Прескочи до съдържание

Бразилия март-април

t_petkov

Препоръчани мнения

Здравейте,

Купихме си аз и още 4 човека билети Франкфурт-Сао Пауло-Франкфурт. Датите са ни 20.03.2020-04.04.2020. Пристигаме в Сао Пауло в 4:30 сутринта на 21 март и тръгваме в 23:55 на 04 април за Франкфурт. Билетите са ни директни, без прекачване. Имаме на разположение следователно 15 пълни дни. За сега основни пунктове са ни Сао Пауло, водопадите Игуасу, за които тук четох, че 2-3 дни ще е най-добре, както и Рио де Жанейро разбира се. За това време как смятате е най-добре да разпределим местата и съответно какво още да включим в програмата? Пограничните селца на Парагвай заслужават ли си? Амазония е доста далеч от там, където ще ходим, предполагам няма как да отидем до там за това кратко време. Отворен съм за всякакви предложения и продължавам да чета вашите пътеписи 🙂

20.03 - полет Франкфурт-Сао Пауло

21.03 - 04:30 пристигаме в Сао Пауло

22.03

23.03

24.03

25.03

26.03

27.03

28.03

29.03

30.03

31.03

01.04

02.04

03.04

04.04 - 23:55 полет Сао Пауло-Франкфурт

Връзка към коментар

За Игуасу 2 дена минимум, спокойно може и повече, ако имаш интерес към руини на йезуитски мисии например...

За Рио 3-4 до 5 дена няма да скучаете. Относно Сао Пауло не знам, според мен за туризъм в СП няма нищо, което да го няма в Рио по-добро, така че може да използваш времето по-продуктивно.

Останалите дни зависи какво ви се прави...

Амазония, Пантанал, море, стари градчета, хайкинг...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще имаме ли време за Амазония? Доста далеч ми се вижда, а да не се разпръсваме за това време. Иначе желание има много за Амазония. Първото градче на Парагвай до Игуасу заслужава ли си? Колкото за спорта, че сме били и в Парагвай. 🙂 

Връзка към коментар

Здравей,

Ние бяхме преди година и половина там. 

Аз Сао Пауло много го харесах, реално повече от 1 -2 дена макс не ти трябват, но ние бяхме 4 дена там и енергията, хората, мястото, улиците, парковете, ресторантите......... много ми хареса града, но сме обикаляли по-хуавите места така че.... 

B Рио ми хареса тура с хеликоптер дето направих, беше много готино от високо да видя града, статуята на Христос ми хареса и това е, хубаво е и там, но не ме грабна въпреки че и там бяхме за 4 дена, 1 ден и половина ти стига да видиш повечето забележителности и другото бяхме на плаж. 

За водопадите , ние бяхме във Фоз до Игуасу, хареса ми ,готино е, но за водопадите повече от 2 дни според мен няма нужда, но това си е индивидуално, ние само водопадите и един парк за птици посетихме, парка е страхотен , аз направих 1001 снимки на един тукан .

До амазонската джунгла не сме ходили , но аз много много искам и все още умувам за тази година или следващата, защото аз искам през ниския сезон. 

Реално ако летите до Манаус(примерно ) ще е бързо май 4 часа , вие имате 15 дена ... сега не знам какво точно искаш да видиш/правиш в джунглата, но от Манаус има турове и за 2 дена и за 2 седмици ... има и интересни места за настаняване навътре в джунглата и тн .. 

Сега може и да си чел, но аз ще ти копирам от нет-а инфо за периодите може ти е полезно 

In the Amazon rainforest, rainfall is unavoidable, however the Brazilian Amazon is known for two seasons, the high-water season (March-August) and the low-water season (September-February). Both seasons offer amazing opportunities to see the best of the Amazon jungle, but there are a few key characteristics to keep in mind when booking.

High-Water Season: March-August

The high-water season in the Brazilian Amazon runs through March-August. The strongest rainfall is from February to April. Tropical rainforests have rainfall all year round, but during this season you can expect the rain to be more frequent and the water levels of the Amazon and its tributaries to be about 10 meters higher than in the low-water season. This means many areas of the vast rainforest are navigable by riverboats. Also, during high water season many trees produce edible fruits and flowers, which increases wildlife activity in the canopy.

Low-Water Season: September-February

The low-water season runs September-February, and despite its name, the low-water season still gets occasional rains, although the lowest of the year. The main difference is that water levels of the Amazon River and Rio Negro fall approximately 10 meters. The jungle trails that are flooded from March to August are now easily accessible, allowing groups to explore the Amazon jungle by foot. There are fewer mosquitos and it is much easier to spot snakes, lizards, and various fish.Carnivores take advantage of fish trapped in shallow pools, and Piranha fishing is a popular Amazon cruise excursion during this time.

И още един интересен линк дето се сетих, че имам- https://www.lonelyplanet.com/articles/welcome-to-the-jungle-planning-your-amazon-adventure

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А за плаж като гледам около Флорианополис са доста спелувани за хубави плажовете. Като бяхме в Камбоджа много ни хареса като ходихме на Кох Ронг. Имаше страхотен самотен плаж, 5 км ивица и си сам ти там, без заведения, без нищо. Има ли подобни плажове и някъде около Флорианополис? Нещо, където да прекараме 2-3 дни? Гледах, че има лодки, които предлагат да те закарат до някой остров. Някой пробвал ли го е? 🙂

Връзка към коментар

@t_petkovАз имам два материала за Бразилия - единият е пътепис, а втория - сравнително кратка сводка. Ако ти се чете и имаш време, може да ти харесат разни идеи 🙂 

Аз мога да ти дам идеи, но не знам дали ще ти харесат... Ето някои размисли: 

• Не бих си губила и няколко часа дори в Сао Пауло, а бих взела директен полет за другаде - извинявай, @infectedmushroom 🙂 
  • Игуасу е най-въздействащото място, което съм виждала в живота си, отделете му достатъчно време; аз бях 3 дни - 2 дни Аржентина и 1 ден Бразилия, и грам не съжалявам, но абсолютният минумум е два дни.
  • "Старата" Бразилия - Minas Gerais, чак до Tiradentes, е съвършена фантазия. 3-4 дни (заедно с пътуването) Там е добре кола под наем, обаче.
  • Много, много, много ми хареса Салвадор - бях само за няколко часа, но още ми увисва ченето от атмосферата и църквите...  Има евтини полети, ако решите. При нас беше прехвърляне от един от големите им паркове, едни от най-добре похарчените ни пари.
  • Рио - какво да го говоря 🙂 Много е написано, и нито една дума не описва емоцията. 3-4 дни за мен е добре.
  • Paraty - първият път не успях, трябваше да избирам. Казваха ми, че е много хубаво. Беше МНОГО хубаво и дори тълпите хора не му нарушаваха чара - от Рио има много турове, аз бих ползвала кола под наем, ако имам избор. Два дни с пътуването, а ако се отива до острови - три дни.

Бразилия е специална държава. Изобщо не им пука за туристите - в смисъл, те са си самодостатъчни, и все пак не се усещаш чужд. Последният път около Сао Пауло и крайбрежието никой не говореше английски, но се оправих. Ако имаш въпроси, с удоволствие 🙂  

Връзка към коментар
преди 10 минути , t_petkov каза:

А за плаж като гледам около Флорианополис са доста спелувани за хубави плажовете. Като бяхме в Камбоджа много ни хареса като ходихме на Кох Ронг. Имаше страхотен самотен плаж, 5 км ивица и си сам ти там, без заведения, без нищо. Има ли подобни плажове и някъде около Флорианополис? Нещо, където да прекараме 2-3 дни? Гледах, че има лодки, които предлагат да те закарат до някой остров. Някой пробвал ли го е? 🙂

@t_petkov Предлагам ти първо да си схематизираш скелета на пътуването и оттам избора на плаж. Имай предвид, че разстоянията в Бразилия са ОГРОМНИ! Има чудни плажове на Север - знам ги на теория, и много, много хубави близо до Paraty - аз отскочих за един ден до Ilhabela, срещу Sao Sebastiao, и бях очарована. Просто си оптимизирай пътуването, иначе ще си загубиш много време в път.

Връзка към коментар

Към Флорианополис не съм ходил и нищо не мога да кажа...

За плаж и релакс препоръчвам Баия - Салвадор и наоколо, или ако не ти се пътува много със самолет - Парати и на запад до Сао Себастиао (за по-удобно може с кола от Сао Пауло до Рио, щом ще ходите, и минавате по брега).

Като цяло има много плажове и ако не сте в пиков сезон - мисля, че не сте, спокойно може да е доста пусто. Аз вече пътувам само по време на ваканциите...

Амазония ако на някой му е мерак - примерно 4 дена трябва да стигнат, или 5... Полет до Манаус, хотел в джунглата (уредете си трансфер с хотела най-добре, пътища и обществен транспорт няма), в паузата може да поразгледате Манаус...

Връзка към коментар
On 1/5/2020 at 9:38 PM, neuromancer said:

Към Флорианополис не съм ходил и нищо не мога да кажа...

За плаж и релакс препоръчвам Баия - Салвадор и наоколо, или ако не ти се пътува много със самолет - Парати и на запад до Сао Себастиао (за по-удобно може с кола от Сао Пауло до Рио, щом ще ходите, и минавате по брега).

Като цяло има много плажове и ако не сте в пиков сезон - мисля, че не сте, спокойно може да е доста пусто. Аз вече пътувам само по време на ваканциите...

Амазония ако на някой му е мерак - примерно 4 дена трябва да стигнат, или 5... Полет до Манаус, хотел в джунглата (уредете си трансфер с хотела най-добре, пътища и обществен транспорт няма), в паузата може да поразгледате Манаус...

Много имаме желание за Амазония, но нещо билетите от Сао Пауло са доста скъпи до Манаус. Излизат по около 200 евро на човек. Иначе желание има много. Така като гледам всичките по-интересни неща, изключае Игуасу, са на север от Рио. 

ПС: Имаш ли някой хотел впредвид в джунглите на Амазония? 🙂

Връзка към коментар

Хм, къде гледаш? Гугъл флайтс дава 500 и нещо реала, малко над 100 евро, отиване и връщане. Трябва да избереш бразилския сайт на авиокомпанията вероятно

Хотелът, в който бях, е затворил, така че няма какво да препоръчам...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За кои дати гледаш? Тези, които аз гледам излизат 150 евро и то без багажа предполагам. Въпросът е и логистично как да съчетаем Сао Пауло, Рио, Игуасу и Амазония. Мисля, че цялата ни група горе-долу ако види това ще е най-доволна. Важното е, че имаме 2 куфара и летим обратно пак от Сао Пауло за Германия. Няма проблем по принцип и за няколко дни да си оставим куфарите примерно в Рио или в Сао Пауло, за да не плащаме и за багажи в Амазония. Друг въпрос е от Манаус логистично лесно ли се организира джунглата на Амазония? 🙂

Връзка към коментар

ми някъде по средата на твоите дати гледах, малко произволно, май 29.03-04.04 е 120 euro, ако поразместиш за по-удобно ще стане 150. Без багаж е това, да.

За джунглата, избираш си хотел и се уговаряш за трансфера, аз така направих. Сега гледам, че има в букинг напр. https://www.booking.com/hotel/br/caboclos-ecolodge.pt-br.html

или

https://www.booking.com/hotel/br/anaconda-amazon-island-manaus.pt-br.html 

(не съм бил)

пише, че има включен безплатен трансфер. Виж дали е с фиксиран час, т.е. как се връзва със полета. Някой в другата тема спомена Mirante do Gaviao. 

Виж дали има включени активности, примерно разходки с лодка, хранене на делфини, риболов, гледане на каймани...

ако закъсаш и ти трябва някой с португалски, ще помагам

Може да оставиш един ден за Манаус и примерно срещата на реките

Спокойно може да си резервираш еднопосочни билети, за да оптимизираш пътуването, примерно СП - Игуасу - Рио - Манаус - Сао Пауло

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

на  мен лично в Бразилия много ми харесаха водопадите, столицата, Лансоиш и Парачи. Ако имах възможност със сигурност бих посетила Салвадор и други колониални градчета.

Изпращам линк към моите приключения и ще се постарая тази или най-късно другата седмица да пусна частта за Пантанал, ако избереш този вариант.

veseliak.wordpress.com/category/%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f/

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
On 1/8/2020 at 6:49 PM, t_petkov said:

За кои дати гледаш? Тези, които аз гледам излизат 150 евро и то без багажа предполагам. Въпросът е и логистично как да съчетаем Сао Пауло, Рио, Игуасу и Амазония. Мисля, че цялата ни група горе-долу ако види това ще е най-доволна. Важното е, че имаме 2 куфара и летим обратно пак от Сао Пауло за Германия. Няма проблем по принцип и за няколко дни да си оставим куфарите примерно в Рио или в Сао Пауло, за да не плащаме и за багажи в Амазония. Друг въпрос е от Манаус логистично лесно ли се организира джунглата на Амазония? 🙂

За 23 кг от Рио до Бразилия вчера 11.01.2020 ми взеха 120 реала. Предполагам че в повечето случаи и някъде там.

Връзка към коментар

E, има си тарифи, и ако платиш на летището е около два пъти по-скъпо, отколкото ако платиш предварително

аз платих на ГОЛ за един багаж 60 реала, на място е 120

Preço bagagem despachada GOL: nacional

Bagagem Canais digitais Balcão
1ª mala R$ 60 R$ 120
2ª mala R$ 100 R$ 140
3ª a 5ª malas (cada) R$ 130 R$ 220
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 9.01.2020 г. в 8:39, veseliache каза:

на  мен лично в Бразилия много ми харесаха водопадите, столицата, Лансоиш и Парачи. Ако имах възможност със сигурност бих посетила Салвадор и други колониални градчета.

Изпращам линк към моите приключения и ще се постарая тази или най-късно другата седмица да пусна частта за Пантанал, ако избереш този вариант.

veseliak.wordpress.com/category/%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f/

както обещах, тук съм описала нашето преживяване в Пантанал: https://wp.me/p7OdjI-Ch

Връзка към коментар

Най-вероятно малко ще стане прибързано и доста ще се оскъпи това с ходенето до Амазония, но ще го обмислим стабилно. Благодаря ви много за информацията. Бавно започвам да се ориентирам и за хотели. Някой може ли да препоръча хотел или airbnb на Copacabana с изглед към океана? Групата ни е от 5 човека и нямаме претенции всеки да е в отделна стая. Може би единственото е да си имаме собствена баня. 🙂

Връзка към коментар

Значи май ще отпадне засега Амазония, че ще е много пътуването. За момента програмата се очертава следната: Сао Пауло- Фоз- /ако става за Парагвай може и там 1 ден/ - Рио- Парати- Сао Пауло. 

Как ви се струва? Препоръки за оптимизация? 🙂 

Връзка към коментар
Преди 1 час, t_petkov каза:

За момента програмата се очертава следната: Сао Пауло- Фоз- /ако става за Парагвай може и там 1 ден/ - Рио- Парати- Сао Пауло. 

Как ви се струва? Препоръки за оптимизация? 🙂 

Ако смятам правилно - имате общо 15 дни на разположение
и някакво приблизително грубо разпределение:
- 2 дни Сао Пауло 
- 3-4 дни Рио
- 3 дни (с пътя) за водопадите Игуасу с птичия парк  (според мен Парагвай не ти трябва, може да прочетеш какво се е коментирало във форума за онова градче там при трите граници) 
Дотук стават 8-9 дни, за останалате 6-7 дни може да направите: 
- една обиколка (с рентакар) по историческите градове в Минас Жерайс (щата на neuromancer ) за 5-6 дни, ето ти няколко линка  цък, цък, цък, цък,  ако искаш да поразгледаш 

- ден за Петрополис 

P.S. изброяването по-горе не е хронологично като логистика, а само идеи за възможни опорни точки, вече като си изберете кое ви интересува, може да се обмисли последователност и маршрути

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 5.01.2020 г. в 19:32, t_petkov каза:

Ще имаме ли време за Амазония? Доста далеч ми се вижда, а да не се разпръсваме за това време. Иначе желание има много за Амазония. Първото градче на Парагвай до Игуасу заслужава ли си? Колкото за спорта, че сме били и в Парагвай. 🙂 

Струва си да се посети парагвайския град Cuidad del Este,който е и един огромен пазар( много евтин). Оттам си струва посещение на язовира Итайпу от парагвайската страна. Автобуса до Парагвай струва стотинки. Отдели 1 ден за Парагвай! Може да смениш много изгодно долари за бразилски реали на улицата (бонус)!

55480096_10213625224880025_5808872194721185792_n.jpg

56295318_10213625218079855_5343747478745251840_o.jpg

Връзка към коментар

Водопадите Игуасу от аржентинска страна. Аз ако бях на твое място щях да направя другояче. Вместо да си губя цялото време в Бразилия, от Сао Пауло щях да замина диретно за 2-3 дни в Буенос Айрес (град много по -приятен и много евтин в момента). Оттам на водопадите Игуасу аржентинска страна. Много по-красиво е оттам и по-евтин е самолета дотам. Cлед това преминаване на границата с Бразилия и т.н.

57451057_10213778333907655_6457011273975463936_o.jpg

55551864_10213615848245615_5158603279839526912_o.jpg

53423780_10213616524182513_3331679347814694912_o.jpg

55628906_10213619386854078_6928771108833329152_o.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
On 1/26/2020 at 8:40 AM, eugene.kn said:

Водопадите Игуасу от аржентинска страна. Аз ако бях на твое място щях да направя другояче. Вместо да си губя цялото време в Бразилия, от Сао Пауло щях да замина диретно за 2-3 дни в Буенос Айрес (град много по -приятен и много евтин в момента). Оттам на водопадите Игуасу аржентинска страна. Много по-красиво е оттам и по-евтин е самолета дотам. Cлед това преминаване на границата с Бразилия и т.н.

57451057_10213778333907655_6457011273975463936_o.jpg

55551864_10213615848245615_5158603279839526912_o.jpg

53423780_10213616524182513_3331679347814694912_o.jpg

55628906_10213619386854078_6928771108833329152_o.jpg

Гледах, че билетите без багажа от Сао Пауло до Буенос Айрес излизат по около 120-130 евро в едната посока. Такива ли държат цените обикновено или аз нещо не откривам по-евтини?

Връзка към коментар
преди 46 минути , t_petkov каза:

Гледах, че билетите без багажа от Сао Пауло до Буенос Айрес излизат по около 120-130 евро в едната посока. Такива ли държат цените обикновено или аз нещо не откривам по-евтини?

На Azul има и по-ниски цени от 87евро, за някои дати.

Ако направиш отиването след посещението на Игуасу, с полет от Аржентинска страна има полети на Jetsmart по 38 - 58$.

Връзка към коментар

Една идея и от мен

23.03   04:30 пристигаме в Сао Пауло ...вземете автобус до Парачи

24.03 Парачи 

25.03  Автобус до Ангра дос Реис и след това лодка до остров Иля гранде. Острова е разкошен,има само едно село на което пристигат лодките,там са хотелите и местата за хранене.На острова няма пътища и коли ,но има няколко пътеки които кръстосват целия остров и стигат до невероятни диви плажове ,по пътеките има страхотни гледки и срещи с животики,истинска джунгла.Има и лодки които обикалят покрай острова и те оставят на който плаж искаш .На нас много ни хареса.Останахме 3 дни. От острова има организиран транспорт до Рио като те оставят направо в твоя хотел.

26.03 острова

27.03 острова

28.03трансфер до Рио

29.03 Рио

30.03 Рио

31.03 Рио

01.04. полет до Игуасу

02.04 Игуасу

03.04 Игуасу

04.04 полет до С.П  и 23:55 полет Сао Пауло-Франкфурт

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
6 hours ago, strelec72 said:

Една идея и от мен

23.03   04:30 пристигаме в Сао Пауло ...вземете автобус до Парачи

24.03 Парачи 

25.03  Автобус до Ангра дос Реис и след това лодка до остров Иля гранде. Острова е разкошен,има само едно село на което пристигат лодките,там са хотелите и местата за хранене.На острова няма пътища и коли ,но има няколко пътеки които кръстосват целия остров и стигат до невероятни диви плажове ,по пътеките има страхотни гледки и срещи с животики,истинска джунгла.Има и лодки които обикалят покрай острова и те оставят на който плаж искаш .На нас много ни хареса.Останахме 3 дни. От острова има организиран транспорт до Рио като те оставят направо в твоя хотел.

26.03 острова

27.03 острова

28.03трансфер до Рио

29.03 Рио

30.03 Рио

31.03 Рио

01.04. полет до Игуасу

02.04 Игуасу

03.04 Игуасу

04.04 полет до С.П  и 23:55 полет Сао Пауло-Франкфурт

Това с Ангра дос Реис си го описала толкова пленително, че направо го вземам директно в предвид за програмата. Ще видим другите какво ще кажат. Благодаря за идеята. :)

7 hours ago, ЕмиЖор said:

На Azul има и по-ниски цени от 87евро, за някои дати.

Ако направиш отиването след посещението на Игуасу, с полет от Аржентинска страна има полети на Jetsmart по 38 - 58$.

Това нещо не го cxванах. Идеята ти е да се отиде Сао Пауло-Игуасу със самолет и после Игуасу-Буенос Айрес?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.