AlexandraKo Публикувано: 23 април, 2017 Публикувано: 23 април, 2017 преди 2 часа, Dani Magelan каза: Алекс, не му мисли много, ами вземи една Дайнерс класик за съпруга и една розова лейди за теб, че има екстри за дами. А оборот от 500 лв за 3 месеца не е проблем. Ще го направиш само от хотели и билети. Ползването на салоните ти дава приятното усещане за комфорт в пътуването. Има и глезотийки в някои салони, напр. масажни столове. За уморени крачета е супер. А и интернетът е добър. В нашия случай ще трябва 1000 лева оборот, защото ние си вървим все залепени, няма да стане с оборот само по едната.Трябва оборот и по двете карти, за да сме заедно.Някъде напред из темата Дюк беше извадил допълнителна карта и , ако не се лъжа, си трябва и за нея да е изпълнено това условие, а за две отделни карти пък, е ясно , че ще е така.
stanislavpp Публикувано: 23 април, 2017 Публикувано: 23 април, 2017 Аз съм с две карти и наистина трябва да има оборот и на двете от по 500лв за тримесечие.При издаването им има обаче гратисен тримесечен период през който може да се ползват салони без да има въпросният оборот.Но много лесно с тях може да се натрупа оборот :всички комунални услуги ,данъци,осигуровки,гориво, храна и т.н.Кешбекът важи , ако се направи 2000лв оборот за 6 месеца. 2
Vyara Публикувано: 23 април, 2017 Публикувано: 23 април, 2017 И ние сме с 2 карти оборота успявам да го направя само с мои плащания и за двете карти. Осигуровките много помагат. За хора, които участват активно в оборота не мисля, че е проблем. 2
Георги Матеев Публикувано: 23 април, 2017 Публикувано: 23 април, 2017 (редактирано) преди 10 часа, AlexandraKo каза: И ако не си сам, а сте двама, това значи ли, че ти влизаш, а човекът с теб седи отвън? Винаги влизате и двамата, но плащате двойно. Салоните, които имат платен достъп, таксуват средно 25-30 евро на човек. А при Дайнърс салоните (ако имаш само 1 карта и нямаш натрупан оборот) плащаш 2 такси: първата е 30 лв. (фиксирана сума) за основния картодържател, а втората е за госта и обикновено е 24-30 евро. Тоест за двама би ви струвало около 80-90 лв, което умножено по 3-4 (колкото пъти се посещава салон на едно по-дълго пътешествие) категорично не си струва. Просто извади една основна карта и една допълнителна към нея. Оборотът и на двете карти се прави сравнително лесно вече, Дайнърс се приема на доста места + с нея можеш да си плащаш битови сметки, данъци и тн, което също минава за оборот. Редактирано 23 април, 2017 от Георги Матеев 5
jujo_si Публикувано: 23 април, 2017 Публикувано: 23 април, 2017 Как са курсовете при пазаруване в други валути спрямо карта ВИЗА на ПИБ: За евро, долар, британска лира, йена хк долар, бат и т.н. същите ли са, малко по лоши или много по-лоши. Добре ли е да се пазарува с картата в друга валута?
chandni Публикувано: 25 април, 2017 Публикувано: 25 април, 2017 На 4/9/2017 в 17:00, Branko каза: Като влезнеш в НАП ти дава да избереш всички общини,от там отиваш на плащане през ипей.Прехвърля те в страницата на ипей,избираш плащане с емобайл ,дава ти 10 цифрен код.Копираш кода.Отиваш в платформата mydiners избираш payfly плащания ,пействаш кода и плащаш.Така пробва ли Сигурен ли си, че може...? Защото на мен ми показва задълженията към всички общини на справката, но когато отида на Плащане, може да се плаща само Столична, Бургас, Варна В. Търново и Пловдив. Има ли вариант за плащане и към малките общини през My Diners, без да се epay.bg -> Плащане на сметки - Данъци и да се плаща и такса за съответното плащане...? Защото за някои малки общини с малък данък може да се окаже, че таксата за плащане през epay удвоява данъка, а плащането по банков път също не облекчава ситуацията... 1
Salvuccio Публикувано: 25 април, 2017 Публикувано: 25 април, 2017 Имам питанка относо посещението във ВИП салоните: при черикането на влизане като мине картата през устройството на салона фактически осъществявали се транзакция или проверява дали отговаряш на условията за безплатно посещение според страната, която ти е издала картата/т.е ако отговаряш не се осъществява транзакция/ или те таксува, а в последствие Дайнърс сторнирва таксата за влизане в салона?...че в началото на другия месец ще сефтосам картата в това й приложение и да знам, благодаря
Duke Публикувано: 25 април, 2017 Публикувано: 25 април, 2017 Реално се извършва транзакция, а после Дайнърс сторнира сумата. Има нещо интересно обаче. Никога досега не съм получавал SMS при посещение на салон, което означава, че все пак това е някакъв особен вид транзакция или по-скоро само авторизация на картата. Иначе в месечното извлечение посещенията излизат със съответните суми, като същите са сторнирани надлежно... 4
Mary Публикувано: 25 април, 2017 Публикувано: 25 април, 2017 преди 22 минути , Duke каза: Реално се извършва транзакция, а после Дайнърс сторнира сумата. Има нещо интересно обаче. Никога досега не съм получавал SMS при посещение на салон, което означава, че все пак това е някакъв особен вид транзакция или по-скоро само авторизация на картата. Иначе в месечното извлечение посещенията излизат със съответните суми, като същите са сторнирани надлежно... Аз съм получавала и SMS за транзакция. На летището в Сингапур, но не си спомням кой от салоните. Стресирах се първоначално, че даже и се разправях със служителката. После в извлечението всичко беше точно, но данните от салоните идват с голямо закъснение. 2
Branko Публикувано: 26 април, 2017 Публикувано: 26 април, 2017 преди 18 часа, chandni каза: Сигурен ли си, че може...? Защото на мен ми показва задълженията към всички общини на справката, но когато отида на Плащане, може да се плаща само Столична, Бургас, Варна В. Търново и Пловдив. Има ли вариант за плащане и към малките общини през My Diners, без да се epay.bg -> Плащане на сметки - Данъци и да се плаща и такса за съответното плащане...? Защото за някои малки общини с малък данък може да се окаже, че таксата за плащане през epay удвоява данъка, а плащането по банков път също не облекчава ситуацията... Не сьм сигурен,че може.Само казвам,че има опция за избор на други общини.Някой трябва да го пробва.Аз плащам в Софийска община и става така
MaryPoppins Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 Днес успешно платих с Diners в nextdirect.com в BG лв. Наскоро успях да я използвам и в магазин Kamerans в София Аутлет Център на Цариградско шосе - през магнитната лента.
П.Кръстев Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 На 25.4.2017 г. в 18:57, Salvuccio каза: Имам питанка относо посещението във ВИП салоните: при черикането на влизане като мине картата през устройството на салона фактически осъществявали се транзакция или проверява дали отговаряш на условията за безплатно посещение според страната, която ти е издала картата/т.е ако отговаряш не се осъществява транзакция/ или те таксува, а в последствие Дайнърс сторнирва таксата за влизане в салона?...че в началото на другия месец ще сефтосам картата в това й приложение и да знам, благодаря Мисля, че е ОК да се плаща в EUR и BGN, за другите валути излиза по-кофти курса. 1
cybersimo Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 (редактирано) On 4/23/2017 at 10:44 PM, jujo_si said: Как са курсовете при пазаруване в други валути спрямо карта ВИЗА на ПИБ: За евро, долар, британска лира, йена хк долар, бат и т.н. същите ли са, малко по лоши или много по-лоши. Добре ли е да се пазарува с картата в друга валута? И в евро и в другите валути е дървен курса. Разбира се в евро "по-малко" дървен. Разбрах го от личен опит и след това с помощ от магеланците в тази тема на някоя от предишните страници. Опеределено трябва да се плаща само и единствено в лева. пс. Ако е в друга валута - ползвай ВИЗА-та Редактирано 27 април, 2017 от cybersimo 1
П.Кръстев Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 преди 6 минути , cybersimo каза: И в евро и в другите валути е дървен курса. Разбира се в евро "по-малко" дървен. Разбрах го от личен опит и след това с помощ от магеланците в тази тема на някоя от предишните страници. Опеределено трябва да се плаща само и единствено в лева. E, не е 1,95583, но е 1,96 което не е фрапанто. Райфайзен например, когато платих един хотел в EUR наскоро, ми взе не 1,96 както пишеше на началната страница на сайта им, а 1,978 или нещо такова, какъвто бил курса за картови транзакции за деня и е забутан в: Индивидуални клиенти -> Банкови карти -> Услуги с карти -> Картов обменен курс за международни транзакции 1
Duke Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 преди 3 минути , П.Кръстев каза: E, не е 1,95583, но е 1,96 което не е фрапанто. Райфайзен например, когато платих един хотел в EUR наскоро, ми взе не 1,96 както пишеше на началната страница на сайта им, а 1,978 или нещо такова, какъвто бил курса за картови транзакции за деня и е забутан в: Индивидуални клиенти -> Банкови карти -> Услуги с карти -> Картов обменен курс за международни транзакции Пак се връщаме в началото. Говориш за курсове на конкретна банка. При плащане с VISA нещата са по-различни. Като обобщение: 1. Diners Club - само за разплащане в страната, в BGN 2. VISA - за разплащане в страната и в чужбина без значение на валутата при положение, че сметката към картата е в EUR
П.Кръстев Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 (редактирано) преди 6 минути , Duke каза: Пак се връщаме в началото. Говориш за курсове на конкретна банка. При плащане с VISA нещата са по-различни. Като обобщение: 1. Diners Club - само за разплащане в страната, в BGN 2. VISA - за разплащане в страната и в чужбина без значение на валутата при положение, че сметката към картата е в EUR По принцип е така, курсът е точно на определана банка, но ме съмнява която и да е банка в България да има по-добър курс от 1,96 за плащания в чужбина. Просто сравнявам плащания с 2 различни карти, които са в лева. Не говорим за карта VISA към еврова сметка. Редактирано 27 април, 2017 от П.Кръстев
Marisha Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 Сега погледнах транзакции от Италия от преди 2 седмици, смята евро на 1,95911. Там всичко сме плащали с Diners . 2
antea Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 e, аз пък платих оня ден онлайн вътрешни автобусни билети в Сицилия, и курсът излиза 2,03 лв за лев, но при малки суми, смятам, че не е никакъв проблем, особено ако с такава покупка си активираш застраховката при пътуване 2
П.Кръстев Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 (редактирано) Тя трябва да се активира ли? Между другото къде мога да прочета повече за застраховката, която е включена към картите? Имат ли някакъв телефон за асистанс и т.н. ? ЕДИТ: Намерих този сертификат за застрахователно покритие. Редактирано 27 април, 2017 от П.Кръстев
Яничка Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 преди 2 минути , П.Кръстев каза: Тя трябва да се активира ли? Имат ли някакъв телефон за асистанс и т.н. ? Застраховката се активира при покупка, направена по време на пътуването или при покупка на самолетен, автобусен, ж.п. билет за самото пътуване. Телефонът е 02 92 67 100 2
neuromancer Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 Активира се като купиш нещо на място или билети/хотел/други подобни предварително. 2
Ilian359 Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 Не ми е ясно ако от тук си купя билет за музей за град X, застраховката ще покрива ли всички клаузи, свързани с пътуване до града X, например разходите за отмяна на пътуване поради заболяване (самолетни билети, хотели и т.н.)? 1
bibi Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 Накарахте ме да си разгледам извлеченията и дървен курс не видях: 1. февруари хотел във Флоренция 134 евро в лева са ми взели 262.51 ( по курс 1.95583 излиза 262.08) 2. март хотел в Ниш плащане в денари - при цена 72 евро в Букинг са ми взели 141.60 лв ( по курс 1.95583 излиза 140.80) имам още поне 15 транзакции и в Италия и в Сърбия и курсът е съизмерим с този на мастър кард на ПИБ и визата на мъжа ми на Райфайзен, само че той няма кеш бек в чужбина, а а мастър кард-а на мен ми връщат само 0.5 % 1
zzxxcc Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 Преди 1 час, П.Кръстев каза: По принцип е така, курсът е точно на определана банка, но ме съмнява която и да е банка в България да има по-добър курс от 1,96 за плащания в чужбина. Просто сравнявам плащания с 2 различни карти, които са в лева. Не говорим за карта VISA към еврова сметка. Ползвам VISA в лева от ЦКБ и курсът за плащания в чужбина в евро винаги е 1,958. На Прокредитбанк също съм ползвал и там винаги беше 1,96. 1
chandni Публикувано: 27 април, 2017 Публикувано: 27 април, 2017 преди 1 час, Duke каза: Пак се връщаме в началото. Говориш за курсове на конкретна банка. При плащане с VISA нещата са по-различни. Като обобщение: 1. Diners Club - само за разплащане в страната, в BGN 2. VISA - за разплащане в страната и в чужбина без значение на валутата при положение, че сметката към картата е в EUR Не мога да се съглася с теб! В момента си гледам авторизациите - плащане към TAP в € - като пресметна обменния курс, излиза, че са ми прихванали еврото на 1.95900 лв Обменният курс е перфектен, трупа се оборот за салоните, има 1% кешбек и за капак не ми начисляват 0.25% върху сумата за плащане в чужбина, както се случва с всички карти, издадени от ПИБ - и дебитни, и кредитни, Visa, Master... всички! Та плащане с Diners в € си е чудна сделка! Доларите оня ден (не се усетих при плащане в ebay, че е избрана Diners-a) са ми го прихванали по 1.8545 лв. Същия ден, с Visa-та от ПИБ са ги прихванали на 1.8400 лв - разликата е минимална. 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега