AlexandraKo Публикувано: 12 ноември, 2017 Публикувано: 12 ноември, 2017 А какъв е проблемът, ако не са партньори на Дайнърс и просто си платиш с картата посещението? Няма да те пуснат ли? Нали навсякъде може да се влезе с плащане по тия салони. Не съм наясно хич.
ECC Публикувано: 12 ноември, 2017 Публикувано: 12 ноември, 2017 Винаги гледам в сайта на Дайнърс дали има лоундж на съответнато летище.На място обаче трудно се ориентирам да намеря съответния лоундж или просто няма достатъчно време.Затова,ако няма много време си отивам към гейта и като видя лоундж питам може ли да вляза с Дайнърс.Отговарят веднага.Винаги начисляват таксата за достъп.След няколко седмици ги връщат,ако отговаряш на условието за оборот.
macf1an Публикувано: 12 ноември, 2017 Публикувано: 12 ноември, 2017 преди 12 минути , AlexandraKo каза: Нали навсякъде може да се влезе с плащане по тия салони. Има салони, които нямат друг терминал, освен за Дайнърс. 1
stanislavpp Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 Някой пробвал ли е да влезе в третият салон на терминал 2 - Vitosha Aspire ? В сайта на Дайнърс го няма, но пък има доста други салони от веригата Aspire.
ven62 Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 преди 13 часа, chandni каза: Ако салонът не работи с Diners, то и картата ще бъде отхвърлена и плащането изобщо няма да мине. Щом приемат плащане с Diners, значи са партньори. Просто салоните, с които работят, се увеличават по-бързо, отколкото се обновява информацията в сайта. преди 13 часа, AlexandraKo каза: А какъв е проблемът, ако не са партньори на Дайнърс и просто си платиш с картата посещението? Няма да те пуснат ли? Нали навсякъде може да се влезе с плащане по тия салони. Не съм наясно хич. @chandni, това сигурно ли е? Да разбирам ли, че щом видя салон на някое летище и успея да вляза в него чрез КК Diners и имам натрупан оборот от 500 лв. ще ми върнат таксата за вход. Щото аз си мислех, че е възможно на някой VIP салон просто да използвам дайнърса като платежно средство и като не е обхванат от програмата на Diners да се окаже, че престоя ми в този салон ще си е за моя сметка. Даже в една от темите бях отговорил на @AlexandraKo нещо в този смисъл. Всъщност, ти си го написала достатъчно ясно, ... но все пак. 2
chandni Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 преди 2 минути , ven62 каза: това сигурно ли е? 100% не мога да съм сигурна, тъй като не работя в Diners Просто такив изводи си правя на база споделеното тук, че хора са посещавали не веднъж и дваж салони, които не са отбелязани на сайта на Diners без да бъдат таксувани затова, а и имайки предвид, че картата на доста места изобщо не се приема, мисля, че ако плащането с Diners мине в даден салон, то те едва ли ще приемат плащане с тази карта, без да са партньори. 1
Георги Матеев Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 (редактирано) Трябва да се прави разлика между преоторизация и чардж в салон. Дайнърс салоните по правило само преоторизират картата, но не теглят реално пари. Така просто проверяват дали картата е валидна. Примерно на салона на T2 (FlyDubai терминала) на DXB имате право само на 2 часа безплатен престой с Дайнърс. Ако пожелаете да стоите повече време ви искат пак картата и вече наистина я чарджват (120 дирхама), като сумата се осчетоводява 2-3 дни по-късно по сметката ви и тя НЯМА да бъде върната от Дайнърс. С други думи - навсякъде, където ви дадат пос-терминал с изписана на него сума и потвърдите сумата с въвеждане на пин код - това си е чисто плащане, което няма никаква логика да се възстанови от Дайнърс. Особено ако това е салон, който го няма официално в Дайнърс мрежата. Тогава директно си плащате за ползването. Ако минете само с преоторизация - всичко е ОК и престоят ви е безплатен (приемаме, че отговаряте на условието за 500 лв оборот). Преди 1 час, stanislavpp каза: Някой пробвал ли е да влезе в третият салон на терминал 2 - Vitosha Aspire ? В сайта на Дайнърс го няма, но пък има доста други салони от веригата Aspire. Там не става с Дайнърс. Аз влизах 2 пъти в него по друга схема, но салонът не е особено припадащ, та не съжалявай. Редактирано 13 ноември, 2017 от Георги Матеев 3 2
chandni Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 преди 3 минути , Георги Матеев каза: Примерно на салона на T2 на DXB имате право само на 2 часа безплатен престой. Ако искате да стоите повече време ви искат пак картата и вече наистина я чарджват (120 дирхама), като сумата се осчетоводява 2-3 дни по-късно по сметката ви и тя НЯМА да бъде върната от Дайнърс. Доколкото си спомням, ти си писал, че си давал картата по 2-3 пъти, за да останеш в салон по-дълго от разрешения срок. Това означава ли, че си плащал удължения престой в салона, че вече се обърках с тези салони.
Георги Матеев Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 преди 5 минути , chandni каза: Доколкото си спомням, ти си писал, че си давал картата по 2-3 пъти, за да останеш в салон по-дълго от разрешения срок. Това означава ли, че си плащал удължения престой в салона, че вече се обърках с тези салони. Да, този номер минава навсякъде, с изключение на Т2 на DXB Повечето салони просто преоторизират картата по няколко пъти и така все едно имаш примерно 3 отделни посещения на дадения салон, като всичките са безплатни. В Дубай за втория път директно казаха, че се плаща, и искаха да ми чарджнат картата с 120 дирхама, което е нещо съвсем различно. Спаси ме само факта, че минаваше полунощ, и им казах да ми отпуснат полагащите ми се безплатни 2 часа за следващия ден хаха. В 02:20 сутринта за щастие вече ме бяха забравили и не ме привикаха отново за чардж... И така успях да откарам в салона до 05:30 (полетът ми беше в 06:15) Идеята е, че където се плати - това си е реално плащане и не се възстановява. А където картата само се преоторизира (ако ще и 10 пъти за 1 ден) - всичко е ОК. 3 1
mililia Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 На 25.10.2017 г. в 9:17, silvia_b каза: Имам 2 карти, които са валидни до ноември. Ще имам пътуване през декември. Има ли смисъл да правя оборот на тези две карти сега или да чакам да ги преиздадат? Тогава обаче може да не ми стигне времето за 2х500лв. Чудя се дали на новите карти ще се отрази оборота от старите или ако не, ще се държат ли като нови с 3 месеца без нужда от оборот за посещение на салон .....? Силве, според мен новите карти вече са ти готови. Иди в клона на банката и си ги потърси и им прави оборот. Моята я преиздадоха доста по-рано. 1
Фил Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 (редактирано) преди 4 часа, stanislavpp каза: Някой пробвал ли е да влезе в третият салон на терминал 2 - Vitosha Aspire ? В сайта на Дайнърс го няма, но пък има доста други салони от веригата Aspire. Има ли верно някой с пресни впечатления? akair преди време се беше изказал доста красноречиво Щото имам карта с която ми се полага безплатен достъп в салон "Витоша", та се чудех дали да го пробвам, или по-добре да си мина през "Преслав" ? Редактирано 13 ноември, 2017 от Фичо
stanislavpp Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 Доколкото видях, тази година салон Витоша е преименуван от Vitosha Swissport на Vitosha Aspire , явно е сменил собственика и трябва да има разлика . @Боби ако може да сподели дали лаундж салона на летището в Лансароте е минал като преоторизация или като чардж.
Гост 45#2 Публикувано: 13 ноември, 2017 Публикувано: 13 ноември, 2017 На терминала с прекарана лента и подпис на екрана, ако това е преоторизация - такова беше. Не дойде мейл за оторизация/транзакция, точно както всеки път досега. На входа имаше и логото на Дайнърс, така че нямат право да те "чардж"ват като плащане на тяхната си такса за използване на лаунджа.
ven62 Публикувано: 15 ноември, 2017 Публикувано: 15 ноември, 2017 За "жалост" още един магазин приема Diners (на магнитната лента): http://breakpointshop.com/bg/ на Гурко между стадиона и бул. "Васил Левски". Магазинът е малко особен - за определена категория хора, при това 30-, 20- годишни. Открих го покрай синовете ми. Макар, че приходите им са между 7 и 10 пъти над моите, все още не считат за нужно да си плащат на територията на страната. 1 1
Sju Публикувано: 15 ноември, 2017 Публикувано: 15 ноември, 2017 (редактирано) Преди 1 час, ven62 каза: За "жалост" още един магазин приема Diners (на магнитната лента): http://breakpointshop.com/bg/ на Гурко между стадиона и бул. "Васил Левски". Магазинът е малко особен - за определена категория хора, при това 30-, 20- годишни. Открих го покрай синовете ми. Макар, че приходите им са между 7 и 10 пъти над моите, все още не считат за нужно да си плащат на територията на страната. И за 30+ е много привлекателен Добре, че сподели! Не знам дали на вас са дали някаква отстъпка, защото понякога дават, когато понакупиш повечко неща, но в повечето случаи - не. Но все пак, да извлечем един позитив - след някой и друг месец има шанс за компенсаторен кешбек Редактирано 15 ноември, 2017 от Sju 1
chandni Публикувано: 15 ноември, 2017 Публикувано: 15 ноември, 2017 Преди 1 час, ven62 каза: http://breakpointshop.com/bg/ Само не разбрах... тия чорапи Stinky така ли си идват или миризмата се появява по-късно...? 1 4
ven62 Публикувано: 15 ноември, 2017 Публикувано: 15 ноември, 2017 (редактирано) преди 2 часа, Sju каза: И за 30+ е много привлекателен Добре, че сподели! Не знам дали на вас са дали някаква отстъпка, защото понякога дават, когато понакупиш повечко неща, но в повечето случаи - не. Но все пак, да извлечем един позитив - след някой и друг месец има шанс за компенсаторен кешбек Мамините си имат акаунти в тия магазини. Там нещата са толкова скъпи (една тениска може да е над 60 лв.), че аз допълнително се пазаря. Един път сина ми ми вика: "Абе ти си бил голямо циганче, мани ами и ти се връзват." преди 2 часа, chandni каза: Само не разбрах... тия чорапи Stinky така ли си идват или миризмата се появява по-късно...? остава и чорапи да купувам от там... Редактирано 15 ноември, 2017 от ven62
Двуцветко Публикувано: 17 ноември, 2017 Публикувано: 17 ноември, 2017 Преслав на Т2 отскоро оборудван и с масажни столове 3 1 6
Diners Club Bulgaria Публикувано: 20 ноември, 2017 Публикувано: 20 ноември, 2017 (редактирано) Здравейте, както обещахме по-рано през годината, направихме промяна на курсовете използвани от Дайнърс кбул България АД, при транзакции различни от лева и евро. Считано от 17 ноември 2017 се променя базата за изчисляване на курсовете за превалутиране. Надяваме се, новите курсове да бъдат по-удовлетворителни и конкурентни. Новите курсове вече са заложение в калкулатора на www.diners.bg. Имайте предвид, че това не са ориентировачни курсове, а реални по които се осчетовадяват транзакциите, като транзакции остчетоводени днес се осчетоводяват по последние обявн курс, а именно 17 ноември 2017 г. Обръщаме Ви внимание, че сравнявайки курсовете с други платежни картови схеми, трябва да имате предви, че повечето от калкулаторите обявават курс в деня на транзакция, който е различен от този на осчетоводяване. Обикновено за да направите сравнение трябва да използвате курс на Дайнръс един ден по-рано. Ще се радваме на обратна връзка през следващите седмици. С пожелания за успешна седмица, Екипът на Дайнръс клуб България Редактирано 20 ноември, 2017 от Diners club 12 1 5
Георги Матеев Публикувано: 20 ноември, 2017 Публикувано: 20 ноември, 2017 преди 7 часа, Diners club каза: Здравейте, както обещахме по-рано през годината, направихме промяна на курсовете използвани от Дайнърс кбул България АД, при транзакции различни от лева и евро. Считано от 17 ноември 2017 се променя базата за изчисляване на курсовете за превалутиране. Надяваме се, новите курсове да бъдат по-удовлетворителни и конкурентни. Новите курсове вече са заложение в калкулатора на www.diners.bg. Имайте предвид, че това не са ориентировачни курсове, а реални по които се осчетовадяват транзакциите, като транзакции остчетоводени днес се осчетоводяват по последние обявн курс, а именно 17 ноември 2017 г. Обръщаме Ви внимание, че сравнявайки курсовете с други платежни картови схеми, трябва да имате предви, че повечето от калкулаторите обявават курс в деня на транзакция, който е различен от този на осчетоводяване. Обикновено за да направите сравнение трябва да използвате курс на Дайнръс един ден по-рано. Ще се радваме на обратна връзка през следващите седмици. С пожелания за успешна седмица, Екипът на Дайнръс клуб България Чудесна новина. Утре ще поекспериментирам и съответно ще похваля или критикувам 3
mililia Публикувано: 30 ноември, 2017 Публикувано: 30 ноември, 2017 На 1.10.2017 г. в 19:38, edbloom каза: Май беше писано назад в темата, но не помня със сигурност - можеше ли да се плаща на касите за градски транспорт в София с Diners за зареждане на карта ? В бюрото, в подлеза на ЦУМ, срещу метростанция Сердика, може да се плаща с Дайнерс. ПОС Терминалите са на Общинска банка, обаче Дайнерса ми мина безпроблемно. Така че тези, които ползват карти за градски транспорт могат да си правят оборота и там. 4 1
Alexander Публикувано: 1 декември, 2017 Публикувано: 1 декември, 2017 Някой да знае, дали в магазините за алкохол и цигари на терминалите на летище София може да се плаща с Дайнърс?? Ще трябва да купувам доста цигари за приятел и ще си направя доста оборот на картата, ако минава.
bobole4e Публикувано: 1 декември, 2017 Публикувано: 1 декември, 2017 На Терминал 1 минава, но с много мрънкане, пуфтене и т.н. Пос терминала, през който минава е обикновено на касата, която не работи и трябва да се разходят. 1
Branko Публикувано: 1 декември, 2017 Публикувано: 1 декември, 2017 преди 12 минути , Alexander каза: Някой да знае, дали в магазините за алкохол и цигари на терминалите на летище София може да се плаща с Дайнърс?? Ще трябва да купувам доста цигари за приятел и ще си направя доста оборот на картата, ако минава. Мисля,че цените на цигарите са вдигнати на фриишопа бая и по изгодно е от вън да ги купиш 1
cybersimo Публикувано: 1 декември, 2017 Публикувано: 1 декември, 2017 (редактирано) преди 10 минути , Branko каза: Мисля,че цените на цигарите са вдигнати на фриишопа бая и по изгодно е от вън да ги купиш точно така. двойни са цените ако пътуваш за ЕС Редактирано 1 декември, 2017 от cybersimo
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега