Loverboy Публикувано: 20 март, 2018 Публикувано: 20 март, 2018 Преди 1 час, chandni каза: Да, става. Става без проблеми - тествано многократно както през виртуалния ПОС на Борика, така и с ePay mobile през Payfly. Ъпдейт: Платих в известното заведение/закусвалня в София "Фабрика дъга" на терминал на Пощенска банка, въпреки че отвън имаше стикери на ФиБанк. След това платих в магазин за цигари и алкохол на терминал на Пиреос. И на двете места с чип. Явно да не се отчайвам напълно още.
Loverboy Публикувано: 20 март, 2018 Публикувано: 20 март, 2018 Така, имам следния казус: Поръчах си пет продукта от Емаг в една поръчка. Сега виждам, че вече са пуснати да пътуват към мен, но всеки един продукт върви на своя си товарителница т.е. имам пет различни. Идеята ми е да платя през сайта на Еконт на виртуален ПОС, за да мога да ползвам Дайнърса. Според Емаг няма никакво значение, че при мен са пет товарителници, при тях има една поръчка и няма да плащам доставка. Като тръгна да проверявам всяка една товарителница в сайта на Еконт ми излиза сумата с надпис "Наложен платеж" и на втори ред има "Куриерска пратка", като мога да селектирам кое да платя. От Еконт ме посъветваха да чукна само на това на наложен платеж, да си платя петте неща отделно и да игнорирам сумата за доставка. Според тях, Емаг винаги пращали така всичко на отделни товарителници. От Емаг пък ми казаха да питам Еконт или да платя направо на място в офиса цялата сума с карта, но как да им обясня, че Дайнърс не върви :D Някакви съвети?
Loverboy Публикувано: 20 март, 2018 Публикувано: 20 март, 2018 Това с PayPal още не е оправено и няма как да бъде сменен conversion rate. Сега за покупка от Guess 12 EUR при плащане с PayPal ми ги сметна като 15.40 USD (!!!).
Ilian359 Публикувано: 20 март, 2018 Публикувано: 20 март, 2018 Моят съвет е да забравиш за Дайнърс в този случай. Или предплащаш на eMag с карта, за да имаш защита от издателя на картата като те изпържат, или плащаш в Еконт с нещо друго след като си отворил и проверил всичко и си сигурен, че не са те изпържили. Писал съм го по-рано в темата, че това е най-некоректният голям търговец в Европа и безопасността ти е по-важна от кешбека.
chandni Публикувано: 21 март, 2018 Публикувано: 21 март, 2018 преди 14 часа, Loverboy каза: От Еконт ме посъветваха да чукна само на това на наложен платеж, да си платя петте неща отделно и да игнорирам сумата за доставка. Според тях, Емаг винаги пращали така всичко на отделни товарителници. От Емаг пък ми казаха да питам Еконт или да платя направо на място в офиса цялата сума с карта, но как да им обясня, че Дайнърс не върви :D Винаги излиза цена на доставката, дори когато цената включва безплатна. Ако освобождаваш пратката, плащаш само наложения платеж, без цената на доставката. Цената на доставката е само в случай, че прегледаш и откажеш пратката - тогава нямаш право на безплатна доставка и си плащаш доставката до офиса. Отиваш в офиса на Еконт, когато са ти пристигнали всички части на пратката, плащаш само наложения платеж през сайта на Еконт и това веднага се отразява в тяхната система, така че ще ти дадат пратката без проблеми. 1
Loverboy Публикувано: 21 март, 2018 Публикувано: 21 март, 2018 преди 3 часа, chandni каза: Винаги излиза цена на доставката, дори когато цената включва безплатна. Ако освобождаваш пратката, плащаш само наложения платеж, без цената на доставката. Цената на доставката е само в случай, че прегледаш и откажеш пратката - тогава нямаш право на безплатна доставка и си плащаш доставката до офиса. Отиваш в офиса на Еконт, когато са ти пристигнали всички части на пратката, плащаш само наложения платеж през сайта на Еконт и това веднага се отразява в тяхната система, така че ще ти дадат пратката без проблеми. Ъпдейт: Все пак реших да платя с Дайнърса. Влязох във всяка товарителница, платих си само наложения платеж, през E-Econt също веднага се отрази, че е платено, отидох в офиса, взех си пратката, не платих доставка и всичко е прекрасно и точно. Така че - ако някой друг се чуди - да действа.
Гост Гост 23*6 Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 Набързо - погасяването на основна и допълнителни, ако го правя през my.diners (от друга карта) трябва да е за всяка карта поотделно, а ако реша да погасявам чрез превод, как стоят нещата - мога ли с един превод да погасям всички карти , или трябва поотделно - малко предварително задавам въпроса си , защото все още нямам първо извлечение, за да разгледам там каква информация има ....
Loverboy Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 FlixBus отказа да ми приеме Diners картата, въпреки че пише, че приема Diners и Discover. Пробвах два пъти през сайта и през мобилното приложение още два. Мастъркарда мина веднага. А бях чел тук, че се приема..
Яничка Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 1 минута , Loverboy каза: А бях чел тук, че се приема.. Да аз съм плащала през телефон с Дайнерс през септември миналата година.
Loverboy Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 21 минути , Яничка каза: Да аз съм плащала през телефон с Дайнерс през септември миналата година. На мен категорично ми отказа да платя и се принудих с MasterCard.
Гост 45#2 Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 1 минута , Loverboy каза: На мен категорично ми отказа да платя и се принудих с MasterCard. То пък щото големия оборот щеше да си направиш
Loverboy Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 1 час, georgebg каза: Набързо - погасяването на основна и допълнителни, ако го правя през my.diners (от друга карта) трябва да е за всяка карта поотделно, а ако реша да погасявам чрез превод, как стоят нещата - мога ли с един превод да погасям всички карти , или трябва поотделно - малко предварително задавам въпроса си , защото все още нямам първо извлечение, за да разгледам там каква информация има .... Според мен трябва поотделно, все пак нали пишеш в основание там... но да кажат другите. Аз имам друг въпрос: На някого случвало ли му се е да плати нещо при един търговец с едно име, в авторизации да стои това име, но когато се осчетоводи и мине в трансакции, там да пише PICADILLY? Имам две такива трансакции, утре ще се обаждам на Дайнърс да питам какво става.
cybersimo Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 15 минути , Loverboy каза: Според мен трябва поотделно, все пак нали пишеш в основание там... но да кажат другите. Аз имам друг въпрос: На някого случвало ли му се е да плати нещо при един търговец с едно име, в авторизации да стои това име, но когато се осчетоводи и мине в трансакции, там да пише PICADILLY? Имам две такива трансакции, утре ще се обаждам на Дайнърс да питам какво става. На мен ми се е случвало и е доста объркващо и неприятно. При авторизация стои "HOTEL XXXXXX SOFIA", а при транзакции стои "HOTEL RECEPTION DESK" Ако може @Diners club да кажат какъв е проблема.
Diners Club Bulgaria Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 17 минути , cybersimo каза: На мен ми се е случвало и е доста объркващо и неприятно. При авторизация стои "HOTEL XXXXXX SOFIA", а при транзакции стои "HOTEL RECEPTION DESK" Ако може @Diners club да кажат какъв е проблема. Имената заложени в терминала не се управляват от нас. Знаем, че има случай в които при сменя на обекти и терминали имената създават объркване.
Божидар Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 Преди 1 час, Loverboy каза: FlixBus отказа да ми приеме Diners картата, въпреки че пише, че приема Diners и Discover. Пробвах два пъти през сайта и през мобилното приложение още два. Мастъркарда мина веднага. А бях чел тук, че се приема.. Аз преди две седмици взех билети от FlixBus с Diners.
Дани Магелани Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 8 минути , Божидар каза: Аз преди две седмици взех билети от FlixBus с Diners. Аз днес платих на два пъти с Дайнерс.
Loverboy Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Аз днес платих на два пъти с Дайнерс. Еми не знам, даде си ми грешка сто пъти, проверих всичко и не стана. Майната му, 4 лева беше, не съм изпуснал оборот :D
Loverboy Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 преди 1 час, Diners club каза: Имената заложени в терминала не се управляват от нас. Знаем, че има случай в които при сменя на обекти и терминали имената създават объркване. Разбирам, но на този обект плащам всеки божи ден с MasterCard от сигурно година и винаги е излизало едно име. Не са си сменяли терминала, Piraeus е банката. От няколко дни имам Дайнърс и почнах само с него да плащам. В авторизации си стои името, но в трансакции стана PICADILLY. 1
Ilian359 Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 А на предишния терминал на Доминос излизаше "Снек бар В. Търново" в транзакциите . 1
aladinoplus Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 Здравейте, не знам дали е ново, но ако дублирам простете: 1/. Хепи - да; 2/. Саса - да; 3/. Аванти - да /ОББ/; 4/. Фантастико - да - с 8те %та в момента е супер да се пазарува от био щандовете в Дървеница; 5/.Рафи - да; 6/. Била и Промаркет - да /Райфайзен/; 7/. Технополис Парадайс- да /ДСК/; 8/. ОМВ и Еко - да- в някой ОМВ-та преоткриват заради мен ПИБ- терминала си /уж нямало, ама като дойде управителя се намира, а служителите били там от "много години" и да не съм им обяснявал :)/; 9/. Pizza Lab - да; 10/. Хиполенд - да; 11/. Джъмбо - да; 12/. Lilly - да; 13/. Икеа - при храната - не, но при касите долу- да; 14/. Кино Арена - България мол - да; 15/. Венера /студиа/ - да.... и т.н. Ако направят пробив в Кауфланд, H&M и DM ще добре. Това показват извлеченията. Надявам се да съм бил полезен, а не досаден 12 1
Боян Димитров Публикувано: 23 март, 2018 Публикувано: 23 март, 2018 Има ли възможност през мъ.динерс да се преведат пари по банкова сметка и предвижда ли се такава ?
Loverboy Публикувано: 23 март, 2018 Публикувано: 23 март, 2018 Да попитам - отстъпката от Фантастико се появява после в извлечението ли? Как разбираме колко е тя или просто дават 8 точки за всеки похарчен лев, вместо една точка, както е за стандартни трансакции?
Фил Публикувано: 23 март, 2018 Публикувано: 23 март, 2018 Преди 1 час, Loverboy каза: Да попитам - отстъпката от Фантастико се появява после в извлечението ли? Просто ти я приспадат от сумата, която трябва да погасиш за съответния месец.
Loverboy Публикувано: 23 март, 2018 Публикувано: 23 март, 2018 Преди 1 час, Фичо каза: Просто ти я приспадат от сумата, която трябва да погасиш за съответния месец. Ами ако съм изчистил всички задължения преди датата на засичане и извлечението ми е със задължение 0 лв?
boogy83 Публикувано: 23 март, 2018 Публикувано: 23 март, 2018 (редактирано) преди 27 минути , Loverboy каза: Ами ако съм изчистил всички задължения преди датата на засичане и извлечението ми е със задължение 0 лв? Извлечението ти показва баланса на сметката през изминалия месец. Така, че ако си вкарал повече пари в сметката отколкото си похарчил, в извлечението ще имаш знак плюс и ще си харчиш следващия месец от плюса. Ако си с минус, значи дължиш пари и трябва да ги погасиш до 15-то число, за да няма лихви. Тези 8% от фантастико в извлечението стоят с положителен знак. Редактирано 23 март, 2018 от boogy83 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега