Diana Doncheva Публикувано: 30 декември, 2019 Сподели Публикувано: 30 декември, 2019 Мисля, че няма такава тема. Има тема за мостове, за църкви, за фонтани и други, но за водопади и вулкани - няма. Слагам ги в една тема за да има "баланс" между вода и огън, зеленина и пепел. И мисля да започна с един малък, но много красив водопад на о. Мавриций - Шамарел. Водопадът е с височина 95 м. 21 1 1 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 30 декември, 2019 Сподели Публикувано: 30 декември, 2019 @Diana Doncheva има тема за вулкани и тя е: За водопади,мисля че няма тема.😉 5 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 30 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 30 декември, 2019 Ами тогава нека бъде само за водопади. Ще сменя името. 🙂 2 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 Любимият ми водопад е в Орегън - Мълтнома фоулс. 22 Връзка към коментар
Стоянка Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 Водопад “Скока”, с. Калейца 18 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 Първият водопад, който истински ме впечатли беше Ниагара от канадската страна на границата. Ето я величественатата Ниагара! След това обаче видях Игуасу от бразилската и от аржентинската страна и останах абсолютно без думи! Над 200 водопада на едно място! Това е Величието на природата! След Игуасу мога само да кажа, виж Игуасу и умри! 32 6 Връзка към коментар
stebal Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 Пном Кулен, Камбоджа 19 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 преди 9 часа, Crazy Horse каза: След Игуасу мога само да кажа, виж Игуасу и умри! Абсолютно съм съгласна с теб. Това е място , което всеки трябва да види поне веднъж в живота си :). Не случайно думите „Горката Ниагара“, са били изречени от американската първа дама Елинор Рузвелт, когато видяла водопадите Игуасу за първи път. 8 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 Ето и от мен 🙂 Нямам представа дали Ниагара ще ме впечатли, така както Игуасу, но по е се надявам да не остана разочарована :). 24 1 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 31 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 И понеже сме в навечерието на Нова година, а Игуасу е една от мечтаните ми дестинации - остава да си го пожелая и ако е живот и здраве - да го видя! 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 преди 2 часа, liliya каза: Ето и от мен 🙂 Нямам представа дали Ниагара ще ме впечатли, така както Игуасу, но по е се надявам да не остана разочарована :). Била съм и на двете места, Мен, Игуасу, ме впечатли повече. Говорим само за водопада, като природно чудо, без останалото. 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 Тая тема заплашва да се разводни още в началото в поредните ненужни спорове Ниагара срещу Игуасу срещу Виктория срещу Анхел... Да речем. Исландските даже няма да се опитвам да им пиша имената, че авторедакторът на телефона все ще намери, какво да ми поправи 😆 Мисля, че основната идея е да споделяме и по-малко известни водопади. От мене засега само нещо, дето изрових на момента от телефона: Бока - най-високият водопад в Словения И водопада Фанес в Доломитите Нека през новата година да ви върви на всички като по достатъчно пълноводен водопад! 🙂 24 1 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 31 декември, 2019 Сподели Публикувано: 31 декември, 2019 Нека ни върви по вода във всички пътешествия! Водопади в парка на Плитвичките езера: 18 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Еха! Каква интересна тема само. 🙂 Обожавам да посещавам водопади навсякъде по света, без значение от големината, силата и дебита на водата. Гледането на водопад е много хипнотизиращо и всички сетива получават допълнителна енергия. Има твърдения, че отрицателните йони, които са в изобилие във водопадите, по някакъв начин повишават нивата на серотонин, което в крайна сметка спомага за нашето щастие. Ето малка част от посетени водопади: 1. Игуасу, Аржентина 2. Плитвички езера, Хърватия 3. Скрадински бук / Национален парк Кърка, Хърватия 4. Cheonjiyeon Falls, остров Чеджу-до, Южна Корея 5. Jeongbang Falls, остров Чеджу-до, Южна Корея 6. Водопадът Öxaráfoss, Исландия 7. Гутлфос (Gullfoss), Исландия 8. Селяландсфос (Seljalandsfoss), Исландия 9. Gljúfrafoss, Исландия 10. Скогафос (Skogafoss), Исландия 11. Свартифос (Svartifoss), Исландия 12. Hundafoss, Исландия 13. Rjúkandi, Исландия 14. Детифос (Dettifoss), Исландия 15. Годафос (Goðafoss), Исландия 16. Кравице, Босна и Херцеговина 17. Водопад Кочуша, Босна и Херцеговина 18. Сувчарско пръскало, България 19. Салто Гранде, Чили 20. Сребърният водопад – Thac Bac Waterfall (Silver Falls), Виетнам 24 15 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Първо, честита Нова година на всички магеланци и особено на любителите на водопадите! @Diana Doncheva, щом ти е мечта да посетиш Игуасу, значи, ще се сбъдне! Тук сме се събрали все хора, които си сбъдват мечтите! Пожелавам ти и тази твоя мечта да се сбъдне по-скоро отколкото очакваш! Благодаря ви за снимките на Плитвичките езера! Това е една от слеващите ми набелязани водопадни дестинации, но като гледам май ще остане за 2021 година. Ще се радвам да видя и снимки от други интересни водопади, които определено си струва да се видят като: Terme di Saturnia в Тоскана, Detian Falls на границата на Виетнам и Китай, Kuang Si Falls, Лаос Rio Celeste Waterfall, Коста Рика Burney Falls, McArthur-Burney Falls Memorial State Park, Калифорния Водопадът Плива, Яйце, Босна и Херцрговина Bigar Waterfall, Cheile Nerei-Beusnita National Park, Румъния Fairy Pools, Шотландия Yerköprü Waterfall, Турция Havasu Falls. Grand Canyon, САЩ 5 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Wachirathan waterfall до Чианг Май 22 Връзка към коментар
Aleks Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Супер идея за тема! Поздравления. 🙂 Интересно как никой досега не се е сетил да спомене (лично според мен) самата страна на водопадите - Лаос. Като пътувах из Лаос бях очарован колко много водопади имаше навсякъде там и все красиви. На снимките по-долу: 1) Kuang Si - изключително са красиви и като съм ги показвал на колеги българи все казват че крушунските малко наподобявали на тях. 🙂 2) Li Phi - тук съм чувал че това са едни от най-големите в света поради огромното количество вода което се свлича надолу. 3) Tad Yuang - ефекта с дъгата се получи много добре и допълни красотата на водопада. 29 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Ето и от мен една дъга над водопада Виктория от страната на Зимбабве. 24 Връзка към коментар
cck Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 ЧНГ на всички. И каква хубава тема се е заформила новогодишно. И аз харесвам много водопадите! Без да не ги класирам, според мен "водопаденото царство" е Исландия. Друго такова са Фарьорските острови. Ето един-два от известните им: 28 1 2 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 ЧНГ 2020 в тази чисто нова и хубава тема! Полилимнио на Пелопонес, Месения - едно от най-красивите места за мен през изминалата 2019-та година: 16 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Водопад Щърбачки бук - Национален парк Уна, Босна и Херцеговина. Отсрещният бряг е хърватска територия 24 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Още един от водопадите на река Уна в Босна и Херцеговина - при село Мартин брод. 23 1 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 1 януари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 Още един водопад от мен - в Шри Ланка в близост до Нуара Елия. И един познат на мнозина водопад в Анталия, Турция. 20 Връзка към коментар
МАРИН МИТЕВ Публикувано: 1 януари, 2020 Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 На 31.12.2019 г. в 10:44, Crazy Horse каза: Първият водопад, който истински ме впечатли беше Ниагара от канадската страна на границата. Ето я величественатата Ниагара! След това обаче видях Игуасу от бразилската и от аржентинската страна и останах абсолютно без думи! Над 200 водопада на едно място! Това е Величието на природата! След Игуасу мога само да кажа, виж Игуасу и умри! Кой месец са правени снимките? Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 2 януари, 2020 Сподели Публикувано: 2 януари, 2020 Водопадите Кравице-Босна и Херцеговина 21 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега