Прескочи до съдържание

Ваканция в провинция Кадиз


Jenbel

Препоръчани мнения

Имам нужда от съвет за плажовете на Коста де ла Луз.

Много харесахме Кадиз преди 2 години и решихме това лято да почиваме там през втората половина на юни с приятели. Избирам вила в регион Cadiz province като гледам районите, в посока запад - от Тарифа през Кадиз до Хуелва. В някои сайтове за ваканционни имоти Cadiz province е условно разделен на 2, съответно районът на изток от Кадиз до Гибралтар, и районът на запад от Кадиз до Хуелва. Това са много километри Коста де ла Луз, плажовете и селцата навсякъде ми харесват, и все пак трябва да избера място. Харесах вили в Conil de la Frontera, Chiclana de la Frontera, Rota, Sanlucar de Barameda. Много ми харесва плажа Zahara de Los Atunes. Районът от Санлукар де Барамеда до Хуелва все още ми е неясен, но предполагам, че и там плажовете са не по-малко хубави. На картата виждам, че там има национален парк. 

 

Ако някой е ходил там на море, моля да сподели впечатления от конкретни плажове и населени места, защото предлагането е многотия и трябва да стесня периметъра.

Очаквам Александър да се включи, разбира се. 🤗

 

Ние сме пребивавали само в града Кадиз, но сега искам провинциално място, където почиват испанците от Севиля. Гледам да не е много далеч от океана и плажа, за да можем да ходим пеша, и в близост да има магазини и ресторанти за изхранване. Все пак на почивка ще ходим. Андалуски обиколки и дневни екскурзийки са на заден план, защото сме ходили. Но пък ако сме наблизо до Тарифа, може да отидем с ферибота до Танжер за 1 ден. 

Знам, че за повечето хора океанската вода е студена дори в разгара на лятото, но ние сме окей с това, пък и ще вземем вила с басейн. 

 

Приемам всякакви съвети и препоръки за почивка на Коста де ла Луз. 

Връзка към коментар

Плажовете навсякъде там са дълги, хубави и не са претоварени както на други места. Чужденци няма  много, основно са испанци. Където и да избереш все ще е добре, разгледай   около Sancti Petri и Novo Santi Petri.

 

По-надолу от Zahara de Los Atunes не отивай, защото вятъра се засилва, а океана изстива драстично, а за Тарифа да не говорим, там вече постоянно има силен вятър.

 

По средата на националният парк е Matalascañas, но е малко по-изолирано от други по-южни зони. От него до Уелба е само плаж и то хубав и дълъг Playa de Castilla, Playa de Cuesta Maneli, Playa de Arenosillo и другите по реда.

 

Следва и третия вариант от другата страна на националният парк и по-точно след Уелба, където са така наречените острови, Isla Canela, Isla del Moral, Isla Cristina където  има повече хубави хотели и по-малко вили и села и така до Urbazur и La Antilla. Аз съм бил една седмица на канеления остров в хотел. 

 

Плажовете са идентични, търсете си хубава вила, за  мен това би било решаващо в избора където точно.

 

Ако все пак изберете нещо към островите, това е идеална възможност да се прескача до португалските интересни острови срещу Tavira и Olhão, които са много близко.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Много ти благодаря за насоките! Сега определено ще се замисля и ще разгледам третия вариант, след Уелба, защото много ме заинтригува ха островите. После пак ще те питам. 😀

 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.