bobole4e Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 Мога да помогна по третата точка с личен опит. Ползвах застраховка Отмяна на пътуване от Дайнърс (бях купила самолетните билети с тази карта). За същото пътуване бях платила хотела с карта на ЦКБ и имах застраховка и при тях. Предявих претенции и към двамата застрахователя, реагираха първо от Дайнърс и продължих с тях. Попълвах декларация, че НЕ съм предявила същата претенция към друг застраховател за същото (което си беше истина, защото от другата компания не реагираха въобще). Лимита на щетата беше 200 долара, а моите разходи надхвърляха 200 долара. От Дайнърс ми изплатиха 200 долара и ме посъветваха да пробвам за остатъка при другия застраховател. От ЦКБ(съответно Армеец) тотално ме отрязаха. 1 1 1
Alexander Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 Защо ли не се учудвам, все пак всички знаят кои са зад ЦКБ(съответно Армеец) .. 1
Дани Магелани Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 преди 3 часа, FlyTraveler каза: И аз да задам няколко въпроса във връзка със застраховката предлагана от Diners Club. 1. Сертификата, който го има на PDF файл на сайта на diners.bg замества ли (идентичен ли е) напълно този, който би трябвало да се получи при получаване на картата? 2. Някой ползвал ли е тази застраховка като единствена при пътуване (без да взема каквато и да била друга)? С други думи застраховката, която предлагат дайнърс би ли свършила работа при някаква медицинска спешност? Виждам, че в условията пише "Застрахователят ще заплати на болничното заведение или ще възстанови на Застрахования необходимите обичайни и разумни медицински разходи, направени от него в рамките на 12 месеца от датата на застрахователното събитие във връзка с настъпило телесно увреждане от злополука или заболяване, до размера на застрахователната сума." Човек ако примерно е пострадал при инцидент и му се налага операция или каквото и да било там по спешност как може да чака 12 месеца за заплащане на сумата? 3. Малко глупав въпрос, но все пак... По принцип може ли да се искат обезщетения от две различни застрахователни компании за една и съща щета, ако човек си е взел две отделни застраховки? Примерно за изгубен / забавен багаж, забавен / отменен полет. Да кажем съм си купил застраховка от World Nomads, но си купувам самолетните билети с карта дайнърс и си задействам автоматично и тяхната застраховка. Мога ли да отправя иск за заплащане за една и съща щета и към двете застрахователни компании или това се счита за застрахователна измама? Или ако мога да поставя въпроса си по следния начин - длъжен ли съм да обявявам на застрахователните компании, че имам и друга застраховка за това конкретно пътуване и че съм подал иск за съответната щета и към друга компания? Не можеш, защото предоставяш на застрахователя документи оригинал. Аз имах покритие за закъснение на полет в две застраховки, едната на Дайнерс. Дадох касовите бележки за покупки по време на закъснението само по едната. 1
Фил Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 (редактирано) преди 3 часа, FlyTraveler каза: 3. Малко глупав въпрос, но все пак... По принцип може ли да се искат обезщетения от две различни застрахователни компании за една и съща щета, ако човек си е взел две отделни застраховки? Примерно за изгубен / забавен багаж, забавен / отменен полет. Да кажем съм си купил застраховка от World Nomads, но си купувам самолетните билети с карта дайнърс и си задействам автоматично и тяхната застраховка. Мога ли да отправя иск за заплащане за една и съща щета и към двете застрахователни компании или това се счита за застрахователна измама? Или ако мога да поставя въпроса си по следния начин - длъжен ли съм да обявявам на застрахователните компании, че имам и друга застраховка за това конкретно пътуване и че съм подал иск за съответната щета и към друга компания? Това сме го обсъждали и преди, можеш да проследиш дискусията ето тук Цитат Виждам, че в условията пише "Застрахователят ще заплати на болничното заведение или ще възстанови на Застрахования необходимите обичайни и разумни медицински разходи, направени от него в рамките на 12 месеца от датата на застрахователното събитие във връзка с настъпило телесно увреждане от злополука или заболяване, до размера на застрахователната сума." Човек ако примерно е пострадал при инцидент и му се налага операция или каквото и да било там по спешност как може да чака 12 месеца за заплащане на сумата? Тук според мен се има предвид не че трябва да чакаш 12 месеца, а че разходите, които си направил, трябва да са в рамките на 12 месеца от настъпване на събитието. Редактирано 20 октомври, 2017 от Фичо 1
AlexandraKo Публикувано: 25 октомври, 2017 Публикувано: 25 октомври, 2017 В Ел Корте Инглез в Мадрид цяяяяял ден си пазарувахме с Дайнърс. В Мелия Хавана не можах да платя с нея, но в Мелия Барахас я приеха. 3 1
silvia_b Публикувано: 25 октомври, 2017 Публикувано: 25 октомври, 2017 Имам 2 карти, които са валидни до ноември. Ще имам пътуване през декември. Има ли смисъл да правя оборот на тези две карти сега или да чакам да ги преиздадат? Тогава обаче може да не ми стигне времето за 2х500лв. Чудя се дали на новите карти ще се отрази оборота от старите или ако не, ще се държат ли като нови с 3 месеца без нужда от оборот за посещение на салон .....?
baiKolio Публикувано: 25 октомври, 2017 Публикувано: 25 октомври, 2017 Всъщност сметката ти си остава същата , само пластиката се подменя... Преиздадената карта не е нова, и няма привилегиите на нова ( 3 месеца гратис ). Но натрупаните обороти преди преиздаването са си валидни, както и точките за кешбека. 4
silvia_b Публикувано: 25 октомври, 2017 Публикувано: 25 октомври, 2017 Благодаря, baiKolio ! Значи ще си въртя оборота.
Ilian359 Публикувано: 25 октомври, 2017 Публикувано: 25 октомври, 2017 На 10/2/2017 в 12:44, Ilian359 каза: В Доминос на Вапцаров са сменили POS терминала с такъв на Булбанк и очевидно Дайнърс няма да може да се ползва. Дали възстановиха възможността за плащане онлайн с Дайнърс? Отговарям си сам: поръчките в dominos.bg отново могат да се плащат с Diners. 2 1
Alexander Публикувано: 25 октомври, 2017 Публикувано: 25 октомври, 2017 преди 13 часа, AlexandraKo каза: В Ел Корте Инглез в Мадрид цяяяяял ден си пазарувахме с Дайнърс. В Мелия Хавана не можах да платя с нея, но в Мелия Барахас я приеха. Супер информация, януари ще направя оборота и на двете карти! 1 1
Alexander Публикувано: 26 октомври, 2017 Публикувано: 26 октомври, 2017 Като стана дума за Ел корте инглес, не знам дали знаете, че веригата има отделни магазини аутлети тук-там и има много интересни неща, на много интересни цени! Казват се centros de oportunidades el corte ingles, няма сайт за всички, най-добре пишете това в гугъла и след това града в който ви интересува и ще ви излязат. 2
ven62 Публикувано: 26 октомври, 2017 Публикувано: 26 октомври, 2017 (редактирано) преди 2 часа, Alexander каза: Като стана дума за Ел корте инглес, не знам дали знаете, че веригата има отделни магазини аутлети тук-там и има много интересни неща, на много интересни цени! Казват се centros de oportunidades el corte ingles, няма сайт за всички, най-добре пишете това в гугъла и след това града в който ви интересува и ще ви излязат. Знаем, знаем. Аз имам сантимент към тези магазини. Знам ги от 1983 година и тогава за мен бяха като 5-етажни КореКоми. И за да не е съвсем извън темата: На летището в Мадрид двата салона, които са обявени на сайта на Дайнърс не могат да се ползват (става въпрос за полета Мадрид-София с Wizzair). Аз успях да се набутам в единия, но ми обясниха, че за нас има салон, който е много близо до гейтовете, ползвани от WizzAir. Били едно и също с обявените и нямало проблем с Дайнърсите. Ползвахме, този трети салон с жена ми, но тъй като извлечението ми още не е дошло, не бях писал до сега за него. Да не би да ни таксуват и да заблудя някого, че е безплатен. @Alexander, до януари ще стане ясно и ще го опиша в темата за салоните. Намира се точно до табелите за gate B26-B29 и се казва "Cibeles VIP lounge", Sala VIP Cibeles. Редактирано 26 октомври, 2017 от ven62 2
Alexander Публикувано: 26 октомври, 2017 Публикувано: 26 октомври, 2017 преди 2 часа, ven62 каза: Знаем, знаем. Аз имам сантимент към тези магазини. Знам ги от 1983 година и тогава за мен бяха като 5-етажни КореКоми. И за да не е съвсем извън темата: На летището в Мадрид двата салона, които са обявени на сайта на Дайнърс не могат да се ползват (става въпрос за полета Мадрид-София с Wizzair). Аз успях да се набутам в единия, но ми обясниха, че за нас има салон, който е много близо до гейтовете, ползвани от WizzAir. Били едно и също с обявените и нямало проблем с Дайнърсите. Ползвахме, този трети салон с жена ми, но тъй като извлечението ми още не е дошло, не бях писал до сега за него. Да не би да ни таксуват и да заблудя някого, че е безплатен. @Alexander, до януари ще стане ясно и ще го опиша в темата за салоните. Намира се точно до табелите за gate B26-B29 и се казва "Cibeles VIP lounge", Sala VIP Cibeles. Според сайта на Дайнърс този салон е безплатен, има го в списъка със зали в Мадрид. Sala VIP Cibeles Madrid Adolfo Suarez-Barajas - Madrid, Spain 1
AlexandraKo Публикувано: 26 октомври, 2017 Публикувано: 26 октомври, 2017 преди 3 часа, ven62 каза: Знаем, знаем. Аз имам сантимент към тези магазини. Знам ги от 1983 година и тогава за мен бяха като 5-етажни КореКоми. И за да не е съвсем извън темата: На летището в Мадрид двата салона, които са обявени на сайта на Дайнърс не могат да се ползват (става въпрос за полета Мадрид-София с Wizzair). Аз успях да се набутам в единия, но ми обясниха, че за нас има салон, който е много близо до гейтовете, ползвани от WizzAir. Били едно и също с обявените и нямало проблем с Дайнърсите. Ползвахме, този трети салон с жена ми, но тъй като извлечението ми още не е дошло, не бях писал до сега за него. Да не би да ни таксуват и да заблудя някого, че е безплатен. @Alexander, до януари ще стане ясно и ще го опиша в темата за салоните. Намира се точно до табелите за gate B26-B29 и се казва "Cibeles VIP lounge", Sala VIP Cibeles. Вен, в темата за салоните вчера го показах, а сск го е описал подробно преди време - има го на първа страница във въпросната тема. 1
ven62 Публикувано: 27 октомври, 2017 Публикувано: 27 октомври, 2017 преди 16 часа, Alexander каза: Според сайта на Дайнърс този салон е безплатен, има го в списъка със зали в Мадрид. Sala VIP Cibeles Madrid Adolfo Suarez-Barajas - Madrid, Spain Да, сега проверих - има го. Във втората половина на август проверявах - нямаше го. Даже си бях разпечатил останалите салони, за да мога да ги намеря на летището. Имам още един случай в който имаше неактуално съдържание на страницата със салоните на дайнерс. Пак тогава (август) проверявах за Кипър/Ларнака и в списъка за градовете изобщо го нямаше Ларнака. Предишния ден преди да заминем на 11.10 проверих пак - ей така за всеки случай и се появи Ларнака със салона, та ходихме вечерта (извънредно) в Метро да натрупаме оборот по едната карта, че не достигаше. преди 16 часа, AlexandraKo каза: Вен, в темата за салоните вчера го показах, а сск го е описал подробно преди време - има го на първа страница във въпросната тема. Аз само знам за тази тема. Но не я следя. Явно в определени моменти е по-актуална от официалния сайт на Дайнерс.
chandni Публикувано: 27 октомври, 2017 Публикувано: 27 октомври, 2017 (редактирано) преди 8 минути , ven62 каза: Пак тогава (август) проверявах за Кипър/Ларнака и в списъка за градовете изобщо го нямаше Ларнака. Предишния ден преди да заминем на 11.10 проверих пак - ей така за всеки случай и се появи Ларнака със салона За тази година ли става дума? Защото ние февруари бяхме в Ларнака на път за Тайланд и салонът си фигурираше на сайта на Diners, писах и ревю за този салон в темата за посетените салони. Редактирано 27 октомври, 2017 от chandni 1
MARTiNSHO Публикувано: 27 октомври, 2017 Публикувано: 27 октомври, 2017 Май месец бях в Мадрид и използвах lounge барът, който сте написали по-горе.
ven62 Публикувано: 27 октомври, 2017 Публикувано: 27 октомври, 2017 преди 19 минути , chandni каза: За тази година ли става дума? Защото ние февруари бяхме в Ларнака на път за Тайланд и салонът си фигурираше на сайта на Diners, писах и ревю за този салон в темата за посетените салони. Да, за тази година. Странно, Явно аз нещо съм се "перипутал". ...и то - два пъти.
AlexandraKo Публикувано: 29 октомври, 2017 Публикувано: 29 октомври, 2017 На 11.10.2017 в 21:00, macf1an каза: Има два салона, на 2 и 3ти терминал. Докладвам - на 2-ри терминал, от където Летяхме за Мексико, има салон.Влязох да го разгледам. Само че, Дайнърс не вървят там. Ама, като се поогледах колко е празен откъм Едене и пиене, много не е за съжаляване. Рекоха с досада:"американски карти,ноооо!" Ама, догодина,съм сигурна, че вече ще щат и американски карти, вече има много американски и канадски туристи, нали ще трябва да им вземат паричките.:)))) 2
rayden Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 Здравейте От март досега, имам оборот надвишаващ вашият минимум за получаването на кешбек,погасявал съм си вноските винаги в срок.Кога да очаквам да го получа ? Благодаря Ви
Diners Club Bulgaria Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 4 часа, rayden каза: Здравейте От март досега, имам оборот надвишаващ вашият минимум за получаването на кешбек,погасявал съм си вноските винаги в срок.Кога да очаквам да го получа ? Благодаря Ви Здравейте, отчитането на кеш-бек периода е 6 месечен, като започва от месеца, в който е издадена картата. поздрави, Дйнърс клуб
shnuky Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 На 11/10/2017 в 19:24, shnuky каза: На 11/10/2017 в 16:01, Боби каза: Има такса, ще ти излезе в следващо извлечение. Ще платиш прескъпо за смотаните кроасани... eeeeee голяма работа, че ще съм с едни смотани кроасани за 30 кинта . Опитът от първо лице е скъпо преживяване. Най-много да им я върна и без това не я ползвам. Далаверата винаги и на всяка цена не е целта. Смотаните кроасани на летище София, ми излязоха без пари, без да съм целяла тази "далавера". В извлечението този месец липсват. За сметка на това, таксата за месеца е 4 лв....След като румбо вече не дават отстъпки с дайнърс, смятам да я върна като и изтече срока. Да неговорим, че онлайн проверките в сайта им са умопомрачаващи... 1 1
chandni Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 9 минути , shnuky каза: Смотаните кроасани на летище София, ми излязоха без пари, без да съм целяла тази "далавера". В извлечението този месец липсват. За сметка на това, таксата за месеца е 4 лв....След като румбо вече не дават отстъпки с дайнърс, смятам да я върна като и изтече срока. Да неговорим, че онлайн проверките в сайта им са умопомрачаващи... След като не си имала нужния оборот, кроасаните няма да ти излязат без пари. Просто салоните излизат в извлечението след 4 месеца. 5
boogy83 Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 Добра новина за фитнес маниаците Атлетик Фитнес приемат Дайнърс. Проверено в залата в Дианабад. 1
antea Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 ами на мен ми се появи таксата за госта, чекиран на моята карта, точно 3 дни след посещение на салона, така че надали отнема много време
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега