Diana Doncheva Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 Трябва да имате клиентския номер на партидата (мисля, че го има на известията) и след това се процедира по аналогичен, като на другите търговци начин. Минава се през меню "Плащане на сметки", "Данъци и такси" и "Местни данъци и такси". Там се попълват данните, а после сумите ще ги видите наред с другите суми, които плащате (топлофикация, вода и т.н.). Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 преди 11 часа, ven62 каза: Малко късно отговарям, възможно е вече да си си решила проблема. Аз плащам данъците (сгради и смет) на половината рода през epay. Няма никакъв проблем. А те знаят ли, че трупаш капитал на техен гръб? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 преди 31 минути , chandni каза: Би ли разяснил по-точно по какъв начин става през epay? Аз също платих абсолютно всички данъци и такси през ипей с дайнърса - мисля,че имаше особеност за регистриране на картата към ипей с такса от 1лв.След това , партидният номер на имотите и автомобилите се посочва като основание за плащане към банковата сметка на съответната община(има такса за превода от лев и нещо). Връзка към коментар
Branko Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 А защо не ги плащате с дайнърса през платформата my diners данъците?През ипей ,като плащаш не ви ли удържат такса?Защото ако ви удържат такса то къде ви излиза далаверата от кешбека 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 Няма далавера (не се редиш на опашка) ,но през приложението може да се плащат данъците засега само в Софийска община . Връзка към коментар
Branko Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 Като влезнеш в НАП ти дава да избереш всички общини,от там отиваш на плащане през ипей.Прехвърля те в страницата на ипей,избираш плащане с емобайл ,дава ти 10 цифрен код.Копираш кода.Отиваш в платформата mydiners избираш payfly плащания ,пействаш кода и плащаш.Така пробва ли 4 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 На терминал на ОББ вече може и през чипа. Днес платих в един китайски магазин във Видин. 2 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 преди 3 минути , Branko каза: Като влезнеш в НАП ти дава да избереш всички общини,от там отиваш на плащане през ипей.Прехвърля те в страницата на ипей,избираш плащане с емобайл ,дава ти 10 цифрен код.Копираш кода.Отиваш в платформата mydiners избираш payfly плащания ,пействаш кода и плащаш.Така пробва ли Не съм пробвал заради липсата на пик код, предполагам без него не може да се достигне до 10 цифрен код или греша? 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 Мда,без кода и егн няма как да влезнеш в нап.Но този код е безплатен и го дават за две минути.И плащаш през дайнерс , имаш кешбек ,нямаш начислени такси както е през ипей И правиш оборот за салоните 6 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 Така е , но конкретно в моя случай исках да си спестя висенето по опашки и ходене до НАП.Оборота (и кешбека) си върви и през ипей, защото плащането се извършва през дайнерса.Разликата е в таксата на ипей, за догодина ще съм подготвен за пик код. 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 9 април, 2017 Сподели Публикувано: 9 април, 2017 Е кешбека не върви през ипей,като ти вземат такса за плащането си нула на нула с кешбека 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 На 4/9/2017 в 12:57, chandni каза: Би ли разяснил по-точно по какъв начин става през epay? Аз ... докато се включа...Тези дни съм доста офлайн - разбирай - много странични ангажименти и работа. Диди (Diana Donèva) е разяснила. Прегледах последните мнения. Аз не съм си вързал дайнерса с epay т.е. не спестявам от плащанията в epay. (засега ) От последните няколко мнения стигам до извода, че данъци (сгради и смет) на трети лица (роднини) освен през epay не могат да се плащат без специални усилия (ходене до НАП на "третото лице" за ди вземе кода). Нали така, правилно съм разбрал? И един въпрос: Посещението на салоните по летищата отразяват ли се изобщо в my.diners.bg и в извлеченията. От края на януари посетих 3-4 салона (по няколко пъти) и нямам никаква следа. Не че държа да имам. Просто искам да съм наясно. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 На 4/9/2017 в 16:01, Branko каза: ......През ипей ,като плащаш не ви ли удържат такса?Защото ако ви удържат такса то къде ви излиза далаверата от кешбека Таксата през epay e 0.30 lw. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 7 минути , ven62 каза: И един въпрос: Посещението на салоните по летищата отразяват ли се изобщо в my.diners.bg и в извлеченията. От края на януари посетих 3-4 салона (по няколко пъти) и нямам никаква следа. Не че държа да имам. Просто искам да съм наясно. Отразяват се. Теглят парите и после ги връщат. Аз също имам едни посещения в салони, които още не са отразени. Ето извадка от мое старо извлечение: 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 9 minutes ago, Яничка said: Отразяват се. Теглят парите и после ги връщат. Аз също имам едни посещения в салони, които още не са отразени. Ето извадка от мое старо извлечение: Странно... Аз такова движение и отразяване на салоните нямам нито в авторизациите, нито в транзакциите, нито в месечните извлечения... Откъде ги гледаш? Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 преди 3 минути , chandni каза: Откъде ги гледаш? Извадката е от мое месечно извлечение. Салоните съм ги посетила през ноември, а фигурират в извлечението за февруари. 3 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 2 minutes ago, Яничка said: Салоните съм ги посетила през ноември, а фигурират в извлечението за февруари. Това обяснява всичко Ние салоните ги обходихме през февруари... Прекалено "млади" са, за да излязат в извлечение 2 Връзка към коментар
Nicro Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 32 minutes ago, chandni said: Това обяснява всичко Ние салоните ги обходихме през февруари... Прекалено "млади" са, за да излязат в извлечение аз началото на януари бях по салоните и се появиха в извлечението на този месец (до края на март) та явно ще почакаш до следващото 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 @Ven62, можеш да платиш данък сгради и такса смет в София на друг, без особени усилия. На страницата на общината информация се търси по ЕГН и партида на имота. Партидата може да си види в квитанцията от миналогодишното плащане. Връзка към коментар
Branko Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 (редактирано) 4 hours ago, ven62 said: Таксата през epay e 0.30 lw. таксата зависи от сумата ето: Клиенти Търговци Сигурност За нас Помощ EN Плащане на битови сметки и плащане към Интернет търговци Основна тарифа Тип карта Такса при плащане на битови сметки Такса плащане към Интернет търговец Микросметка Без такса Без такса С карта Maestro и Debit MasterCard, издадени от българска банка за суми до 50 лв. - 0.38% за суми над 50 лв. - 0.10 лв. + 0.18% 0.40% С кредитна карта MasterCard, издадена от българска банка за суми до 60 лв. - 0.48% за суми над 60 лв. - 0.18 лв. + 0.18% 0.50% С карти Visa Еlectron, Visa Debit, Vpay, издадени от българска банка 0.40 % 0.40% С кредитна карта Visa, издадена от българска банка 0.50 % 0.50% С кредитна карта Visa Business, Diners Club/ AmEx, издадена от българска банка 0.95 % 0.95% С дебитни и кредитни карти Business MasterCard, издадена от българска банка 1.20 % 1.20 % С карти Visa/ Visa Electron/ MasterCard/ Maestro, издадени от чужда банка, от небанкова институция или обслужвана от чуждестранен авторизационен център 2.90 % 2.90 % * За такси при плащания с карти, издадени от Пощенска банка, се прилагат таксите, посочени в страницата с изключение от основната тарифа. Редактирано 11 април, 2017 от Branko 1 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 11 април, 2017 Сподели Публикувано: 11 април, 2017 4 hours ago, ven62 said: Прегледах последните мнения. Аз не съм си вързал дайнерса с epay т.е. не спестявам от плащанията в epay. (засега ) От последните няколко мнения стигам до извода, че данъци (сгради и смет) на трети лица (роднини) освен през epay не могат да се плащат без специални усилия (ходене до НАП на "третото лице" за ди вземе кода). Нали така, правилно съм разбрал? Къде се говори за връзване на дайнърса с ипей? Спестяваш ако плащаш през платформата на дайнърс. За да платиш данъците през дайнърса на друг ти трябва 10 цифрения код от мобил еипей,който да сложиш в payfly плащане в платформата на дайнерс.Този код се взима ,когато тръгнеш да плащаш през нап и те пренасочи в ипей,там даваш плащане чрез мобиле ипей и 10 цифрения код излиза там 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 12 април, 2017 Сподели Публикувано: 12 април, 2017 14 hours ago, Branko said: таксата зависи от сумата ето: Клиенти Търговци Сигурност За нас Помощ EN Плащане на битови сметки и плащане към Интернет търговци Основна тарифа Тип карта Такса при плащане на битови сметки Такса плащане към Интернет търговец Микросметка Без такса Без такса Очевидно тази тарифа се отнася за таксите, които epay взима за себе си. Когато се плащат данък сгради, такса смет и данък за кола epay взима такса от 0.30 лв. за всяко плащане (данък сгради и смет за една партида се таксуват като едно плащане). В справките тези 30 стотинки излизат така : ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 17.02.2017 13:31 ч. Изипей АД Такса Микросметка 0.00 0.30 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Видно е, че аз плащам през микросметка т.е за всяко плащане не дължа такси към epay. Разбира се, захранването на микросметката струва пари. Май много внимание им отделихме на тия такси, таксички и стотинки, но поне става ясно коя платформа с какво е по-удобна или не от друга. 14 hours ago, Branko said: Къде се говори за връзване на дайнърса с ипей? Спестяваш ако плащаш през платформата на дайнърс. За да платиш данъците през дайнърса на друг ти трябва 10 цифрения код от мобил еипей,който да сложиш в payfly плащане в платформата на дайнерс.Този код се взима ,когато тръгнеш да плащаш през нап и те пренасочи в ипей,там даваш плащане чрез мобиле ипей и 10 цифрения код излиза там Не се говори - прав си. Аз шегата на Заро я бях разбрал така. Това, последното, плащането на данъци на друг през дайнърс ми се вижда завъртяно и не мисля да си го причинявам. Предпочитам да прежаля 30 ст. Е,... ако един ден закъсам с оборота от 500 лв,. за 3 месеца в Дайнърс (с моята жена това няма как да стане ) може и да се пробвам. 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 април, 2017 Сподели Публикувано: 13 април, 2017 (редактирано) Един от оторизараните сервизи на Нисан - Митвас - минава Diners-а, POS на банка Токуда. Редактирано 13 април, 2017 от Фичо 5 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 19 април, 2017 Сподели Публикувано: 19 април, 2017 (редактирано) Diners минава при закупуването на самолетни билети от BulgariaAir - air.bg Ако е писано някъде в предишните страници - моля за извинение. Редактирано 19 април, 2017 от ven62 5 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 19 април, 2017 Сподели Публикувано: 19 април, 2017 (редактирано) Не знам дали е коментирано, но с Дайнърс може да се плаща в: - Хепи - имат терминали на няколко банки, просто трябва да донесат правилния - Бирария Фенерите до Южния парк - Книжарница Гринуич на Витошка Редактирано 19 април, 2017 от Eti* 7 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега