Прескочи до съдържание

Една седмица Южен Виетнам, дайте идеи

orlinezze

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте Магеланци,

първо поздрави за чудесният форум с толкова много полезна информация.

Радвам се, че от днес станах негов член.

Но по темата :

Декември месец обикаляме семейно Югоизточна Азия- Сингпур, Малайзия, Тайланд и Витнам.

В прозореца между Коледа и Нова Година оставам сам във Южен Виетнам (семейството ми лети обратно) и се чудя какво да разгледам, къде да отида, как да си запълня времето. Дотогава ще сме разгледали Хо Ши Мин и Муй Не.

Имам в плановете Ку Чи и делтата на Меконг най-вероятно самостоятелно с автобуси и Граб-ове.

Въпросът ми е, какво още може да се види в района за една седмица?

Ще вметна само , че обичам да опознавам хората главно, техният начин на живот и култура. Като тип турист съм по-скоро "бакпакър".

Дайте идеи!

Мислих евентуално за 2-3 дена до Хонг Конг или Тайван да отида има ли смисъл някой ако е ходил?

Благодаря предварително

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , mililia каза:

Не знам, дали преди това ще си ходил до среден Виетнам - Хой Ан, Хюе, Да Нанг. Точно една седмица ще запълниш с тях. 

Благодаря ти. Да ще ходим там от Ханой слизаме на юг за една седмица. Ханой -Хуе нощен автобус, после Хой Ан, в Да Нанг един ден и от там летим за Сайгон.

Публикувано:

Ханой - Хуе с автобус ние пътувахме. Все пак вижте цената на самолетните билети, на нас не ни беше удобен часа, иначе не бих си го причинила.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, Ивайла каза:

Ханой - Хуе с автобус ние пътувахме. Все пак вижте цената на самолетните билети, на нас не ни беше удобен часа, иначе не бих си го причинила.

Да така е ,мъчително е, но сме планирали сутринта да сме в Хуе за да можем да го разгледаме и вечерта да стигнем в Хой Ан. Няма удобни полети за съжаление.

Публикувано:

Toгава мога да ви препроръчам нашата агенция. Изчакаха закъснелия с повече от час автобус, обиколихме с гид местата, които си бяхме харесали в Хюе (аз все още не знам как се произнася името на този град) и пак с тях  - към Мраморната планина и Хой Ан, kъдето ни оставиха пред хотела. Vm Travel, намерих ги в Трипадвайзър.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря,имам вече билети купени от 12 go asia. Автобусът пътува 14 часа 🙂 ,спира по пътя за хапване и е "семислипър"  надявам се да затворя поне едно око.

Все пак някой някои идеи за една седмица  шляене в района?

Публикувано:

Меконг делтата има двудневно с преспиване, но честно казано писва в един момент и вторият ден те карат по същите места.

Гу-чи тунелите е еднодневно, даже и за по кратко става. 

В Сайгон има един небостъргач на който може да се качиш за много скромна такса, а на последния етаж бара е с невероятна гледка - препоръчвам ти го - почти съм убеден че е този Bitexco Financial Tower - ако искаш мога да проверя. 

Иначе ако много ти доскучее, може да идеш с автобус до Пном Пен , да преспиш , да разгледаш и да се върнеш в Сайгон.

Поздрави

• Харесвам 3
Публикувано:

Поразтърсих се из нета и реших. Един ден Ку чи, един ден Бен Тре, два дена Сайгон и два дена Да Лат.  На Нова Година летя за Тайланд, там на кораба и обратно към Европата 🙂 .

Благодаря за идеите.

Публикувано:

Според мен - за два дни направи Сайгон и Бен Че, а останалите дни Да Лат - до там пътя с автобус беше 5-6 часа със спирките, ако е за 2 дни просто не си струва, един ден ще ти отиде в придвижване от Сайгон до Да Лат и обратно

Публикувано:

Не става ясно в каква последователност ще сте разгледали Муй Не и Сайгон, защото Да Лат аз например го правих като отбивка между тези двете (а и придвижването може да е нощно, за да не губи дни в път)

Публикувано:
преди 19 часа, EmoKrastev каза:

Според мен - за два дни направи Сайгон и Бен Че, а останалите дни Да Лат - до там пътя с автобус беше 5-6 часа със спирките, ако е за 2 дни просто не си струва, един ден ще ти отиде в придвижване от Сайгон до Да Лат и обратно

Два дена планирах в Сайгон, един в Бен Тре, два дена в Да Лат  като взимам нощен автобус до Сайгон за да бъда сутринта на Нова Година в Сайгон , по
обед ми е самолета.

преди 11 часа, searus каза:

Не става ясно в каква последователност ще сте разгледали Муй Не и Сайгон, защото Да Лат аз например го правих като отбивка между тези двете (а и придвижването може да е нощно, за да не губи дни в път)

Да виждам че Муй Не е  по средата но времето ни притиска и на 24 Декември искам да сме в Сайгон, за дане караме Коледа някой  автобус 🙂

Публикувано:
На 30.11.2019 г. в 12:34, orlinezze каза:

Автобусът пътува 14 часа 🙂 ,спира по пътя за хапване и е "семислипър"  надявам се да затворя поне едно око.

Леле. 

Каква е целта на това упражнение? Да посетиш Хюе и да видиш цитаделата. От Хюе до Хой Ан имаш още пет часа с автобус (пак такъв семислипър) .

Т.е. 20ч ще си на път в автобус, но пък ще си видял Хюе. Иначе билетите са между 18-22Е (за Хюе и Да нанг съответно)

Между другото, това е проблема на ЮИ Азия (може би не само там, де)- всичко е относително еднакво, на третия храм всичко ти става еднакво и еднообразно (Това важи със страшна сила за Тайланд). Но това са мои разбирания, не е задължително да са вярни.

Далат го водят най-хубавия град във Виетнам, според разни видеоблогърчета - заради уличната храна, един водопад, и някоко храма. Аз лично не съм бил, но не мисля, че е коренно различно от други части на Виетнам.

Тунелите КуЧи, и Меконг делта бих ги пропуснал. Даже и следващия път, в който ще бъда във Виетнам (а той наближава). 

• Харесвам 4
Публикувано:

Разни хора, разни идеали. Имам усещането , че втори път няма да отида във Виетнам затова съм включил и Хуе. 

Кажи ми моля те, ти какво разглеждаш когато ходиш във Виетнам?

Ще ми е от полза!

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние също много харесахме Цитаделата, гробниците, пътя до Хой Ан (бяхме с кола) и Мраморната планина. Просто на мен ми дойде много лашкането с автобуса(само на мен, другите се забавляваха). По едно време не знам защо ми трябваше да прочета в Трипадвайзър за тези автобуси - пишеше, че постоянно разместват багажите, хвърлят раници, понякога ги забравят по спирките...че понякога продават повече места , отколкото има в автобуса и раздават постелки на хората да спят на земята. Тъкмо реших, че сме изкарали луд късмет и че няма никой по земята и като погледнах надолу  - цялата пътека беше в спящи хора! Което спира достъпа до тоалетната и до където и да е. Може би затова са ми супер гадни спомените от това пътуване, защото се психирах с четене на разни коментари в интернет. Багажът ни пристигна с нас и всичко си беше наред. Аз исках сутрешен полет и трансфера, който си бяхме букнали - Цитаделата, гробниците и красивия път към Хой Ан с Мраморната планина.Просто нямаше удобен час за нас. Но ако днес трябва да избирам, пак ще изтърпя автобуса заради хубавия ден след това. Просто като има начин да е удобно, няма смисъл от напрежения.

А Виетнам е прекрасен, сигурна съм ,че ще искате пак да се върнете:)

• Харесвам 4
Публикувано:

И на мен Хюе много ми хареса.

Ние летяхме със сутрешен полет Ханой - Хюе на Виетнам еърлайнс, веднага след пристигането си взехме моторче и успяхме за да разгледаме всичко до вечерта, Цитадела, гробници, храма на залез.

Но благодарение на съветите на магеланци, букнах една нощувка там и така спокойно може да се наслади човек и на вечерна разходка в градчето.

Вечер затварят центъра за коли, пълно е със заведения и музика на живо. Прекрасна атмосфера!

На другият ден в 8.00ч с бусче със стопове за разглеждане на Хак Ван пас, плаж в Да Нанг и Мраморни планини, след обяд бяхме в Хой Ан.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз като гледах последния "Рамбо" паk се надъхах да отида до Ку Чи тунелите. Ако имам някои съмнения, ще си пусна някой филм с Чък Норис. 😄 Майтапът настрана, за феновете на историята Ку Чи са интересно място.

Делтата на Меконг определено не е лоша също. По принцип избягвам разни фабрики тип "виж как се прави еди какво си, после настоятелно ще те извадим от нерви, докато не си купиш нашия продукт", но ми беше интересно как правят кокосовите бонбони там. Нямаше натиск за продажба, а и трябва да се опитат на място топли, като изстинат нямат нищо общо. За феновете на зоологията в Делтата е пълно с рибата периофталмус, която има способността да подскача и пътешества по сушата. Особено около мястото, когато те прехвърлят на малки лодки по каналите, е пълно с тях. 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, T.E.Lawrence каза:

Аз като гледах последния "Рамбо" паk се надъхах да отида до Ку Чи тунелите. Ако имам някои съмнения, ще си пусна някой филм с Чък Норис. 😄 Майтапът настрана, за феновете на историята Ку Чи са интересно място.

Със сигурност един ден ще отделя за Ку Чи и на War museum.

• Харесвам 2
Публикувано:

преди 19 часа, orlinezze каза:

Разни хора, разни идеали. Имам усещането , че втори път няма да отида във Виетнам затова съм включил и Хуе. 

Кажи ми моля те, ти какво разглеждаш когато ходиш във Виетнам?

Ще ми е от полза!

Така е, прав си.

Съжалявам, че така тръгна дискусията тук - часовете за пътуване с автобус ми се струват повече. 

Ако не ми харесваше Виетнам, вероятно нямаше да се връщам пак.

ХШМ:

Харесва ми операта, не само чисто архитектурно. Предният път имах желание да отидем на опера, но моите спътници отказаха, а не ми се ходеше сам (не раазбирам от опера, признавам, но ми се стори интересно преживяване. Ще остане за следващия път. Пощата също е паметник на културата, така че си заслужава според мен; Катедралата също, Двореца на независимостта, кафето, Буй Виен и др. 

Хюе:

Тук бяхме точно за по-малко отедин ден, т.е. освен Цитаделата, няколко заведения, кой знае колко неща не сме видяли/посетили.

Но, всъщност имахме късмет, че попаднахме на абсолвентски бал, и беше много много интересно (но си беше чист късмет да попаднем на такова събитие.)  

От Хюе до Хой Ан с автобус, подобен на този , с който ти ще пътуваш (семислипър)

Хой Ан, според мен е най-хубавия град във Виетнам (поне от тези, в които аз съм бил) - има страхотна атмосфера, хубава храна, плажа е хубав, независимо, че е леко отдалечен от центъра. Има страхотна галерия, от която си купих картини, моста е на 10м от там, има изключитело запазена стара част. Въобще има всичко, от което се нуждае човек.

Да Нанг- моста е впечатляващ вечер, има страхотно кафе , точно до миниплощадчето (точно на реката)със мраморните статуи.

Има невероятен плаж, хубава храна, атмосфера вечер и тн. Tokoy BBQ & beer - където ядохме всъщност корейска храна. :))

Мраморната планина, храма в скалите.

Ханой - всичко около езерото е хубаво, стария квартал също, движението с моторчетата по улиците (всъщност е валидно и за ХШМ - признавам за мен това беше най-големия културен шок )), Операта (аналогично - не отидох на представление поради същата причина като в ХШМ), ресторант в сградата срещу моста (мисля, че беше или на 5 или 6ти етаж) , меса (в катедралата - която също е впечатляваща.

Халонг - меко казано съм впечатлен, имахме страхотно време, страхотно корабче (от учлична агенция в Ханой, не помня името), групата беше ок. 

Какво ме е впечатлило - гледките, особено при залез, страхотно място, всеки който не е бил следва да отиде. 

хай понг - за по-малко от 1ч само и нямам впечатления.

До Сапа не съм ходил, поради същата причина като операта. Все пак съм солидарен.

Това е посещението предния път:

Това, което предстои е следното (този път ще е по с-коро почивка):

ХШМ - 3н (2+1) - и този път ще отида. Буй виен, Бен тан и др.

Хой Ан, поради същата причина по-горе, Да Наннг също - отново ще е до мраморната планина, но пък съм включил и други неща - Ба На хилс (предния път не знаех, че съществуват), Златният мост (мисля, че миналата година го построиха), хот спрингс има в района, но пък повечето нощувки са ми на морето, така, че може и да отпадне.

Новото е Ня Транг, където ще се възползвам от почивка на море 🙂

Това е.

Поздрави.

пс. извинявам се за предишното писание, ако се е възприело или звучи като лош тон.

• Харесвам 6
Публикувано:

Хубава порграма, сега да споделя отгоре-отгоре и моята.

Кацаме в ханой откъдето отиваме към халонг бей и Нин бин ( една нощувка и на двете места) след което ще имаме трекинг, но не в Сапа , тъй като времето декември не е оптимално- няма да има ориз, а само бахър. Ще отидем по на юг за трекинга да видим черните и бели thai племена. След ханой хващаме полет за фукуок, където имаме плаж 5 дни и смятаме да пробваме различни  екскурзии , които ни карат по многото плажове. След фукуока хващаме полет до Хошимин Сити. Разглеждаме града и може да направим някоя екскурзия (според настроението) и се прибираме към България. 

Различните дни се чудя дали ми е прекалено лека или прекалено натоварена програмата, но ще видим. Ако ми доскучае ще включим още някоя екскурзия тук-там. Направила съм цялата програма така, че да има минимално ходене напред-назад с автобусчета,  защото като цяло много трудно спя и съм присъствала на две катастрофи в югоизточна Азия...  и не съм за тия работи. 😬😬😬

Публикувано:

Може да пишете за кафе като сте в Сайгон, аз ще се позадържа доста там. И не се плаши от трафика. Във Виетнам изглежда най-брутален, но реално е доста по-безопасно от Тайланд и Камбоджа. Хората имат нещо в главата си. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 12/5/2019 at 10:42 AM, T.E.Lawrence said:

Може да пишете за кафе като сте в Сайгон, аз ще се позадържа доста там. И не се плаши от трафика. Във Виетнам изглежда най-брутален, но реално е доста по-безопасно от Тайланд и Камбоджа. Хората имат нещо в главата си. 

Ще пишем 😁😁😁

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Някой може ли да препоръча агенция, която да ни закара до Делтата на река Меконг от ХШМ за един ден.

Гледам много различни цени в интернет, които варират от $15 до $100.

Тези, по-евтините обаче не мога да видя опция за контакт с агента а само за плащане директно онлайн, а на мен проблема ми е, че до 16:30 трябва да сме обратно в Хо Ши Мин, понеже Jetstar ни издърпаха полета в същия ден за Да Нанг в 19:00

Благодаря!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.