Прескочи до съдържание

Полети с Емирейтс и Търкиш със самостоятелен трансфер

Препоръчани мнения

Напоследък при търсене на полети със skyscanner при някои комбинации на полети с прекачване излиза предупреждение, че полетът е със самостоятелен трансфер. В някои случаи това се отнася дори за полети на една и съща авиокомпания. За самостоятелния трансфер е описано, че може да се наложи да си чекираш отново багажа и да излезеш от транзитната зона, като в този случай минаваш отново проверки. 

image.png.da8bd0904850bc31450cc38c79d42e1c.png

Конкретно, намерих добри цени за полети до Малдивите с Емирейтс и Търкиш, но пише, че са със самостоятелен трансфер, като времето за прекачване в Истанбул е 1:40 минути и в двете посоки. Ако трябва да се минават отново проверки или да се чекира отново багаж, на практика е непостижимо да хванеш следващия полет. Въпросът ми е: някой има ли опит с подобни полети? Има ли някаква договорка между двете авиокомпании, за да може трансферът да се осъществи. И изобщо доколко е сериозно това със самостоятелния трансфер? Други сайтове като kayak, jetcost, momondo нямат такива предупреждения. 

image.png.75a55caf7f4f8c4fb6bf3a96bb40b71c.png

Връзка към коментар
11 minutes ago, Aureliano said:

Напоследък при търсене на полети със скайскенър при някои комбинации на полети с прекачване излиза предупреждение, че полетът е със самостоятелен трансфер. В някои случаи това се отнася дори за полети на една и съща авиокомпания. За самостоятелния трансфер е описано, че може да се наложи да си чекираш отново багажа и да излезеш от транзитната зона, като в този случай минаваш отново проверки. 

image.png.da8bd0904850bc31450cc38c79d42e1c.png

Конкретно, намерих добри цени за полети до Малдивите с Емирейтс и Търкиш, но пише, че са със самостоятелен трансфер, като времето за прекачване в Истанбул е 1:40 минути и в двете посоки. Ако трябва да се минават отново проверки или да се чекира отново багаж, на практика е непостижимо да хванеш следващия полет. Въпросът ми някой пробвал ли е подобен полет? Има ли някаква договорка между двете авиокомпании, за да може трансферът да се осъществи.

image.png.75a55caf7f4f8c4fb6bf3a96bb40b71c.png

1.40 мин нямаш никакъв шанс, не съм наясно да имат агриимънт за споделени полети....по-добре не рискувай. 

Връзка към коментар

И аз не съм чувал за такова споразумение.

Интересното е, че и другите сайтове за сравнение на полети предлагат тези комбинации, но нямат такива предупреждения. Също така, ако няма никаква връзка между двата полета, то цените им би трябвало да са сбор от отделните им цени, но цената от Истанбул до Мале само с Емирейтс (т.е. без първия полет с Търкиш от Истанбул до София) излиза с по-висока цена отколкото София-Мале.

Друго странно е, че skyscanner предупреждава за самостоятелен трансфер и при полети на една и съща авиокомпания (както по-горе на скрийшота с аерофлот).

Връзка към коментар

Според мен това просто са си отделни билети и няма никакво споразумение.

Гугъл флайтс също дава резултати с прекачване с нискотарифни компании и показва подобно предупреждение.

Връзка към коментар

Self-transfer flights са просто отделни полети, които някой е събрал заедно, авиокомпаниите нямат никакво отношение в случая. Този някой обикновено е един от онези сайтове като някои от тях предлагат и някакви "гаранции", ако си изпуснеш полета да ти намерят друг например. Друг въпрос е колко (не)надеждни са онези сайтове и как ще си общувате със съпорта им, ако се наложи, за което е писано много по всякакви сайтове и форуми...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.