Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 11 минути , Травеолани каза:

Да, разбирам. Просто като прочетох промоция и реших, че ще е нещо много ниско 🙂

То и аз билетите, които гледам са ми в една посока - все на запад в моя случай :).

След навлизането на нискотарифната French Bee,  цените от САЩ са станали по-конкурентни според  това което пишат  в блоговете. 

Летят Париж - Таити на около 1000€ през Сан Франсиско,  а SFO - PPT им е на 500-550€.  За чекиран багаж се плаща отделно.

Интересни са и комбинациите с Latam през Великденския,  но за мен ще мисля оптимален вариант в друга тема.  Хубаво е, че последните мисля две години се появиха толкова достъпни възможности. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

След навлизането на нискотарифната French Bee,  цените от САЩ са станали по-конкурентни според  това което пишат  в блоговете. 

Летят Париж - Таити на около 1000€ през Сан Франсиско,  а SFO - PPT им е на 500-550€.  За чекиран багаж се плаща отделно.

Интересни са и комбинациите с Latam през Великденския,  но за мен ще мисля оптимален вариант в друга тема.  Хубаво е, че последните мисля две години се появиха толкова достъпни възможности. 

Да, някои полети бяха точно с French Bee - не ги бях чувала досега и ми се сториха съмнителни. Но имаше и същите цени с Air Tahiti. Аз търсих края на ноември за февруари или май през скай сканер. Февруари бяха най-ниските възможни цени.

Преди 1 час, Carrie каза:

Ако човек пътува сам, дали може да се постигне този бюджет (все пак трансфери/нощувки няма с кого да се поделят)? Екскурзии намират ли се в комбинация с други хора или се налага понякога да се плаща за 2-ма?

P.S. Извинявам се, че нахлух в темата на CooLigan, но си мисля, че ще е полезно инфото и за други.

@Carrie - преди време бях пуснала тема за бюджетно пътуване до ФП. Там има инфо и има и линкове към други теми, на други потребители, ако ти е интересно 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 10 месеца по-късно ...

Лоукост полита от Париж до Ню Йорк!

Резултат с изображение за French Bee

Само за 243 лв. ще може да се лети от Париж до Ню Йорк. А до френската столица има както лоу-кост, така и тарифни директни полети всеки ден от София. Името на компанията, която вече продава билетите за линията между двата бряга на атлантика е French Bee или Френска пчела.

Тя ще лети от старото летище Орли – свързано с перфектни метро- и автобусни връзки с основното Шарл дьо Гол. И ще каца в Нюарк на летище „Либърти”. Първият полет е на 10 юни. Но колкото по-спешно си купите билет, толкова по-изгодна котировка ще вземете. Супер удобни са часовете на излитане, които позволяват в един ден да кацнете сутринта от София на „Шарл дьо Гол”, спокойно да стигнете до Орли и да вземете полета в 2 часа следобед. Ще пристигнете в 4,15 ч. следобед местно време същия ден в САЩ.

Обратният полет ви позволява спокойно да станете и да прекарате времето до обед и дори ранния следобед в Ню Йорк. Защото излита чак в 6,15 ч. Кацането в Париж е в 7,15 сутринта на другия ден, което позволява отново на датата да хванете обедния полет за София, стигайки спокойно от едното до другото летище – със спецвлака на „Орли” до РЕР-а и неговата линия до „Шарл дьо Гол”.

Още една добра новина е, че „френските пчели” летят с чисто нови прекрасни и много комфортни огромни самолети Airbus A350 XWB, които ще бъдат произведени специално за първия полет. Те са с 25% по-ниски вредни емисии спрямо останалите прелитащи океана, за радост на екочувствителните пасажери. Освен това имат екстри като намалена шумност в салона, фантастично последно поколение LED осветелние и енергономичност на седалките за максимално добра почивка. За базовата цена, която споменахме можете да вземете малък куфар и да пътувате в най-непретенциозната класа. При цена от 209 долара с таксите получавате право на 23 кг багаж и храна. В премиум класата, чиято еднопосочна цена е 469 долара, освен големи седалки и по-хубаво меню, предлагат и шампанско. Пишем го в сегашно време, защото French Bee от 2017 г. и днес лети от Париж до Сан Франциско, Таити, Реунион, Пунта Кана.

Информацията е взета оттук.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...
  • 11 месеца по-късно ...

French bee са получили първият от двата поръчани А350-1000 със забележителните 480 места, които ще използват за полети до САЩ и Таити.  За сравнение , QR в същият самолет е конфигуриран само с 327 места. Единствено , ANA имат самолет с повече места, но той се използва единствено за вътрешни линии , B777-300 с невероятните 514 седалки .

https://www.airbus.com/en/newsroom/press-releases/2021-12-french-bee-takes-delivery-of-its-first-a350-1000

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.