Мартина Грозева Публикувано: 12 януари, 2020 Публикувано: 12 януари, 2020 Здравейте! Предстои ми пътуване с приятели от София до Прага, като ще летим до Братислава. Въпросът ми е кой е по-добрият вариант да стигнем до Прага - с автобус или с влак? На коя компания? Датите на полета са 15 и 21 юни.
epetkov Публикувано: 12 януари, 2020 Публикувано: 12 януари, 2020 Към днешна дата е трудно да се даде еднозначен отговор, защото е възможно през април-май да бъдат пуснати нови и бързи влакове, да се появи нова автобусна компания. Възможно е дори да излезе вариант за полет с цена 5-10 евро. 1
Христиан Публикувано: 12 януари, 2020 Публикувано: 12 януари, 2020 преди 4 часа, Мартина Грозева каза: Здравейте! Предстои ми пътуване с приятели от София до Прага, като ще летим до Братислава. Въпросът ми е кой е по-добрият вариант да стигнем до Прага - с автобус или с влак? На коя компания? Датите на полета са 15 и 21 юни. Flixbus. 4 часа и 30 мин. - 15 евро. на човек 1
Фил Публикувано: 12 януари, 2020 Публикувано: 12 януари, 2020 преди 5 часа, Мартина Грозева каза: Здравейте! Предстои ми пътуване с приятели от София до Прага, като ще летим до Братислава. Въпросът ми е кой е по-добрият вариант да стигнем до Прага - с автобус или с влак? На коя компания? Датите на полета са 15 и 21 юни. Чешките и словашки влакове са доста читави, аз бих предпочел влак, цената ще е пак там някъде около 15€ на посока. Може да погледнеш Regiojet - те продават и за влакове и за автобуси, автобусите пътуват 4:15 , директните влакове - около 4ч. , цените започват от 11.90€ Но наистина е доста рано от сега за юни, има вода да изтече дотогава ... 5
Мартина Грозева Публикувано: 13 януари, 2020 Автор Публикувано: 13 януари, 2020 За нашите дати Flixbus нямат свободни места. Влаковете пък нямат график за юни все още. Явно наистина е рано. Пък ако пуснат евтини самолетни билети най-добре ще е 🙂 Благодаря ви!
savagejo Публикувано: 13 януари, 2020 Публикувано: 13 януари, 2020 Някой беше споменал че Flixbus продават билети само два месеца напред, т.е в момента се продават билети до март месец. Не че няма свободни места за юни, явно още не са пуснати в продажба. 1
epetkov Публикувано: 13 януари, 2020 Публикувано: 13 януари, 2020 преди 3 минути , savagejo каза: Някой беше споменал че Flixbus продават билети само два месеца напред, Аз го бях казал. Казах, че продават в дълбочина от 3 месеца, а не от 2 месеца, но в конкретния случай се продават билети и за юни. За 15 юни има само 4 свободни места. Явно компанията на @Мартина Грозева е по-голяма. 2
Фил Публикувано: 13 януари, 2020 Публикувано: 13 януари, 2020 преди 1 час, Мартина Грозева каза: Пък ако пуснат евтини самолетни билети най-добре ще е 🙂 Не ми е известно да има директни полети между Братислава и Прага и едва ли ще се появят такива до юни
Pepi Popova Публикувано: 13 януари, 2020 Публикувано: 13 януари, 2020 Този маршрут го пътувам всяка година поне по 2 пъти. Както Фичо предложи Regiojet са най-добрите според мен. И автобусите и влаковете им са много удобни. Ако е с влак, съветвам за малко пари отгоре да се вземе по-горната класа. Седалките са доста по-удобни, има компютъчета за музика и филмми, има обслужване и самите пътници са по-приятни. 2
Мартина Грозева Публикувано: 14 януари, 2020 Автор Публикувано: 14 януари, 2020 21 hours ago, epetkov said: Аз го бях казал. Казах, че продават в дълбочина от 3 месеца, а не от 2 месеца, но в конкретния случай се продават билети и за юни. За 15 юни има само 4 свободни места. Явно компанията на @Мартина Грозева е по-голяма. Да, за 5 човека търсих билети. Значи има да почакам докато дойде време за тези билети,аз от сега тръгнах да организирам, но явно няма да е за всичко 🙂 И влакчетата добре изглеждат, не като нашето БДЖ 🙂
epetkov Публикувано: 14 януари, 2020 Публикувано: 14 януари, 2020 преди 28 минути , Мартина Грозева каза: не като нашето БДЖ 🙂 В цяла Европа като нашето БДЖ има само в Албания. Думата влак в Европа не е мръсна дума. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега