Прескочи до съдържание

Андалусия

polyglota80

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

искам да направя една обиколка на областта за 12 дни през май. Но не знам на кой град колко време да отделя? Идеята ми е да почна с Малага и Ронда, след това Гранада, Кордоба, Севиля, Херес, Кадис и накрая Гибралтар, ако има време за него.

Приемам всякакви съвети и мнения?

Публикувано:

Препоръчвам ти да си вземеш кола от летището, където кацаш, и да започнеш обиколката. Ти сам ще прецениш къде и колко да останеш. Няма как някой да реши вместо теб къде и колко да останеш. Харесва ти някъде - остани повече. Не ти харесва - на колата и в следващия град. Може да си подготвиш места за отсядане във всеки град по маршрута, за да не губиш време, когато си там.

Публикувано:

Всички, които си изброил си заслужават, но е въпрос на вкус, къде ще останеш повече и къде по-малко. На Гранада, Севиля и Кордоба по принцип мисля, че е необходимо да се отдели най-много време, ако искаш минимум да видиш основните неща и поне малко да ги усетиш. Намисли си логистиката и реда на градовете и после може да помагаме с идеи и да посочим (предполагаеми) грешни стъпки 

Публикувано:

Редът е този, който споменах. Гледам, че има рейсове и влакове. Не искам да взимам кола, защото първо е много скъпо, второ да мисля къде да паркирам, не е оферта.

Това, което съм си нахвърлил е нещо такова:

3 дни за Малага + Ронда

2 дни Гранада

2 дни Кордоба

3 дни Севиля

1 ден Кадис, някъде и Херес може да се включи там

1 ден Гибралтар и пътят до летището.

• Браво 1
Публикувано:
преди 23 часа, poliglota каза:

Редът е този, който споменах. Гледам, че има рейсове и влакове. Не искам да взимам кола, защото първо е много скъпо, второ да мисля къде да паркирам, не е оферта.

3 дни за Малага + Ронда

2 дни Гранада

2 дни Кордоба

3 дни Севиля

Според мен е много прилично разпределение, може би бих го направил по същия начин. Не знам само Малага и Ронда как ги мислиш, до Ронда смяташ да е двупосочено пътуване в един ден без преспиване?

Публикувано:
На 10.01.2020 г. в 19:34, poliglota каза:

3 дни за Малага + Ронда

2 дни Гранада

2 дни Кордоба

3 дни Севиля

Скъпо е да се спи в Гибралтар.

На пешеходно разстояние е испанската Ла Линея. Близо до самолетната писта-граница има доста бюджетни, и не толкова, хотели.

Гибралтар е за по път за 4-5 часа - скалата, централната част, фарът, маймуните, май това е. Една малка Англия, с топъл климат и палми.

Публикувано:

Не съм казал, че ще спя в Гибралтар, няма смисъл определено 🙂

За Ронда, да. Отиваш сутринта и вечерта се връщаш в Малага, поне на мен ми се струва най-логично така?

Публикувано:
преди 10 минути , poliglota каза:

Не съм казал, че ще спя в Гибралтар, няма смисъл определено 🙂

За Ронда, да. Отиваш сутринта и вечерта се връщаш в Малага, поне на мен ми се струва най-логично така?

Да, ясно. Може да помислиш дали да не вземеш кола само за този ден, не си спомням наизуст географията на белите селца, но самия път си е атракция сам по себе си. 

• Харесвам 1
Публикувано:

А някой да помогне с това как да стигна от Кадис до летището в Малага, защото гледах по нета. Но не успях да намеря много варианти?

Публикувано:

http://www.tgcomes.es/horarios_3.htm

с автобус Кадис-Малага и после с градски до летището. 

или Кадис -Марбея или Алгесирас и от там мисля имаше директи автобуси до летището. От Марбея бяха доста начесто, като разписание...

Публикувано:

Бих премахнала Гибралтар.

Ние правихме тази обиколка септември 2018 и Гибралтар никак не ме впечатли.

Всъщност знаех, че ще е така. Но мъжът ми имаше голям мерак, та да не му чупя хатъра.

3 дни за Малага + Ронда

2 дни Гранада

2 дни Кордоба

3 дни Севиля

Мисля, иначе, че разпределението е добро.

А иначе, няма ли начин вместо да ходите от Кадис до летището в Малага, да летите от Севиля?

Публикувано:
преди 54 минути , fam каза:

А иначе, няма ли начин вместо да ходите от Кадис до летището в Малага, да летите от Севиля?

Да, Гибралтар мисля да го махна. Ами полетите от София са до Малага. Ако летя от Севиля няма да е удобно и ще е по-скъпо със сигурност.

Публикувано:
преди 18 минути , poliglota каза:

Да, Гибралтар мисля да го махна. Ами полетите от София са до Малага. Ако летя от Севиля няма да е удобно и ще е по-скъпо със сигурност.

Да, от и до Севиля няма директни полети.

Ние, като ходихме, летяхме с прекачане през Барселона. Тогава излязоха всички полети сумарно по ок. 200 лв. на човек. Аз тогава рещих, че по-добре да се прикачим вместо да ходим и да се връщаме до Малага.

Но, разбира се, вие си решавате. То зависи и цената как е.

Публикувано:
преди 31 минути , fam каза:

Да, от и до Севиля няма директни полети.

Ние, като ходихме, летяхме с прекачане през Барселона. Тогава излязоха всички полети сумарно по ок. 200 лв. на човек. Аз тогава рещих, че по-добре да се прикачим вместо да ходим и да се връщаме до Малага.

Но, разбира се, вие си решавате. То зависи и цената как е.

За мен лично е безмислено с прекачване. Полетите то Малага са около 300-350лв отиване и връщане. По-евтино няма да намериш никъде специално до там.

Публикувано:

Само да вметна революционното мнение, че на нас Гибралтар доста ни хареса, но ако не ви е на пътя и правите специални отбивки или губите 2 дни за него, не си струва. За 1 ден е идеално, стига да си базиран на достатъчно близо, за да тръгнеш навреме и да се прибереш, или да ти е (що-горе) по пътя между две точки. 
 За сметка на това, защото преди години си бях навил на пръста, че искам да отида до Кадис, който реално не ни беше в посоката и буквално изгубихме 1 ден, платихме най-скъпата нощувка от цялото пътуване за да караме по магистралата до там и обратно и да ни издуха вятъра. Не, че изобщо не ни хареса там, ама такива out-of-the-way отбивки вече гледам да не правя. 

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 14.01.2020 г. в 14:18, poliglota каза:

За мен лично е безмислено с прекачване. Полетите то Малага са около 300-350лв отиване и връщане. По-евтино няма да намериш никъде специално до там.

Аз просто исках да се върнем от Севиля, не от Малага. Тъй като последна спирка беше Севиля и не исках да трамбоваме наобратно пак до Малага и да губим време в път вместо да прекараме още малко време в Севиля. Това беше водещото, не парите. Решението ми се оказа правилно, защото за мен лично Севиля оглави класациите.

Прекачането се наложи, поради липса на директни полети до тов град от Сф.

Публикувано:
На 11.02.2020 г. в 14:06, fam каза:

Аз просто исках да се върнем от Севиля, не от Малага. Тъй като последна спирка беше Севиля и не исках да трамбоваме наобратно пак до Малага и да губим време в път вместо да прекараме още малко време в Севиля. Това беше водещото, не парите. Решението ми се оказа правилно, защото за мен лично Севиля оглави класациите.

Прекачането се наложи, поради липса на директни полети до тов град от Сф.

Разбирам, но от Кадис до Севия е час и половина, а до Малага 3ч някъде. Така че не е чак такава разликата, а и за мен е важно колко струва самолетния билет общо все пак.

7-19 май, купих си билети вече с БГ еър.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.