Светославов Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 Дето така си капе плодът, може едно прасенце да си отчуваш за Коледа :))) Пък аз току-що направих "официалната" гурме салата за утре. Карфиол, синьо сирене, яйце, ябълка, горчица, кълцани орехи. И на хладно да се овкуси. 9
AlexandraKo Публикувано: 30 декември, 2019 Автор Публикувано: 30 декември, 2019 преди 3 часа, Светославов каза: Дето така си капе плодът, може едно прасенце да си отчуваш за Коледа :))) Пък аз току-що направих "официалната" гурме салата за утре. Карфиол, синьо сирене, яйце, ябълка, горчица, кълцани орехи. И на хладно да се овкуси. Както си говорят кифлите у Фейса: " Аууууу, Муцкаааа, това, веднага ти го крада". Идеята ти е страхотна, може ли, да ти я открадна? 2
Marusinka Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 Сменям малко темата с райските ябълки, че ми се повдига 😂 Никой не може да ме убеди, че са вкусни. От няколко години искам да заведа детето за Коледа на Полярния експрес, но винаги се сещам в последния момент и билетите са свършили. Е, тази година сколасах и подарих на всички вкъщи това преживяване. Влакчето тръгва от Уилиамс, Аризона, от същата гара откъдето и влаковете за Големия каньон. Пяхме коледни песни, пихме топъл шоколад, ядохме бисквити с шоколадови парченца и получихме звънчета от Дядо Коледа. 18 5
Роца Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 Порових специално да видя къде е Уилиямс, понеже за мен "Аризона" и "сняг" (какъвто виждам на снимките) са взаимно изключващи се понятия 😂 Ама аз съм с изкривени представи, защото следя една фотографка на храна в ЮТуб, която живее във Финикс и все говори колко силно й пече слънцето, та ми иде да й метна малко гадно бяло-сивкаво небе в продължение на дни 😂😂😂 Експресът изглежда супер! Аз пък вчера се вдъхнових и направих баклава. Не бях правила от поне 10 години (откакто се преместихме в сегашния апартамент). Та сега си се напоява тихо за Нова година. Стана малко рошава, ама туй да й е кусурът. 16 1
neuromancer Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Както си говорят кифлите у Фейса: " Аууууу, Муцкаааа, това, веднага ти го крада". Идеята ти е страхотна, може ли, да ти я открадна? Салатата или прасето? 😉 1 4
Светославов Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Идеята ти е страхотна, може ли, да ти я открадна? Ако е за салатката, височайша чест е за мен да Ви я подаря! 1
ДиянаВ Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 50 minutes ago, Роца said: Порових специално да видя къде е Уилиямс, понеже за мен "Аризона" и "сняг" (какъвто виждам на снимките) са взаимно изключващи се понятия 😂 И аз като теб гледах къде е това Уилиямс. Да в Аризона е, но продължавам да се чудя за снега. Даже на сателитното изображение гледах. На голяма височина ли е, че е зима🙂? 2
Marusinka Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 1 hour ago, ДиянаВ said: И аз като теб гледах къде е това Уилиямс. Да в Аризона е, но продължавам да се чудя за снега. Даже на сателитното изображение гледах. На голяма височина ли е, че е зима🙂? 1 hour ago, neuromancer said: И в Аризона има планини В Аризона има страшно много планини, а Финикс просто се пада в долината между пустинята и тях, затова му е такъв климатът. Имаме и “тежки” зими, където сутрин е под 0 градуса за няколко седмици и пръхвърча сняг. Иначе Уилиамс е на 2.5 ч. от нас, в подножието на Големия каньон и там от месец има сняг. Вчера беше -5 градуса. Видяхме, че беше натрупало на около час от Финикс също. Обикновено се шегуваме, че през октомври още можем да сме по бански във Финикс и след басейна да караме ски във Флагстаф (на 20 мин от Уилиамс). 14
AlexandraKo Публикувано: 30 декември, 2019 Автор Публикувано: 30 декември, 2019 преди 3 часа, Marusinka каза: Сменям малко темата с райските ябълки, че ми се повдига 😂 Никой не може да ме убеди, че са вкусни. От няколко години искам да заведа детето за Коледа на Полярния експрес, но винаги се сещам в последния момент и билетите са свършили. Е, тази година сколасах и подарих на всички вкъщи това преживяване. Влакчето тръгва от Уилиамс, Аризона, от същата гара откъдето и влаковете за Големия каньон. Пяхме коледни песни, пихме топъл шоколад, ядохме бисквити с шоколадови парченца и получихме звънчета от Дядо Коледа. А какъв напет кондуктоооооор! Много красиво, точно, Коледно преживяване! Почваме да завиждаме: завижд, завижд, завииииииижд:)))))’лл преди 2 часа, Роца каза: Порових специално да видя къде е Уилиямс, понеже за мен "Аризона" и "сняг" (какъвто виждам на снимките) са взаимно изключващи се понятия 😂 Ама аз съм с изкривени представи, защото следя една фотографка на храна в ЮТуб, която живее във Финикс и все говори колко силно й пече слънцето, та ми иде да й метна малко гадно бяло-сивкаво небе в продължение на дни 😂😂😂 Експресът изглежда супер! Аз пък вчера се вдъхнових и направих баклава. Не бях правила от поне 10 години (откакто се преместихме в сегашния апартамент). Та сега си се напоява тихо за Нова година. Стана малко рошава, ама туй да й е кусурът. Тя, като е рошава, значи е хрупкава и препеченка, не е недостатък:))))) преди 1 час, neuromancer каза: Салатата или прасето? 😉 Салатата, Романсер, ниЙ свинското сме го отказали:)))))))) преди 1 час, Светославов каза: Ако е за салатката, височайша чест е за мен да Ви я подаря! Да, даже, накупих материал:))))Но мисля, да проявя и теорчество - ще заменя карфиола с броколи, хем, ще стане по- шарена. Ще ги снимаме ли утре? :))))) Взела съм една телешка рибица, сега ще я мъдря, как да я сготвя. Някой, ако има идея, да я каже, моля! 4
Marusinka Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 13 minutes ago, AlexandraKo said: А какъв напет кондуктоооооор! Много красиво, точно, Коледно преживяване! Почваме да завиждаме: завижд, завижд, завииииииижд:)))))’лл Тя, като е рошава, значи е хрупкава и препеченка, не е недостатък:))))) Салатата, Романсер, ниЙ свинското сме го отказали:)))))))) Да, даже, накупих материал:))))Но мисля, да проявя и теорчество - ще заменя карфиола с броколи, хем, ще стане по- шарена. Ще ги снимаме ли утре? :))))) Благодаря! А за баклавата на @Роца същото си помислих - хрупкава ще да е 😋 Със сирИне се справих, но ниЙ и виЙ не мога да си ги изкореня от говора 😂😂 4
AlexandraKo Публикувано: 30 декември, 2019 Автор Публикувано: 30 декември, 2019 преди 24 минути , Marusinka каза: Благодаря! А за баклавата на @Роца същото си помислих - хрупкава ще да е 😋 Със сирИне се справих, но ниЙ и виЙ не мога да си ги изкореня от говора 😂😂 Абе, карай бе, някой придирва ли ти? И аз си мислех, че не говоря мЙЕко, ама, като си прослушвам телефонния секретар, чувам друго. ”...ще бъдИ на работа, на 2 януари... НИ можИ, майна, личи си ни 7
Kalina Ivanova Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 преди 45 минути , AlexandraKo каза: Взела съм една телешка рибица, сега ще я мъдря, как да я сготвя. Някой, ако има идея, да я каже, моля! The Ultimate Beef Wellington не е сложно, но е изискано ...и ще стои прекрасно на новата ти покривка за новогодишната фотосесия🎆🎇🎉 преди 4 часа, Marusinka каза: От няколко години искам да заведа детето за Коледа на Полярния експрес, но винаги се сещам в последния момент и билетите са свършили. Е, тази година сколасах и подарих на всички вкъщи това преживяване. Как липсват тук такива забавления, наистина е за завиждане...толкова е прекрасно, семейно и коледно 3
Гост Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 преди 2 минути , Kalina Ivanova каза: The Ultimate Beef Wellington Не е истина - и аз щях да предложа същото Сигурно щото само него съм правила като тържествено празнично меню преди 3 минути , Kalina Ivanova каза: не е сложно... На мен ми беше доста сложно Но беше прекрасно, факт!
AlexandraKo Публикувано: 30 декември, 2019 Автор Публикувано: 30 декември, 2019 преди 1 час, Kalina Ivanova каза: The Ultimate Beef Wellington не е сложно, но е изискано ...и ще стои прекрасно на новата ти покривка за новогодишната фотосесия🎆🎇🎉 Благодаряяяя, за ужас на @bulpa, пак ще си вадя, любимите сини чинии, дето утрепвали апетита:))))))) Утрепват на някого, не на мен, дето, разяждам, цяла злояда детска градина:)))))) Тоя биф го пробвах, веднъж, не ни хареса особено. А и моето месце е цяла, продълговата рибичка и ми се ще да си я опека, без да я режа. Като за начало, съм я накиснала в марината: зехтин сок от лайм сос от нар черен пипер щипка куркума 1/2 глава кромид+3 големи скилидки чесън, пасирани 1/2 чашка коняк / отмъкнах от на Съра Курвоазие-то , тайничко/ Като преспи в този сос, после се измива хубаво. И до тогава, трябва да съм намислила рецептата:)))) 5 1
Цвете Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 преди 39 минути , AlexandraKo каза: Благодаряяяя, за ужас на @bulpa, пак ще си вадя, любимите сини чинии, дето утрепвали апетита:))))))) Утрепват на някого, не на мен, дето, разяждам, цяла злояда детска градина:)))))) Тоя биф го пробвах, веднъж, не ни хареса особено. А и моето месце е цяла, продълговата рибичка и ми се ще да си я опека, без да я режа. Като за начало, съм я накиснала в марината: зехтин сок от лайм сос от нар черен пипер щипка куркума 1/2 глава кромид+3 големи скилидки чесън, пасирани 1/2 чашка коняк / отмъкнах от на Съра Курвоазие-то , тайничко/ Като преспи в този сос, после се измива хубаво. И до тогава, трябва да съм намислила рецептата:)))) Аз също обичам печени цели парчета месо. Запечатваш и слагаш или в глинен съд или под фолио. Ако добавиш кореноплодни отсрани, след печенето, можеш да пасираш на сос. Много пъти правя и рола, като режа месото на кист(като спирала)и с различна плънка. За Коледа правих със спанак, гъби и топено сирене, с малко чесън за подправка. Снимката не е за пред хора, но щракнах преди да се грабне последната чиния, която е без сос . 9
Гост Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 Леле, каква марина 🙈🤗❤️ @AlexandraKo само ако позволиш, Уелингтън точно цял се пече. На мен ми беше зор да направя пастета, с който се обвива - хеле пък с това трюфелово каквотобешетам 😁, ама справих се. Сакън, не те увещавам, ще чакам на гюме за нова рецепта 😊
AlexandraKo Публикувано: 30 декември, 2019 Автор Публикувано: 30 декември, 2019 преди 3 минути , Цвете каза: Аз също обичам печени цели парчета месо. Запечатваш и слагаш или в глинен съд или под фолио. Ако добавиш кореноплодни отсрани, след печенето, можеш да пасираш на сос. Много пъти правя и рола, като режа месото на кист(като спирала)и с различна плънка. За Коледа правих със спанак, гъби и топено сирене, с малко чесън за подправка. Снимката не е за пред хора, но щракнах преди да се грабне последната чиния, която е без сос . А, това ми харесва. А как го режеш на спирала? 1
Kalina Ivanova Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 преди 6 минути , AlexandraKo каза: А, това ми харесва. А как го режеш на спирала? Охо...това вече е висш пилотаж. Тази операция само за шефове с дълъг стаж в транжорната, да не се съсипе чудното телешко. AlexandraKo, както и да го приготвиш ще е чудесно, щом има подправка любов, а до тук видях поне килограм от нея. 2
Marusinka Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 3 hours ago, AlexandraKo said: Абе, карай бе, някой придирва ли ти? И аз си мислех, че не говоря мЙЕко, ама, като си прослушвам телефонния секретар, чувам друго. ”...ще бъдИ на работа, на 2 януари... НИ можИ, майна, личи си ни На мен няма кой, ама аз се подигравам на майка ми като дойде 😄 Присмял се хърбел на щърбел дето казват хората. Момичета, тоя Биф Уелингтън е бая трудоемък, особено да не се пресготви месото. Както @Цвете е споменала - най-лесно за телешко е да се запечата първо и после да се опече. Марината на @AlexandraKo звучи супер. И аз така крия от мъжа кое бренди или порто (щото мрази коняк) ползван за готвене 😄 2
Цвете Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 преди 1 час, AlexandraKo каза: А, това ми харесва. А как го режеш на спирала? Трябва остър дълъг нож, но знам, че имаш. Ако приемем месото за форма на паралелепиед, по дългата страна започваш да режеш, сякаш ще правиш филия. Като достигнеш почти до края на страната, завиваш надолу, после пак по хоризонтала. Все едно разгъваш лист хартия, намотана на руло. Не знам дали ме разбра 😉. Не е нужно да се изтънява. Аз го минавам с уред за окрехкотяване- със шипове. А може просто да се мине с острието на ножа на ромбчета. Мажеш плънката, навиваш, може да сложиш резени бекон, ако искаш. Увивалш стегнато във фолио и печеш първо на силна фурна 1/2 час. После на 160 градуса около 1,30ч. ( Тива е за свинско и щото помня от оня ден), но ще го провериш)Отвиваш да се запече и воала. 1
Иван Попов Публикувано: 30 декември, 2019 Публикувано: 30 декември, 2019 преди 14 часа, AlexandraKo каза: Дрънкам си аз тука, за на хората ябълките:(((( Ей сега излязох на двора, за да снимам нашата, дето, така си капе по земята. И толкова години, не съм я опитала ни веднъж:((( Ееее твоите са паднали вече, пробвай ги, време ти е.! То представяш ли си 😉 от форума някой да те прикани да хапнеш от ябълките, където от години не си ги пробвала. 😊 Ако не ти харесат да не ми се сърдиш само. преди 16 часа, AlexandraKo каза: Виж, как от дума на дума, научих интересни неща. А тези, дето се ядат твърди, вкусни ли са? Тези, които ние ядем тия дни и които показах, също са без никакви костилки. От дума на дума се самообучаваме, ето че и аз научих нещо ново за тези малко по-твърди ябълки. преди 18 часа, Emil Chakalov каза: Това стана случайно този ноември,минавайки през Кресна Имам много приятели от гр. Кресна, още като ги видя ще ги питам за този сорт ябълки. Много ми е интерсно те какво ще ми кажат. Скоро пих от единия ми приятел от града ракия от "праскови", направо бях шок, прекрасна ракия, никога не съм вярвал, че може да съществува такъв вид ракия. Как я е направил от тези праскови и идея си нямам. То в нашия край какво ли няма вече, от нищо не се учудвам. преди 15 часа, Kalina Ivanova каза: Хайде да оцветим малко. Прекрасна снимка, нещо такова беше и при баба, но дървото е поне още един път по-голямо от твоето. преди 19 часа, AlexandraKo каза: Еееех, пък да видиш, как неистово ще ти се иска да си в 3/4 клас, като подминеш 40 и 50, и 60, за натам няма да говорим😰 Дори и не искам да се сещам..... @Marusinka Влакчето наистина е прекрасно и тази готина обстановка. Чак ме е яд, че липсва такова нещо в Б-я. И аз като @AlexandraKo ще кажа завижд, завижд.... 😊 Коледният дух се усеща от далече. 🙂 А и да добавя само, че като започнах да четя за тези градове в които се намирате Вие, все едно за космоса ми говориш. За нито един не бях чувал. Като гледам и ястията сега 🙂 та чак ми се хапва посред нощите! Много готина баклава, а и месцето е мхмхм сочно и крехко изглежда. 😊 1
Marusinka Публикувано: 31 декември, 2019 Публикувано: 31 декември, 2019 6 hours ago, Kalina Ivanova said: Как липсват тук такива забавления, наистина е за завиждане...толкова е прекрасно, семейно и коледно 38 minutes ago, Иван Попов said: @Marusinka Влакчето наистина е прекрасно и тази готина обстановка. Чак ме е яд, че липсва такова нещо в Б-я. И аз като @AlexandraKo ще кажа завижд, завижд.... 😊 Коледният дух се усеща от далече. 🙂 А и да добавя само, че като започнах да четя за тези градове в които се намирате Вие, все едно за космоса ми говориш. За нито един не бях чувал. Много е жалко наистина. В детството ми като че ли имаше повече семейни забаления. Не знам влакчето на Младежкия хълм дали работи сега, но едно време беше супер. Постоянно бяхме там. Би било чудесно да го украсят със светлини, да облекат кледно 10 души екип и Дядо Коледа и да раздават топъл шоколад и бисквитки. Този Полярен експрес тук е голяма атракция и изчислявахме вчера с мъжа ми, че сигурно правят по $9 милиона на сезон (ноември, декември и януари). Средно по $45 на човек, 15 вагона, 100 седалки и два курса на ден. Фрашкано е. Ако не се купят билети до началото на декември, няма шанс да се намерят места. Карали сме 2.5 часа, за час и половина преживяване и не съжалявам изобщо. Беше прекрасно. @Иван Попов - и за мен Аризона беше непозната и въобще не си я представях такава. Бях съвсем жертва на обстоятелствата като дойдох, но просто не мога да си представя да живея другаде (това пловдивчанин да ти го каже...😆). Баба ми се беше депресирала преди да дойде за първи път, защото една комшийка я беше питала какво ще гледа тук "само чукари ли?", но като видя за какво става въпрос и не й се връщаше в Бг. 2 1
Травеолани Публикувано: 31 декември, 2019 Публикувано: 31 декември, 2019 @Marusinka - много интересно изглежда това влакче! Колко време пътувате? Знам, че в Аризона имате сняг от време на време, но винаги ми звучи невероятно, защото Аризона я свързвам с жега. Ние тази година още не сме имали, дори една снежинка не е паднала още. Но това в очаквано - през есенно-зимния сезон вали един-два пъти и след няколко часа се е стопило. 1
AlexandraKo Публикувано: 31 декември, 2019 Автор Публикувано: 31 декември, 2019 преди 6 часа, Kalina Ivanova каза: Охо...това вече е висш пилотаж. Тази операция само за шефове с дълъг стаж в транжорната, да не се съсипе чудното телешко. AlexandraKo, както и да го приготвиш ще е чудесно, щом има подправка любов, а до тук видях поне килограм от нея. Даааа, ти си права - няма да се справя с тоз висш пилотаж, че не съм чаааак, такава майсторка, като @Цвете.:)))) Ама пък, както и да го сготвя - отново си права, Половинът все ще го хареса и ще се възхити:))) Рипнала съм рано и след малко ще почвам.:)))) преди 6 часа, Цвете каза: Трябва остър дълъг нож, но знам, че имаш. Ако приемем месото за форма на паралелепиед, по дългата страна започваш да режеш, сякаш ще правиш филия. Като достигнеш почти до края на страната, завиваш надолу, после пак по хоризонтала. Все едно разгъваш лист хартия, намотана на руло. Не знам дали ме разбра 😉. Не е нужно да се изтънява. Аз го минавам с уред за окрехкотяване- със шипове. А може просто да се мине с острието на ножа на ромбчета. Мажеш плънката, навиваш, може да сложиш резени бекон, ако искаш. Увивалш стегнато във фолио и печеш първо на силна фурна 1/2 час. После на 160 градуса около 1,30ч. ( Тива е за свинско и щото помня от оня ден), но ще го провериш)Отвиваш да се запече и воала. Аз те разбрах, ама си трябват умения:)))) Ти, като си го можеш, ти е лесно:))). 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега