Eva eva Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 Това е принт върху фонданова хартия, като ваденка - лепи се с малко вода. Може и директно върху бисквитката, но аз слагам съвсем малко бял фондан за основа. Продават се по магазините за сладкарски принадлежности. 3
Marusinka Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 @Eva eva - браво на теб!! Толкова изкусно си ги направила. Трябва да ми пратиш рецептата на звездичките, ме супер апетитно изглеждат. 1
Childish Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 преди 39 минути , Eva eva каза: Ето ме и в коледната тема. В момента пека Ябълков щрудел, а това е резултатът до момента 🙂 Всичко е прекрасно, но аз да попитам - това маса ли е или фотофон (с белите дъски)? 1
AlexandraKo Публикувано: 23 декември, 2019 Автор Публикувано: 23 декември, 2019 преди 52 минути , Eva eva каза: Това е принт върху фонданова хартия, като ваденка - лепи се с малко вода. Може и директно върху бисквитката, но аз слагам съвсем малко бял фондан за основа. Продават се по магазините за сладкарски принадлежности. А яде ли се или е само за красота? Виж, колко съм неука по бисквитените въпроси.:(((( Имам една съученичка, дето, упорито, цял живот, вика бисквиДи:))) 2 1
Гост Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 И аз напазар... опекох десерти! Minced pies ще искат доопичане, де Заливката за пудинга са два вида крем с Бейлис и Бренди, но не ми бяха естетични за снимане... Искам да оставя - да се похваля - с миналогодишната Коледа. Стек Уелингтън - премиера, и стана фамозен! Ама не знам дали скоро пак ще се осмеля, та да остави следи старанието ми А, и сърми вих, и питка пекох. П.П. Беше ми първата Коледа в Англия реално. Иначе все скитах... П.П.П. Много обичам да изненадвам приятели с английски кракери 🙂
Eva eva Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 @Marusinka, благодаря много! Ето рецепта за звездичките: http://sunshineskitchen.com/brownies-cookies-with-chocolate-and-nuts/ @Childish, благодаря! Фотофон са тези "дъски", от Алито си взех няколко вида. Доста сполучливи, според мен, но взех от по-скъпите. @AlexandraKo - яде се. Е, със сигурност не е най-полезното нещо на света, но и без това рядко ползвам оцветители и химия в десертите. 5
AlexandraKo Публикувано: 23 декември, 2019 Автор Публикувано: 23 декември, 2019 преди 7 минути , Rainy каза: И аз напазар... опекох десерти! Minced pies ще искат доопичане, де Заливката за пудинга са два вида крем с Бейлис и Бренди, но не ми бяха естетични за снимане... Искам да оставя - да се похваля - с миналогодишната Коледа. Стек Уелингтън - премиера, и стана фамозен! Ама не знам дали скоро пак ще се осмеля, та да остави следи старанието ми А, и сърми вих, и питка пекох. П.П. Беше ми първата Коледа в Англия реално. Иначе все скитах... П.П.П. Много обичам да изненадвам приятели с английски кракери 🙂 @Rainy, големи красоти, браво! И така хубаво подредено и аранжирано всичко, чудно и чудесно! 2
DenitsaS Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 преди 21 часа, Роца каза: Напои ли хубаво кейка? 😉 😂 Майката на моя приятел го е правила октомври и оттогава се напоява. Много е вкусен, особено със сирене чедър, също и домашните mince pies, които прави. Снощи опитах и яйчен ликьор с ром за първи път, тук много се пие по Коледа. преди 7 часа, Светославов каза: Орехите да са доволно, ще се получи 🙂 Аз продукти не пестя, но пак не е гаранция 😂😂😂 Ако се получи, ще снимам 😉 На всички сладките изглеждат страхотно и ме вдъхновихте вчера в 11:30 вечерта да направя бисквитена торта с млечен крем (по рецепта на баба ми) - с лимнова кора и ванилия в крема, бишкотите натопени в кафе, а между всичко това много орехи и настърган шоколад за украса. Добре че сега "rustic" е на мода, защото не мога да докарам комерсиален вид на моите манджи 😄 16 4
Светославов Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 Момичета, със сладкишчетата добре, ще се радват дечицата, но само летящата фея показа нещо съществено от коледната трапеза. 🙂 Да беше се включил някой мъж, че да си похортуваме за капама... 😞 1 2
Цвете Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 преди 24 минути , Светославов каза: Момичета, със сладкишчетата добре, ще се радват дечицата, но само летящата фея показа нещо съществено от коледната трапеза. 🙂 Да беше се включил някой мъж, че да си похортуваме за капама... 😞 Моят мъж готви у нас, но пък не чете тук. Тази година няма да е капама, а аз ще правя руло от цяло парче врат с пълнеж от спанак, гъби и сирена. Ако не забравя, ще снимам. И традиционно правим със свекър ми станимъшки сърмички, ама след 50-Та губя търпение и стават по- големшки от една хапчица.🤣 6 1
Роца Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 Преди 1 час, DenitsaS каза: Много е вкусен, особено със сирене чедър, също и домашните mince pies, които прави. Снощи опитах и яйчен ликьор с ром за първи път, тук много се пие по Коледа. Ох, все хубави неща! Тази година и аз се канех да направя егног (във Франция го наричат "кокоше мляко"), ама все на греяно вино го удрях 😂 Аз пък тази вечер приготвих коледния сладък хляб, дето ще е канапе за гъшия дроб утре. 17
Eva eva Публикувано: 23 декември, 2019 Публикувано: 23 декември, 2019 1 hour ago, Светославов said: Момичета, със сладкишчетата добре, ще се радват дечицата, но само летящата фея показа нещо съществено от коледната трапеза. 🙂 Да беше се включил някой мъж, че да си похортуваме за капама... 😞 Мога да се похваля само с обезкостено пълнено пиле от онзи ден. Става и за Коледната трапеза. 🙂 Мъжо е отговорник по капамата. Иначе се чудя дали да не врътна и едно глювайнче за утре, но като знам, че сама ще си го пия.... 13
AlexandraKo Публикувано: 24 декември, 2019 Автор Публикувано: 24 декември, 2019 преди 6 часа, DenitsaS каза: Майката на моя приятел го е правила октомври и оттогава се напоява. Много е вкусен, особено със сирене чедър, също и домашните mince pies, които прави. Снощи опитах и яйчен ликьор с ром за първи път, тук много се пие по Коледа. Аз продукти не пестя, но пак не е гаранция 😂😂😂 Ако се получи, ще снимам 😉 На всички сладките изглеждат страхотно и ме вдъхновихте вчера в 11:30 вечерта да направя бисквитена торта с млечен крем (по рецепта на баба ми) - с лимнова кора и ванилия в крема, бишкотите натопени в кафе, а между всичко това много орехи и настърган шоколад за украса. Добре че сега "rustic" е на мода, защото не мога да докарам комерсиален вид на моите манджи 😄 Да, ама, бисквитената торта, дето си я направила, съм сигурна, че по вкус, ще бие всички останали префърцунени сладкиши, с комерсиален вид:)))))ЗабодИ и по някоя шушулка ванилия тук там, по някое шоколадово листо, завито на фунийка и воала - ще имаш екстравагантен сладкиш , дето ще го помнят:)))) 3
AlexandraKo Публикувано: 24 декември, 2019 Автор Публикувано: 24 декември, 2019 преди 7 часа, Светославов каза: Момичета, със сладкишчетата добре, ще се радват дечицата, но само летящата фея показа нещо съществено от коледната трапеза. 🙂 Да беше се включил някой мъж, че да си похортуваме за капама... 😞 Капама няма да има, но утре ще пека агнешко, та ще ти го снимам. да има и мръвка:))))) 3 1
noshtna_ptica Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 И нашата фабрика приключи вече 17 9
AlexandraKo Публикувано: 24 декември, 2019 Автор Публикувано: 24 декември, 2019 преди 13 минути , noshtna_ptica каза: И нашата фабрика приключи вече И вашата фабрика много сръчна, големи красоти сте натворили! А това, цветното отгоре, какво е? Някаква глазура ли? 1
noshtna_ptica Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 Цветното е фондан, ама готов, че ме мързи да правя, а и количествата са сериозни. Половината са по тави, че нямам чинии, а и ще ги пакетирам по пликчета - то това ни е и цялото участие по празниците 🙂 2
Marusinka Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 @Rainy ме вдъхнови да се изфукам с миналогодишното основно за Коледа - печено телешко на грил с дървени въглища или смоукър. Мъжът ми го опече, а аз го подготвих и овкусих. Е, това стана толкова вкусно и така миришеше вкъщи, че аз, която не обичам много телешко, изядох две порции. 16 1
Светославов Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 преди 4 часа, AlexandraKo каза: Капама няма да има Е, то жена да прави капама си е оксиморон. 🙂 1 4
Kalina Ivanova Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 Преди 1 час, Светославов каза: Е, то жена да прави капама си е оксиморон. 🙂 Айде сега оксиморон било. Тая година ще повторим по желание на домочадието. 17 2
AlexandraKo Публикувано: 24 декември, 2019 Автор Публикувано: 24 декември, 2019 Преди 1 час, Kalina Ivanova каза: Айде сега оксиморон било. Тая година ще повторим по желание на домочадието. Ох, добре че беше ти, да отсрамиш женската част! 3
Светославов Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 преди 1 час, Kalina Ivanova каза: ще повторим Сиреч ще Му асистираш. Така да, и аз допускам благоверната за някои неотговорни манипулации :))) Шегичка де, да не се впрегнеш 🙂 Поддържайте оджиня, че аз отивам да меся погача. 1 4
Kalina Ivanova Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 Преди 1 час, Светославов каза: Сиреч ще Му асистираш Асистира МИ само в хапването😂 Ама си прав, че капамата била мъжка работа...тъй разправят старите хора Кой го каза онова за традициите...вече не са, каквито бяха Важно е да пазим духа, традицията, да има оДЖин и пОАча...и после всичко друго ще го бъде! Да ви е сладко виното и ...бобеца довечера! На всички ви желая Светла Коледа! 6
jungfraujoch Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 В навечерието на най-хубавия празник Рождество Христово,Коледа, Ви пожелавам крепко здраве,защото здравето е най важното нещо в живота ! Нека Бъдни Вечер изпълни с топлина и доброта домовете ни!Да бъдем заедно със семействата си – именно в това е смисълът на човешкия живот. Лично за мен няма по-голямо щастие от любовта на близките ми,от силните им искрени прегръдки и от уюта на дома! Нека всеки от нас да има опората на ценностите, които изповядва и в които вярва без остатък. Бъдете верни на себе си! Пожелавам ви да умеете да цените това, което имате – това е тайната на щастливия живот. Нека Коледа изпълни сърцето ти с ДОБРОТА, мислите ти с ОПТИМИЗЪМ, решенията ти със СИЛА, постъпките ти с УВЕРЕНОСТ, действията ти с УСПЕХ, приятелствата ти с ДОВЕРИЕ, връзките ти с ТОПЛИНА и ЛЮБОВ! Пожелавам Ви с непресъхващ оптимизъм да вървите по собствения си път без страх ! Пожелавам Ви всяка сутрин да се събуждате изпълнени с енергия и ентусиазъм за новия ден! Пожелавам Ви от всяка трудност да излизате по-силни и по-добри! Пожелавам Ви да бъдете богати на усмивки! Пожелавам Ви всеки ден да чувствате подкрепата на най-милите ви хора! Пожелавам Ви да постигате целите си и да си поставяте все по-високи! Пожелавам Ви да бъдете щедри и да ви отвръщат със същото! Пожелавам Ви ясно съзнание и житейска мъдрост! И на последно място, но не и по важност, пожелавам ви да БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ ! ДА БЪДЕТЕ ХОРА ! Весела Коледа! 14 5
ДиянаВ Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 На здраве и наздраве! Аз вече си налях🙂 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега