AlexandraKo Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) преди 9 часа, Боян Димитров каза: Защото е ***. Жената ме предупреди. Каза че имала такава карта и я унищожила, защото не ставала никъде, а аз й разправям: "всички са си направили такава карта , може би са се оправили нещата".сечие" Еее, недей така хард, де! И аз имах преди , закрих я,че не я щяха никъде, сума ти време си живях без нея, но пак си взех. До оня ден мрънках, че не мога да я ползвам на много места. Ама пък, се оказа, че полека-лека нещата тръгват. В Мадрид по магазните върви, във Виена - също. Тия дни си направих и регистрацията в My Diners и само прехвърлям пари насам-натам тия дни . Е, в Долно Нанагорнище още не я приемат, ама каминг сууууун! Редактирано 7 ноември, 2017 от Mary Корекция на цитирания пост 5
Mary Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 Нямам против да се оплаквате, но съм много против към определени изрази! Моля въздържайте се от неприлични обръщения и описания! 9
ven62 Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 11 часа, Боян Димитров каза: Защото е ***. Жената ме предупреди. Каза че имала такава карта и я унищожила, защото не ставала никъде, а аз й разправям: "всички са си направили такава карта , може би са се оправили нещата". В последствие, тука във форума ми обясниха, че съм тъп и не мога да ползвам кредитни карти, защото е страшно трудно. Също ми обясниха, че друго си е да имаш кредитна карта, макар че аз имам Мастъркард и дебитна, и кредитна. А и кешбек-а му е майката, нищо че не може да ти покрие таксите по картата. Сега според мене, ще получиш поне 5 мнения, в които надлежно ще ти обяснят, как не правиш нещата правилно. Обаче от мене да знаеш: "В много елитна група си. Това да имаш дайнърс е еееййй!!! Ще се разцепиш от ВИП салони, ако изобщо намериш къде да платиш нещо с тази карта, за да минеш чутовното салдо от 500 лв за 3месечие" Ако имаш проблеми с местата за използване на картата и "чутовното салдо от 500 лв за 3месечие" пиши на лични да се разберем. Ще ти ги надхвърля доста. И ти ще имаш полза - салоните и солиден кешбек, който ще е далеч над таксите по картата. 2
Ilian359 Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 За мен има 3 категории кредитни карти: 1. Карти, които с различни такси те наказват, че ги ползваш; 2. Карти, от които нищо не губиш, но и нищо не печелиш; 3. Карти, от които печелиш чрез кешбек, смислени партньорски програми, отстъпки и други екстри. Споменатата по-горе MC на Уникредит е от първата категория с уникалните 50 стотинки такса за всяка транзакция. Дайнърс е от третата категория, като единствената ми забележка са дървените обменни курсове към всички валути различно от евро. Всеки разумен човек следва да направи избор дали и какви финансови услуги да ползва. Останалото е проява на възпитание. Или на липсата му. 6 3
funny Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 Един бърз въпрос - мога ли през онлайн заявката да направя искане за издаване на карта като бих искала да е с гаранционен депозит по сметка ? Идеята ми е да не ходя и да се разправям със служители на ПИБ а директно да я завя на Дайнерс, да ми дадат сметка на която да внеса парите и едва след като е готова пластиката да се наложи пряк контакт с ПИБ
Diners Club Bulgaria Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 Преди 1 час, funny каза: Един бърз въпрос - мога ли през онлайн заявката да направя искане за издаване на карта като бих искала да е с гаранционен депозит по сметка ? Идеята ми е да не ходя и да се разправям със служители на ПИБ а директно да я завя на Дайнерс, да ми дадат сметка на която да внеса парите и едва след като е готова пластиката да се наложи пряк контакт с ПИБ Няма проблем да кандидатствате през сайта ни , като само попълнете полето коментар, че желаете карта с гаранцшя и колеги ще се свържат с Вас. Поздрави 2
Ilian359 Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 А във формата има ли поле за коментар? Защото и аз трябваше да оставя коментар, когато заявявах втора карта, ама така и не открих такава възможност.
Гост Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) преди 59 минути , Diners club каза: Няма проблем да кандидатствате през сайта ни , като само попълнете полето коментар, че желаете карта с гаранцшя и колеги ще се свържат с Вас. Поздрави Благодаря Вече получих отговор и съм във връзка със специалистите по картоиздаване. преди 30 минути , Ilian359 каза: А във формата има ли поле за коментар? Защото и аз трябваше да оставя коментар, когато заявявах втора карта, ама така и не открих такава възможност. Има категорично - информация от вчера. Там записах английският си номер и малко допълнителни обяснения (все пак не съм в България). И са го прочели - днес влязоха във връзка с мен. Редактирано 7 ноември, 2017 от Гост
Боян Димитров Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) ТМ ауто също не приемат Дайнърс. Отиде ми кешбек-а за почти 1000 лв. Обаче касиерката я знаеше. Каза: "тези не работят". Това ми дава нова ндаежда Редактирано 7 ноември, 2017 от Боян Димитров 1
Гост Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 Се впечатлих сериозно този път Пратих електронната форма вчера, днес ми поискаха определени документи. Изпратих им ги по мейл след 10 минути. Половин час след това ми звъннаха от @Diners club (благодаря!) и директно ми анонсираха одобрение с приличен лимит. Ще си взема картата по Коледа, като се прибера. Много ме изкефи този професионализъм, браво! Даже леко си глътнах езика Няма само вие да се фукате с достъп до лаунжовете, я
funny Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 Само да дам една опция за ползване на Дайнерс - Пей Пал я приемат . Слагайте я в пей пал акаунта си и плащайте от там за местата където не приемат Дайнерс . 3
Гост 45#2 Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 8 минути , funny каза: Само да дам една опция за ползване на Дайнерс - Пей Пал я приемат . Слагайте я в пей пал акаунта си и плащайте от там за местата където не приемат Дайнерс . Този казус вече съм го споменавал по отношение на ryanair.com - те приемат пейпал, но когато се опиташ да платиш с пейпал с предварително зареден дайнърс, не го приема. Така че по някакъв начин зависи от търговеца дали ще приеме пейпал с дайнърс...
cybersimo Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) преди 1 час, Боян Димитров каза: ТМ ауто също не приемат Дайнърс. Отиде ми кешбек-а за почти 1000 лв. Обаче касиерката я знаеше. Каза: "тези не работят". Това ми дава нова ндаежда Другия път им кажи да извадят "скрития" терминал и ще стане. Нарочно казват, че не може. А и където ми откажат изрично им казвам да пробват и през чипа и през магнитната лента. И се оказва, че "уж не може", но минава. Редактирано 7 ноември, 2017 от cybersimo 2
FlyTraveler Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) Така, оказва се, че моята Дайнерс клуб карта започва да ми създава доста по-сериозни проблеми, отколкото си мислех... Бях се оплакал по-горе, че сайтовете на Expedia (за които се знае, че приемат Дайнърс клуб) не ми разпозна картата за валидна (още като вкарах номера ми изписа с червено, че картата не е валидна, да платя с друга карта. Платих с Виза и си мина трансакцията. По-късно вечерта чрез Booking.com си резервирах стая (без право на отмяна) в един Новотел в Кайро, за който пише, че приема Дайнърс клуб. Мина ми резервацията през Booking.com, казах си "разгеле", нещо не е било в ред в Expedia. Надминавам даже 500-те лева оборот, за да ползвам салони по летищата с тази трансакция, а и си активирам безплатната застраховка за пътуване. Днес обаче получавам мейл от хотела да предоставя друга карта, защото машината им не приемала тази... Ха сега де... Слизам до бакалията, където знам, че приемат тази карта и си мина трансакцията (на чип), като ми поиска и ПИН. Какво да правя? Работи ми картата в кварталната бакалия, но не работи при Expedia и при Novotel, които си приемат Дайнърс клуб по принцип. Редактирано 7 ноември, 2017 от FlyTraveler
Гост 45#2 Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) преди 9 минути , FlyTraveler каза: Така, оказва се, че моята Дайнерс клуб карта започва да ми създава доста по-сериозни проблеми, отколкото си мислех... Бях се оплакал по-горе, че сайтовете на Expedia (за които се знае, че приемат Дайнърс клуб) не ми разпозна картата за валидна (още като вкарах номера ми изписа с червено, че картата не е валидна, да платя с друга карта. Платих с Виза и си мина трансакцията. По-късно вечерта чрез Booking.com си резервирах стая (без право на отмяна) в един Новотел в Кайро, за който пише, че приема Дайнърс клуб. Мина ми резервацията през Booking.com, казах си "разгеле", нещо не е било в ред в Expedia. Надминавам даже 500-те лева оборот, за да ползвам салони по летищата с тази трансакция, а и си активирам безплатната застраховка за пътуване. Днес обаче получавам мейл от хотела да предоставя друга карта, защото машината им не приемала тази... Ха сега де... Слизам до бакалията, където знам, че приемат тази карта и си мина трансакцията (на чип), като ми поиска и ПИН. Какво да правя? Работи ми картата в кварталната бакалия, но не работи при Expedia и при Novotel, които си приемат Дайнърс клуб по принцип. Те и ММТ по принцип приемат Дайнърс, ама не и нашите... В Стокхолм също на поразия не ми ставаше транзакцията, въпреки надписите. Дайнърс да кажат защо при едни търговци става, а при други - не. Не е от твоята карта, Флай! Редактирано 7 ноември, 2017 от 45#2
Hollywood Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 При доплащане с картата към сума от Paypal, застраховката валидна ли е ???
Гост Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 1 минута , Боби каза: Те и ММТ по принцип приемат Дайнърс, ама не и нашите... В Стокхолм също на поразия не ми ставаше транзакцията, въпреки надписите. Дайнърс да кажат защо при едни търговци става, а при други - не. Не е от твоята карта, Флай! @FlyTraveler наистина не е от твоята карта. Например, в момента гледам извлечението на търговци, приемащи Diners в UK и един от тях е Tesco (surprise, surprise). http://www.dinersclub.co.uk/Services/AcceptedLocations.aspx Влизам в T&L на Tesco и surprise, surprise: We accept the following payment methods:Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Visa Debit, Clubcard Plus, Tesco Bank credit cards and Tesco Bank debit cards. https://www.tesco.com/groceries/help/?rel=help&rel=help Очевидно се къса някъде веригата и тя е на ниво управление на тези компании. Не, че те грее де
neuromancer Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 37 минути , FlyTraveler каза: По-късно вечерта чрез Booking.com си резервирах стая (без право на отмяна) в един Новотел в Кайро, за който пише, че приема Дайнърс клуб. Мина ми резервацията през Booking.com, казах си "разгеле", нещо не е било в ред в Expedia. Надминавам даже 500-те лева оборот, за да ползвам салони по летищата с тази трансакция, а и си активирам безплатната застраховка за пътуване. Mалко съм офтопик, но за Новотелa (и други подобни хотели от големи вериги) пробвайте резервация и през сайта на веригата, не през Booking. Дават отстъпки за членове (безплатно), ако резервирате през сайта. Сега, ако имаш нещо друго наум, като разните кешбекове, е друго. Според сайта им приемат Diners, дали ще мине нямам идея. 1
FlyTraveler Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 6 минути , neuromancer каза: Mалко съм офтопик, но за Новотелa (и други подобни хотели от големи вериги) пробвайте резервация и през сайта на веригата, не през Booking. Дават отстъпки за членове (безплатно), ако резервирате през сайта. Сега, ако имаш нещо друго наум, като разните кешбекове, е друго. Според сайта им приемат Diners. Приемат Дайнърс, то го пише и на информацията за хотела на Booking.com
AlexandraKo Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) Извод:Човек трябва да си има други карти, дето вървят навсякъде,пък тази за добавка. Да не се разчита само на нея.Тя пък, си има други предимства. На мен ми също ми направи впечатление, експедитивността, с която се работи от екипа на Дайнърс,това, дето Рейни обясни по-горе. Пък и да си имаме тука, във форума денонощна консултация с човек от екипа, трябва да сме много благодарни. Кой, каквото се сети да пита и да помрънка и веднага да имаме отговор,без някой да ни го дължи.Ми правят хората,каквото трябва, но те са едната страна на проблема. И аз мрънках лошо за липсата на имейли. Веднага ми помогнаха и всичко е наред. Може би, трябва да сме малко по -търпеливи. Редактирано 7 ноември, 2017 от AlexandraKo 3 1
cybersimo Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) преди 4 минути , FlyTraveler каза: Приемат Дайнърс, то го пише и на информацията за хотела на Booking.com Пиши на Букинг, че нямаш друга карта. Да се свържат с хотела и да ги питат защо на сайта им пише, че приемат Дайнърс, а твоята не минава Редактирано 7 ноември, 2017 от cybersimo 2
FlyTraveler Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 (редактирано) преди 17 минути , cybersimo каза: Пиши на Букинг, че нямаш друга карта. Да се свържат с хотела и да ги питат защо на сайта им пише, че приемат Дайнърс, а твоята не минава Аз на Booking.com имам вкарани 4 карти. А то стана ясно, че хотела приемат по принцип Дайнърс клуб карти, но не приемат тези на Дайнърс клуб България. Expedia също не разпозна Дайнърса ми като валидна, а доколкото си спомням @desislavna си беше платила билетите там с Дайнърс карта. Редактирано 7 ноември, 2017 от FlyTraveler
neuromancer Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 Ами ако плащаш на хотела през букинг може да е нещо различно от директно на неговия сайт... Иначе се надявам от @Diners club да могат да проверят какъв е проблема.
desislavna Публикувано: 7 ноември, 2017 Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 16 минути , FlyTraveler каза: Expedia също не разпозна Дайнърса ми като валидна, а доколкото си спомням @desislavna си беше платила билетите там с Дайнърс карта. Абсолютно правилно помниш - платих с дайнърса в италианската Expedia. Съжалявам, че при теб плащането не се е получило. 1
FlyTraveler Публикувано: 8 ноември, 2017 Публикувано: 8 ноември, 2017 (редактирано) преди 14 часа, desislavna каза: Абсолютно правилно помниш - платих с дайнърса в италианската Expedia. Съжалявам, че при теб плащането не се е получило. Още чакам служителят на Дайнърс, който наблюдава форума да коментира казуса... На един картата се приема, на друг - не... Твоята Дайнърс в България ли е издадена? Едно е да обсъждаме кварталната бакалия, друго е Expedia и веригата Новотел... Сега ще звънна по тел. да ги видя какво ще измислят като отговор (предполагам, че си имат готови клишета за неща, които не знаят). Редактирано 8 ноември, 2017 от FlyTraveler
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега