Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

преди 2 минути , jujo_si каза:

Предстои ми първото посещение в салон от летищата, това ще стане първо в София после в Мюнхен, каква е процедурата? Правят ли ти нещо с картата, трябва ли да си платиш с нея или само я поглеждат, искат ли ти и лична карта заедно с дайнърс картата, трябва ли да се набира ПИН-а някъде?

Прекарват я през ПОС терминала и се подписваш на слипа, който ще ти поднесат, ПИН може да въвеждаш, а може и да не въвеждаш - зависи дали на магнитната лента или на чипа ще я прекарат. Коментирано е по-напред в темата, че ако я прекарат на чипа се иска ПИН, иначе само подпис. На нас никога не ни се е налагало да въвеждаме. ЛК не искат - само картата и бордна карта - трябва да имаш заминаващ полет. Ако пристигаш на летището и нямаш последващ полет, не може да ползваш салона.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, chandni каза:

Коментирано е по-напред в темата, че ако я прекарат на чипа се иска ПИН, иначе само подпис.

Не винаги, не винаги, въвеждал съм ПИН и след прекарване през магнитната лента...

Връзка към коментар
преди 32 минути , Duke каза:

Не винаги, не винаги, въвеждал съм ПИН и след прекарване през магнитната лента...

Факт е, че човек трябва да си помни пина, за да не стане "засечка". Нас досега не са ни карали да въвеждаме ПИН код, въпреки, че имаме 10-ина посещения на салони.

Връзка към коментар

Не само в салоните, но и на ПОС през магнитната лента понякога въвеждам ПИН, например, тези на Т-Маркет...

Помненето на ПИН кода при трите ми дайнърса е голяма мъка и съм ги въвел маскирани като телефон в указателя за удобство, че иначе няма запомняне...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

А видях че в София има цели 3 салона на летището, това така ли е, това значи че може да се избира в кой да влезеш дали в ляво след паспортите (на Луфтханза) или в дясно (на Другите). Така ли е

Връзка към коментар

Здравейте jujo_si,

единият е на Терминал 1. За Терминал 2 имате избор от два. Давам жокер- последно в "Преслав" имаше жива бира.

P.S. IKEA - терминал Пощенска (при храните горе) не става diners и по двата начина. Явно трябва да си настроят терминала, като при Фантастико.

Долу на касите са повече терминали- някой да пише дали става.

Връзка към коментар
преди 3 часа, chandni каза:

Факт е, че човек трябва да си помни пина, за да не стане "засечка". Нас досега не са ни карали да въвеждаме ПИН код, въпреки, че имаме 10-ина посещения на салони.

напиши числата в/у картата и готово. Таa карта не върви при Autostradale :laugh:

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар
преди 2 часа, aladinoplus каза:

P.S. IKEA - терминал Пощенска (при храните горе) не става diners и по двата начина. Явно трябва да си настроят терминала, като при Фантастико.

Долу на касите са повече терминали- някой да пише дали става.

В самия магазин ИКЕА се плаща с дайнерс.

Връзка към коментар

Взех да си мисля, че съм много изостанала.Имах Дайнърс до преди две години и я закрих.

А как я имах - преди доста години в едно горещо лято, се бяхме  кротнали на обяд под една сянка, с две дружки в Алафрангите. На съседната маса едни костюмирани чичковци ни заговориха. Оказаха се от ръководството на Дайнърс, дадоха визитки, обясниха какво що и на мен ми стана интересно, каква ще е тая ,толко престижна /по техните думи карта/.Тогава имах сметки в ПИБ,  имах и техен ПОС  терминал в офиса /един от първите в града/, та картата не беше проблем.

Подвърташе се тука сума ти време, никъде не я щяха, та я закрих.

Сега се чудя друго - дали пак да ходя да вадя, зарад едното ползване на ВИП салони?И да правя тия гимнастики с 500-те лева ...

И като връщам лентата назад, аз на летище повече от 2-3 часа не съм клечала, гледам връзките да са бързи.И докато обиколим фришоповете , за друго не остава време. 

Направо съм в чуденка. 

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар
преди 58 минути , AlexandraKo каза:

И като връщам лентата назад, аз на летище повече от 2-3 часа не съм клечала, гледам връзките да са бързи.

Еми то е точно като имаш 1-2-3 часа - да поседнеш удобно на спокойствие, да пиеш 1 (2-3 :biggrin:) питиета, или нещо фрешче, сокче, кафенце, чайче.  Да хапнеш нещо ако си пригладнял, да прегледаш на читав нет какво ново в Глобалната мрежа (и най-вече в Магеланци и да се отбележиш в тематата "В момента съм"  ;) )  и така :).   А в някои от по-хубавите салони - да влезеш да се изкъпеш и освежиш също. 

Преди 1 час, AlexandraKo каза:

?И да правя тия гимнастики с 500-те лева ...

чак пък гимнастики ;)

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

А  какъв ми е проблемът, ако искам да си платя и да вляза?

В тия салони само с карта ли се влиза?

Предвид, че цената е почти винаги над 20-25 евро, то абсолютно не си струва плащането ѝ.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 23 минути , AlexandraKo каза:

Естествено, че няма никакъв проблем. 
Не се влиза само с карта, разбира се.  
:)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , AlexandraKo каза:

Срещал съм много салони, на които НЕ можеш да си платиш за да влезнеш, а имаш достъп само с приорити пас, дайнърс, статус карта към някоя авиокомпания и тн.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

любопитно ми е, ако притежател на картата влезе с още 1-2 човека, и всичко се запише на неговата карга, после българският Diner's по 30 лв ли чарджват  на човек или обявената цена на конкретния салон? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, AlexandraKo каза:

Взех да си мисля, че съм много изостанала.Имах Дайнърс до преди две години и я закрих.

А как я имах - преди доста години в едно горещо лято, се бяхме  кротнали на обяд под една сянка, с две дружки в Алафрангите. На съседната маса едни костюмирани чичковци ни заговориха. Оказаха се от ръководството на Дайнърс, дадоха визитки, обясниха какво що и на мен ми стана интересно, каква ще е тая ,толко престижна /по техните думи карта/.Тогава имах сметки в ПИБ,  имах и техен ПОС  терминал в офиса /един от първите в града/, та картата не беше проблем.

Подвърташе се тука сума ти време, никъде не я щяха, та я закрих.

Сега се чудя друго - дали пак да ходя да вадя, зарад едното ползване на ВИП салони?И да правя тия гимнастики с 500-те лева ...

И като връщам лентата назад, аз на летище повече от 2-3 часа не съм клечала, гледам връзките да са бързи.И докато обиколим фришоповете , за друго не остава време. 

Направо съм в чуденка. 

Аз имах и доста си я ползвах из салоните, но я отказах (откакто станахме 4 и не можем да влезем с една карта). Сега малко съжалявам, все ще влезе в употреба, а доколкото виждам ако не се ползва не се плаща такса, така че нищо не се губи. Пък и кешбека е 1%, за разлика от другите, които ги намалиха. 

Със салоните се свиква и без тях ти е кофти, особено ако се лети с някоя нискотарифна или друга дето не предлагат храна и питие...

А понятието "престижна" в България е много изкривено. Престижна е примерно Амекс Платинум, дето струва 450 паунда годишно в Англия или 1200 реала (към 800 лв) в Бразилия. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Георги Матеев каза:

Срещал съм много салони, на които НЕ можеш да си платиш за да влезнеш, а имаш достъп само с приорити пас, дайнърс, статус карта към някоя авиокомпания и тн.

И ако не си сам, а сте двама, това значи ли, че ти влизаш, а човекът с теб седи отвън?

преди 6 часа, chandni каза:

Някои араабски салони са дори над $40... Al Maha Lounge Doha

Ми, като за шейхове.:ok:

Връзка към коментар
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

И ако не си сам, а сте двама, това значи ли, че ти влизаш, а човекът с теб седи отвън?

Зависи от салона, пише дали имаш право на безплатен гост или не. Аз като имах навсякъде можеше с един гост, сега като гледам доста по-рядко. Но може да извадиш допълнителна карта към твоята сметка. Или плащаш за госта. Или не влизаш :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря  ти, аз питах Матейко за тези салони, дето не може да се плати, а не си сам.

Значи, трябват две карти - и за мен, и за мъжа ми, че нали си ходим сериозно, не може един да се кефи,  пък другият да гледа.:dancing:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

То при тия цени е безсмислено да плащаш, салона излиза колкото годишната такса за картата. По-добре да се седне в някое заведение.

Връзка към коментар

Алекс, не му мисли много, ами вземи една Дайнерс класик за съпруга и една розова лейди за теб, че има екстри за дами.

А оборот от 500 лв за 3 месеца не е проблем. Ще го направиш само от хотели и билети.

Ползването на салоните ти дава приятното усещане за комфорт в пътуването.

Има и глезотийки в някои салони, напр. масажни столове. За уморени крачета е супер. 

А и интернетът е добър.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.