Tonyco Публикувано: 24 декември, 2019 Публикувано: 24 декември, 2019 Тази година реших да разчупя малко коледата и стереотипа...да седнем на препълнена маса и да ядем и пием 😁 Та БГ правосъдието отсъди, че Боби "железото" на ротационен принцип през година въртим коледа и НГ с майка му, и тази коледа се пада да е при нея. На този етап семейството ни е от нас двамата, и като го няма единия, реших, че мога да се възползвам и да покарам новия байк. Та декември, по-добро място от Тасос за байк не се сетих. 24.12 в навечерието на Бъдни вечер и Коледа, движение почти нямаше и в дъжд, снежна буря и какво ли още не за 4 ч и 15 мин се озовах на пристанището в Керамоти. Зарязах колата там, метнах раницата от 10 кг на гърба, яхнах Блеки и на ферито. С колело е евтино 12 лв в посока за мен и колелото. Ферибота не съм го виждал толкова празен никога. Резервирал съм си хотелче за 3 нощувкина 17 км от пристанището. Днес като за първи ден толкова. Направих и една пешеходна разхофка 7.5 км за снимане на залеза и да взема ба Бъдни вечер да се изкъпя в морето. Имам приятели руснаци. 🤣😂 От утре почвам да вършея из острова с байка. Весела Бъдни вечер от мен. 24 7
Tonyco Публикувано: 25 декември, 2019 Автор Публикувано: 25 декември, 2019 Ден 2. Днес го даваха да вали цял ден, но някак си минах между капките. Припръскваше тук таме от време на време, но явно беше валяло здраво преди това, защото в голяма част от острова беше много мокро с огромни локви. За щастие острова е съставен основно от пясък и карането по черни пътища след дъжд не представлява никакъв проблем. Завъртях обиколката на острова коледно. Реших да направя приключенската версия, като се стремя да съм максимално по периферията и, където мога да карам по черно. Открих и един нов път, който излиза от мраморния плаж в гр. Тасос, но отново периферен и много приятно спускане. Острова така не го бях виждал никога. Днес е коледа и почти не срещах хора и коли. Направо все едно е изоставен. Минаваш през населени места, няма живо пиле, само котки, ама много котки на всякъде. Места, които познавам добре, сега изглеждат сякаш е минал ураган и е помелил всичко. Изоставени строителни машини, къде ли не. Спуснах се до Гьола. Наложи се да прескачам ограда с надпис частна собственост, инак нямаше как да стигна до лагуната. Черните пътища са много изровени от водата, камънк и дълбоки улей, та спускснията си бяха предизвикателство, но с Блеки се справихме без инциденти. Слязох и до любимия ми Вати бийч, само дето са подели да дострояват една постройка там, която не е пипана от 15 г. и най-хубавия плаж на острова може и да стане недостъпен. То и сега са изринали пътя, та се наложи да се спускам през гората. На мраморния плаж само кучета и имахме пререкания с тях, не ме пускат да мина, та хвърчаха мраморни камъни 😂 105 км с доста денивелация ми се върза днес и общо време на разходката 8 ч и 8 мин. Вечерта като се прибрах, собственика на хотела ми даде чинийка с сладки работи, по случай коледа. Сутринта излязох рано и не го видях 😊 21 3
Tonyco Публикувано: 26 декември, 2019 Автор Публикувано: 26 декември, 2019 Ден 3 Днес беше от онези дни, дето се казва: "Не правете това вкъщи" 😆 така де, още 100 км, с повечко денивелация и ужасно трасе. Майтапа на страна, беше доста опасно и не за сам човек. Очаквай неочакваното. Знаех, че няма да е лесно в планината, но беше брутално. До Мапей по асфалта бива, и като излязох на черния път се почна. Свлачище след свлачище, паднали дървета препречват пътя от всякъде. Отделно целия път на места липсва и зеят огромни дупки. Водата е разрушила всичко. На едно от свлачищата направо незнаех как да премина. Бездна и няма заобикаляне, или през нея или няма от къде. Настилката нестабилна, пясък и камъни, чудиш се къде да стъпиш, за какво да се хванеш. Спуснах отгоре колелото, и след това с присядане се спуснах и аз. После качването на колелото ми се увидя обаче, залитам, няма къде да стъпя сигурно. Ако бяхме двама да си подаваме колелата, щеше да е друго. Само кози и аз, джип там където съм няма как да стигне, ако се пречукам не е ясно кога ще ме намерят. С много внимание продължих, свлачище след свлачище, много бяха. Стигнах един разклон и от него към тавана на Тасос в. Ипсарио една козя пътека стръмна и по скалите. Хайде колелото в ръчичка и нагоре. Много зор видях и в този участък, да си бях карал по царския път, ама не. С триста зора стигнах върха и малко преди това облаците ми скриха гледката към Голдън Бийч, за щастие я снимах от подножието на върха преди това. Имаше тетрадка в, която да си запишеш, че си бил там, като на в. Купена при нас, та се отбелязах и тук. Нямаше изгледи да се разкарат облаците, затова тръгнах да се спускам към Теологос, което отново не е царския път. Пак свлачища и много изровени пътища. Камъни много и големи, точно момент да тествам блеки и възможностите си. Колелото се представи супер, гумите бяха с дълбок грайфер и специални съставки на каучука, та държаха много добре на мокрите хлъзгави камъни. Задната спирачка в комплект с хубавата гума осигуряваше чудесно спирачно усилие, което ми липсваше на такива терени. Вилката обираше идеално големите дропове между камъните. Хубавата геометрия на рамката и ниския център на тежеста осигуряват отличен баланс, когато камъните те подмятат насам-натам. Внимавах много, и не се увличах със скоростта, едно падане и чупене на нещо, нямаше да е добре. Доста се изморих и надолу, всичко ме заболя, ръце, китки, кръст и т.н. сускането беше доста продължително над час. Излязох на асфалта при Теологос и някак се чувствах спокойно вече. Спускайки се към Потос, видях един човек в инвалидна количка да се катери нагоре, Респект !!! 6 км с 5% наклон, това и с колело е зор за повечето хора. В Потос спрях в една сладкарница да хапна нещо сладичко и кола, за освежаване и енергия, имах още 40 км. Имаше ефект от сладкото, върнаха ми се силите. Много котки на този остров, и много убити, имаше една на пътя, явно тъкмо я бяха блъснали, защото притреперваше още с едната лапа в агонията. Пристигнах в Прино точно за залеза и завъртях до моята си пейка на плажа, от предните снимки. Седнах да изчакам залеза, и се получиха хубави огнени кадри. Отново грекосите не работеха, та за вечеря доядох каквото беше останало от първия ден в хладилника, никъде не видях супермаркет да работи. За капак, както си лежа и гледам предната гума на мекица, та за лека нощ ремонт на гума, един трън се беше забил. Пак добре, че я видях сега, не утре ставам и правя бързо гума да не изпусна ферито 😜 13 5
ДиянаВ Публикувано: 26 декември, 2019 Публикувано: 26 декември, 2019 Тази тема много ме замисля. Да снимаш колелото си и следите му какво е? Ексцентричност или свобода на духа? Да пазаруваш два дни и един ден да готвиш какво е? Домашен уют или ... хайде да не продължавам🙂. Браво @Tonyco, че поне разказваш интригуващо👍 2
Tonyco Публикувано: 26 декември, 2019 Автор Публикувано: 26 декември, 2019 Ми снимам колелото, поради липса на партньор, който да снимам 🤣😂 пък то си е хубав черен мат. Следите от гумите по пясък ситен като сол ми се видяха добра идея, все едно идват от далееееч. Ексцентричен, не мисля. Свобода на духа, може би. Основно обичам да приключенствам, особенно по мой си начин, нетипичен. Да пазаруваш 2 дни и един ден да готвиш е разхищение, на време, средства и храна, която няма да бъде изядена 😜😆 За лошото влияние от преяждането, няма смисъл да говорим изобщо. Това със УЖ домашния уют, защото някой е казал, че точно тези дни така се прави съм го играл 39 г. 😊 Хайде, като децата са малки е забавно нещо, но пораснали и прозряли истината за дебелия чичко с червения костюм ... 🤣😂 2
ДиянаВ Публикувано: 26 декември, 2019 Публикувано: 26 декември, 2019 18 minutes ago, Tonyco said: Ми снимам колелото, поради липса на партньор, който да снимам 🤣😂 пък то си е хубав черен мат. Следите от гумите по пясък ситен като сол ми се видяха добра идея, все едно идват от далееееч. Ексцентричен, не мисля. Свобода на духа, може би. Основно обичам да приключенствам, особенно по мой си начин, нетипичен. Да пазаруваш 2 дни и един ден да готвиш е разхищение, на време, средства и храна, която няма да бъде изядена 😜😆 За лошото влияние от преяждането, няма смисъл да говорим изобщо. Това със УЖ домашния уют, защото някой е казал, че точно тези дни така се прави съм го играл 39 г. 😊 Хайде, като децата са малки е забавно нещо, но пораснали и прозряли истината за дебелия чичко с червения костюм ... 🤣😂 Не случайно Гришам е написал роман “Да пропуснеш Коледа”. Имал е своите причини. Ама не е успял да й избяга. И аз така😆 1
Tonyco Публикувано: 27 декември, 2019 Автор Публикувано: 27 декември, 2019 Днес финала по-скромно. Метнах се сутринта с тежката 10 кг раница до ферито 17 км. Гонех по разписание в 11:30 ч. но имаше междинен в 10:45 ч. Задните части ми страдат доста, особено с тежка раница допълнително 🤣😂 След това се пренесох до Кавала и там си направих леко възстановително каране 12 км с 180 д+ 😆🤣😂 Няма що, тези метри ги набрах по стръмните улички към крепостта, голям зор, но ги качих на педалиране, чак да се ненадява човек. Имам мускулна треска, след ден 3, значи съм понатоварил повечко, сега по-леко тези дни за възстановяване. И снимки, готини от мен. 13 1
Tonyco Публикувано: 3 януари, 2020 Автор Публикувано: 3 януари, 2020 Как да избягаш от Коледа на самотен остров роден свободен с мен, в следващото видео 😀 1 1
ДиянаВ Публикувано: 3 януари, 2020 Публикувано: 3 януари, 2020 Браво🙂 Завещание ли писа на онзи лист😁 1
Tonyco Публикувано: 3 януари, 2020 Автор Публикувано: 3 януари, 2020 Преди 1 час, ДиянаВ каза: Браво🙂 Завещание ли писа на онзи лист😁 Да, предстоеше бруталното спускане по каманяците към Теологос 🤣😂 А може би трябваше да напиша "Тони беше тук !!!" със спрей на пирамидата за поколенията 🤣😂😜 3
Tonyco Публикувано: 10 януари, 2020 Автор Публикувано: 10 януари, 2020 Вдъхновен от този прекрасен остров, спретнах пътеписче, как се случи всичко. Също в началото на пътеписа има кратък анализ на изминалата календарна година в личен план. Приятно четене. http://www.tonyco.net/patepis/Thassos_24_12_2019.html 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега