Прескочи до съдържание

Тайланд и Малайзия през Април , да нагласим програмата


Препоръчани мнения

Здравейте

Пътуваме 2 възрастни с 2 деца на 16 и 11 година 08,04,2020 София-Краби  , 21,04,2020 Куала Лумпур - София .

Имаме 12 пълни дни . Плажни туристи сме , така че основното което търсим е хубави плажове . Първоначалната ми идея беше 6 дни в Ао Нанг и после да отскочим до Лангкави , Пенанг и 2-3 дни в Куала Лумпур . Като се поразрових обаче май Ао Нанг не се слави с най-хубавите плажове , така че може би трябва да отскочим и до Пукет . Естествено ще правим  и турове до островите, но не знам дали времето ще е е подходящо , защото малко сме извън сезона . Ще ми се и някой национален парк със слонове ( няма да ги яздим @master_of_germs) да посетим . Интересите са ни най-вече красива природа .

Давайте идеи как да нагласим програмата . 

Връзка към коментар

Аз изкарах на о-в Ко Ланта близо седмица, по време на моето пътуване в Тайланд (фев/мар 2018). Островът ми беше препоръчан от познати, тъй като си търсех о-в с по-малко туристи и хубав плаж. Намира се на юг от Краби. Ако си с кола може да стигнеш до него с ферибот (около 30-тина минути) т.е. няма да ти се налага да се возиш на скоростна лодка. На острова има няколко селца, така че няма да ти бъде скучно. За мен плажовете бяха идеални - голяма плажна ивица и почти никакви хора. Аз бях отседнал в селцето до Клонг Нин Бийч, което се намира по средата на острова на западния му бряг. Оттам имаше еднодневни екскурзии до разни други о-ви.

 

Аз успях да отида до един малък и красив о-в наречен Ко Рок.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

На АоНанг основният му проблем е, че има доста сериозен отлив. 

При четирима души може да си вземете частна лодка да ви закара до някой остров и да си прекарате там колкото време искате. Без да сте със стотици други в организирани турове, които следват почти еднаква програма. Дано имам време да понапиша и за тях.

Пукет е удобен от гледна точка на това, че от летище Пукет има много повече и по-евтини възможности, отколкото от Краби.

Не че от АоНанг не може да се придвижите до летище Пукет, но е по-далеч, примерно два часа и половина с кола. Ние така направихме, понеже цените на полетите от Краби до Банкок бяха тройни в сравнение с от Пукет. В района на летище Пукет има големи и спокойни плажове, но не мога да ти дам информация от собствен опит. Аз никак не съм плажен турист.

Всички лодкари от АоНанг, с които плавахме, ни казваха, че тяхното любимо място за малко спокойствие далеч от много туристи, е Ко Ланта.

Туровете от АоНанг са доста еднотипни (а може и на нас така да ни се стори, след тези от Пукет).

Ако търсите плажове, Пенанг не е вашето място. 

Прочетете пак, дали наистина искате там. Времето ви не е много.

Лангкави е малко летище и няма голям избор от дестинации. Със сигурност няма директни полети до Краби, за Пукет трябва да проверя, но по-скоро и дотам няма. Точно затова нашата поредица полети беше KUL-LGK-PEN-HKT-DMK.

Другият вариант е с фериботи от АоНанг, ПиПи, Ланта да стигнете до Ко Липе, където има хубави плажове. И оттам до Лангкави, пак с фери. За Пенанг твърдо няма да ви остане време.

Друга опция е да се намери примерно наземен трансфер от АоНанг/Краби до района на Транг или Хат Яй. И оттам някакви по-кратички ферита.

Просто фериботите по тия острови не са особено евтини и понякога излиза по-изгодно с полети.

Но не се притеснявайте за липсата на кола. В Тайланд колата е проблем, а не предимство. @T.E.Lawrence да ти каже статистиката за пътните инциденти. Абсолютно навсякъде, където попитате за фериботен билет, ще ви кажат, че цената включва наземния трансфер от хотела до ферибота.

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 24 минути , master_of_germs каза:

Ако търсите

Съгласна съм ,ако ходите до Пенаг е за да посетите Джорджтаун където има улично изкуство,батик,стари сгради,китайско кълтурно наследство и .т.н  повече е като културна дестинация ако мога така да се изразя .Аз съм любител на улично изкуство и на мен там много ми хареса.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Пенанг отпада , Ко Ланта все повече ми харесва , има трансфери за около 60$ от всеки хотел в Ао Нанг . Предпочитам с трансфер , а не с лодка , защото ще имаме и багаж . Засега ми се избистря следния план 

9,04-Кацаме 7.30 , докато минем паспортен контрол ще стане 9 - настаняване в Ао Нанг - релакс

10,04 - Екскурзия до острови

11,04 - Railay 

12.04-17.04 - Ко Ланта с тур до Phi Phi някой ден 

17,04 Краби- Куала Лумпур - Лангкави - с air asia ( ако има други авиокомпании казвайте)

17,04-19,04 Лангкави

19,04 Лангкави - Куала Лумпур с air asia

Цените на air asia  в момента са 

Краби - Куала Лумпур 32$

Куала Лумпур - Лангкави - 19$

Лангкави _ Куала Лумпур - 19$

Дали има шанс да пуснат някоя промоция следващите 2 месеца?

При тази програма Пукет отпада 

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Еърейша имат разни скрити таксички, които не са включени. Както и се плаща за чекиран багаж, но цените за багаж са доста добри.

Цените не са лоши. Нашите бяха нещо подобно покрай нова година. Все пак е великденско време и не вярвам да падат. Надали точно за полети в Малайзия някой може да конкурира на еърейша цените. Имайте предвид, че от Ланта ще ви трябва трансфер до летището, на КЛ също време за трансфер между полети. 

С ферибот първата фериботна компания, която ми излиза в нета, дава цени около 2500 бата от Ланта до Лангкави за възрастен, около 1700 бата за дете. Пътува се шест часа и половина. Включва трансфер. Не се таксува багаж.

 

Райлей може да го направите и в деня на пристигането си следобед и надвечер, ако нямате закъснение.

Връзка към коментар
2 hours ago, ivan69 said:

@par de pirin Мерси за бързото включване . За съжаление сме без кола . Ще погледна как е транспорта с лодка иначе точно това е което търсим 

Аз също бях без кола и пътувах до о-в Ко Ланта с публичен транспорт, който в Тайланд е доста добре развит. Преди да отида на Ко Ланта бях в националния парк Као Сок. Там имаше много бюра, които предлагат транспортни услуги. Понякога можеш да си уредиш транспорт и от рецепцията на хотела където си отседнал.
На път за Ко Ланта спряхме на някакъв транспортен хъб тип автогара, но извън населеното място, някъде около Краби. Там ми сложиха етикетче на блузата с крайната дестинация и ми казаха да изчакам. След около час ме натовариха на микробус отиващ към Ко Ланта. От Ко Ланта се придвижих към Ао Нанг по същата схема, само че този път билетите за транспорта си ги уредих на рецепцията на къмпинга, в който бях отседнал. И в двата варианта транспортът беше от врата до врата - взимат те от единия хотел и те оставят на другия. Трябва да имаш възможност да ги навигираш шофьора в някакъв момент, особено ако хотелът, в който си отседнал не му е известен.

 

Приятно пътуване в Тайланд :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Препоръчвам национален парк Као Сок (https://www.khaosok.com/) . Селището Као Сок се намира в джунглата. Всеки хотел там има понтонни къщички на езерото Као Сок. Самото езеро е много красиво. Може да плувате в него, да карате каяци или да направите сафари с лодка. Обикновено нещата вървят в пакет но не се сещам за цената, но не е нещо неприемливо. Аз отидох в селището в джунглата, спах там една вечер, след това ме заведоха за две нощувки на езерото. Единия ден ни водиха до някакви пещери, на другия ден беше свободен и имаше опции за разходка слодка по изгрев и по залез с цел набюдаване на диви животни. След това се върнах отново в селището в джунглата за още 2 вечери.

 

Райли наистина си заслужава. Надявам се да избегнете тълпите там.

Ао Нанг и Райли са много известни туристически места, но трябва да имате в предвид че скупчването на голямо количество хора в един малък залив или плаж донякъде разваля удоволствието от красивите гледки. Доколкото знам същия ефект се получава и на Фи-фи и заради това реших да не ходя там (https://www.destinationtips.com/travel/dream-destinations-dont-live-up-to-hype/4/).

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За Као Сок много се колебаехме, дали да го включим в програмата си. Но такива пещери и каяци има и в морето по островчетата и при равни други условия предпочитаме солената вода пред сладката. 🙂

Точно заради тълпите предлагам Райлей да се направи надвечер. Съвсем друго е, когато еднодневните туристи са си тръгнали.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Уикенда изчетох всички теми за Тайланд и хаоса стана още по-голям

Засега съм се спрял на 2 Нощувки в Ао Нанг в Хотела на @Lindt .

Първата вечер ще се разходим до Райлей  , а втория ден ще си направим екскурзия до някои острови.

За следващите дни имам 3 плана

1, Ко Ланта за 6 дни после полети от Краби до КЛ и Лангкави  2 дни в Лангкави и 2 дни в КЛ 

Не знам дали да не разделя нощувките 4 на Ко Ланта и 4 на Лангкави , а и транспорта до Лангкави е 2 полета ( през КЛ)

2 Ко Липе за 6 дни , оттам фери до Лангкави и след 2 дни полет за КЛ

3. Ко Тао ( Ко Панган) за 6 дни , и после пак Лангкави и КЛ през Краби. Не знам обаче дали си струва да губим по 7 часа в двете посоки при и без това ограниченото ни време .

 @Petkan @DaBo @Sun4o помагайте 

Трансферите до Ко Ланта ( Ко Липе, Ко Тао) предварително ли да ги правя или на място мога да договоря по-добри цени?

Феритата ми изглеждат доста скъпи , ще търся комбиниран превоз до островите с максимално късо предвижване с ферита.

Или пък да направя плажната почивка на Лангкави ?

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Личното ми мнение е, че моят избор е вариант 3 и по-конкретно Ко Панган, оттам Лангкави.
Не бих си губил времето другаде. Ко Тао също е ок донякъде, хубав младежки остров с недостатъчно хубави плажове, но и местната мафийка е гадничка. Мен ме одрусаха за две точици одраскани на мотора със 100 долара (а искаха 300 отначало).

Но този вариант логистично ти е най-неудобен от всички. Трябват самолетни придвижвания. Макар че като ти гледам плановете, за ферита също ще дадеш сериозни пари. Те не са толкова евтини, докато самолетните може да са.

 

Относно другите места, ето моите виждания:

 

Краби - няма хубав плаж. РаЛей е ок, но в силния сезон има и доста хора и е гъчканак

 

Ко Ланта - има два хубави плажа в началото и останалото е талаш. Няма какво да се прави на този остров.

 

Ко Липе - на мен ми дойде малко в повече мизерията. Доста неорганизиран остров, няма транспорт и моторчета, всичко е пеш. Когато ние бяхме там, в края на декември, беше и доста ветровито и морето беше кофти. Не ми хареса.

 

Лангкави - любим остров. Има и какво да се гледа, плажовете не са много, но са страхотни, има маймуни, гущери огромни, по над метър, не са опасни хич. Посетете залива Бурай Бей, има всичко. Наблизо е и лифта. Недостатък донякъде е, че почти всеки ден си вали за час-два, често доста проливно, но това си е част от чара на екваториалните държави, а и дъжда си е супер топъл.

 

Транспортът - всичко уговаряй на място, ползвай Speed Boat, ако ти се дават малко повече пари, феритата винаги са по-бавни и винаги претоварени, ако кандидатите са повече. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ко Ланта далеч не са два хубави плажа и скука. Достатъчно хубав спокоен остров с дълги плажни ивици, както и малки пясъчни заливи. Красота и екзотика. Нощният живот предлага много хубави барове и партита. Възможност за Еко туризъм в националния парк и други еко пътеки. 1 седмица искарахме супер. Не далеч от Пукет е Ко Яо. Същото важи и за него. 

Връзка към коментар
23 hours ago, ivan69 said:

Засега съм се спрял на 2 Нощувки в Ао Нанг в Хотела на @Lindt .

Първата вечер ще се разходим до Райлей - , а втория ден ще си направим екскурзия до някои острови.

За следващите дни имам 3 плана

1, Ко Ланта за 6 дни после полети от Краби до КЛ и Лангкави  2 дни в Лангкави и 2 дни в КЛ 

Не знам дали да не разделя нощувките 4 на Ко Ланта и 4 на Лангкави , а и транспорта до Лангкави е 2 полета ( през КЛ)

2 Ко Липе за 6 дни , оттам фери до Лангкави и след 2 дни полет за КЛ

3. Ко Тао ( Ко Панган) за 6 дни , и после пак Лангкави и КЛ през Краби. Не знам обаче дали си струва да губим по 7 часа в двете посоки при и без това ограниченото ни време .

 @Petkan @DaBo @Sun4o помагайте 

Трансферите до Ко Ланта ( Ко Липе, Ко Тао) предварително ли да ги правя или на място мога да договоря по-добри цени?

Феритата ми изглеждат доста скъпи , ще търся комбиниран превоз до островите с максимално късо предвижване с ферита.

Или пък да направя плажната почивка на Лангкави ?

Не знам какво имаш под вечерна разходка до Райли, ама лодките не работят денонощно тоест вечерта спират. От Ао Нанг има хубави еднодневни екскурзии до различни острови, Пи Пи включително, така че може да се помисли в посока оставане за повеко дни там.

 

План 1 - Ко Ланта е лесно достъпна с фери от Краби/Ао Нанг, но после цялата логистика с Ланкави ще ти изяде един ден. Дали със два полета и с фери - ще ти отиде цял ден в пътуване. Да, също е вариант да се разделят нощувките на по 4.

План 2 - На мен Ко Липе ми хареса, но е много малък остров за 6 пълни дни. Тук мисля, че логистично ще е по-лесно, поне навремето имаше фери от Краби и Ко Ланта до Ко Липе. Този вариант ми се струва разумен, като понамалиш нощувките на Ко Липе и увеличиш тези е Ао Нанг и Ланкави.

План 3 - Тук логистиката ще ти отнеме по един ден и в двете пососки. Сухопътно+фери от Краби, а на връщане фери до Сурат Тани+два самолета до Ланкави. Изобщо този план ми се струва доста нелогичен откъм логистика.

 

Аз съм за план 2! Или някаква комбинация между 1 и 2.

 

В момента Еър Ейжа обявиха намаления за китайската нова година.

Връзка към коментар

На Ко Ланта бяхме за една седмица, с деца на горе-долу същата възраст.  На втория плаж - Pra Ae Beach.

Какво на мен ми направи впечатление - нашият плаж и този преди него, на север, бяха с дълга плажна ивица и чисто дъно на морето. При слънчево време пясъка бая пареше, а ивицата наистина е дълга и да отидеш до морето без чехли си беше изпитание. Отделно, след 13-14 ч. започваше отлив и водата отиваше сигурно 200 метра навътре. Тоест за плаж не ми беше много добре.

Плажовете надолу, обиколих всичко що е докъдето има цивилизация, тоест средата на острова, изглеждаха страхотни, докато не дойдеше и там отлива. Дъното на морето беше покрито цялото с остри камънаци, които биха правили плажуването доста интересно.

Отделно, вие ще сте с деца на трудна възраст, а те искат забавления някакви, на този остров няма такива. От опит знам какво следва...

Не бива да се пропуска факта, че април започва и дъждовния сезон, тоест при дъжд хептен ще имате нужда от нещо забавлялващо. Но пък ще празнувате тайската НГ - 256-и някоя си. Ще е купон. Воден купон.

Бих се върнал иначе някой ден там с удоволствие, но ако сме само с половинката, без деца. 


От източната си страна е мътен и нелицеприятен острова. Там само спират и тръгват лодките и феритата.

 

А Пукет вече въобще не е същият. Тази НГ бяхме там и повече наистина кракът ми няма да стъпи на това място. Ходя за 4-ти път  и мога категорично да кажа, че вече унищожиха перлата си тайците. Официалният език вече е руския, а след януари - китайския. Тълпи, гъчканак, абе Слънчев бряг.

От тази гледна точка не знам дали да препоръчвам Пи-Пи. Божествено място, но как ли е сега...?

  • Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Още преди 7 години , руският език беше официален в Пукет , дори имаше местни вестници на руски език. На летището докато чаках, преброих осем директни полети от градове в Русия , някои от които не знаех дори къде се намират...

Връзка към коментар

Бях показвала снимки на отлива в западната част на Пукет в една друга тема. За съжаление, там беше почти цял ден...


От местата в Тайланд, където съм била, в Ко Самуи и Ко Липе не се усещаше. 
 

Украинците също се сипят на талази в Тайланд. 😜

 

Връзка към коментар

Благодаря на всички 

Засега май клоня към Ко Ланта , най--вече заради логистика , 2 часа от Ао Нанг и после 2 часа до летището.....

Да питам и тук( във форума за Визи за Тайланд не са ми отговорили още) VOA мога ли да си извадя ако напускам с фери( евентуално от Ко Липе) или трябва задължително самолетна резервация?

Връзка към коментар

Промених плана

1 ден 09,01,2020 - 7,10 - кацане в Краби , Отпътуване за Ланта - гледам цени около 3000 Бата за трансфер  което малко много ми изглежда , ако някой има идея за по евтин трансфер да пише . 4 нощувки в Lanta Nice beach resort - 2 бунгала съм букнал , единственото с което не правя компромис е пространството за спане . Предполагам бунгалата не са на 1 линия , но ако не ни харесат може да се преместим в Луксозните стаи , а може и да ни ъпгрейднат безплатно(мечти).

5 ден 13,04,2020 Ко Ланта - Ао Нанг(Краби)

Сега остава да наглася програмата за останалите 8 дни .

13-15,04,2020 е Тайландската Нова Година , ще трябва да се пръскаме с водни пистолети!

 

Вариант 1 

2 дни Ао Нанг 

3 дни Лангкави

3 дни Куала Лумпур

 

Вариант 2 

4 дни Лангкави 

4 дни Куала Лумпур

 

Вариант 3

4 дни Ао Нанг 

4 Дни Куала Лумпур

 

Както се казва ще се триумя още известно време

 

 

 

 

13 ден 21,04,2020 Куалал Лумпур - София 9,35

 

Връзка към коментар
На 17.01.2020 г. в 9:02, ivan69 каза:

Плажни туристи сме , така че основното което търсим е хубави плажове .

Въз основа на това, препоръчвам ви следното:

 

3 дни в Ао Нанг. Първия не го броя, защото ще сте пребити от пътя и ще искате да си починете. Другите два дни ги отделяте за островите - правите два дневни трипа с лодки.

3 дни за Ко Ланта. Трансфера от Краби до там е около 500 бата на човек.

2 дни за Ко Липе - трансфер с бус и лодка или само с лодка (което ви е по-удобно или изгодно). Тук с две ръце бих препоръчал настаняване на съседния до Липе остров Ко Аданг. Получаваш уединение, прекрасно море и съвсем ненадута цена, за разлика от подобно настаняване на Ко Липе.

2 дни на Лангкави (транфер с лодка от Ко Липе).

2 дни за Куала Лумпур.

 

Препускане си е, но за 12 дни... толкова.

 

Приятно изкарване!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
На 22.01.2020 г. в 7:38, Sun4o каза:

На Ко Ланта бяхме за една седмица, с деца на горе-долу същата възраст.  На втория плаж - Pra Ae Beach.

Какво на мен ми направи впечатление - нашият плаж и този преди него, на север, бяха с дълга плажна ивица и чисто дъно на морето. При слънчево време пясъка бая пареше, а ивицата наистина е дълга и да отидеш до морето без чехли си беше изпитание. Отделно, след 13-14 ч. започваше отлив и водата отиваше сигурно 200 метра навътре. Тоест за плаж не ми беше много добре.

Плажовете надолу, обиколих всичко що е докъдето има цивилизация, тоест средата на острова, изглеждаха страхотни, докато не дойдеше и там отлива. Дъното на морето беше покрито цялото с остри камънаци, които биха правили плажуването доста интересно.

Отделно, вие ще сте с деца на трудна възраст, а те искат забавления някакви, на този остров няма такива. От опит знам какво следва...

Не бива да се пропуска факта, че април започва и дъждовния сезон, тоест при дъжд хептен ще имате нужда от нещо забавлялващо. Но пък ще празнувате тайската НГ - 256-и някоя си. Ще е купон. Воден купон.

Бих се върнал иначе някой ден там с удоволствие, но ако сме само с половинката, без деца. 


От източната си страна е мътен и нелицеприятен острова. Там само спират и тръгват лодките и феритата.

 

А Пукет вече въобще не е същият. Тази НГ бяхме там и повече наистина кракът ми няма да стъпи на това място. Ходя за 4-ти път  и мога категорично да кажа, че вече унищожиха перлата си тайците. Официалният език вече е руския, а след януари - китайския. Тълпи, гъчканак, абе Слънчев бряг.

От тази гледна точка не знам дали да препоръчвам Пи-Пи. Божествено място, но как ли е сега...?

Нещо съм пропуснала аз 🙂 Кога сте били на Ко Ланта и на нас ще ни хареса ли? 

Връзка към коментар
преди 16 часа, ivan69 каза:

Промених плана

1 ден 09,01,2020 - 7,10 - кацане в Краби , Отпътуване за Ланта - гледам цени около 3000 Бата за трансфер  което малко много ми изглежда , ако някой има идея за по евтин трансфер да пише . 4 нощувки в Lanta Nice beach resort - 2 бунгала съм букнал , единственото с което не правя компромис е пространството за спане . Предполагам бунгалата не са на 1 линия , но ако не ни харесат може да се преместим в Луксозните стаи , а може и да ни ъпгрейднат безплатно(мечти).

5 ден 13,04,2020 Ко Ланта - Ао Нанг(Краби)

Сега остава да наглася програмата за останалите 8 дни .

13-15,04,2020 е Тайландската Нова Година , ще трябва да се пръскаме с водни пистолети!

 

Вариант 1 

2 дни Ао Нанг 

3 дни Лангкави

3 дни Куала Лумпур

 

Вариант 2 

4 дни Лангкави 

4 дни Куала Лумпур

 

Вариант 3

4 дни Ао Нанг 

4 Дни Куала Лумпур

 

Както се казва ще се триумя още известно време

 

 

 

 

13 ден 21,04,2020 Куалал Лумпур - София 9,35

 

Няма какво да правите 4 дни в КЛ, два пълни са достатъчни. Аз съм за вариант 2, но бих добавил Ко Аданг на @Petkan, незнайно защо, но му имам доверие😎 или да увелича тези на Лангкави.

преди 9 часа, Lindt каза:

Нещо съм пропуснала аз 🙂 Кога сте били на Ко Ланта и на нас ще ни хареса ли? 

През 2012-та или 2013-та, не помня, малка си била още. Ще ви хареса може би. На мен ми беше малко гол и скучен този остров. Но все пак и не съм ходил в долната му половина. За плажната ивица и отливите обаче чети внимателно какво съм писал. Проверено е. Сега си спомних и невероятните кръчмета (баш на пясъка дето са) с прясната риба...

  • Харесвам 1
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , Sun4o каза:

Няма какво да правите 4 дни в КЛ, два пълни са достатъчни. Аз съм за вариант 2, но бих добавил Ко Аданг на @Petkan, незнайно защо, но му имам доверие😎 или да увелича тези на Лангкави.

През 2012-та или 2013-та, не помня, малка си била още. Ще ви хареса може би. На мен ми беше малко гол и скучен този остров. Но все пак и не съм ходил в долната му половина. За плажната ивица и отливите обаче чети внимателно какво съм писал. Проверено е. Сега си спомних и невероятните кръчмета (баш на пясъка дето са) с прясната риба...

Аз май нямам проблем с големите приливи и отливи. Макар че помня, че бях проучвала дори фазите на луната, за да си избера залив на Панган и до последно не знаех дали ще има море или не. 

Значи сутрин в картичка, следобед на басейна, в лодката или на разходка. Не е толкова лошо. 

Ще ни хареса там, ние сме скучни. За някоя Коледа. 

Връзка към коментар

Мисля да наема кола от летището в Краби

Изчетох темата за кола под наем в Тайланд , почти всички са против , но до Ко Ланта са 70 км и не вярвам нещо да се обърка . Не съм шофирал с ляво движение , но съм (полу) професионален шофьор и мисля , че ще се справя . Освен това ще може да разгледаме Ко Ланта , а не само да седим на плажа и басейна , а и финансово е доста по-изгодно.

Предвижването с ферита из Тайландските острови ми изглежда доста скъпо , а и с багаж не мисля , че ще е много приятно , освен това не знам дали ще мога да взема VOA ако напускам Тайланд с фери.  Трябва ли ми международна шофьорска книжка за наем на кола в Тайланд? 

Връзка към коментар

Програмата ми се вижда много неудачна. Най-добре е първо Ао Нанг, после Ко Ланта, оттам с фери до Ланкави и накрая Куала Лумпур. Между Краби и Ланкави има ли директен самолет вече или с връзка в КЛ? Защото нито ще излезе по-евтино, нито по-бързо от ферибот, ако са два полета. 

За кола под наем, хммм, ами по-скоро не. А колко ще струва колата да се закара до/от Ко Ланта с фери? Всички пътуват с багажи по феритата, нито е трудно, нито е сложно. На финала, като направиш сметката, и да излезе по-евтино, ще е с толкова малко, че едва ли си заслужава. За визата - никъде не пише за излизане по море, но по-скоро не важи в този случай. Изкарайте си визи от посолството, не са златни все пак. За първи път сте там и за малко време, за да го губите в безмислен път. Друг вариант е да отпадне Ланкави, но явно държите на него.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.