Прескочи до съдържание

(Мини) инвазия в Тайланд - фев/мар 2020

stormbringer

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
На 8.01.2020 г. в 21:46, stormbringer каза:

(за който има опит) С валута от къде се сдобивате, преди да тръгнете?  И на място как процедирате? Revolut? БГ банкови карти? 

Батове купихме от София за 400 лв. Над 6 000 бата мисля, че бяха, но курсът е кофти. Иначе си носехме с нас долари /банкноти по 100/ и евра /банкноти по 50/. Тайландците много ги кльопат едрите запазени банкноти.  Обменните бюра са на всяка крачка и курсът е много по-добър отколкото в България. Да знаете, че няма да ви обменят валута без да представите паспорт или ксерокопие на паспорта. Имахме и карти с нас Мастеркард, но не ни се наложи да ги ползваме. По интернет също може да се купи всякаква валута.

Редактирано от Адриан ХН
уточняване
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 22 минути , Адриан ХН каза:

Да знаете, че няма да ви обменят валута без да представите паспорт и ксерокопие на паспорта. 

И двете ли? Или копие от паспорта е достатъчно? 

Публикувано:
преди 2 минути , mililia каза:

И двете ли? Или копие от паспорта е достатъчно? 

ИЛИ - печатна грешка. Ако давате паспорт само го поглеждат, ако е ксерокопие го сканират

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, svetozar_gv каза:

А как стои въпроса с багажа при тези големи престои в Бахрейн? Прави ли се повторно чекиране за полетите до Тайланд, а на връщане към Лондон?

Нормалното е при престой по-малко от 24 часа можеш да чекираш багажа докрая и не го търсиш в междинната точка. Ако все пак имате нощувка можеш да им кажеш, че си го искаш. При всички положения вижте на гишето какво правят да не се изненадате.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Адриан ХН каза:

ИЛИ - печатна грешка. Ако давате паспорт само го поглеждат, ако е ксерокопие го сканират

Аз опровергавам горното. Купувахме батове многократно на Пукет, никъде не ми поискаха нищо. Да знаете че не е правило.

ПП. В София купих 7000 бата за 400 лв. Не е вярно,че обменния курс в София е много лош, всъщност разликата с курса в Пукет беше минимална. И купуват всякакви банкноти, дори е по-удобно да имате от 20 и 50 евро, принципно това си е сума в Тайланд, особено ако искате да изкарате по-бюджетно.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 15.01.2020 г. в 19:25, Jenbel каза:

упуват всякакви банкноти, дори е по-удобно да имате от 20 и 50 евро, принципно това си е сума в Тайланд, особено ако искате да изкарате по-бюджетно.

Купуват всякакви, но за едрите банкноти курса е по-добър.

Screenshot_2020-01-17-07-02-04-752_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, atrencheva каза:

Купуват всякакви, но за едрите банкноти курса е по-добър.

Screenshot_2020-01-17-07-02-04-752_com.android.chrome.jpg

Може, но не е правило. На Пукет не съм попаднала на чейндж бюро с диференциран курс спрямо стойността на банкнотата.

Горната снимка къде е направена?

Публикувано:

На мен са ми искали паспорт и в Банкок и в Пукет. Обменях по 100 долар именно заради по-изгодния курс. Малките номинали заминаха в Камбоджа.

Снимката е от приложението на Superrich - чейндж, който дава доста добри курсове в Тайланд. Аз съм ги ползвал в Банкок.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Jenbel каза:

Може, но не е правило. На Пукет не съм попаднала на чейндж бюро с диференциран курс спрямо стойността на банкнотата.

Това си е принцип за цяла Азия, а също и Южна Америка. Колко по-голяма е стойността на банкнотата, толкова по-благоприятен курс има. На места има разлика дори за стари и нови издания на банкноти. 

Останалото е по-скоро изключение. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Абе всякакви изключения има, примерно банкноти от 500 евро да не взимат... (казвам го да не се уливате с едрото 🙂)

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

И аз съм от тези с Бахрейнските полети за Тайланд. Сега обаче омазаха разписанието на Истанбулските отсечки и единствената приемлива опция за мен беше да замина малко по-рано и да имам 2 допълнителни дни в Банкок.

Така пътуването ми става 4 дни в Банкок и 6 на Пукет.

Ще ми се 1 от тези 4те дни да избягам някъде и въпросът ми е дали би си струвало да отида до Чианг Май или някоя друга дестинация. Идеята ми е Air Asia отиване сутринта и връщане вечерта с престой на дестинацията 10тина часа. Ще се радвам някой запознат с Тайланд да ме посъветва дали е умно това и дали самият Чианг Май си струва (или друга дестинация с летище) или интересните неща са отдалечени.

За Батовете понеже ще ползвам VoA си мисля да купя от България  на 5.90 курс за 100 бата, така че купувайки 20,000 (минимума за 2ма души) ще имам оскъпяване около 20-30лв спрямо официалния курс към момента, което не е никак лошо. Ако някой има информация за добър курс на THB в Пловдив или София ще се радвам да сподели също.

Публикувано:
преди 15 часа, stoyan.gotsev каза:

За Батовете понеже ще ползвам VoA си мисля да купя от България  на 5.90 курс за 100 бата, така че купувайки 20,000 (минимума за 2ма души) ще имам оскъпяване около 20-30лв спрямо официалния курс към момента, което не е никак лошо. Ако някой има информация за добър курс на THB в Пловдив или София ще се радвам да сподели също.

Добър курс за THB в България няма. Най-приемливото съм намирал на  currencycenter.eu /бюрото на "Витоша36"/"Гладстон 33"/. Наскоро пътувахме 4ма души с общо 1000 бата, за такси и солети. Безмислено е са сменят тук големи суми. 

На летище София се направиха на интересни да ни питат дали имаме батове /което е безмислено предвид, че визата е безплатна/ отговорихме да и до там. Взимаш долари /по 100 в идеално състояние/ и си готов. Когато бяхме ние, най-добри курсове имаше в района на Пукет, след това бяха Чианг Май и най-ниски в Банкок. На летищата курсовете са доста по-надолу от това което може да се намери в централните части на всяко от изброените места. 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Karik каза:

Когато бяхме ние, най-добри курсове имаше в района на Пукет, след това бяха Чианг Май и най-ниски в Банкок.

Какви бяха добрите курсове за $$?

Публикувано:
На 13.02.2020 г. в 11:03, Фичо каза:

Какви бяха добрите курсове за $$?

31.18 Baht за долар при обмяна на 100 доларови банкноти, беше най-доброто на което попаднах. Но масовия случай беше около 30.70.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 17.01.2020 г. в 15:00, neuromancer каза:

Абе всякакви изключения има, примерно банкноти от 500 евро да не взимат... (казвам го да не се уливате с едрото 🙂)

В Тайланд, за където беше дискусията, е обратно. Виждал съм мега изгоден курс да привличат клиенти и като се приближиш, се оказва с дребен шрифт, че е само за 500 еврови банкноти. В случая имах една и я обмених. 🙂 За повечето случаи по 100 евро стигат за добър курс там.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 8 часа, Адриан ХН каза:

От няколко години насам Тайландския Бат върви нагоре

Възможно е. Нямам наблюдения. Това е курс от миналата седмица в Пукет

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте

Някой може ли да каже какъв е курса на летището в Краби . Дали работи рано сутрин 7.10 кацаме по график. 

Благодаря предварително

Публикувано:
На 2.03.2020 г. в 17:03, ivan69 каза:

Здравейте

Някой може ли да каже какъв е курса на летището в Краби . Дали работи рано сутрин 7.10 кацаме по график. 

Благодаря предварително

Не знам абсолютно точния курс, но летището е много малко и не знам дали би работило чейндж бюрото (ако не се лъжа има 2). Може би е добра идея да вземете колкото да имате за трансфер и на място да обмените. От долари (нови, по 100 долара). По-изгодно е.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2.03.2020 г. в 11:03, ivan69 каза:

Здравейте

Благодаря предварително

Долу до лодките на Ао Нанг  има доста по-добър курс. Мисля, че better exchange се казваше. На летището ще е дърво. Сменете само малко колкото да си платите транспорта.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.