Прескочи до съдържание

Бразилия март-април

t_petkov

Препоръчани мнения

Аз лично не съм ходил до Иля Гранде, но знам, че е хубаво.

Принципно Сао Пауло - Игуасу + Игуасу - Буенос Айрес е по-евтино от директен полет, защото са два вътрешни полета вместо един международен, но вижте как излиза за вашите дати, всичко се случва. Понякога компаниите, които правят стоп в СП и продължават към БА се случва да продават по-евтино тази отсечка. Включително е възможно изведнъж да намериш по-евтини билети след като цените са били високи, но е въпрос на късмет.

Връзка към коментар
преди 3 часа, t_petkov каза:

Това с Ангра дос Реис си го описала толкова пленително, че направо го вземам директно в предвид за програмата. Ще видим другите какво ще кажат. Благодаря за идеята. 🙂

Това нещо не го cxванах. Идеята ти е да се отиде Сао Пауло-Игуасу със самолет и после Игуасу-Буенос Айрес?

Да. Летите Сао Паоло - Фоз де Игусу, вътрешен полет, гледате Игуасу от бразилска страна. Минавате границата с бус, гледате от аржентинска страна и от Пуерто Игуасу летите за Буенос Айрес. Така спестяваш международни скъпи полети.

Но при вас обратният полет е от Сао Паоло, така че в едната посока няма как да се избегне. 

Връзка към коментар
11 hours ago, strelec72 said:

Една идея и от мен

23.03   04:30 пристигаме в Сао Пауло ...вземете автобус до Парачи

24.03 Парачи 

25.03  Автобус до Ангра дос Реис и след това лодка до остров Иля гранде. Острова е разкошен,има само едно село на което пристигат лодките,там са хотелите и местата за хранене.На острова няма пътища и коли ,но има няколко пътеки които кръстосват целия остров и стигат до невероятни диви плажове ,по пътеките има страхотни гледки и срещи с животики,истинска джунгла.Има и лодки които обикалят покрай острова и те оставят на който плаж искаш .На нас много ни хареса.Останахме 3 дни. От острова има организиран транспорт до Рио като те оставят направо в твоя хотел.

26.03 острова

27.03 острова

28.03трансфер до Рио

29.03 Рио

30.03 Рио

31.03 Рио

01.04. полет до Игуасу

02.04 Игуасу

03.04 Игуасу

04.04 полет до С.П  и 23:55 полет Сао Пауло-Франкфурт

А да поразпитам ходили на този остров. Става ли да те закарат до някой остров, където няма население(ако въобще има такъв) и да те оставят да нощуваш там? Вие кои острови сте посещавали? Има ли вариант с лодка от острова до Сао Пауло, а не до Рио? И съответно на какви цени са лодките?

Програмата, която мисля измислихме до момента е тази. Някой може ли да каже това с ходенето до Асунсион възможно ли е? За толкова кратко време както можем да видим и като цяло ако не си заслужава то как да оползотворим това време 🙂1766599369_Bildschirmfoto2020-01-28um21_54_12.png.e9c9f8c5b4bde9f235ffba613f051b69.png

Връзка към коментар

Не съм попадала на такъв вариант с оставане на безлюден остров. Трансфера от Иля Гранде до Рио беше първо с лодка до Агра Дос Рейс и след това с ван до Рио.Мисля че имаше вариант и до СП по същата схема.Мисля, че е невъзможно целия трансфер да се осъществи  с лодка по вода до СП.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние го напрвихме - от Рио /веднага след пристигането / трансфер до Иля гранде, като ползвахме тези http://easytransferbrazil.com/en/; връщането беше до Ангра Дос Рейс и от там до Рио след ден и половина.

Иначе Иля гранде е страхотен: Ilha Grande 🙂

Връзка към коментар

Благодаря за информацията! 🙂 Изкочи още един въпрос. Някой ходил ли е на мач на Маракана? До колко е безопасно и съответно заслужава ли си? Намерих в някакъв блог датите за мачовете, но не мога да намеря колко струват билетите, колко по-рано могат да се вземат и колко струват. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Мисля, че имаше хора, ходили на мач (от пътеписите съдя). Аз лично не се интересувам от футбол и ходих само веднъж тук в Бело Оризонте, според мен си струва за атмосферата. 

В Асунсион не знам дали има нещо интересно, в района на Игуасу може да видите язовира Итайпу, ако ви е интересно или руини на йезуитските мисии. Има тема, ама съм в движение и не мога да я изровя сега. Аз лично като отидем там пак ще ги посетя тия неща. Имаше и някакво фолклорно туристическо индианско село в Парагвай близо до границата, но не съм се интересувал.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 28.01.2020 г. в 11:51, strelec72 каза:

Една идея и от мен

23.03   04:30 пристигаме в Сао Пауло ...вземете автобус до Парачи

24.03 Парачи 

25.03  Автобус до Ангра дос Реис и след това лодка до остров Иля гранде. Острова е разкошен,има само едно село на което пристигат лодките,там са хотелите и местата за хранене.На острова няма пътища и коли ,но има няколко пътеки които кръстосват целия остров и стигат до невероятни диви плажове ,по пътеките има страхотни гледки и срещи с животики,истинска джунгла.Има и лодки които обикалят покрай острова и те оставят на който плаж искаш .На нас много ни хареса.Останахме 3 дни. От острова има организиран транспорт до Рио като те оставят направо в твоя хотел.

26.03 острова

27.03 острова

28.03трансфер до Рио

29.03 Рио

30.03 Рио

31.03 Рио

01.04. полет до Игуасу

02.04 Игуасу

03.04 Игуасу

04.04 полет до С.П  и 23:55 полет Сао Пауло-Франкфурт

Много добър план. Иля Гранде- магическо !

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Относно Парати и Ангра дос Реис, направете поне една-две нощувки в Парати, освен градчето може да направите разходка с лодка по островите, или да отидете до Триндаде или Парати Мирим. От Ангра идете на Иля Гранде и се разходете там, иначе самата Ангра не е нещо особено. Там има яхтено пристанище, откъдето хората си ходят на частните острови, но за оставане на някой нямам идея.

Връзка към коментар
15 minutes ago, neuromancer said:

Относно Парати и Ангра дос Реис, направете поне една-две нощувки в Парати, освен градчето може да направите разходка с лодка по островите, или да отидете до Триндаде или Парати Мирим. От Ангра идете на Иля Гранде и се разходете там, иначе самата Ангра не е нещо особено. Там има яхтено пристанище, откъдето хората си ходят на частните острови, но за оставане на някой нямам идея.

А има ли смисъл ходенето ни до Асунсион буквално за няколко часа? Така като чета май няма смисъл да се бие път до там. Засега сме взели един вътрешен полет на 22 март до Игуасу от Сао Пауло. Чудим се евентуално 1 ден да прекараме в Cuidad del Este. Някой с впечатления от там?

Връзка към коментар

Според мен няма смисъл

@zon и @Здравко Ангел са били там. Сиудад Дел Есте е безмитна зона и един голям пазар.

Тук има мнение за Парагвай: https://magelanci.com/forums/topic/1615-рио-де-жанейро-водопадите-игуасу-асунсион-буенос-айрес-и-монтевидео/?do=findComment&comment=68800

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, t_petkov каза:

А има ли смисъл ходенето ни до Асунсион буквално за няколко часа? Така като чета май няма смисъл да се бие път до там. Засега сме взели един вътрешен полет на 22 март до Игуасу от Сао Пауло. Чудим се евентуално 1 ден да прекараме в Cuidad del Este. Някой с впечатления от там?

Асунсион е един от малкото градове, които наистина може да пропуснеш, има един президентски дворец, който изглежда добре, един парк, в който ние си прекарахме добре, защото е доста мръсно по улиците и като цяло хората ти се радват, защото няма никакви туристи. Имайте предвид, че трафикът е ужасен и удвоете времето, което предвиждате, ако ходите. Ние заради парагвайския трафик трябваше да тичаме от двете страни на Игуасу за един ден, защото вместо в 12, пристигнахме в 16.30 във Фоз. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мислим да отидем поне до Cuidad del Este, колкото да видим какво е да си на парагвайска земя. Иначе имаме купени билети само до Фоз до Игуасу. От там към Рио не сме си купили още билетите. Как да процедираме по-добре с организацията? Така както е за момента:
22.03 сутринта полет до Фоз и обиколка на бразилската част
23.03 и 24.03 обиколка на аржентинската част.
25.03 Cuidad del Este разглеждане (заслужава ли си 1 цял ден или няколко часа са ок и от там вечерта полет към Рио.

Връзка към коментар
преди 5 часа, t_petkov каза:

Мислим да отидем поне до Cuidad del Este, колкото да видим какво е да си на парагвайска земя. Иначе имаме купени билети само до Фоз до Игуасу. От там към Рио не сме си купили още билетите. Как да процедираме по-добре с организацията? Така както е за момента:
22.03 сутринта полет до Фоз и обиколка на бразилската част
23.03 и 24.03 обиколка на аржентинската част.
25.03 Cuidad del Este разглеждане (заслужава ли си 1 цял ден или няколко часа са ок и от там вечерта полет към Рио.

Cuidad del Este е един голям открит пазар със сергии и магазини с китайска стока. Само минахме през града с таксито трансфер от хотела ни в Бразилия до летището в Cuidad del Este.

В интернет пише, че има висока престъпност и също се трафикира дрога.

Cuidad del Este изглежда много по различен от останалата част на Парагвай, и въобще не е 'представителен' за страната.

Ако го видите само него, ще имате грешна представа за страната.

Ако ходите там последния ден от програмата ви 25.03 имай предвид, че ще ви е нужно време за да се придвижите от Аржентина до Бразилия и после до Парагвай и обратно до летището във Фоз.

Има големи задръствания на моста между Бразилия и Парагвай, трябва да минавате и на гишета също.

С обществен транспорт ще отнеме време, с частни трансфери също, като цената на трансферите не е ниска.

В тази част на Парагвай има много голям язовир, който искахме да посетим в резервния ни трети ден, но за съжаление имаше тропическа буря и беше невъзможно.

Ако ходите до язовира, има организирани екскурзии, направете го с тръгване и връщане от Бразилската част, иначе губите излишно време в придвижване и е по скъпо ако е от Аржентина през Бразилия.

Не знам дали ще имате достатъчно време за да го направите последния ден и да бъдете навреме на летището.

В тази част на Парагвай има и водопад, но не съм проучвала логистика до там и колко време отнема. Със сигурност местните турагенции го предлагат. Или със такси трансфер, което ще е доста по скъпо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам следния въпрос: Намерих билети на GOL, които са на що годе добра цена (ако някой успее да ги намери по-евтини, ще черпя една бира). Билетът е от Фоз до Игуасу до Рио де Жанейро. Лошото е, че е с прикачване през Сао Пауло и имаме 1:20 минути за прикачване. До колко е възможно това? Имаме и 1 куфар, който трябва да чекираме във Фоз до Игуасу. И другият въпрос е, ако първият полет закъснее, имаме ли гаранция, че ще ни изчакат за втория, тако така или иначе и двата полета са на 1 компания?

Bildschirmfoto 2020-02-20 um 22.42.42.png

Връзка към коментар

В интерес на истината не съм изпускал връзка в Бразилия, а повече от час вече си е достатъчно много време. Багажа го взимате накрая, за чакане зависи, ако е малко време да, но и да не чакат ще ви настанят на следващия полет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
6 minutes ago, neuromancer said:

В интерес на истината не съм изпускал връзка в Бразилия, а повече от час вече си е достатъчно много време. Багажа го взимате накрая, за чакане зависи, ако е малко време да, но и да не чакат ще ви настанят на следващия полет.

Благодаря ти, защото като ги гледах тея 3-4000 процента закъснения над  половин час и леко ме притесниха. Тоест ако изтървен втория полет, заради авиокомпанията и закъснение на първия полет, то си е тяхна вината и няма да имаме проблеми. 🙂 А и това летище в Сау Пауло доколкото гледах май е най-голямото в цяла Бразилия, та си е страшничко да прекачваш за 1:20 минути. 🙂

Връзка към коментар

3-4% може би? 

Летищата нямат междинна секюрити проверка, щом излезете от единия гейт и вече сте в общата зона и само трябва да отидете до другия гейт, много бързо става.

Действат и превантивно, ако се знае че полета закъснява и няма да хванете връзката още от начало ви сменят полетите (това с Латам, аз с Гол най-малко съм летял, но мисля, че е същото).

Връзка към коментар
7 minutes ago, neuromancer said:

Сега видях картинката, това е някаква грешка, няма как да са над 100% закъсненията.

За коя дата ти трябва?

Програмата я мъдрим по следния начин. Може би ако си кажеш мнението до колко не витаем в облаците. 

22.03 кацане във Фоз до Игуасу в 9:45 и разглеждане на бразилската част. Тук ако вместим и паркът в птиците ще е супер!

23.03 - аржентинска страна

24.03 - аржентинска страна и връщане в Бразилия.

25.03 - кратка разходка до Суидад дел Есте и ако не сме видяли парка с птиците на 22.03, то тогава тук да го видим. Вечерта полет от Фоз до Рио. Алтернативно полет сутринта на 26.03 за Рио. Има ли нещо по-евтино от това, което аз намерих? 83 щатски долара за 25.03 вечерта без багаж, с багаж е 103 долара.

Връзка към коментар

Да, такива са цените. Багажа с ГОЛ е 60 реала, ако го вземеш преди деня на полета, иначе 120.

Първия ден ще имате достатъчно време за водопадите и птиците, то бразилската страна е една пътека 2-3 часа.

Аз лично бих съкратил Сиудад дел Есте, ама щом ви е мерак...

На 24 са по-евтини полетите, та аз бих взел за 24 и направил или малко по-сгъстено водопадите и Парагвай или два дена само водопадите според настроението (примерно ако на края на първия ден ви се гледат още водопадите там, иначе Парагвай). Ама както искате, и така може, малко по-лежерно. 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Имам един логистичен въпрос. Имаме 1 нощувка във Фоз до Игуасу, след което имаме два дни по програма за аржентинската страна. След това сме отделили 1 ден за Суидад дел Есте. Четох някъде, че от аржентинската страна може директно с лодка през реката да се влезне в Парагвай и от там към Суидад дел Есте, с идеята да избегнем минаването през границата към Бразилия и после към Парагвай. Това така ли е? И другото е дали не е по-добре да отидем до Фоз, да си оставим багажа и от там да се отправим към Суидад, като вечерта съответно трябва да се върнем във Фоз? Малко объркано звучи, но се надявам да сте ме разбрали. 🙂

Връзка към коментар

Мисля, че не може от Аржентина директно към Парагвай, освен ако не са скалъпили нещо наскоро.

Нормално е с рейса до автогарата на Фоз, където би трябвало да можете да оставите багажа, но нямам спомен, и оттам с рейс към Сиудад Дел Есте, после обратно, и към летището.

Връзка към коментар
6 minutes ago, neuromancer said:

Мисля, че не може от Аржентина директно към Парагвай, освен ако не са скалъпили нещо наскоро.

Нормално е с рейса до автогарата на Фоз, където би трябвало да можете да оставите багажа, но нямам спомен, и оттам с рейс към Сиудад Дел Есте, после обратно, и към летището.

Другото нещо, кеото си мислех е следното: Имаме една нощувка във Фоз и там разглеждане на бразилската част. После да помолим да си оставим само големите куфари в хотела и да се трансферираме към аржентинския хотел и там разглеждане и нощувки 2. След което трансфер обратно до хотела ни във Фоз, разглеждане на Суидад дел Есте, връщане в хотела и там нощувка. И на последния ден сутринта в 10 ни е самолетът за Рио.Така ако може да стане да си спестим мъкненето на 2 куфара от Бразилия до Аржентина и обратно.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.