Прескочи до съдържание

План за 9 дни Ню Йорк, Вашингтон, Ниагара, Торонто

logist13

Препоръчани мнения

Публикувано:

Май е крайно време да организирам пътуването ни до източния бряг на САЩ, времето наближава пък сме доникъде. Само визи взехме и толкова. Поизчетох темите, ама ми е каша в главата (плана на Capitan Morgan най ми помогна). Имаме 9 дни, засега планирам следното:

17-ти (петък): кацане на JFK в 18ч., настаняване в Ню Йорк. Мисля да заложа на Манхатън, макар и по-скъпо, поне доколкото проверих по-удобен е за разглеждане на основни неща, а също като близост до автобуси и влакове

18-ти (събота): Ню Йорк

19-ти (неделя): Ню Йорк

20-ти (понеделник): Ню Йорк, вечерта трансфер до Вашингтон; чудя се с влак или автобус е по-добрия вариант?

21-ви (вторник): Вашингтон

22-ри (сряда): Вашингтон; планирам обеден полет към Торонто, не знам защо, ама вечерните са двойно по-скъпи; настаняване в Торонто

23-ти (четвъртък): Торонто

24-ти (петък): към Ниагара, разглеждане на американската част, връщане и нощувка в канадската част

25-ти (събота): Ниагара, канадската част, следобед/вечерта полет към Ню Йорк, нощувка в Ню Йорк

26-ти (неделя): Ню Йорк, излитане от JFK в 20.00ч.

1. Как ви се струва плана, изпълним ли е?

2. За отсечките Вашингтон – Торонто и Торонто – Ню Йорк имам колебания дали да заложим на самолети или на автобуси. Самолетите са ясни, има ли някой опит с автобусите? Има нощни, които са евтини, удобни са, че не се губи време за трансфери и се икономисват нощувки, ама са си доста време път и предполагам ще е бая изморително, т.е. май няма смисъл.

3. Кола под наем - за Щатите категорично мисля да пропусна, ще заложим на публичен транспорт. Как обаче стоят нещата в канадската част, има ли удобни връзки с публичен транспорт между летище Pearson, център Торонто, Ниагара? И в Канада не ми се взима кола, ама ако се налага ще се прежаля 🙂

4. Самолетните билети - цените варират ли или само ще се качват с наближаването на датите? Пътуването е през април, т.е. след 3 месеца и малко, има ли смисъл да чакам или да купувам каквото ми е удобно?

5. То май и хотелите вече трябва да ангажирам...

Друго нещо важно да пропускам? Благодаря за всяка помощ 🙂

Публикувано:

Не ми се вижда оправдано летене до Торонто, освен ако целта не е да се разгледа и този град.

Виж Групон, Експедия и Виатор за 2-3 дневни турове от Ню Йорк до Ниагара. Има ги много, с включен хотел, и излизат изгодно. На мен ми трябваше тур от Бостън, но там са рядко. Нямаше за моята дата.

Ще чакам информация от вас, но май корабчетата не вървят до м.май. 

• Харесвам 1
Публикувано:

От летището в Торонто преди година с автобус до метростация ( името не помня) и после метро до центъра. За автобуса трябват дребни пари шофьора пари не връща. За Ниагара от центъра на Торонто се хващат автобуси за Ниагара, доста начесто са. 

Публикувано:

Ще чакам информация от вас, но май корабчетата не вървят до м.май. 

Сега видях, че е за април. Аз ще съм там от 1.04, така че ще съм преди вас.

Публикувано:

1. Съвсем изпълним е планът, но както @Дани Магелани е споменала, ако по-скоро искате да видите Ниагарския водопад, а не Торонто, ще е по-добре, така може да прекарате поне 2 пълни дни във Вашингтон, защото и там, както и в НЙ има бая за разглеждане.

2. Автобусите са за предпочитане пред влак, поне тук освен в метрополисите, не знам някой да ползва влак.

3. Кола под наем, ако решите да пропуснете Торонто, може да е от полза само от НЙ до Вашингтон и от НЙ до Ниагара и обратно, не и в градовете. 

4. и 5. Резервирайте отсега. Понякога има добри оферти в Hotwire за хотели в последния момент, но там ти дават само района на хотела и чак след като резервираш - името.

Публикувано:

Торонто не ни е задължително, може и да го пропуснем.

Иначе гледах ги туровете, примерно нещо подобно:

https://www.tours4fun.com/3-days-toronto-thousand-islands-and-niagara-falls-a.html

Доста бюджетно излиза, 150 долара на човек с 2 нощувки (за двама, при трима и нагоре е още по-евтино), имат добри отзиви, ама все пак не съм сигурен, че си струва. Май повечето време ще си го прекараш в автобуса, за атракциите времето е ограничено. Хотелите са другото неизвестно...

Колебанието ми влак или автобус е за Ню Йорк - Вашингтон. Май влака, макар и по-скъп е по-добрия избор, поне от това, което четох.

Публикувано:
преди 3 часа, logist13 каза:

Торонто не ни е задължително, може и да го пропуснем.

Иначе гледах ги туровете, примерно нещо подобно:

https://www.tours4fun.com/3-days-toronto-thousand-islands-and-niagara-falls-a.html

Доста бюджетно излиза, 150 долара на човек с 2 нощувки (за двама, при трима и нагоре е още по-евтино), имат добри отзиви, ама все пак не съм сигурен, че си струва. Май повечето време ще си го прекараш в автобуса, за атракциите времето е ограничено. Хотелите са другото неизвестно...

Колебанието ми влак или автобус е за Ню Йорк - Вашингтон. Май влака, макар и по-скъп е по-добрия избор, поне от това, което четох.

Цената е супер.Този сайт не ми е познат. Писах ти тези, които лично съм ползвала. Нощувките в САЩ са доста скъпи. Така печелиш, защото ползвате отстъпка като група. Ако ти се вижда малко времето, можеш да останеш и да се върнеш индивидуално.

Публикувано:

Организираните турове ги отписвам, не е нашия начин да препускаме из нещата и всичко да ни е под часовник. Отделно, като се зарови повечко човек, май и отзивите не са кой знае колко добри. Май се спираме на следното:

17-ти (петък): кацане на JFK в 18ч., настаняване в Ню Йорк, Манхатън

18-ти (събота): Ню Йорк

19-ти (неделя): Ню Йорк

20-ти (понеделник): сутринта трансфер до Вашингтон; с влак, Penn station NY - Union station Washington DC

21-ви (вторник): Вашингтон

22-ри (сряда): сутринта полет към Торонто

23-ти (четвъртък): Торонто

24-ти (петък): сутринта към Ниагара, разглеждане на американската част, нощувка в канадската част

25-ти (събота): Ниагара, канадска част, следобед/вечерта полет към Ню Йорк, нощувка в Ню Йорк

26-ти (неделя): Ню Йорк, излитане от JFK в 20.00ч.

• Харесвам 1
  • 2 години по-късно ...
Публикувано:

Как ви се струва следният план?

Тръгване от летището на Ню Йорк в 9-10 сутринта с кола към Ниагара, спане примерно в Батавия , Рочестър или  Бъфало, къде е най-добре?

Следващия ден сме пак там и нова нощувка, реално това е деня за Ниагара, струва ли се да се минава в Канада?

На следващият ден се връщаме обратно и се чудя къде да нощуваме. Кой град е по-интересен в близост до Ню Йорк?

За сега съм набелязал  Филаделфия.

Езерата 5-те пръста ми се ще да ги видим, може би на отиване.

Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Тръгване от летището на Ню Йорк в 9-10 сутринта с кола към Ниагара, спане примерно в Батавия , Рочестър или  Бъфало, къде е най-добре?

Следващия ден сме пак там и нова нощувка, реално това е деня за Ниагара, струва ли се да се минава в Канада?

На следващият ден се връщаме обратно и се чудя къде да нощуваме. Кой град е по-интересен в близост до Ню Йорк?

Аз бях резервирала хотел Quality Hotel Fallsview Cascade в канадската част. По ниски цени за по-висок клас хотели. ЕТА се вади много лесно.

И една нощувка до летището  в Quality Inn Buffalo Airport.

Този пък е до летището в Бостън  Private Rooms, Shared Bath in Cozy Homestay Minutes From Logan Airport. 

Пътуването беше провалено от Ковид. Дано при теб е ОК!

Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

Ние спахме в хотел баш при водопада, но иначе препоръчвам в Бъфало. От канадската страна също е супер. Филаделфия става.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

При Езерото Сенека направете Уоткинс глен - разходка покрай реката с водопадите красиво е, не отнема много време и не е тежък маршрут. Иначе препоръчвам и Лечуорт стейт парк подобно е на другия но е по красиво. За там обаче ви трябва един цял ден.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Alexander каза:

От канадската страна гледката към водопадите е много по-добра, заслужава си със сигурност да разгледате от там. От САЩ няма хубава гледка. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Сега видях, че в канадската част има доста повече хотели и са по-евтини, та и като гледката е по-добра, направо за там ще мисля.

Дали има къде да паркирам в американската част понеже ще сме с кола? Предполагам, че колата не може да мине в Канада или ще трябва да се плаща допълнително, което пък е  безсмислено за 1км.

Бавно ли се минава границата пеш, гледам има един мост от там ли е?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Сега видях, че в канадската част има доста повече хотели и са по-евтини, та и като гледката е по-добра, направо за там ще мисля.

Дали има къде да паркирам в американската част понеже ще сме с кола? Предполагам, че колата не може да мине в Канада или ще трябва да се плаща допълнително, което пък е  безсмислено за 1км.

Най-лесно е по пешеходния мост.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, Alexander каза:

Моста се минава за 2 минути пеша. Остави колата и минавай. По бавно ще ти е с кола.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 26.06.2022 г. в 8:46, Alexander каза:

Тъй като и аз подготвям пътуване до Торонто и Ниагарския водопад ще ти напиша какво до сега съм намерил, което може да ти е полезно. Ние в САЩ няма да влизаме, защото нямаме визи. Ако ще спите в Ниагара фолс, Канада ти препоръчвам да направиш следното търсене на хотели. Влизаш в Трипадвайзър и избираш, че искаш да търсиш хотели. Избираш си датите, броя на гостите и търсиш. Когато ти изкара резултатите под филтъра за цената има падащо меню и там избери Total stay+taxes and fees. Така ще имаш реална база за сравнение, защото ще са включени всички скрити разходи и няма да има изненади. Ние ще спим на Ниагарския водопад от 15 септември до 17 септември и се спряхме на нощувки в The Tower hotel. Там са най-ниските нощувки за стая с директна гледка към водопада, а гледката наистина е уникална. Освен това има един сайт, от който можеш да си купиш пакет за посещение на най-интересните места около Ниагарския водопад от канадска страна -  Niagara Falls Adventure Pass | Deals, Packages, Transportation & More (niagaraparks.com). От този сайт можете да си купите и корабчето, което се приближава под водопада, като цените са като на другите сайтове. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Бориславпетков84, а дали може да споделиш цялата ви програма в Канада? Ниагара ми е мечта и е крайно време да се организираме. Вероятно няма да се занимаваме с визи за САЩ, въпреки че сме ходили по няколко пъти и би трябвало да  ни дадат лесно. Та ми е интресно какво друго освен Ниагара може да включим?

Публикувано:
преди 2 часа, Madonna каза:

Бориславпетков84, а дали може да споделиш цялата ви програма в Канада? Ниагара ми е мечта и е крайно време да се организираме. Вероятно няма да се занимаваме с визи за САЩ, въпреки че сме ходили по няколко пъти и би трябвало да  ни дадат лесно. Та ми е интресно какво друго освен Ниагара може да включим?

Тръгваме от Букурещ до Париж и две нощувки в Париж. Полетите ни са от Париж до Монреал, нощувка в Монреал и разглеждане, полет от Монреал до Торонто и веднага същия ден трансфер от Торонто до Ниагара фолс и две нощувки там, след това трансфер до Торонто и една нощувка там с разглеждане, полет от Торонто до Монреал и пак нощувка и разглеждане, полет Монреал до Париж и после до Букурещ и се прибираме в България. В момента гледам за забележителности в Монреал и Торонто, като в Торонто ще видим със сигурност CN tower и Торонто Айлъндс. За Ниагарския водопад сме предвидили да купим един пакет със забележителности там, като в горният ми пост има линк, както и корабчето до подножието на водопада. Билетите ги купихме през м. Май и всички билети отБукурещ до Торонто и обратно ни излязоха 650 лв с раница и малък куфар до 10 кг. Нощувките са ни около 1000 лв, но това е защото двете нощувки в Ниагара са за стая с директен изглед към водопада и струват 350 лв на вечер за двама. Другите ни нощувки са бюджетни и са около 120 лв на вечер за двама. Със сигурност ще трябва да се купи еСим карта, защото там предплатените карти са доста скъпи.Това е общо взето. Ако имаш въпроси ме питай.

• Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

За тези, които ще ходите на Ниагарския водопад в Канада - от 1.07.22 отваря за туристи тунел и платформа за наблюдение, които са 55 метра под нивото на стара power station. Ще може да се наблюдават водопадите от нова гледна точка. Може би ще е интересно: 

https://www.niagarafallsreview.ca/life/2022/06/28/century-old-tunnel-to-offer-tourists-never-before-seen-views-of-niagara-falls.html

• Харесвам 4
Публикувано:
На 30.06.2022 г. в 10:46, Madonna каза:

Та ми е интресно какво друго освен Ниагара може да включим?

Въпреки, че въпросът не е към мен, ще си позволя да отговоря 🙂 Освен самите водопади, и атракционите свързани с тях (корабчето, тунелите и кулата Skylon tower), в самото градче Ниагара няма какво друго да се види или прави - туристически кич, големи хотели и посредствени заведения. Не толкова туристическо, но далеч по-красиво е градчето Niagara on the Lake със стари къщи, улица с малки магазинчета, хубав парк и променада покрай езерото. Хотелите и заведенията там са по-висок клас от тези в Ниагара, но и за двете места излизат оферти за нощувки в TravelZoo (https://www.travelzoo.com/ca/). Може да се съчетае и с обяд и дегустация в една от многото винарни в региона, където се произвежда десертното "ледено вино" (Канада и в частност региона на Ниагара е водещ производител в света). Иначе според времето, което имате в Канада, и начина на придвижване, може да включите Торонто (2-3 дни), Отава (1 ден), Кингстън и Thousand Islands (1 ден), Монреал (2-3 дни) и Квебек сити (1 ден). Ако пътувате с кола между Торонто и Монреал, може да спрете в резервата на мохиканите Tyendinaga, където има малка галерия и магазин за сувенири. Между Онтарио и Квебек се намира и националният парк Algonquin Park, в случай че се интересувате от къмпинг и дейности на открито. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 30.06.2022 г. в 16:42, borislavpetkov84 каза:

Тръгваме от Букурещ до Париж и две нощувки в Париж. Полетите ни са от Париж до Монреал, нощувка в Монреал и разглеждане, полет от Монреал до Торонто и веднага същия ден трансфер от Торонто до Ниагара фолс и две нощувки там, след това трансфер до Торонто и една нощувка там с разглеждане, полет от Торонто до Монреал и пак нощувка и разглеждане, полет Монреал до Париж и после до Букурещ и се прибираме в България. В момента гледам за забележителности в Монреал и Торонто, като в Торонто ще видим със сигурност CN tower и Торонто Айлъндс. За Ниагарския водопад сме предвидили да купим един пакет със забележителности там, като в горният ми пост има линк, както и корабчето до подножието на водопада. Билетите ги купихме през м. Май и всички билети отБукурещ до Торонто и обратно ни излязоха 650 лв с раница и малък куфар до 10 кг. Нощувките са ни около 1000 лв, но това е защото двете нощувки в Ниагара са за стая с директен изглед към водопада и струват 350 лв на вечер за двама. Другите ни нощувки са бюджетни и са около 120 лв на вечер за двама. Със сигурност ще трябва да се купи еСим карта, защото там предплатените карти са доста скъпи.Това е общо взето. Ако имаш въпроси ме питай.

Предстой ми такива пътуване, дилемата е Монреал-Торинто с коя авиокомпания сте го направили, на какви цени. Гледах,че има и готови екскурзии, дали не е по удачно, страхувам се само, че октомври незнам дали може да се разчита на такива екскурзии, като се има предвид,че туристите намаляват тогава

Публикувано:
преди 15 часа, ZORI каза:

Предстой ми такива пътуване, дилемата е Монреал-Торинто с коя авиокомпания сте го направили, на какви цени. Гледах,че има и готови екскурзии, дали не е по удачно, страхувам се само, че октомври незнам дали може да се разчита на такива екскурзии, като се има предвид,че туристите намаляват тогава

Ние ще летим с Westjet, като двупосочните полети Монреал-Торонто и обратно са по 60€ на човек с раница и малък куфар до 10 кг. Полета ни от Париж до Монреал и обратно излезе 173€ на човек с Австрийските авиолинии отново с раница и малък куфар до 10 кг. Само искам да спомена, че билетите са купени през посредник и затова са толкова евтини, т.е. не са купени директно от авиокомпанията. Кажете ми кои дати ви трябват полети и мога да проверя с коя авиокомпания и през кой сайт е най-евтино.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.