boogy83 Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 2 минути , antea каза: ами на мен ми се появи таксата за госта, чекиран на моята карта, точно 3 дни след посещение на салона, така че надали отнема много време Като се вкарва гост в салона искат ли ПИН код да въвеждаш на терминала? Аз може да се заблуждавам, ама като че ли на мен не ми искаха ПИН за моето посещение, а само се подписах.
chandni Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 (редактирано) преди 8 минути , antea каза: ами на мен ми се появи таксата за госта, чекиран на моята карта, точно 3 дни след посещение на салона, така че надали отнема много време Вероятно говориш за такса, появила се в авторизациите (иначе няма как на 3-ия ден да се види), но там е ясно, че за госта се плаща. Ние пътувахме до Тайланд и Камбоджа през февруари. Чарджовете за салоните, посетени тогава, ми излизат чак в извлечението от 1-ви юни, а са с дата 12.05.2017 Редактирано 2 ноември, 2017 от chandni
antea Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 @boogy83, и на мен не ми искаха пин, само подпис @chandni не е само авторизация, преди малко дойде извлечението на имейл - вътре си е таксата за госта, с дата 26.10.2017, а посещението в салона беше на 22 октомври късно вечерта
chandni Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 (редактирано) преди 8 минути , antea каза: не е само авторизация, преди малко дойде извлечението на имейл - вътре си е таксата за госта, с дата 26.10.2017, а посещението в салона беше на 22 октомври късно вечерта Но това все пак е таксата за гост, която си е неотменима - тя си е като нормална покупка от магазин. Когато влиза титулярът със собствената си карта, вероятно изчакват 3 месеца, за да са сигурни, че всички авторизации са минали като транзакции и са осчетоводени, т.е. информацията за направения оборот към момента на посещението е актуална. Както е коментирано и преди, при Diners датата на авторизацията и датата на транзакцията ВИНАГИ са едни и същи, дори и когато същата бъде обработена доста по-късно. Ако в момента имаш 200 лв оборот и не ти достигат още 300 за безплатно посещение на салон, който смяташ да посетиш утре, може да отидеш и да изхарчиш 300 лв днес, след което да отидеш и да посетиш салона. Транзакцията все още няма да е обработена и ако си пуснеш справката в MyDiners, ще ти излезе, че нямаш право на безплатно посещение. Когато обаче след няколко дни или месец транзакцията бъде обработена с дата на авторизацията, ще излезе, че си имала право на безплатно посещение и няма да те таксуват за него. А ми се е случвало авторизация, направена на 23-то число на месеца, да не излезе в извлечението на 1-ви следващия месец - просто търговецът беше забавил искането на парите от Diners и тази сума се появи чак в следващото извлечение, т.е. 40+ дни след като парите бяха изхарчени. Именно затова салоните се обработват с няколко месеца закъснение, за да е сигурно, че всички плащания са обработени и е ясно дължиш ли пари за салона или не. Редактирано 2 ноември, 2017 от chandni 4
Branko Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 41 минути , boogy83 каза: Добра новина за фитнес маниаците Атлетик Фитнес приемат Дайнърс. Проверено в залата в Дианабад. И онлайн в сайта им
chandni Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 12 минути , antea каза: и на мен не ми искаха пин, само подпис По спомен от обсъждане тук във форума, ПИН код изискват, когато прекарат картата през чипа, а при минаване през магнитната лента - подпис.
AlexandraKo Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 На 10/27/2017 в 10:17, ven62 каза: Да, за тази година. Странно, Явно аз нещо съм се "перипутал". ...и то - два пъти. Вен, аз въобще не им гледам списъка. Направо на летището си питам и пробвам къде ще мине. 2
shnuky Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 за бантустан/летище враждебна/ говорим не за тайланд. Но след като твърдите, с такава увереност, сигурно ще дойде
Diners Club Bulgaria Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 здравейте, Магеланци! за да внесем яснота при различията във времето за задължаване, процеса е следния: при посещение на летище и при влизане на гост във ВИП салон картата се задължава и това е вид трансакция - това е и причината сумата за гост е видна само дни след посещението. при посещение на ВИП салон като картодържател, задължаването по картата се забавя с до няколко месеца, като обаче платеното/безплатно посещение се изчислява автоматично към дата на посещение - тоест закъснението е само при фактурирането,а е с точност към датата на влизане. поздрави, Дайнърс. 2
ven62 Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Вен, аз въобще не им гледам списъка. Направо на летището си питам и пробвам къде ще мине. Е да де, ама нали идеята е после, в извлечението, да има "+хх лв." и "-хх лв.". Сещаш ли се!? 1
AlexandraKo Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 Преди 1 час, ven62 каза: Е да де, ама нали идеята е после, в извлечението, да има "+хх лв." и "-хх лв.". Сещаш ли се!? Ами не,още съм" пате в кълчища "с това:(((((((
rayden Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 преди 13 часа, Diners club каза: Здравейте, отчитането на кеш-бек периода е 6 месечен, като започва от месеца, в който е издадена картата. поздрави, Дйнърс клуб Това е ясно , само че от март до октомври включително са 8 месеца , без да е върнат кеш-бек.
Diners Club Bulgaria Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 преди 3 часа, rayden каза: Това е ясно , само че от март до октомври включително са 8 месеца , без да е върнат кеш-бек. Моля изпратете ни лично съобщение с клиентски номер и ще направим проверка. Поздрави
Боян Димитров Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Направих си карта Дайнърс, ще мога ли да ползвам ВИП Салон на летището в Катар февруари месец и какво трябва да направя дотогава.
stanislavpp Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Ще можеш да ползваш салон в Доха, но за да е напълно безплатно ще трябва да имаш оборот от минимум 500лв за последните три месеци преди датата на ползването на салона. Оборотът се натрупва бързо и лесно ,ако плащаш комуналните услуги през картата (също и осигуровки, данъци и т.н.). Първите 3 месеци след издаването на картата има гратисен безплатен период при ползването на салоните,но за февруари месец ще ти трябва въпросният оборот от 500лв за последните 90 дни.
ven62 Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 преди 15 часа, AlexandraKo каза: Ами не,още съм" пате в кълчища "с това:((((((( Като се пише, често се получава така. Нали дайнерса си е карта, като карта т.е. с нея може да се плати на доста места. Та като се набута човек в някой салон (гледах например на Амстердамското летище има доста) и си плати - всичко ще е ОК. Само дето, ако го няма този салон в списъка на Дайнерс, след това, няма да се приспадне тази сума. Аз не съм много вещ по тия салони, но така си мисля. ------------ Ако на мен ми се случи - Да летя за 20 лв. и да изям два сандвича и изпия две коли за 20-30 евро и ще получа удар. 3
AlexandraKo Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 преди 7 минути , ven62 каза: Нали дайнерса си е карта, като карта т.е. с нея може да се плати на доста места. Та като се набута човек в някой салон (гледах например на Амстердамското летище има доста) и си плати - всичко ще е ОК. Само дето, ако го няма този салон в списъка на Дайнерс, след това, няма да се приспадне тази сума. Аз не съм много вещ по тия салони, но така си мисля. Ахааа, сега разбрах! 1
Георги Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Последните няколко запитвания са прехвърлени тук: Тази тема е за препоръки и предложения, а не за общи въпроси
saved_ Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Здравейте, искам да направя резервация с карта DINER's през Booking.com, но ми излизат като възможности да посоча като карта на плащане VISA, MASTERCARD или American Express. Мога ли при това положение да платя резервацията и как по-точно?
Гост 45#2 Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 преди 1 минута , saved_ каза: Здравейте, искам да направя резервация с карта DINER's през Booking.com, но ми излизат като възможности да посоча като карта на плащане VISA, MASTERCARD или American Express. Мога ли при това положение да платя резервацията и как по-точно? Ако мястото за настаняване не приема Дайнърс, няма как да ги насилиш да приемат Трябва да имаш една от картите, които те приемат.
saved_ Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Добре, благодаря за отговора, но аз искам задължително да платя с Дайнерс, за да си активирам застраховката. Някакви идеи как да соритрам хотелите в Букинг само с тези, които приемат Дайнерс или може и някакъв друг сайт за резервации, където да мога да сортирам по карти на приемане, например?
Яничка Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Последно плащах с Diners за хотел през hotels.com
Гост 45#2 Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Доста от хотелите в букинг приемат Дайнърс, но не знам за филтър. Защо не си активираш застраховката с покупка на място като пристигнеш?
chandni Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 преди 1 минута , saved_ каза: Добре, благодаря за отговора, но аз искам задължително да платя с Дайнерс, за да си активирам застраховката. Някакви идеи как да соритрам хотелите в Букинг само с тези, които приемат Дайнерс или може и някакъв друг сайт за резервации, където да мога да сортирам по карти на приемане, например? Не е задължително да платите хотела, за да си активирате застраховката. Достатъчно е да направите плащане с нея по време на пътуването. Все ще си намерите някой магазин или кафене, където да изхарчите някаква сума, за да активирате застрааховката.
saved_ Публикувано: 3 ноември, 2017 Публикувано: 3 ноември, 2017 Ооооо, заминавам за Кения и там се съмнявам да намеря местенца по път и из път, където да работят с картата, затова гледам нещо предварително да купя с нея
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега