебитни и кредитни карти Business MasterCard, издадена от българска банка int_2.png l_mastercard.png 1.20 % 1.20 %
С карти Visa/ Visa Electron/ MasterCard/ Maestro, издадени от чужда банка, от небанкова институция или обслужвана от чуждестранен авторизационен център int_1.png l_mastercard.pngl_visa.pngl_maestro.png 2.90 % 2.90 %

* За такси при плащания с карти, издадени от Пощенска банка, се прилагат таксите, посочени в страницата с изключение от основната тарифа.

Редактирано от Branko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
4 hours ago, ven62 said:

Прегледах последните мнения. Аз не съм си вързал дайнерса с epay т.е. не спестявам от плащанията в epay. (засега  ;))

От последните няколко мнения стигам до извода, че данъци (сгради и смет) на трети лица (роднини) освен през epay не могат да се плащат без специални усилия (ходене до НАП на "третото лице" за ди вземе кода). Нали така, правилно съм разбрал?

Къде се говори за връзване на дайнърса с ипей?

Спестяваш ако плащаш през платформата на дайнърс.

За да платиш данъците през дайнърса на друг ти трябва 10 цифрения код от мобил еипей,който да сложиш в payfly плащане в платформата на дайнерс.Този код се взима ,когато тръгнеш да плащаш през нап и те пренасочи в ипей,там даваш плащане чрез мобиле ипей и 10 цифрения код излиза там

• Харесвам 2
Връзка към коментар
14 hours ago, Branko said:

таксата зависи от сумата

ето:

Плащане на битови сметки и плащане към Интернет търговци

Основна тарифа

Тип карта Такса при плащане на
битови сметки
Такса плащане към
Интернет търговец
Микросметка int_2.png l_epay.png Без такса Без такса
  int_2.png l_maestro.pngl_mc_debit.png      
  int_2.png l_mastercard.png      
  int_2.png l_vi_all.png

int_2.png l_visa.png    
  int_2.png l_visa.pngl_diners.pngl_am.png    
  int_2.png l_mastercard.png    
  int_1.png l_mastercard.pngl_visa.pngl_maestro.png

Очевидно тази тарифа се отнася за таксите, които epay взима за себе си.

Когато се плащат данък сгради, такса смет и данък за кола epay взима такса от 0.30 лв. за всяко плащане (данък сгради и смет за една партида се таксуват като едно плащане). В справките тези 30 стотинки излизат така :

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.02.2017 13:31 ч.       Изипей АД             Такса                 Микросметка             0.00            

0.30

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Видно е, че аз плащам през микросметка т.е за всяко плащане не дължа такси към epay. Разбира се, захранването на микросметката струва пари.

Май много внимание им отделихме на тия такси, таксички и стотинки, но поне става ясно коя платформа с какво е по-удобна или не от друга.

14 hours ago, Branko said:

Къде се говори за връзване на дайнърса с ипей?

Спестяваш ако плащаш през платформата на дайнърс.

За да платиш данъците през дайнърса на друг ти трябва 10 цифрения код от мобил еипей,който да сложиш в payfly плащане в платформата на дайнерс.Този код се взима ,когато тръгнеш да плащаш през нап и те пренасочи в ипей,там даваш плащане чрез мобиле ипей и 10 цифрения код излиза там

Не се говори - прав си. Аз шегата на Заро я бях разбрал така.

Това, последното, плащането на данъци на друг през дайнърс ми се вижда завъртяно и не мисля да си го причинявам. Предпочитам да прежаля 30 ст. :)

Е,... ако един ден закъсам с оборота от 500 лв,. за 3 месеца в Дайнърс (с моята жена това няма как да стане :lol:) може и да се пробвам.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Diners минава при закупуването на самолетни билети от BulgariaAir - air.bg

Ако е писано някъде в предишните страници - моля за извинение.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Не знам дали е коментирано, но с Дайнърс може да се плаща в:

- Хепи - имат терминали на няколко банки, просто трябва да донесат правилния

- Бирария Фенерите до Южния парк

- Книжарница Гринуич на Витошка

Редактирано от Eti*
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.