VMT Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Здравейте, с приятеля ми планираме пътуване до САЩ в края на 2020г. Става въпрос за около 20 дена престой. Спряли сме се на месеците Септември и Октомври като всичко зависи от цените на самолетните билети. Пътували сме из цяла Европа, но никога не сме излизали извън нея. Прочетох всевъзможни статии, пътеписи, форуми..проверих всички авиокомпании и сверих цените в BOOKING и AIRBNB,но все пак реших да пусна и тема тук за по-практически съвети. Бих желала да помоля за малко информация относно най-важните неща при подготовка на подобно пътуване. Винаги сме организирали всичко сами с цел да не плащаме излишни пари на агенции,а и да имаме пълна свобода и да не се съобразяваме с организирани екскурзии.. Надявам се да успеем и това да организираме сами,защото предложенията за екскурзии са доста скъпи,хотелите,в които се спи са далеч от градовете, а програмите са такива,че трудно ще се насладиш на дадено място. Предпочитам да видим напълно 3-4 града, вместо набързо да преминем през 10 града. Колебаем се между: 1. Сан Франциско-Лос Анджелис и Лас Вегас(разбира се и всичко наоколо) 2. Бостън - Ню Йорк - Вашингтон 3. Флорида и круиз до някой близък остров. Има ли значителна разлика в цените на хотелите и заведенията по тези места? Кой е най-добрият начин за придвижване? Имаме книжки,но прочетох,че ако не сме с американски лиценз е доста по скъп наема. Кои авиокомпании бихте препоръчали. Благодаря!
Георги Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Лично моите предпочитания са за Западния Бряг и 20-ина дни са чудесно време да видите доста неща там, включително Сан Франциско, Лас Вегас, ЛА и Гранд Каньон. На второ място бих поставил Бостън - Ню Йорк - Вашингтон. На трето Флорида и круиз. Всъщност вариант 2 и 3 според мен спокойно може да ги комбинирате за 20 дни, зависи все пак от параметрите на пътуването, де. Изброените градове общо взето държат високи цени на хотелите, не бих казал че някъде е по-евтино от другаде, навсякъде ще са доста високи, но така е като посещавате топ на топ местата. След като сте ошлайфани в Европа, няма нещо което в САЩ да прави планирането по-трудно, особено след като предпочитате лежерно темпо. Кола под наем е чудесен избор и разлика в цените няма голяма, не знам за какъв американски лиценз сте чели, вероятно за застраховките, които щатските кредитни карти покриват, но това не би трябвало да е фактор, който да ви отказва. Пусни търсене в rentalcars.com и се ориентирай дали цените ви допадат. Относно авиокомпаниите - няма препоръчана, всички предлагат що годе еднакъв продукт. Вижте тази, която ще ви допадне като цена, прекачвания и часове на полетите. Мисля, че октомври цените ще са по-ниски от септември. 1
neuromancer Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Организирането е съвсем същото както и в Европа. Няма такова нещо като "американски лиценз", взимате си кола под наем без пролем с българската книжка. Печелите автоматик на цената на ръчна в Европа. За авиокомпаниите, като търсите гледайте какви багажи се включват в цената, някъде е само малък ръчен като Райън, другаде голям ръчен, другаде и чекиран багаж се включва (Southwest). Търсенето в Гугъл флайтс показва навсякъде какъв багаж се включва. За придвижване извън града най-добре с кола. В града градски транспорт (в градовете европейски тип) или Убер/Лифт, ако не е добър Аз като цяло в Щатите бих наблегнал на природа - югозапада с Юта, Аризона, Калифорния. Градовете не са нещо особено, да не говорим в сравнение с европейските. Може би Ню Йорк си заслужава, ама не съм бил там все още. 1
Eva eva Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Здравейте! Права сте, свободата да пътувате сами и да си направите програмата както Ви харесва е безценна. Ще успеете сами да се организирате, никакви проблеми няма да имате! Щом аз успях и то преди 13 години да се оправя и вие няма да имате проблеми 🙂 Аз веднъж съм била в Щатите. Направихме тур - Ню Йорк - полет до Лас Вегас /включихме и посещение на Гранд Каньон с автобус за 1 ден/ - полет до Ниагарския водопад - полет обратно в Ню Йорк и посещение на Филаделфия и Вашингтон. Общо 15 дни, като малко претупах тогава НЮ. Сега ще пътуваме за втори път - Ню Йорк - Маями - круиз 7 дни по Карибите - Маями - София. Пак ще е около 15 дни. Какво ще включите в програмата е изцяло въпрос на лични предпочитания. Може да ползвате някоя от моите програми 🙂 Като цяло нощувките в Щатите са си скъпи, само във Вегас беше по-евтино. Гледате си Booking, hotels и т.н. и преценете. За шофиране в Щатите нямам опит и не мога да помогна. Визи имате ли? 3
VMT Публикувано: 1 декември, 2019 Автор Публикувано: 1 декември, 2019 Нямаме визи. Тепърва ще се занимаваме с тях. Ако не пожънем успех ще се насочим към Азия, но мисля,че не би трябвало да има проблем. Благодаря за насоките. В този случай ще преосмислим идеята за кола под наем за някои от отсечките. Видях ,че вече има FLIXBUS на повечето места в САЩ. Ползваме ги е Европа и сме много доволни. Цените са много ниски! Може би ще ги ползваме от грд до град, а за природните паркове и там където не е удобен транспорта ще наемем кола. Ние също най-много сме се насочили към Западното крайбрежие и дори мисля дали да не включим и Сиатъл. Някак си обичам да знам,че в дадена област/регион съм видяла всичко. 🙂
stanimir Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Според мен първо си гарантирайте визите и тогава правете подробни планове. Flixbus вършат работа, ще откриете и други големи компании според региона - Megabus, Greyhound които покриват навсякъде, BoltBus, Peter Pan bus и т. н. Сравнено с Европа ще ви се сторят... да кажем леко или не толкова леко неприятни и западнали. Между Вегас и ЛА, както и между тях и СФ цените на полетите може да са броени долари. Винаги проверявайте и полетите , ако разстоянието е по-голямо. За разлика от автобусите намирам дори ултра лоу-костовете Frontier и Spirit за ОК. 2
stanislavpp Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Ако имате на разположение три седмици, аз не бих се замислил изобщо и бих се спрял на вариант 1 , месец септември ще е идеално времето. СФ, ЛА, Напа Вали, парковете Джошуа, Йосемити , Дет Вали , Редуудс и Секвоя, а и Лейк Тахо ще ви оставят без дъх. Често излизат добри цени между Париж и СФ в рамките на 200-280€ за директен полет, пример от преди месец : https://travelfree.info/cheap-flights-from-paris-to-san-francisco-for-e290/ или от Барселона от днес : https://www.secretflying.com/posts/barcelona-spain-to-san-francisco-usa-for-only-e214-roundtrip-vice-versa-for-307/ 2
Аmélie Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Аз съм правила Санта Круз - Сан Франциско - Сан Диего - ЛА - Вегас - Гранд Каньон - Ниагара - Вашингтон - Ню Йорк с Грейхаунд само, за около 20 дни по спомен. Голямо препускане беше. Сега обмислям втори тур, изцяло по западното крайбрежие и местата, които stanislavpp е изредил. 1
VMT Публикувано: 1 декември, 2019 Автор Публикувано: 1 декември, 2019 Благодаря на всички! Ще проуча още малко цените за нощувки за да си направим ориентировачен бюджет. Ако намерим приемливи места за спане и се справим с визите, определно решихме да посетим западното крайбрежие. Има мнооого красиви места!
Роми Публикувано: 1 декември, 2019 Публикувано: 1 декември, 2019 Въпрос на вкус е. Аз обичам и океана да става за плуване. А според мен определено Флорида е за предпочитане за това. Може и да е въпрос на късмет, но аз лично на западния бряг не съм попадала на спокоен океан. А съм била 4-5 пъти. Вслючвам и Кабо в този негативен спикък. 1
Marusinka Публикувано: 2 декември, 2019 Публикувано: 2 декември, 2019 4 hours ago, Роми said: Въпрос на вкус е. Аз обичам и океана да става за плуване. А според мен определено Флорида е за предпочитане за това. Може и да е въпрос на късмет, но аз лично на западния бряг не съм попадала на спокоен океан. А съм била 4-5 пъти. Вслючвам и Кабо в този негативен спикък. Тихият океан никога не е подходящ за плуване, ако сте свикнали с топлата вода на Атлантическия или примерно Черно море. По западния бряг има студени течения от Аляска и водата не е много солена, затова не може да се стопли достатъчно и да се "успокои". Обаче да избереш маршрут в Щатите според плуваемостта на океана ще е грехота. Има къде по-хубави плажове по света. Въпреки, че вариант №1 и на мен ми е фаворит, не мога да си представя да посетя САЩ и да не видя Ню Йорк. Самолетни билети от Европа до Ню Йорк се намират супер евтини и, ако уцелите промоция на Southwest или някоя друга авиолиния за вътрешните полети (все пак имате почти година да следите), може да направите НЙ - полет до Вегас - наем на кола до Хувър дам и Гранд Каньон - полет или кола от Вегас до СФ (зависи от това дали искате да видите парковете изброени от @stanimir (Napa и Redwoods може за един ден от СФ да се посетят) - наем на кола за крайбрежната магистрала от СФ до ЛА - полет от ЛА до НЙ. Така пак само 4 града са ви в програмата, но виждате по-цялостно лицето на Америка. 1
Роми Публикувано: 2 декември, 2019 Публикувано: 2 декември, 2019 И аз смятам, че за първи път САЩ без Ню Йорк не е най-добрия вариант. Според мен - 1-2 седмици Ню Йорк- Бостън с Кейп Код - Ниагара + евентуално Балтимор, Филаделфия или Вашингтон и 1 седмица Флорида е едно супер начало. А и сам.билети са многооо по-евтини. Ако искате да включите и Хавай сигурно е по-добре от Западните щати. Изобщо е въпрос на приоритет дали искате градове или природа.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега