Прескочи до съдържание

Белградски въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Така, очертава се двудневно ходене с кола до там за концерт в Комбанк Арена. Тъй като не съм ходил, бих искал да подам отправя писмено запитване за информация за район на настаняване, придвижване в града, паркиране и т.н. Видях къде се намира залата, не е далече от централната част на града. Как стои въпросът с паркирането - да търсим ли място с паркинг или ... да?

Информация за прекарване на времето по други "активни мероприятия" също би била от полза, като например пари, цени и т.н. 

Ще питам още в движение. 

Публикувано:

За паркирането като бяхме там мацката в хостела ни обяснява, че ако се паркирате и сте с чужда регистрация няма проблем. Проверихме го, работи- колата ни стоя почти два дни пред хостела, на доста оживено място.. Просто системата им била такава, че те ви записват номера, но нямат право да ви вдигнат колата и после няма как да ви пратят и глоба. Но ставало въпрос само за почивните дни. :)

Би било добре да се настаните някъде в центъра, за удобство. Ако както нас мислите само да преспивате там, а да сте навън мога да ти пиша къде точно бяхме, проверено вече два пъти място, на супер ниска цена, но доста чистичко и на метри от Парламента. Страхотен персонал. Може да ти обясняват с часове и го правят с удоволствие. :)

Иначе на прословутата уличка с кръчмите - Скадарска цените са си малко завишени, но нормално като за такова място. 15-ина лева плескавицата някъде, но е голяма, бирата около 6-7...По заведенията в центъра цените са като в София.

Публикувано:

За настаняване, препоръчвам IN Hotel, който е на две крачки от залата:

http://www.booking.com/hotel/rs/in-beograd.html

Определено добър хотел с безплатен паркинг и прекрасна закуска.

Мога да ти дам и кръчма в района. Ресторантът се казва "Srem". Адресът му е: бул. "Zorana Đinđića 44А" (Зоран Джинджич се чете). Цените са доста по-ниски от тези в центъра. Проверено качество на храна, дюлева ракия и добро обслужване...

В центъра препоръчвам ресторант "Вук" или "При Вук". Адресът му е: Vuka Karadzica 12

В близост до този ресторант, демек в центъра се намира и едно B&B, в което също сме отсядали. Казва се Villa Forever и предлага безплатен паркинг с предварителна заявка. Добро съотношение цена/качество, не като цяло спартански условия:

http://www.booking.com/hotel/rs/hostel-forever.bg.html

Лично аз не съм голям фен на Белград като цяло и затова предпочитам директно настаняване в IN Hotel, отскачане до ресторант "Srem", кратка следобедна почивка и концерт след това, но ако за първи път посещаваш града е добре да се качиш на "Калемегдан", като пътьом направиш един "тегел" по "стъргалото Kneza Mihaila". Заслужава и разходка в обратна посока към красивата сграда на хотел "Москва" и двата двореца - нов и стар, които са в посока вечно ремонтиращата се църква "Св. Сава"...

Публикувано:

Вчера се върнах от Белград и мога да ти дам малко полезна информация.

Спахме в апартамент който е на 5 минути пеша от центъра на града и цената му е 55 USD на вечер, но няма паркомясто.Ето и линка към него.

https://www.airbnb.com/rooms/1644690

Собсвеника е младо момче и е много отзивчив.Мога да ти дам телефона му ако искаш.В Белград има много обществени паркинги, но цената е 75 динара (около 1.50) на час и няма отстъпка за денонощие.Централната част на града е разделена на зони, но не може да паркираш повече от 2 часа.Ние паркирахме в Нови Белград (там е безплатно) и ползвахме градски транспорт.Купуваш си карта, която струва 40 динара и с нея може да пътувате до 6 човека.Тази цена е само за картата, а отделно, когато я купуваш трябва да кажеш с колко билета да я заредят( 72 динара е един билет).Не си прави експерименти да спираш където ти падне, защото има много ходещи полицаи, а отделно и паяци.

Задължително трябва да посетиш Кале Мегдан.Има невероятен изглед към мястото където Сава се влива в Дунав.

Другото място е църквата св.Сава, но нея я реставрират в момента.

За хапване ти препоръчвам понтоните на Сава,невероятно вкусна храна.Цените са по-висики от БГ, но качеството и вкуса са неповторими.В Белград има много пекарни, които също тръбва да пробваш.

Ако имаш други въпроси питай.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ето сайта на местната туристическа организация: http://www.tob.co.rs/en/index.php 

Има доста опции за нощувки. Апартаментите под наем са доста най-изгодната опция. Пишеш "smestaj beograd" в Google и търсиш. За мен най-добрият район за настаняване е в центъра на града, защото основните забележителности са ти на пешеходна дистанция, ама там пък може да срещнеш трудности с паркирането. Може би тук ще прочетеш повече информация: http://www.tob.co.rs/en/travel_in.php?id=11

Навремето паркингът пред хотел "Интернационал" беше безплатен, сега не знам как е. Намира се две спирки от Белградска арена. Може би е малко рисков, защото е неохраняем, но за няколко часа (по време на мероприятието) става. Неведнъж сме си оставяли колата там и не е имало никакви проблеми. 

Придвижването с кола в града не е съвсем желателно, особено в пиковите часове по основните артерии, защото стават уникални задръствания. 

За разглеждане: основните забележителности са крепостта Калемегдан (+ зоолигечската градина), храма Свети Сава, Князмихайлова улица, кулинарния рай Скадарлия и др. Казват, че паркът Ада Циганлия също си струвал, но не съм го посещавал още. Доста хвалят и Земун, но и до там не съм стигал, за да го препоръчам от първо лице. 

И нещо, от което бях доста изненадан при последното си посещение отпреди две години - магазините не продават алкохол (дори бира) след 22:00. Тъй че ако сте решили да се напивате битово по нощите, запасявайте от сутринта :) 

Публикувано:

Аз бих добавил ако не ти се ходи в ресторант/кръчма, на площад Славия има денонощна будка с грамадни плескавици. Ядеш една предиобедно и си байгън до края на деня. 

Публикувано:

Намери си място с паркинг, не си прави експерименти.

Скадарска е точно това, което на мен ми липсва в София, има дух, страхотна храна, ние бяхме четирима, изядохме сигурно по 600 гр месо на човек със салати и много бири за около 130 лв в кръчмата, с няколко награди за най-добра в града. Миналия май ни беше последното посещение. Но според мен няма грешно заведение.

За пекарните и закуските не знам - миришат вкусно, но не съм почитател на тестото и сладкото. А в хотела ядох яйца с бекон. 

Такситата не ми се сториха скъпи, май са малко повече от нашите, но беше точно на връщане от Виена и всичко ми се стори без пари. 

Публикувано:

Аз мога да препоръчам този ресторант: 

http://www.konakmikan.com/eng/

Всеки път като минаваме през Белград сядаме там за обяд и сме много доволни. Също така дават и "сандвичи" за из път, т.е плескавица в питка, без да се налага да сядаш на място.

Точно до него има голям, многоетажен паркинг, но както се каза по-горе, няма отстъпки за денонощие и излиза скъпо за постоянен престой на колата там, но за няколко часа е ОК.

Потвърждавам и, че наеманато на апартамент в центъра е добра опция, особено за повече от 2ма души.

Препоръчвам и разходка с корабче по реките, особено привечер е много приятно.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.